Myspace bands/artists

Μπορεί πρόσφατα o σαχλοτομ να άλλαξε interface και να μην αντέχεται το μαισπεις, αλλά εξακολουθεί ευτυχώς ή δυστυχώς να είναι το βασικό μέσο για να τσεκάρεις άγνωστα συγκροτήματα και καλλιτέχνες.

Εδώ λοιπόν μιλάμε για underground συγκροτήματα χωρίς μεγάλη δισκογραφική παρουσία ή με ελάχιστες κυκλοφορίες που ανακαλύψαμε μέσω myspace, που κοινώς δεν τα ξέρει πολύς κόσμος και θέλουμε να τα προτείνουμε και σε παραπέρα κόσμο.

Παρακαλώ ό,τι δεν πληροί τα παραπάνω κριτήρια ΝΑ ΣΒΗΝΕΤΑΙ άμεσα από τους μόντερες.

Kάνω την αρχή με 2 ελληνικές μπάντες

http://www.myspace.com/tuxedoclown

Αθηναίοι, παίζουν πειραματικό ροκ/μέταλ με αρκετά μπασταρδέματα. Ολίγο από FNM/Mr. Bungle αλλά και άλλους πειραματικούς άρχοντες, μπόλικο groove-άρισμα και σκοτεινές ατμόσφαιρες και έξυπνες ενορχηστρώσεις. Δοκιμάστε τους άφοβα.

http://www.myspace.com/sklerotikz

Σαλονικιοί, κεραυνοβόλημα από το πουθενά! Ορχηστρικοί, ποστ-χαρντκορ και μπόλικα άλλα πράγματα, βιολιά (και με επιφύλαξη τσέλο ίσως?), τρομεροί ρυθμοί και αλλαγές, μαθηματικές αντιλήψεις και πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας. Τρομεροί!!! Ακούστε τους ΤΩΡΑ!

Εχω κι εγω να προτινω.
Μια μπαντα ενος φιλου που παιζουν και καλα Black Metal. 8)

[B]http://www.myspace.com/lethargustheband[/B]

Αρκετά ενδιαφέρον είναι το κομμάτι στο youtube.
Μου θύμισαν κάπως τους [B]Ravencult[/B] στα 2 Demo είναι η αλήθεια.

Πολύ ωραίο θρεντ μιας και όλοι έχουμε ανακαλύψει μπάντες μέσω myspace:thumbup:

Προσωπικά έχω ανακαλύψει αρκετές (όχι όμως και πάρα πολλές), μερικές εκ των οποίων πολύ καλές και άλλες όχι και τόσο.:slight_smile:

Αυτή που μου’ ρθε κατευθείαν στο μυαλό, και την ανακάλυψα 100% μέσω myspace, και είναι μπαντάρα τρομερή είναι οι [B]FORUS[/B]. Πιτσιρικάδες από τη Γαλλία που παίζουν [B]τίγκα τεχνικό, μελωδικό punk rock/hardcore/skate punk[/B]. Απίστευτα κομμάτια, με πολύ ενέργεια και ταχύτητα και πολύ καλή παραγωγή. Οι λάτρεις των [B]strung out, a wilhelm scream[/B] τσεκάρουν asap.

[B]http://www.myspace.com/4uspunk[/B]

[B]http://www.youtube.com/watch?v=iIiz0amrb14[/B]

Tα κομματια τους ειναι σκετη αντιγραφη [B]Thy Mighty Contract[/B] 8)

Γενικα οποτε τους ακουω γελαω, αλλα ειναι καλοι.
Παιζει να παιξω και πληκτρα σ’αυτους, αν το δουν στο μελλον λιγο πιο σοβαρα. :lol: #-o

Valet parn

ημιάνεργο indie rock που μάλλον θα ήθελε να είναι άεργο, ωστόσο είναι μάλλον αναγκασμένο να δουλεύει σε φαστφουντάδικο και να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο. όπου από την ανία του βγαίνει τελικά από την αίθουσα, χύνεται στο χορτάρι και σκίζει το τζιν του καθώς λιάζεται τεμπέλικα για να περάσει η ώρα. το απόγευμα κάνει λίγο σκέητ ακούει λίγη μουσική βαριέται λίγο παραπάνω, αφού πάλι δεν έχει γκόμενα, αφού πάλι έχει να κάνει μπάνιο από την προηγούμενη τρίτη.


πρέπει να σε ευχαριστήσω γι’αυτούς.η αλήθεια είναι πως με αυτήν την περιγραφή και dragonforce να πρότεινες θα το τσέκαρα, αλλά οι τύποι είναι ακριβώς ό,τι ζητάω από τη μουσική.
οι οπαδοί των dinosaur jr. και του κιθαριστικού indie rock ας μην τους προσπεράσουν.

θα μπορούσαν ανετότατα να πάνε ΠΑΡΑ πολύ ψηλά…μακάρι να τα καταφέρουν, γιατί έχουν φανταστικά τραγούδια και ενέργεια 8)

καλά, να σου πω την αλήθεια δεν το βλέπω :Ρ
αν ήμασταν 20-25 χρόνια πριν κάτι 8α έκαναν, αλλά πλέον δεν πολυπουλάει αυτό το πράμα. πάντως είναι όντως ωραία μπάντα, οπότε τουλάχιστον όποιος τη βρίσκει με κι8αριστικό indie rock το πι8ανότερο είναι ότι 8α αρεστεί

Τους πρωτοακουσα πριν κανα χρονο τυχαια στο myspace μεσω ενος κοινου γνωστου και με ενθουσιασαν(απλα).Μεχρι που τους ειδα live πριν κατι μηνες και γα-μα-νε :smiley: (γιαυτο αλλωστε πηρα και τν αποφαση να γραψω για αυτους) . Φοβερη ενεργεια επι σκηνης και τρομερα φωνητικα :slight_smile: Αθηναιοι με στοιχεια avant garde(μου θυμιζουν αρκετα τους μεγαλους Ved Buens Ende)/melodic/hardcore metal με πολλες αναμιξεις.Επισης ειναι ευστοχη η χρηση του βιολιου σε αρκετα τους τραγουδια

^ Εγκάθετος του θρεντστάρτερ… =Ρ

καταρχάς, redrum, συγνώμη που δεν μένω στο myspace, αλλά για μένα [I]δυστυχώς[/I] είναι το βασικό μέσο για πολλούς να ψάξουν μπάντες. [I]ευτυχώς[/I] αυτό μπορεί να αλλάξει σε κάτι πιο ανθρώπινο. χόρρορ, χαίρομαι που σου άρεσε η μπάντα :slight_smile:

οι [I][B]young adults[/B][/I] ξεκίνησαν πολύ πρόσφατα, είχαν βγάλει το 2009 ένα ντέμο και πριν λίγους μήνες έβγαλαν και τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους. από νέες μπάντες είναι ίσως αυτή που εκφράζει πιο εύστοχα από κάθε άλλη το πού πατάω τη δεδομένη στιγμή. όχι τόσο μουσικά, σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

το [I][B]black hole[/B][/I], αν και ξέρει πολύ καλά τι θέλει να εκφράσει και η συνοχή του είναι εμφανέστατη, το έχω στο μυαλό μου χωρισμένο σε δυο πλευρές. η πρώτη, μέχρι τη διασκευή του over the edge, μου αφήνει μια αίσθηση εξωστρέφειας. υπάρχει μια μάχη και αυτά ενάντια στα οποία μάχεσαι έχουν πρόσωπο, όνομα και γενικά μια ξεκάθαρη υπόσταση. επίσης, ξεκάθαρη είναι η διάθεση και η δύναμη να πας κόντρα σ’ όλα αυτά που σε κρατάνε πίσω. με μουσικούς όρους είναι μάλλον η punk μεριά του δίσκου. όχι απαραίτητα ηχητικά, σε θέμα νοοτροπίας.

[CENTER]we’ll turn the tides
we’ll push the tides if we have to
daydreams just leave us aching
and we 're all tired of waiting

we 'll move the air
we 'll push the air cause we have to
stone faces leave us empty
let us out now cuz we 're ready


rip it up start again
incinerate the ruiners of yesterday
head to the road
the life we lead the path we choose
just trying to eliminate foundation of the hate[/CENTER]

μετά έρχεται το μεσοδιάστημα (life under review) των δυο αυτών πόλων, όπου συνεχίζεις να βλέπεις την απειλή ξεκάθαρα, απλώς -πλέον- πρώτος στόχος δεν είναι η εναντίωση. αφήνεσαι και κοιτάς προς τα μέσα, εκεί οι αλλαγές έχουν ήδη συμβεί, είσαι πιο δυνατός και αρχίζεις να το συνειδητοποιείς.

[CENTER]free the dreams from my mind
but it’s not the place or time
my silence is assured
won’t hear another word

keep my head down, ensure my ten cents
keep my heart
keep my mouth shut, i’ll set my ten cents
keep my heart[/CENTER]

βυθίζεσαι συνεχώς, φαινομενικά υπάρχει θολούρα μπροστά σου, αλλά όλα είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. seagaze…

[CENTER]he found the ring of nowhere and eternity
he slipped into forever where he found oneness
they thought he lost his mind
in this moment in time


obscure me
i cant see you
release me
i cant stay afloat
we 're sinking into new seas
horizon cuts the world in two


raise a single voice
dream inside a nest of noise[/CENTER]

δικοί μας, στονεράδες. Έχουν βγάλει έναν δίσκο με όνομα [B]Sex Hundred & Sexty Sex [/B]το 2005, τον οποίο ακούω πολύ ευχάριστα και πιστεύω θα αρέσει στους φίλους του είδους. Σε 2 μέρες έχουν και live.

δεν ξερω αν τους εχει αναφερει και αλλος αλλα ειπα να το ποσταρω να μην χανεται:)

http://youtu.be/rcnThfBwwOQ

:!::!::!:

Song : There Will Be No Sunshine Anymore
[B]Band : Another Moon[/B]
[B]Album : Ruins of a forgotten world (2011)[/B]
Instrumental Post-Rock Ambient Psychedelic Rock

http://www.myspace.com/anothermoon