Mp3 editor

Ντάξει noob alert βαράει κόκκινα αλλά θέλω βοήθεια ρήλι.

Κατέβασα ένα άλμπουμ αλλά ο τύπος που το ρίπαρε δεν ασχολήθηκε προφανώς και στο μηδιαπλέηερ είναι τίγκα στα “untitled1”,"untitled2’, “unknown album” κλπ.
Ντάξει, να κάτσω να τα διορθώσω στο μηδιαπλέηερ αλλά μετά πώς τα σώζουμε για άλλο πλέηερ (κουικτάιμ κλπ)? 'Η για να τα περάσω στο άηποδ και να μην ψάχνω στην τύχη.

Γενικώς παίζει κάνα καλό freeware να τα συμμαζεύουμε τα μπ3 μας?
Βρήκα κάτι ντουγάνια που κόβουν/ράβουν, μετατρέπουν σε φλακ/βλακ, ψήνουν καφέ κλπ, αλλά δε θέλω κάτι βαρύ. Ένα απλό αππ να διορθώνει τους τίτλους θέλω.

:anyone:

Aμπαλος.

Winamp και Auto-tag feature.Αλλα και μονος σου αν δεν υπαρχουν μπορεις πολυ ευκολα
να τα φτιαξεις και ναι οπως τα θες απο εκει και περα.

Χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό αυτό εδώ:

http://www.xdlab.ru/en/index.htm

Δεν είναι κορυφή, αφού ακόμα δεν έχω καταφέρει να βρω το πως (και αν) κάνει μαζικό rename, αλλά είναι free και δίχως ιούς!

Είχα χρησιμοποιήσει και το Tag & Rename για λίγο καιρό, αλλά η full έκδοση δεν είναι τζαμπέ, και αυτή που κατέβασα με crack είχε ιό που σχεδόν μου τσάκισε το PC.

http://musicbrainz.org/doc/PicardDownload
musicbrainz picard, επειδή είσαι και φεησπαλμ τύπος

μερσί :hippy:

Εγώ θα έλεγα το dBpoweramp Music Converter.
Σχετικά απλό, και έχει και αρκετά πράματα.

fixed

Έχω δοκιμάσει πολλά προγράμματα για id3 tagging και αυτό είναι μακράν το καλύτερο. Ειδικά το αυτόματο tag από freedb/tracktype/dicogs/amazon είναι απίστευτα βολικό.

Άμα μάθεις τις βασικές του λειτουργίες και το φέρεις στα μέτρα σου θα μπορείς να κάνεις παπάδες.

εγώ έχω την ίδια απορία για τα mp3 που είναι χωρίς tag αλλά και που ΔΕ σε αφήνουν να κάνεις τίποτα! ξερει κανείς πως ονομάζουμε μόνοι μας (title, artist, album κτλ) ένα αρχείο mp3 που για κάποιο περίεργο λόγω με δεξί click δε σε αφήνει να γράψεις τίποτα στα tags? Είναι για κάποιο λόγο κλειδωμένο? Υπάρχει τρόπος να το δω/τσεκάρω?

mindecrimeK πιθανότατα τα αρχεία είναι “μόνο για ανάγνωση” και για αυτό το λόγο το πρόγραμμα δν σε αφήνει να επεξεργαστείς τα tags .

εγώ χρησιμοποιώ το winamp για να αλλάξω τα tags (αλτ+3) ΑΛΛΑ το προτείνω μόνο αν κάποιος θέλει να κάνει ταγ σε λίγα αρχεία αλλιώς σ βγαίνει η παναγία . δν εμπιστεύομαι το auto-tagging γτ πολλές φορές η χρονιά έκδοσης του αλμπουμ βγαίνει λάθος , ειδικά αν έχει γίνει remastered / κυκλοφορίσει με bonus tracks το CD κλπ . οπότε τα αλλάζω όλα manually .

βέβαια έχω βρει κ ένα άλλο κολπάκι σε τέτοιες περιπτώσεις . παίρνω τα μπ3 και τα γράφω σε εικονικό δίσκο με το nero , τον φορτώνω κ μετά αφήνω το windows media player να τα ριπάρει . είναι πιο εύκολο γτ μπορείς να επεξεργαστείς μαζικά και ακόμη μπορείς να τα ριπάρεις σε 320 kbps ακόμη κ αν είχες 128 ξερωγώ στα αρχικά μπ3 … καλό ? :stuck_out_tongue:

αυτό ενδίκνειται αν όλα τα τραγούδια του αλμπουμ έχουν λάθος πληροφορίες . όπως στη δικιά σου περίπτωση bleeding .

Δεν αυξάνεται η ποιότητα, μόνο μεγαλώνει το μέγεθος του αρχείου, εικονικό είναι δηλαδή.

Σαν να βάζεις σηματάκι m3 σε 3.16

ναι για αυτό δν ήμουν κ απόλυτα σίγουρος :(. δίκιο έχεις … 8)

Γιατί δεν χρησιμόποιειτε το library του wmp;:-k
Μια χαρά επεξεργάζεσαι τα tags από εκεί, βρίσκεις τις πληροφορίες online και ότι δεν σου αρέσει το αλλάζεις.

αλλάζει αυτό με κάποιο τρόπο? εγώ απλά βλέπω τα files στα win και ότι κάνω το κάνω manualy με δεξί click.

κακό μάλλον αφού το 128άρι έχει χάσει μεγάλο ποσοστό του αρχικού και ήδη είναι χάλια :slight_smile: Τα δικά μου ριπ (συνήθως από βινύλιο) είναι 320, πιο κάτω δεν υποφέρεται ο ήχος.