απ’οτι εχω δει απο προηγουμενα σετλιστς παιζουν 5-6 απο τα καινουρια (rano pano, death rays , mexican grand prix ,white noise , how to be a werewolf , san pedro)
ελπιζω να εχει καλο ηχο στο Fuzz και να παιξουν το killing all the flies και το Tracy (πολυ χλωμο)
Ήταν η πρώτη φορά που βλέπω τους Mogwai και ομολογώ οτι το περίμενα πολύ καιρό το λάιβ. Επειδή λοιπόν δεν ήξερα πόσο φασαριόζικα βαβουριάρικα κτλ κτλ είναι γενικά τα λάιβ τους και για να μην κατηγορήσω εξ αρχής αυτό που κατηγορούμε όλοι με τη μια, “τον κακό ήχο”, είπα να μη θεωρήσω απογοήτευση το χθεσινό λάιβ.
Αλλα βλεπω τώρα μερικούς απο σας να λένε πόσο καλύτερες ήταν παλιότερες εμφανίσεις τους από πλευράς ήχου και τελικά θα το πω:
εγώ χτες άκουσα μόνο ρυθμικές κιθάρες και τύμπανα. Πλήκτρα και λοιπές κιθαριστικές μελωδίες που υπήρχαν στο κεφάλι μου, δεν τις άκουσα ποτέ!
Επίσης “έπιασα” σε τρεις-τεσσερις στιγμές τον Barry να κάνει μορφασμούς δυσαρέσκειας σε σημεία όπου ο ήχος και οι εντάσεις ήταν ψιλο-ό,τι να ναι!
Κατα τ’άλλα το σετλιστ πολυ καλό για μένα και αρκετά δυνατά σημεία στο λάιβ! Αν παίζαν και λίιιγο παραπάνω απο αυτό το μιαμισάωρο-με-το-στανιό θα ταν ακόμη καλύτερα!
Ανετα τους ξαναβλέπω, πέρα απ’ τα ανάμεικτα συναισθηματα που μου αφήσαν χτες, με καλύτερο ήχο έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε ποιος παίζει τί και να το ευχαριστηθούμε καλύτερα!
[SPOILER]
White Noise
I’m Jim Morrison, I’m Dead
Rano Pano
Death Rays
I Know You Are But What Am I?
San Pedro
New Paths To Helicon, Pt 1
Hunted by a Freak
Mogwai Fear Satan
Mexican Grand Prix
We’re No Here
[U]Encore:[/U]
How to Be a Werewolf
Auto Rock
Batcat [/SPOILER]
Χμ. Επέστρεψα σπίτι από τη συναυλία. Εν γένει και οι Kwoon που έπαιζαν support αλλά και οι Μοgwai ΕΣΠΕΙΡΑΝ! Βέβαια, εμένα πιο πολύ μου άρεσαν οι Kwoon, είχαν πιο πολλή ενέργεια, επαφή με το κοινό, στο τέλος ο μπασίστας τους, τριγυρνούσε ανάμεσα στο κοινό, του μιλήσαμε, και στο τέλος της συζήτησης μας είπε και “Sweet dreams!”. Οι Mogwai από την άλλη, έπαιζαν τόσο δυνατά από άποψη έντασης του ήχου που σε κάποια σημεία έχανε λίγο και γινόντουσαν κάποια “παράσιτα” από το ταμπούρο. Σχεδόν μηδέν επαφή με το κοινό αλλά τι σκατά επαφή να έχεις όταν παίζεις 8 λεπτά κομμάτια… Όμως νταξει δεν έχω παράπονο. Θα πάω με την άποψη από Θεσσαλονίκη, ΓΑΜΗΣΕ!
επαιξαν οντως τα death rays, mexican gp και το Lionel Richie ?
εχω κατι κενα γιατι δεν τα ηξερα πολυ καλα τα καινουρια…
πολυ καλη συναυλια , ο ηχος καλος αλλα οχι αριστος (με ξενερωσε λιγο στο Jim Morrison)
highligh κατα την ταπεινη μου γνωμη το helicon pt1 και το glasgow mega snake
το glasgow ειναι προσωπικη συμπαθεια και σε κατι φασεις που φωναζαν κατι παληκαρια “batcat” ελεγα να φωναξω και εγω “glasgow MS” αλλα το αφησα,
τελικα το αποτελεσμα με δικαιωσε
Πολυ καλοι και οι Kwoon ! καμια σχεση με support που λες “αντε τελειωνετε να ερθουν οι επομενοι”. Μου θυμιζουν (εδω βαρατε ελευθερα) αρκετα τους Mono και σε κατι λιγα σημεια Pain of Salvation
Εμένα ο ντράμερ των Kwoon μ’ άρεσε! Πιστεύω πως ο ήχος που έβγαζε ήταν πολύ καλός. Βέβαια ήταν 1-2 κομμάτια που ντραμιστικά μοιάζανε αλλά πέραν αυτού ήταν πολύ κομπλέ ο τύπος πιστεύω…
Ωραία βραδιά η χθεσινή… οι Kwoon που άνοιξαν προσωπικά με εξέπληξαν θετικά. Δυνατές συνθέσεις, με αρκετά καλό ήχο και σκηνική παρουσία που υποστήριζε άψογα το όλο πακέτο. Και βασικά αυτό:
…αλλά και τους δύο μου τους θύμισαν συνειρμικά, όχι με την έννοια της κόπιας. Θα τους ψάξω ασαπ.
Οι Mogwai άργησαν κάπως να βγουν, αλλά όταν το έκαναν ήταν εξαιρετικοί. Προσωπικά δεν τους είχα ξαναδει λαηβ και πραγματικά, ενώ ο τρόπος που στέκονταν στη σκηνή με παραξένεψε αρχικά, η απόδοσή τους ήταν υψηλότατου επιπέδου. Το σετλιστ καλοδιαλεγμένο, με πολλά κομμάτια από το τελευταίο ομολογουμένως, ενώ κι από τη διαρκεια δεν υπάρχει παράπονο. Μοναδική -αλλά μεγάλη- ένσταση ο ήχος, που ενώ υπήρχαν σημεία που ήταν καθαρός και μοιρασμένος, σε φάσεις μπλέκονταν τα πάντα και ακουγόταν ένα συνεχές distortion μέσα από το οποίο ίσα που ξεχώριζαν οι μελωδίες. Αλλά με γραμμές σαν αυτές του I’m Jim Morrison…, τα περάσματα του …werewolf ή το κλείσιμο με το Glasgow Mega Snake, τα ξέχναγες όλα…
Εμένα με χάλασε πολύ ο ήχος. Και στους Kwoon και στους Mogwai ήταν πολύ μέτριος. Όταν έπαιζαν όλα τα όργανα πάνω στη σκηνή μπούκωνε το σύμπαν. Τελικά το Fuzz έχει αποδειχτεί ότι είναι χάλια συναυλιακός χώρος. Θα το σκεφτώ πολύ να πάω σε άλλο Live εκεί :thumbdown:
Και οι 2 μπάντες μια χαρά ήταν πάνω στη σκηνή, έδιναν ότι καλύτερο μπορούσαν και είναι κρίμα να θάβονται έτσι λόγω ακουστικής του χώρου. Επίσης, το encore των Mogwai ήταν ονειρικό, από άλλο πλανήτη. Το καλύτερο σημείο της βραδιάς