Paul είναι πρώτα φέτος, μετά rondo. Rondo πέρυσι περνούσε τον paul. Rose έχεις άδικο ρε συ, πέρυσι σε όλη τη χρονιά μια χαρά ρόλερ ήταν. Ο λόγος που έπερνε πάνω του πολλά ήταν ότι μέχρι πέρυσι στην ομάδα δεν υπήρχε κανένας άλλο scorer. Για το λόγο αυτό ο Thibs φέτος πίεσε την ομάδα να γίνει καλύτερη, να μπορεί να σταθεί στα πόδια της όταν ο Rose δεν μπορεί να σκοράρει. Ο πάγκος είναι γεμάτος με scorers και επιτέλους άλλαξε η περιβόητη ‘bench mob’ που ξέρω γω είναι μόνο για να την πιστεύουν οι Αμερικανοί.
Στο θέμα του score κανείς δεν τον είχε. Ούτε ο boozer και ο Noah και φέτος έγιναν προσπάθειες για να αλλάξει αυτό, να είναι λιγότερο επιπόλαιοι και έφεραν τον Hinrich, λέγοντας πώς παίζει περισσότερο ως κλασσικός άσσος. Οπότε είτε θα χάνετε συνεχώς είτε θα μάθετε πώς παίζεται το σωστό μπάσκετ. Και βελτιώθηκαν έτσι. Μέχρι πριν εγώ παρακαλούσα τα τελευταία λεπτά να δίνουν στον Rose τη μπάλα να σκοράρει, και γενικότερα να αφήνουν εκείνον να σκοράρει. Φέτος όμως άλλαξε αυτό, και δεν θα με νοιάζει αν τα τελευταία λεπτά αφεθούμε στον bellineli, robinson,deng,boozer. Οπότε θα δούμε τον Rose να είναι περισσότερο χαλαρός.
Πολλα νουμερα και θα ζαλιστειτε…
Υπαρχει μια ωραια στατιστικη κατηγορια (καταχωνιασμενη και παραμελημενη σε σχεση με τις αλλες) που λεγεται “Assist/Turnover ratio”. Κοινως, δειχνει ποσες ασιστ δινει ενας παικτης ανα 1 λαθος που κανει. Ο Paul με μ.ο. 9,7 ασιστ και 2,2 λαθη έχει A/T ratio [B]4.45[/B] και ο Rondo έχει [B]2.93[/B] με 11.1 ασιστ και 3,8 λαθη (για την ιστορια, ο Paul ειναι 2ος σε αυτην την κατηγορια, πρωτος ο Calderon με 4.59).
Υπαρχει και το “Steal/Turnover ratio”. Ο Paul ανα 1 λαθος του κλεβει [B]1,18[/B] μπαλες (δλδ το επιστρεφει και με τοκο:p), ο Rondo [B]0,50[/B]…
Μια αλλη στατιστικη κατηγορια ειναι η “αναγωγη σε 48λεπτο” (για πιο δικαιη συγκριση) συμφωνα με την οποια ο Paul δινει 13.9 ασιστ και ο Rondo 14.4. Ο Paul παιζει 33 λεπτα, ο Rondo 37.
O Paul σουταρει (1P, 2P, 3P): 89, 47, 33 (%)
Ο Rondo σουταρει: [B]63[/B], 48, 25 (%)
To Player Efficiency Rating (PER) δινει στον Paul [B]26,07[/B] κατατασσοντας τον [B]3ο[/B] πισω απο James, Durant ενω ο Rondo με [B]18,42[/B] [B]δεν ειναι καν στην 50αδα[/B]
Tι κανει παραπανω ο Rondo? 1,4 ασιστ και 1,6 reb
Που θελω να καταληξω? Οτι αν ημουν coach θα ηθελα την ομαδα μου να την τρεχει στο παρκε ενας τυπος που ναι μεν κατεβαζει 1,6 reb λιγοτερα και δινει 1,4 assists λιγοτερες αλλα σουταρει βολες με σχεδον 90%, και διορθωνει με τον καλυτερο δυνατο τροπο τα λαθη του. Και ας ειναι λιγοτερο θεαματικος και απροβλεπτος απο τον αλλον…
Συμφωνώ μαζί σου στο τελευταίο. Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι 
Η αληθεια βρισκεται εδω.Επισης floydized παρολο που σεβομαι το κολλημα σου με ροντο (και δικαιολογημενα,κανεις δεν ειπε οτι δεν ειναι πολυ καλος παιχτης) αλλα εδω για ονομα
δηλαδη για σενα δεν ειναι απαραιτητο το σουτ στον ασσο?ειμαστε καλα? αμα ειναι ετσι να βγαλουμε και καλυτερο ευρωπαιο πλεημεηκερ στην ιστορια τον Παπαλουκα επειδη ειχε ενα ντραιβ και τα υπερπιστολια της CSKA να τον κανουν μαγκα !
δεν ειναι μονο οργανωση και διορατικοτητα ο πλεημεηκερ (ή τουλαχιστον ο κορυφαιος πλεημεηκερ)
εδιτ: και στα αγωνιστικα χαρηκα πολυ το φαπακι σε λεηκερς χθες
Επειδή το κουράσαμε το θεματάκι http://www.youtube.com/watch?v=jGR-5mKhYJg 
Αν ο Rose φτάσει ποτέ όπως ήτανε και έστω ότι δεν τον επηρεάσει ο τραυματισμός του στο μέλλον, όταν θα φτάσει στα 30 του θα μιλάμε για έναν από τους καλύτερους point guards εβερ, γι’ αυτό προσέχτε με ποιούς τον συγκρίνετε :p.
Και στο κάτω κάτω ο Rose μια χαρά τυπικός point guard μπορεί να είναι, και να μοιράσει σωστές μπάλες και όλα. Απλά όταν μιλάμε για έναν παίχτη ο οποίος αν κάνει το drive ή θα σκοράρει ανάμεσα σε 3 μαντράχαλους ή θα του κάνουν φάουλ και ΘΑ ΒΑΛΕΙ τις βολές, προφανώς και θα το κάνει όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Τεσπα από κει και πέρα μπαίνουν στη μέση τα κολλήματα του καθενός. Floydized Celtics είσαι;
Aυτο λεμε.
Οτι ο Floydized ειναι Λεηκερς (νομιζω, δηλαδη, Σελτικς οχι παντως …εγω ειμαι Σελτικς), ενω εσυ υποστηριζεις Μπουλς.
Do the math. 
Για τον Paul τα νούμερα λένε την αλήθεια, απλά όχι ολόκληρη. Προσωπικά έχω δει μερικούς αγώνες των Clippers και πέρυσι και φέτος και ο Paul είναι ο απόλυτο playmaker. Δύσκολα θα τον δεις να εκβιάζει προσπάθειες και γενικά δεν παίρνει 15-20 σουτ βρέξει χιονίσει αλλά συνήθως παίρνει ότι του δίνει ο αγώνας. Ο τρόπος που μεταφέρει και πασάρει την μπάλα είναι εκπληκτικός, δεν είναι μόνο οι ασιστ, κανείς δεν πασάρει τόσο καλά και γρήγορα.
Προσωπικά είμαι σίγουρος πως ο Paul λόγω του τρόπου παιχνιδιού του θα μπορούσε να κάνει τα ίδια σε όποια ομάδα και αν ήταν κάτι για το οποίο δεν μπορώ να πω για τον Rondo. Για οποίον θυμάται μάλιστα ο Rondo ήταν μέλος της USA team στο παγκόσμιο της Τουρκίας αλλά αποσύρθηκε μόνος του πριν ανακοινωθεί η τελική 12αδα αφού έβλεπε πως δεν θα κέρδιζε θέση. Ουσιαστικά τον έφαγε ο Billups.
To 2010 αυτα.
Στο θεμα Rondo, η μεταβλητη χρονος ειναι ισως η πιο σημαντικη, αφου η βελτιωση του ειναι τρομακτικη.
Με την ιδια λογικη να λεμε οτι το 09 ηταν νο21 ντραφτ …τι να μας πει;;;
Οσο για τα στατιστικα, ισως να δειχνουν πιο πληρη τον Paul, αλλα ασιστ απο ασιστ και κλεψιμο απο κλεψιμο διαφερουν.
Και ο Rondo ειναι πολυ καλυτερος παιχτης της κρισιμης στιγμης, ειτε μιλαμε για σκοραρισμα ειτε για ασιστ ή κλεψιμο, εχοντας και πολυ μεγαλυτερες παραστασεις.
Οσο για το σουτ, σιγουρα δεν ειναι το καλυτερο ο PG σου να μην ειναι τεραστια απειλη απ’ εξω, αλλα οταν σου κατεβαζει 7-8 ριμπαουντ μ.ο. δε στεναχωριεσαι και τοσο.
Τα ριμπάουντ ο Rondo τα κατεβάζει ακόμα περισσότερο αν δεν κάνω λάθος τα τελευταία 2-3 χρόνια που ουσιαστικά οι Celtics παίζουν χωρίς σεντερ και το ριμπάουντ έχει γίνει ομαδική υπόθεση περισσότερο από ποτέ. Αν είχε Jordan και Griffin συμπαίκτες δεν νομίζω να είχε τόσα μ.ο.
Ψυχραιμια με τα rebs του Rondo δεν ειναι 7-8 αλλα 5,1 κατα μ.ο. το οποιο για point guard ειναι παντως αξιολογο νουμερο, μονο ο Westbrook τον περναει (5,3). O Paul εχει 3,6
Σκεφτόμουν κάτι εδώ και καιρό…επειδή είμαστε πολλοί οι fans του Nba τελικά στο φόρουμ. Μήπως να φτιάχναμε όπως γίνεται και στο ποδόσφαιρο thread για κάθε ομάδα, και να σχολιάζουμε περισσότερο για τα ειδικά θέματα εκεί και για τα γενικά εδώ; Γιατί πχ εμείς οι fοπαδοί των bulls κάθε μέρα γεμίζουμε ποστ το thread για το chicago και οι άλλοι ίσως να σπάζονται λίγο. Ή να το θεωρούν σπάμινγκ.
Τι λέτε;
μπα, μια χαρά είναι εδώ
Διαφωνω για να ειμαι ειλικρινης, καλυτερα εδω μεσα σε ενα τοπικ οι μασονοι μαζεμενοι. Προσωπικα ενω υποστηριζω Mavericks ποτε δεν ενιωσα οπαδος στο ΝΒΑ, γουσταρω το ΝΒΑ στην ολοτητα του και απο εκει και περα εχω καποιες συμπαθειες/“αντιπαθειες”. Οποτε μου ειναι κατι παραπανω απο καλοδεχουμενο να βλεπω σε αυτο το τοπικ συζητησεις για ολες τις ομαδες και δεν σπαζομαι καθολου. Ας τα αφησουμε αυτα για το ευρωπαικο μπασκετ, οπου εκει ειμαι απο τους πρωτους “ταλιμπαν” εξαλλου:p
Οκ όπως θέλετε, κανένα πρόβλημα 
Με αυτά που διαβαζω εδώ θέλω να πάρω τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και να του ζητήσω ανάλυση για την σταυρωτή ντρίμπλα
μεις μιλαμε με στοιχεια κυριε, δεν μπα να επικαλεστεις και τον Γιαννουζακο λεω εγω?[-X
Σε τσουζει που κουμαντο στο LA κανουν πλεον τα μπασταρδα απο το Buffalo:lol:
[SPOILER]Να αναψουν λιγο τα αιματα
ΥΓ. Το Buffalo εχει να κανει με το οτι η Clippers ειναι συνεχεια της ομαδας των 70s Buffalo Braves[/SPOILER]
Ναι ναι ας την πάμε εκεί τη συζήτηση 8)
Προφανως και δεν μιλαω για σενα ρε
Και ασε το ΛΑ ήσυχο,μολις βγαλουν δισκο οι Τουλ θα ανεβει η ομαδα
Μη συμπαρασυρουν οι Lakers τους TooL φοβαμαι εγω…:roll:
Σε αλλα σχετικα νεα, ολο και περισσοτερα αρθρα γραφουν οτι ειναι πολυ πιθανο να ειναι η μοναδικη χρονια του Howard στo LA αυτη
Αν ψάξετε ο ίδιος το έχει πεί εδώ και κανα μήνα