Monika

Επάξια μία πολύ φιλόδοξη, ποιοτική και άψογη καλλιτεχνικά παρουσία στην μουσική των ημερών μας… Λαμπρή εκπρόσωπος της αγγλόφωνης αλλά και όλης της ελληνικής μουσικής σκηνής. Σε μία εποχή που μας πλασάρουν την μετριότητα, ξεχώρισε μόνη της δείχνοντάς μας ένα φώς μέσα απο τη μαγευτική φωνή της! Ποιος άλλωστε δεν λύγισε αφού άκουσε το Over The Hill ή δεν χαμογέλασε ακούγοντας την να τραγουδά το Hallelujah… O λόγος για την Μonika μια υπέροχη μουσική φυσιογνωμία! :slight_smile:

Εντάξει συμπαθητική είναι η κοπελιά, αλλά μια εποχή είχα βαρεθεί τον κάθε άσχετο που έχει “'άποψη” για την μουσική να την πλασάρει σαν νεξτ μπιγκ θινγκ ξερωγώ.

Νομίζω ότι είναι από τις περιπτώσεις καλλιτεχνών για τους οποίους οι ακροατές οφείλουν να διαχωρίζουν το hype από την μουσική. Το θέμα “Monika” κουράστηκε υπερβολικά σε indie και μη κύκλους μόλις άρχισε να γίνεται πιο γνωστή η μουσική της (θυμάμαι ένα φεγγάρι που το “over the hill” έπαιζε ανα μισάωρο σε κάθε πιο alternative μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό). Από τη μια είναι καλό αυτό καθότι και εμείς έτσι τη μάθαμε (δεν θα το παίξω παλιοσειρά που την ήξερε από τα demo), αλλά σίγουρα την οδήγησε σε επίπεδα hype που εύκολα την κάνουν ελαφρώς αντιπαθή (αδίκως φυσικά, αναμενόμενα όμως).

Το γεγονός παραμένει βέβαια ότι το “Avatar” ως μουσική δημιουργία είναι υψηλοτάτου επιπέδου και από τα λίγα indie pop album που σε παρασέρνει με ιδιαίτερη άνεση και διατηρεί τη γλυκύτητά του, χωρίς να καταλήγει σε ελαφρώς άνοστες μουσικές στιγμές. Τα τραγούδια είναι ένα και ένα, η μικρά διαθέτει ταλέντο και με το παραπάνω και οφείλω να παραδεχτώ την αξία της μουσικής της. Φυσικά θα περιμένω και το δεύτερο album, όταν με το καλό βγει, για να αποδεχθούμε ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια λαμπρή φωτοβολίδα που δοξάστηκε από την εγχώρια indie σκηνή. Προχωρώντας πάντως σε άδικες ίσως συγκρίσεις θεωρώ ότι έχει αρκετά περισσότερα να δώσει από πιο αναγνωρισμένα φαινόμενα τύπου Marina and the diamonds κλπ.

πραγματι το Αvatar απεσπασε πολυ καλες κριτικες απο ολους,και το over the hill,babe και your favorite ειναι ωραια κομματια…καλη η προσπαθεια της monika απλα ελπιζουμε να μην παρει και αυτη την κατρακυλα…γενικοτερα ομως καλη αισθηση μου εχει αφησει…

πολυ καλο το αλμπουμ. δεν μπορω να πω οτι βρηκα μετριο κομματι μεσα.