Mortal Kombat

Τον χαβα μου εγω με το Mortal Kombat 1 :stuck_out_tongue:

Τι μας εχει σκαρωσει τελικα ο Ed Boon… δεν ξερω τι μπατζετ εριξε η Netherrealm Studios στο παιχνιδι, αλλα αν ελεγες σε καποιον οτι το προτελευταιο character reveal θα ηταν η ξεχασμενη (αν και αγαπημενη πολλων fans) Nitara απο το ΜΚ6 πριν απο σχεδον 20 χρονια, θα σε εβγαζε τρελο… ελα που πηρε την Megan Fox για να δωσει και την φωνη της αλλα και την εμφανιση της στον ρολο.

Και σα να μην εφτανε αυτο, ισως ο πιο βασικος λογος που ΥΠΑΡΧΕΙ γενικα το Mortal Kombat ως παιχνιδι και franchise, δηλαδη ο Jean Claude Van Damme (στον οποιο βασιστηκε ο χαρακτηρας του Johnny Cage), εμφανιζεται για πρωτη φορα στο franchise μετα απο 30 χρονια και 11 παιχνιδια ως skin του Johnny Cage, με την φωνη και με ολα. Και με επικων διαστασεων fatality :')

3 Likes

@QuintomScenario δεν ήξερα ότι αγαπάς MK!
Και γω άσχημα καμμένος. Φαντάσου το MK1 είναι ο λόγος που ξηλώθηκα και πήρα γομάρι κάρτα γραφικών μετά από χρόνια. Περιμένω πως και πως!

2 Likes

Ειμαι ιδεολογικα αντιθετος με την αγορα καινουριου ΑΑΑ τιτλου γιατι θεωρω τα $60-70 κλοπη και απατη, αλλα με αυτο εδω περα το πραμα εχω φτασει παρα πολυ κοντα στο να σπασω τους κανονες μου. Προς το παρον αντεχω, αλλα μεχρι τις 19 Σεπτεμβριου θα δουμε… χαχαχ.

Οσον αφορα το ΜΚ, κοιταξε… ημουν 11 χρονων οταν βγηκε το πρωτο της σειρας, και ανακαλυψα το franchise εναν χρονο αργοτερα με το ΜΚ2 που ηταν φρεσκο τοτε. Σκεψου οτι κατεβαιναμε με την παρεα μου σε εναν περιεργο τυπο στον δευτερο οροφο ενος μαγαζιου με ηλεκτρονικα και computers στο κεντρο Αθηνα στην Στουρναρη, και περιμεναμε επιτοπου καμια ωρα για να μας φτιαξει σε “σπασμενο” καθε ενα απο τα παρακατω παιχνιδια, και να το περασει σε 15-20 δισκετες 1.44ΜΒ (ή σε CD στην περιπτωση του ΜΚ4) . Ειχαμε λιωσει στο PC τα εξης σε τετοιο επιπεδο, που θυμομασταν απεξω καθε κινηση, καθε fatality, καθε κολπο για καθε χαρακτηρα:

• MK1
  • MK2
  • ML3
  • MK Trilogy (ισως το καλυτερο beat’em up παιχνιδι ολων των εποχων απο τα κλασικα)
  • MK 4

Μετα ηρθε η χρυση εποχη για τις κονσολες, και δυστυχως αυτο σημανε και την αποκλειστικη κυκλοφορια των υπολοιπων παιχνιδιων της σειρας σε Playstation και XBOX. Μετα απο αποχη περιπου 9-10 χρονων απο το Mortal Kombat, δηλαδη καπου το 2007 και με αφορμη την κυκλοφορια του Armageddon εναν χρονο νωριτερα, αγορασα ενα σπασμενο PS2 με δυο καρτουλες μνημης, και βρηκα απο αγγελια σε εφημεριδα (!) εναν αλλον περιεργο τυπο στο Μαρουσι, που εσπαγε παιχνιδια και τα πουλαγε 5 ευρω το καθενα. Απο αυτον αγορασα τα εξης, τα οποια τα τερματισα μεν (story mode), αλλα δεν τα ελιωσα ποτε οσο τα κλασικα απο τα 90ς, και ομολογω οτι ποτε δεν μπηκε καποιο απο αυτα στην καρδια μου, γιατι δε μου αρεσε πολυ ουτε το full 3D gameplay, ουτε το overhaul με τα fighting styles (καλο σαν ιδεα, κακιστο στην πραξη για μενα), αλλα ουτε και το συστημα των Fatalities/Combos (το στορι ομως ηταν εκπληκτικα καλο, ειδικα στο Deception με τα realms και τα kamidogu) :stuck_out_tongue: :

• MK5 (Deadly Alliance)
  • MK6 (Deception)
  • MK7 (Armageddon)

Το 2009 μετακομισα μονιμα Αμερικη, οποτε η ολη φαση Mortal Kombat ξεχαστηκε απο μενα ξανα για σχεδον μια δεκαετια, ωσοτου το 2016 συνειδητοποιησα οτι πλεον μπορουσα να αγορασω στο Steam τα επομενα δυο παιχνιδια της σειρας, δηλαδη τα:

• MK9
  • MKX

… τα οποια και εχω λιωσει και αγαπησει οσο τα πρωτα τεσσερα.

ΥΓ1. Θα πω παρολα αυτα, οτι το Konquest Mode στα παιχνιδια των 2000ς (Deadly Alliance, Deception, Armageddon) ηταν υπεροχο, και αν δεν κανω λαθος φερνουν πισω κατι παρεμφερες στο καινουριο, αλλα θα δουμε οταν βγει. Οχι οτι με χαλασε το Story Mode των 9 & 10.

ΥΓ2. Δεν εχω παιξει ποτε το ΜΚ11, αλλα υπαρχει στην βιβλιοθηκη μου στο Steam εδω και 2 χρονια νομιζω. Πες κι εσυ την δικη σου ιστορια :joy:

ΥΓ3. Κλαιω παντως με την νεκρανασταση του τοπικ μετα απο 15 χρονια, και συγκεκριμενα 10 ποστς που ειχαν γινει ολα τον Δεκεμβριο του 2008.

3 Likes

MK1 > Το πρωτοέπαιξα μαζί με τον ξάδερφό μου στον υπολογιστή του όταν πρωτοβγήγε, παθαίνοντας πολιτισμικό σοκ, μην μπορώντας να πιστέψω πόσο ρεαλιστικά γραφικά είχε. Επίσης το gore που έβλεπα τότε πρώτη φορά σε παιχνίδι με έκανε να νιώθω πιο “άτακτος” και από το να βλέπω τσόντες

ΜΚ2 > Το έλιωσα μαζί με ένα φίλο στο Amiga που είχε τότε. Είχα γράψει στο χέρι γύρω στις 30 σελίδες σε τετράδιο όλα τα κόλπα, όλως των μαχητών, όλα τα fatality/babality/friendship, όλα τα stage fatality, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ και τα κάναμε homework για την επόμενη μέρα.

ΜΚ3 > Το έκανα skip και ασχολήθηκα κατευθείαν με το Trilogy αφιερώνοντας άπειρες εργατοώρες σε Super Nintendo. ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ - ΕΠΟΣ - Τo Justice των beat’ em up

MK4 > Πρώτο 3D, το έλιωσα στο pc μου παίζοντας καθημερινά έστω για 10 λεπτά σχεδόν για 2 χρόνια! Είχε χαθεί λίγο η μαγεία των προηγούμενων αλλά ήταν ακόμα Mortal Kombat

MK5 - MK6 - MK7 > Τα έπαιξα από λίγο σε play station αλλά πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Τα μπέρδευα κάποιο διάστημα, δεν ήξερα ποιο είναι ποιο… είχαν γίνει πολύ Tekken για τα γούστα μου… ωραίο story αλλά η προσέγγιση στα γραφικά και γενικότερα στον σχεδιασμό απλα δεν

ΜΚ9 - ΜΚΧ - MK11 > Η μαγεία επέστρεψε. Το μεγάλο πλεονέκτημα των 3 τελευταίων εκτός από τα γραφικά που έχουν ξεφύγει είναι ότι αφιέρωσαν πολύ χρόνο στην τεχνική και τις κινήσεις του κάθε μαχητή. Ο καθένας είναι ξεχωριστός και χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστείς πάνω του. Είμαι σίγουρος ότι το MK11 θα σου αρέσει όσο τα προηγούμενα 2

ΥΓ. Ότι είναι ο Wolverine για τους X-MEN είναι ο Scorpion για το Mortal Kombat. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ αυτό το παιχνίδι χωρίς αυτόν το χαρακτήρα. Επίσης μεγάλες αδυναμίες ο Raiden και ο Noob Saibot

Ed Boon παιχταρά σ’ ευχαριστούμε για όλα

3 Likes

Αν και προφανως εχω αφιερωσει απειρες ωρες σε gameplay και με Sub Zero και με Scorpion, δεν ηταν ποτε καποιος απο τους δυο ο αγαπημενος μου. Σε καθε παιχνιδι μου αρεσαν χαρακτηρες με ιδαιτεροτητες, και ο Rayden :smiling_face_with_tear:

Rayden δηλαδη σιγουρα all time favourite, αλλα εκτος απο αυτον εχω περασει τεραστιες φασεις πωρωσης και με Kabal, Smoke, Kitana, Mileena, Sektor, Quan Chi, Reiko (τον λατρευα στο 4, ισως ειμαι ο μονος στον κοσμο χαχαχ), Noob Saibot, Jade, Liu Kang, Kotal Kahn, ενω για πρωτη φορα μετα απο εννια παιχνιδια στα οποια τον βαριομουν αφανταστα, κωλογουσταρα το gameplay του Johnny Cage στο ΜΚΧ :stuck_out_tongue:

Τελος, δεν καταλαβα ποτε την πωρωση καποιων με τον Kenshi, μεχ, ενω απο την τελευταια ομαδα παιχνιδιων δεν με κερδισε ποτε η φαση με την “επομενη γενια”, αφου βαριεμαι αφανταστα Jacqui Briggs, Takeda, Kung Jin, και μονο η Cassie Cage μου λεει κατι.

ΥΓ. Ολοκληρο το γκρουπακι Special Forces, Black Dragon, Red Dragon και οι μαχητες, οι κινησεις τους, η αισθητικη τους κτλ με αφηνε παντα σχετικα αδιαφορο, και δεν επελεγα σχεδον ποτε να παιξω με Jax, Kano, Jarek, Mavado, Kobra, Kira και τελος παντων οσους ανηκαν σε αυτο το narrative. Λαμπρες εξαιρεσεις ο Kabal και η Sonya, διχως να εχει υπαρξει ποτε αγαπημενη μου η τελευταια.

3 Likes

Θα μπορούσα να γράφω ατελείωτα κατεβατά, αλλά θα περιμένω να έρθει το ΜΚ1 και μετά…

Θα είμαι σύντομος και θα πω ότι ο Reiko ήταν ο γαμηστερότερος στο 4 και ο Johnny στο X ήταν επίσης εξαιρετικός. Μου έχει μείνει η αίσθηση ότι τα combos του είχαν το καλύτερο flow στον τρόπο που ακολουθούσε η κάθε του κίνηση την αμέσως προηγούμενη

μλκ είμαι πολύ καμμένος

3 Likes

@g0dslayer @QuintomScenario

Τα ειπατε ολα παιδες! Πραγματικα πολυ ωραια ποστς τα διαβασα απο 2 φορες και τα κατευχαριστηθηκα! Ξυπνησαν μνημες!

Συμφωνω σχεδον σε ολα μαζι σας.
Απο τα παλια εννοειται το Trilogy ειναι το απολυτο επος.

Το 4 ενω το επαιξα παρα πολυ και στα arcades και σε ps1 δεν μου αρεσε ποτε. Το βρηκα μεγιστη φολα μου φαινονταν ολα χαλια. Παντα κατεληγα στο Τrilogy.
Reiko παντως συμφωνω εχει πολυ potential ως χαρακτηρας.

To 5 μου φανηκε οαση μετα το σερι πατατων (για τα δικα μου γουστα βεβαια MK4, Mythologies, Special Forces) και το ελιωσα πολυ. Επισης μου αρεσαν οι Drahmin και Moloch ως designs ενω αποσο γνωριζω δεν τους γουσταρει κανεις χαχα Και ο Hsu Hao επισης (καλα εννοειται οτι αυτο ειναι ψεμα χαχα)

6+7 ΓΑΜΑΤΑ konquest που οντως ελπιζω να επανελθει αυτο το mode στα standards του σημερα θα ειναι αδιανοητο επος. Η ιστορια του Shujinko με τον Οnaga και τα Κamidogu ητανε τρομεροτατη.
7 οσο ανυπομονουσα για το πληρες ροστερ μετα τα 10-15 λεπτα συνειδητοποιω οτι τα fatalities ειναι ανυπαρκτα και ενισχυεται η ξενερα με τον ακρωτηριασμενο Μοtaro. Ωραιο στορυ με αδιαφορους Taven/Daegon ομως. Για half-brothers του τρισμεγιστου Rain ειναι σαν σταγονες βροχης στον ωκεανο. :rofl:

9 To kαλυτερο ΜΚ ολων των εποχων και το Χ επισης δυνατο. 11 θα το παιξω λιαν συντομως και ανυπομονω πολυ για το ΜΚ1 γιατι βρηκα πολυ εξυπνο το νεο timeline με τις αλλαγες. Χαρηκα που εβαλαν μεσα Havik παντως και που εδωσαν ευκαιριες σε χαρακτηρες που ειχαν potential απλως απουσιαζε η εμπνευση. (Havik, Ashrah και μακαρι να επανελθει και ο Reiko και ο Onaga) Kαι επιτελους για 1η φορα στην ιστορια ο Rain σε main roster! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ητανε δικαιο κι εγινε πραξη!

Αγαπημενοι χαρακτηρες Noob Saibot και Κabal θα ελεγα. Επισης μην ξεχναμε το ΣΟΚ που αποκαλυψαν στο ΜΚ6 οτι ο Νοοb Saibot ειναι ο Bi Han. Δεν ξερω ειχα μεινει παγωτο προσωπικα χαχα

Συμφωνω οτι πλεον γουσταρω κι εγω Johnny Cage ενω παλια ΚΑΘΟΛΟΥ και επισης συμφωνω οτι τα παιδια/συγγεμεις των βασικων χαρακτηρων ειναι αδιαφοροι γιατι ειναι αναμασημα οπως και τα κακεκτυπα χαρακτηρων τυπου Jarek, Kobra, Darrius κτλ. Eυτυχως εκαναν full justice στον Tremor. Εμεινε ο No Face τωρα αχαχα
Στα θετικα οι νεοι εντελως καινουργιοι χαρακτηρες οπως Kotal, Ferra/Torr, D’vorah, Geras, Kronika κτλ.

Τι να λεμε για ΜΚ τωρα. Ο,τι πιο πορωτικο σε fighter.

PS: Επισης για καποιο λογο γουσταρω τρελλα Chameleon. Νομιζω το Trilogy φταιει για αυτο χαχα Το design του στο ΜΚ8 ητανε γαματο.

3 Likes

Εχω ζησει και εγω την αρχη της εποχης του ΜΚ1και 2 στην Amiga500 που ειχα τοτε!
Για την εποχη του τα γραφικα και το animation ηταν σοκαριστικα!

3 Likes

Δεν έχει ξαναυπάρξει παιχνίδι ξύλου σαν το TRILOGY,και ούτε πρόκειται κιόλας.Άπειρες ώρες κολλήματος και τερματισμός με όλους τους παίκτες εννοείται.Φανταστικά fatalities, βία πρωτοφανής για την εποχή, φοβερό gameplay.Αγαπημένοι παίκτες Sub Zero-Noob Saibot-Cabal.Το μοναδικό πράγμα που με χαλούσε σε αυτό το αψεγάδιαστο κατά τα άλλα game, είναι ότι τα endurance matches, ήταν πολύ πιο δύσκολα από τους ‘αρχηγούς’ Motaro και Shao Kahn, που τους κέρδιζες για την πλάκα.

ΜΚ1 και 2 είναι επίσης κλασσικά και έφεραν επανάσταση στην εποχή τους, προσφέροντας κάτι το διαφορετικό από το πιο ‘φλώρικο’ Street Fighter, και άρχισαν να παίζουν με χαρακτήρες back stories,realms κλπ.Το 4 δε μου άρεσε καθόλου, θυμάμαι είχα ξενερώσει φουλ και με Shinnok.

2 Likes

Οπως θα δεις και στο αποπανω τελικο τρεηλερακι πριν την κυκλοφορια, τον εφεραν πισω!

Οποτε αυτο μαλλον αποτελει πλεον νεο ρεκορ σε χρονικο διαστημα απουσιας χαρακτηρα (εξαιρωντας φυσικα το Armageddon που τους ειχε ολους), αφου ο Reiko εμφανιζεται ξανα μετα απο το ΜΚ4, δηλαδη 25 χρονια αργοτερα. Οι χαρακτηρες των πρωτων 3 παιχνιδιων εμφανιστηκαν ολοι ανεξαιρετως στο reboot του 2011, ενω απο το MK4 ειδαν λιγη χαρα σε διαφορα ενδιαμεσα παιχνιδια οι Tanya (ηταν στα 6 και 10), Fujin (ηταν στο 11), Quan Chi (βασικος χαρακτηρας στα 5 και 10)

Για Mythologies και Special Forces θα συμφωνησω, ηταν τρελες φολες και τα δυο. Το 4 ομως δεν ηταν τοσο κακο μωρε πια. Το προτεινω σε PC βεβαια, φανταζομαι στο PS1 θα ηταν οντως μαπα. Το μονο πετυχημενο spinoff ηταν το Shaolin Monks, που τα σπαει βασικα.

Οι δυο πρωτοι καλοι ειναι που λες, ξεχωριστο design, αλλα δεν τους εδωσαν ποτε βαθος, ηταν απλα δυο τερατα με θεματα :stuck_out_tongue: Ο Hsu Hao ειναι απλα απαραδεκτος, και μαλιστα εχει δηλωσει κι ο ιδιος ο Boon οτι τον σιχαινεται. Αν δεν κανω λαθος ειτε καπου στην ιστορια του Χ ειτε του 11, αναφερεται συντομα οτι τον σκοτωσαν και μαλιστα με γελοιο θανατο. Αν ειναι ενας χαρακτηρας που μαλλον δε θα ξαναδουμε ποτε, ειναι αυτος χαχαχ

Συμφωνω απολυτα, βασικα νομιζω οτι η ιστορια του 6 ειναι η καλυτερη απο ολες, διχως να υστερουν πολυ αυτες των 5 και 7.

Το δευτερο δε με ενοχλησε ποτε, γιατι οσο απειρα κουλ και να ηταν ο Motaro οταν πρωτοεμφανιστηκε στο 3, δεν ηταν και πολυ βολικος στο gameplay. Η απουσια fatality ομως στο Armageddon που ολοι εχουν τα ιδια και ειναι απλα κοψιμο κεφαλιων, χεριων, μεσης κτλ, ηταν μεγαλο σφαλμα. Απο την αλλη, καταλαβαινω πως ηταν δυσκολο να κατσουν να φτιαξουν καινουρια fatalities για καμια 30αρια χαρακτηρες απο τους 60 που ειχε το παιχνιδι (οι μισοι ειχαν ηδη ετοιμα fatalities απο τα Deadly Alliance/Deception)

O Jarek ειναι Kano απο τα LIDL, ο Kobra ειναι θλιβερο υβριδιο Kano με Ken απο το Street Fighter, ο Darrius ειχε potential αλλα κατεντησε κακεκτυπο Jax αν και με καλο σχεδιασμο, ο Kai ειναι ο Liu Kang αν του εβγαζαν σειρα για το Netflix, και η Kira ειναι μιγμα Kano/Sonya οσον αφορα το gameplay, ενω οπτικα ειναι μια Skarlet απο τα LIDL, που ειναι τραγικο αν σκεφτεις οτι η Skarlet εμφανιστηκε καποια χρονια αργοτερα :stuck_out_tongue:

Δεν ξερω γιατι τρωει τοσο μισος αυτο το παιχνιδι, σε gameplay ηταν πολυ καλο ρε :smiling_face_with_tear:
Α και ο Shinnok γαμαει :stuck_out_tongue: Γιατι να εχεις μονιμως τον ιδιο villain? Οχι αλλο Shao Kahn plz.

Βασικα ειναι σιγουρα ενα απο τα πιο γρηγορα της σειρας. Και για την τοτε εποχη, ηταν εντυπωσιακη η μεταβαση σε 3D, δηλαδη το Deadly Alliance βγηκε 4 χρονια αργοτερα και φαινεται ελαχιστα καλυτερο κατ’εμε, με πολυ μικρη προοδο στο Deception (2004) και το Armageddon (2006). Το μεγαλο αλμα στα γραφικα εγινε το 2009 καλως ή κακως, αφου το ΜΚ9 στεκεται ΠΟΛΥ αξιοπρεπως ακομα και σημερα.

1 Like

Ωραιος ρε @QuintomScenario

Καλα νταξει επος το νεο τρειλερ! Πλεον ειμαι σιγουρος οτι ο Βοοn μπαινει youtube/fb και ψαχουλευει τα comments. Δεν παιζει να να μην γιατι εβαλε ολους οσους ζηταγε ο κοσμος τοσα χρονια. Καλα εδω θυμηθηκε τη Sareena.
Πολυ γαματος ο Reiko θα θελα ομως και τα γαλαζια ματια αλλα μια χαρα ειναι παλι!!

Το 4 φιλε ναι οκ ισως υπερεβαλλα λεγοντας το φολα αλλα το ειχα παιξει σε arcade πρωτα και μετα ps1. Μου φανηκε 1 βημα πισω σε σχεση με MK3/UMK3 δεν ξερω. Το ενιωσα λιγο σαν παρωδια.
Νομιζω τρωει ακομα περισσοτερο μισος γιατι ακολουθησε το UMK3 ενω μετα το 4 βγηκε το Trilogy που επιβεβαιωσε γιατι το 4 δεν σταθηκε επαξια. Αφου με το που βγηκε το Trilogy δεν ξαναπαιξα ποτε το 4.

Ο Shinnok ειναι οντως γαματος μου αρεσει και μενα παρα πολυ αλλα δυστυχως κι αυτος ειχε να ανταγωνιστει τη τεραστια σκια του Shao Kahn. Ο Shinnok ηταν τραγικος στο 4 για final boss. Τι να λεμε τωρα κοροιδια ητανε. Εξισου τραγικος και στο Mythologies (Βεβαια εκει θα μου πεις ολοι τραγικοι ητανε χαχα)
Πηγανε να του κανουνε justice στο Χ και ενω τον κανανε πολυ καλυτερο και οπως πρεπει θαρρω παλι δεν μπορω να πω οτι πλησιαζει Shao Kahn. Ακομα και ο Οnaga πιο επικινδυνος μου φανηκε απο Shinnok δυστυχως. Και ξανατονιζω οτι τον θεωρω πολυ γαματο χαρακτηρα τον Shinnok. Ισως τον επισκιασε και ο Quan Chi γιατι και στο 4 και στο Mythologies ειχε πολυ καλυτερο ρολο και βαθος απο τον Shinnok που εμφανιστηκαν μαζι.

Ναι ο Hsu Hao ειναι τραγικος εως αστειος χαρακτηρας δεν μου αρεσει καθολου αλλα μπροστα στους προαναφερθεντες Kobra, Jarek, Kai, Kira φανταζει Scorpion χαχα
Ναι ειναι περιεργο που βγηκε πρωτα η σουπερ αδιαφορη Κira ενω η Skarlet υπηρχε στο background του ΜΚ2 αν θυμαμαι καλα.

Συμφωνω οτι του 6 ειναι καλυτερη η ιστορια απο 5+7. Μετα νομιζω του 7. O Blaze νιωθω οτι χαραμιστηκε καπως γιατι το στορυ ητανε πολυ καλο. Δεν του εδωσαν καθολου βαθος.
Του 5 ηταν ενα αναμασημα παλι με Shang Tsung/Quan Chi. Αλλα οκ ειχε το shock value με τον θανατο του Liu Kang.

Το Shaolin Monks oντως ητανε γαματο και κριμα που δεν ειδαμε ποτε το sequel με Scorpion/Sub-Zero. Μακαρι τωρα που μεσουρανει το ΜΚ να το κανει κι αυτο.

1 Like
1 Like