Mygrain-Planetary Breathing

Σημερα διαθεσαν για online ακουσμα ολο το αλμπουμ σε φινλανδικο σαιτ…επισημως βγαινει σε μερικες μερες

http://www.inferno.fi/uutiset/inferno-tarjoaa-kuuntele-uusi-mygrain-albumi/

το πρωτο ακουσμα μεχρι στιγμης πολυ ενθαρυντικο!

Ήμουν σίγουρος ότι κάπου είχε πάρει το μάτι μου αυτό το θρεντ.

Ωραίος δίσκος, στο κλασικό σύγχρονο-μελωδικό-σκανδιναβικο death, χωρίς πολλές εκλπήξεις ως προς το κομμάτι του ύφους τουλάχιστον. Δυνατές κιθάρες, που σε όσους δεν τους έχουν ξανακούσει θα φέρουν στο μυαλό Scar Symmetry, πλήκτρα που στέκονται αρκετά μπροστά, και πολύ δουλεμένα για μια ακόμα φορά φωνητικά. Ειδικά σε αυτό τον τομέα η μπάντα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, αφού οι εναλλαγές από σκληρά σε μελωδικά γίνονται με πολύ έξυπνο τρόπο μέσα στις δομές των κομματιών και χωρίς να υπάρχουν απλά για να υπάρχουν.

Τα εισαγωγικά Waking Up the Damned και Ambivalentine είναι χαρακτηριστικά του ήχου τους, με το δεύτερο να έχει κι ένα πολύ ωραίο πέρασμα κάπου στη μέση, σίγουρα στα δυνατότερα σημεία του δίσκου. Ωραίο και το “χιτάκι”, Dreamscape με τις πιασάρικες μελωδίες του και το σολο του μπάσου, ενώ το Rats in the Cradle που ακολουθεί είναι το κομμάτι που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση αφού, πέρα από τον cheesy τίτλο, καταφέρνει και συνδυάζει γρήγορα ριφφ, μπλαστμπιτ (λίγο, δυστυχώς) και κολλητικό ρεφραιν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όμορφα και τα δύο πιο mid-tempo κομμάτια που κλείνουν το δίσκο, με μια προσωπική προτίμηση στο ομότιτλο.

Προφανώς υπάρχουν κάποια λιγότερο δυνατά κομμάτια ή ριφφ που κάπως κάτι θυμίζουν, αλλά συνολικά ο δίσκος ακούγεται ευχάριστα, και μόνο ως θετικό μπορώ να σκεφτώ το γεγονός ότι σε κάποιες φάσεις στο άκουσμά του μου έφερε στο μυαλό Soilwork της Natural Born Chaos περιόδου. Όσοι αρέσκονται στο συγκεκριμένο στυλ ας τσεκάρουν ελεύθερα.