Παιδιά , ας αλλάξει κάποιος που μπορεί τις ημερομηνίες των συναυλιών για να μην μπερδευόμαστε:
20 Ιανουαρίου Block 33 , Θεσσαλονίκη.
21 Ιανουαρίου Fuzz , Αθήνα.
Οι προσκλήσεις που ίσχυαν για τον Οκτώβρη είχαν κληρωθεί ή η κλήρωση θα γίνει τώρα;
Αν και δεν είμαι ‘οπαδός’ της μπάντας, μ’ αρέσει το instrumental rock τους, οπότε θα τιμηθεί το συγκεκριμένο live. Για όσους ενδιαφέρονται, εισιτήρια για την Θεσσαλονίκη υπάρχουν ακόμα αρκετά.
Δε θα με χαλαγαν αλλα με τετοιο εισητηριο δε παιζει.Ακολουθουν αλλα ποστ λαιβ που ολα μαζι δε στοιχιζουν οσο αυτοι
…και ίσως δεν αξίζουν όσο αυτοί.
Δυστυχώς ούτε εμένα βγαίνουν τα λεφτά… Ελπίζω να έρθουν ξανά κάποια στιγμή να τους δω… Η ειρωνεία είναι ότι είχα τα φραγκα να πάω στις προηγούμενες ημερομηνίες…
Και παλι η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη…
Ακριβως αυτο.
Εκεί θα είμαστε λέμε
Τη διαφορά στην τιμή των εισιτηρίων θα την πάρουμε από το εκδοτήριο εισιτηρίων του Fuzz ή μπορώ να πάω και αύριο στο Tickethouse και να μου την δώσουν?
Εκδοτηριο
Εσπειραν οι mogwai. Μην τους χασετε οι Αθηναιοι. Φοβερος ηχος φοβερη αποδοση, γεματος ο χωρος.
Υπέροχα! Ξέρουμε οτι δε θα πάνε χαμένα τα λεφτά μας!
Πόση ώρα έπαιξαν?
Του mogwai τους είχα ξαναδει το 2009 στον Μυλο, και ήταν μια συναυλία που μέχρι και σήμερα την θυμόμουν με άπειρη νοσταλγία και την έβαζα μέσα στις 3 καλύτερες που έχω πάει άνετα. Αυτό που είδα σήμερα ήταν ίσως η χειρότερη εμφάνιση των mogwai στην καριέρα τους. Ήταν ο πιο απαίσιος ήχος που έχω ακούσει ποτέ μου. Όταν έπαιρνε την κιθάρα ο Burns στα χέρια του δεν ακουγόταν τίποτα άλλο. Ούτε ντραμς, ούτε μπάσα ούτε τίποτα. Ίσως να φταίει ότι ήμουν τέρμα μπροστά, αλλά δεν έχω ξαναπάει σε συναυλία με δυνατότερη ένταση. Βαβούρα σκέτη. Αν δεν ήξερα τις μελωδίες των κομματιών δεν θα μπορούσα να τα διακρίνω απο την βαβούρα.
Αυτά. Δεν γράφω συχνά, αλλά αυτά έπρεπε να τα πω.
Διαφορετικές απόψεις διάβασα στο φόρουμ, ας γράψω κι εγώ την δική μου.
Χωρίς οι προσδοκίες για το συγκεκριμένο live να είναι ιδιαίτερες, έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους Mogwai . Δυναμικότατη εμφάνιση, τεχνικές εκτελέσεις (μεγάλοι μουσικοί οι τύποι), αρκετά καλός και καθαρός ήχος (καθόμασταν περίπου στο κέντρο). Έπαιξαν περίπου μιάμιση ώρα (όσο δηλαδή παίζουν οι περισσότεροι), ενώ το μόνο μειον για μένα ήταν ο φωτισμός τους. Το Block 33 ήταν γεμάτο, οχι ασφυκτικά όμως. Με λίγα λόγια άξιζαν τα 28 ευρώ, και θα πάω ανετότατα όποτε ξανάρθουν.
Οι mogwai την προηγουμενη φορα επαιξαν στην αποθηκη του μυλου δηλαδη τον χειροτερο συναυλιακο χωρο στον πλανητη γη. Φυσικα ειχαν παρα πολλες αντηχησεις και εναν ηχο πολυ βαβουριαρικο οπως ολες οι συναυλιες που εχω δει εκει (με εξαιρεση τους slayer). Στο block 33 τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα με αποτελεσμα χτες να απολαυσουμε τους mogwai στη Θεσσαλονικη για πρωτη φορα οπως επρεπε. Ειμασταν μια παρεα πεντε ατομων. Ολοι ειχαμε παει στον μυλο και ολοι ειπαμε ποσο καλυτερα ηταν χτες.
είναι γνωστό ότι όταν ξέρεις τα κομμάτια μιας συναυλίας απέξω, για κάποιο λόγο ο ήχος σου φαίνεται καλύτερος. Είναι σαν να ακούς τα κομματια πιο καθαρά στο μυαλό σου. Κάπως έτσι οι φίλοι των Mogwai καταευχαριστήθηκαν την χθεσινή συναυλία στη Θεσσαλονίκη.
Αλλά για κάποιον που δεν ξέρει τα κομμάτια απέξω το χθεσινό ήταν ένα live-μαρτύριο…
Ήταν με διαφορά το χειρότερο από πλευράς ήχου live που έχω δει ποτέ μου. Κρίμα γιατί οι Mogwai είναι πραγματικά καλοί μουσικοί
edit στη μισή συναυλία ήμουν μπροστά αριστερά και την άλλη μιση πίσω δίπλα στην κονσόλα… εξακολουθούσα να μην ακούω ήχο. πάλι καλά που ακούγονταν τα drums (σχετικά) και πιάναμε λίγο ρυθμό
Είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες, έχω λιώσει να τους ακούω τόσα χρόνια και τους έχω ξαναδεί σε καταπληκτικά Live.
Αυτό το χθεσινό δεν ήταν συναυλία. Ο πιο άθλιος ήχος που έχω ακούσει ποτέ, δεν το περίμενα από τους mogwai. Φρίκη. Δε μπορούσες να διακρίνεις τίποτα, καμμία μελωδία, καμμία κιθάρα. Τα drums ίσα που ξεπρόβαλαν μέσα από το θόρυβο. [SIZE=“4”]WTF[/SIZE]!
Ελπίζω στην Αθήνα σήμερα να είναι καλύτερα τα πράγματα για τους φίλους του συγκροτήματος
Οι Kwoon από την άλλη μεριά ήταν πολύ καλοί, τους εκτίμησα ιδιαίτερα.
setlist απο Σαλονικα εχουμε ?
Παίξανε σίγουρα Rano Pano :thumbdown: #-o
κάτι άλλα καινούργια δεν τα θυμάμαι όλα
I’m Jim Morisson I’m dead (μάλλον αυτό θα ήταν)
Hunted by a freak (κράτησε γύρω στα 4:18, άρα αυτό θα ήταν)
We’re no here (ξεχώρισα λίγο την εισαγωγή, μετά το χάος)
Fear Satan (εισάγετε εξυπνάδα εδώ)