MORTUARY DRAPE / VARATHRON / KAWIR @ Gagarin 23/4/2016

From the depths of the First Void, as it swirls, howls and
closes, an Old Beast awakens.

3 Shades of Black present Lords of the Void II:
MORTUARY DRAPE | VARATHRON | KAWIR
Chaos Baphomet | Disharmony | The Unconfessed

Πλήρες Δελτίο Τύπου και λοιπές πληροφορίες σύντομα.

https://www.facebook.com/events/494964434005443/

Μπομπα το πακετο, blast from the past!

OLD SCHOOL…ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ

Για πάνω ούτε λόγος έ?

Σάββατο 23 Απριλίου - Gagarin 205 LIve Music Space (Λιοσίων 205, Αθήνα) - Πόρτες: 18:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
? 15? (Περιορισμένη online προπώληση)
? 17? (Υπόλοιπη προπώληση)
? 20? (Ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
? Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, 210 3304133, www.metalera.gr)
? Bowel of Noise records (Official) (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, 210 3846783, www.bowelofnoise.com)
? www.viva.gr (και στα φυσικά σημεία μέσω του δικτύου Viva: Public, Seven Spots, IANOS, Reload Stores, Media Markt Greece)

Παρασκευη 22 Απριλιου μια μερα πριν τη συναλια της Αθηνας,οι MORTUARY DRAPE στη Λαρισα!!
Με support bands δυο εξαιρετικα συγκροτηματα απο την Αθηνα τους DEVATHORN και τους NIGREDO και τους Λαρισαιους THE UNCONFESSED που θα ειναι και το opening act στο live της Αθηνας!
Περισσοτερες πληροφοριες συντομα !!!

Της κουκούλας ο κακός χαμός χθες βράδυ.
[B]Τhe Unconfessed[/B]: πρώτη επαφή με την μπάντα,κυρίως θρας αρχές-μέσα 80s, σε κάποια σημεία μου ήρθαν έντονα στο μυαλό οι Destruction. Διπλά φωνητικά και κιθαρίστας εμφανισιακά βγαλμένος από εκείνη τη 10ετία. Μια χαρά μου άρεσαν.

[B]Disharmony[/B]: Κι εδώ πρώτη επαφή με την μπάντα, ξεχώριζε στη σκηνή ο ψιλόλιγνος τραγουδιστής με τη ρόμπα και το κατάξανθο μαλλί. Death/doom 90s με αρκετά πλήκτρα,ούτε κρύο ούτε ζέστη. Το τελευταίο τραγούδι πάντως το ευχαριστήθηκα.

[B]Chaosbaphomet[/B]: Ρόμπες και μπλακ, τίμιοι παίκτες,ωραίο ξύσιμο στις κιθάρες, μια χαρά.

[B]Kawir[/B]: Αρχή με τα 2 νέα τραγούδια και τον 2μετρο πνευστό σε πρώτο ρόλο,στα πρώτα 3-4 τραγούδια, να κερνάει με το φλασκί τον κόσμο,αλλά να μην ακούγεται τίποτα από ό,τι έπαιζε. Στη συνέχεια αποσύρθηκε για να έρθουν στη σκηνή τα πλήκτρα. Άψογοι για μένα με πολύ καλό ήχο στις κιθάρες εκεί που στεκόμουν (εξώστης τερμα αριστερά). Ψιλοτσαντίλα που δεν τίμησαν καθόλου τον Ισόθεο, κατά τα άλλα ανέβηκε και ο Στέφανος-Varathron σε ένα τραγούδι. Ωραία και η βακτηρία του τραγουδιστή.

[B]Varathron[/B]: Όπως είπε κι ένας φίλος το σετλίστ ήταν best of. Ο Στέφανος ταλαίπωρησε το δύσμοιρο μικρόφωνο χτυπώντας το ανελέητα, τα mid tempo κομμάτια ακούγονταν πολύ καλά σε αντίθεση με τα πιο γρήγορα όπου ο ήχος δεν τα βοήθησε. Ο κόσμος δε νοιάστηκε πολύ έτσι κι αλλιώς κι ένας χαμός έγινε μπροστά. Μόνο Aclo Savaoth Soth ,/ [FONT=Trebuchet MS]Ανέβηκε και ο Θέμης Τόλης σε μία φάση, κορυφαίος ο κανονικός ντράμερ.

[B]Mortuary Drape[/B]: Είχα να τους ακούσω απο αρχές 90. Αν και έκατσα στα 3 πρώτα τραγούδια, ήταν με διαφορά οι πιο άνετοι στη σκηνή, με τον τραγουδιστή και τον μπασίστα-κακό καλικάντζαρο να ξεχωρίζουν. Αν και έφυγε κάμποσος κόσμος μετά τους Varathron, έμειναν αρκετοί πίσω.
Σχετικά καλή τήρηση του προγράμματος,άντε και εις άλλα με υγεία.

[B]THE UNCONFESSED:[/B] Θρας μπλεγμενο με 90ς σουηδο-μπλακντέθ, προσωπικά με άφησαν αδιάφορο.

[B]DISHARMONY:[/B] Καλό στήσιμο, doom/death/black ήχος από το πάλαι-ποτέ, καλή ατμόσφαιρα γενικώς. Αξιοπρεπέστατοι.

[B]CHAOSBAPHOMET:[/B] Κλασικός early 90s ελληνικός blackdeath ήχος, φιλτραρισμένος στο σήμερα ώστε να μην ακούγεται απλά ρετρό όπως πολλοί άλλοι, πράγμα απόλυτα λογικό καθώς οι συμμετέχοντες ήταν εκεί από τότε και δεν έφυγαν ποτέ. To “Promethean Black Flame” έχει να μας πει αρκετά

[B]KAWIR:[/B] Μοιάζει λίγο οξύμωρο το ότι οι KAWIR ενώ δισκογραφούσαν τακτικά και δεν ήταν απλά [I]“η μπάντα που έβγαλε το Προς Κάβειρους”[/I] κέρδισαν την αναγνώριση που τους αναλογεί με τον “Ισόθεο”. Ας έχει, ευχάριστο είναι αυτό και χτες νομίζω από πλευράς έντασης/ήχου ήταν η καλύτερή τους εμφάνιση (σε αυτό σίγουρα συνετέλεσε και ο Porphyrion στα φωνητικά) συγκριτικά με τις άλλες 2 πρόσφατες, αν και (φυσιολογικα λόγω χρονοδιαγραμμάτος) το σέτλιστ ήταν περιορισμένο. Το “Sinn (The Blazing Queen)” με Necroabyssious ήταν επικό κλείσιμο.

[B]VARATHRON:[/B] Ανάμεικτη η αίσθηση. Από τη μία η ΙΣΤΟΡΙΑ η ίδια με “Tressrising…”, “Cassiopeia’s Ode”, “Genesis…” κτλ, απ’ την άλλη τα μάλλον πληκτικά (για μένα) νεότερα, ο κακός ήχος και τα [I]“πάμε Αθήνα, κλαπ, κλαπ”[/I]…

[B]MORTUARY DRAPE:[/B] Εγγύηση. Πολύ καλός ήχος, κομματάρες στη σειρά και γενικά τρομερή απόδοση από μία μπάντα που λίγοι κατανοούν πόσο πρωτοποριακή υπήρξε για το blackmetal. Απόλυτα δικαιολογημένες οι σκηνές λατρείας, ειδικά από το μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό.