Ανύπαρκτος μέχρι στιγμής ο Rondo. Α και οι lakers παίζουν χάλια. Αλλά νομίζω το ξέρατε ήδη αυτό. Αυτός ο Olynyk έχει αυτοπεποίθηση για ρουκι. Μπράβο μπράβο
Καλά ε με το που το έγραψα έβαλε 6 πόντους ο Rondo. Νταξ κάπως βοηθά
O Durant εκατσε κ το σκεφτηκε και ειπε να βαλει κανα δυο καλαθακια σημερα.
Τι έκανε ο τύπος χτες…??? 54 ποντάκια για πλάκα και ματσάρα το Thunder-Warriors… Μετανιώνω που κάθησα να δω Cavs-Nuggets… 
Εχω δει αρκετά ματσάκια φέτος και μπορώ να πω με ασφάλεια πως ο Ντουραν είναι ο καλύτερος στην πιάτσα αυτή τη στιγμή. Μεχρι και ο Λεμπρόνις έχει πει πως τον ζηλεύει που σουτάρει τόσο πολύ με τόσο καλά ποσοστά.
Κατα τ’αλλα πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε για το φαινόμενο της Ιντιάνα και τον coach Frank Vogel. Ο τύπος ήρθε το '11 και έκανε τον Παυλογιώργη των 8.9 πόντων μέσο όρο να έχει σήμερα 23+. Έχει φτιάξει μία φροντλαιν απροσπέλαστη με Γουέστ-Χιμπερτ και εκεί που πέρσι είχε μια από τις χειρότερες άμυνες φέτος τρώει 88 μεσο όρο ακα του λιγότερους από όλους. Σαν να μην έφτανε αυτό πάει φέτος να βγάλει νέο λαυράκι με τον Στιβενσον, που του έχει ανεβάσει τα στατιστικά και τον ρόλο του κατακόρυφα. Αν μείνει προσγειωμένος ο Στιβενσον (γτ είναι λίγο καραγκιόζης και την έχει δει) θα κάνει μεγάλα πράγματα.
Σίγουρα θα δουμε μεγάλους τελικούς Ανατολής φέτος με Μιαμι, καλύτερους από τους περσινούς και φυσικά πιο αμφίρροπους.
Πάντως θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς η oklahoma θα είναι στα play-offs και πώς θα τα πάει τότε σαν ομάδα. Φέτος πιστεύω πώς ίσως τους δούμε και τελικό, αν μείνουν όλοι υγιείς και ο Durant βάζει όσους πόντους βάζει τώρα
δεν μπορει να μουν ο μονος που καταλαβε οτι αυτες οι δηλωσεις του λεμπρον ηταν ουσιαστικα μπηχτη για το ντουραντ…
Ουσιαστικα λεει “ζηλευω που εχεις 14/34 σουτ… Εγω ρε πουστημ βαζω μονο 12/16… Ας εκανα και γω τοσα σουτ οσα κανεις εσυ και θα σου λεγα ποιος θα ταν πρωτος σκορερ…”
Ειναι ουσιαστικα συνεχεια αυτων που χε πει πριν λιγο καιρο οτι αν ηθελε θα εβαζε 60 σε καθε παιχνιδι.
Και η πλακα ειναι οτι ποτε κανεις δεν του χει πει να μη σουταρει.
Το σκεφτηκα και εγώ αυτό. Είχα διαβάσει τη δήλωση στο ελληνικό ΝΒΑ όπου δεν άφηνε αιχμές για ειρωνια κτλ. Να πω την αλήθεια μου είναι βλαμμένος και θα μπορούσε να ειρωνεύεται, από την άλλη όμως ο Ντουραντ σουτάρει με .496* σε 20 μεσο ορο σουτ ανα αγώνα. Μιλάμε για φοβερό στατιστικό. Ο Λεμπρον σουτάρει με .586* αλλά και ο ίδιος ξέρει πως τα FG του είναι πολυ περισσότερα drives από καθαρα σουτ+τρίποντα. Οποτε επειδή ξέρει μπάσκετ δεν μπορεί να είναι τοοοσο βλαμμένος…Αν το έλεγε για τον Καρμέλο να πω σίγουρα τον δουλεύει =Ρ
*Εχω καεί με τα stats φέτος λόγω Fantasy 
Και δεν είσαι ο μόνος…

Ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα:
Ειναι η πρωτη φορα που ο ντουραντ φαινεται οτι οντως τον εχει το τζειμς στην κουρσα του MVP, γιατι εκτος απο το σκοραρισμα τον εχει περασει τωρα και στα ριμπαουντ και τις ταπες, και η ομαδα του εχει καλυτερο ρεκορ. Οποτε βγαινει και κανει ουσιαστικα τη δηλωση “O Durant σκοραρει 4 παραπανω ποντους απο μενα αλλα το κανει με διπλασια σουτ”, και γιαυτο δινει τα συγκεκριμενα παραδειγματα οπου δινε 2 εμφανισεις του ντουραντ με παρα πολλα σουτ, οπου στο ενα μαλιστα εχει κ μετριο ποσοστο, και μια δικη του με λιγα σουτ κ 67% FG.
Μου φαινεται αρκετααα ξεκαθαρο δεν ξερω.
edit: Δεν ξερω μαθηματικα αλλα νομιζω οτι ο Τζορτζ μολις καρφωσε 540 μοιρες.
edit στο edit: Τωρα που το ξαναδα ηταν μονο 360 οι μοιρες.
Ποσο χαιρομαι που επιτελους βγαινω αληθινος για την αξια του Terrence Jones… Απο περυσι φωναζω… 36 ποντακια (ρεκορ καριερας), 10 σκουπιδια και ηταν μονο μια απο τις τελευταιες, all star επιπεδου, εμφανισεις του…
Τελικα οι Rockets δεν θελουν 4αρι… Εναν καλο περιφερειακο αμυντικο θελουν, τυπου Tony Allen, να δεσει την αμυνα στα σουτ απ’ εξω και μετα χτυπανε ανετα τελικους περιφερειας…

16.1 σουτ ανά αγώνα έχει ο James, 19.7 ο Durant, σιγά την τεράστια διαφορά. Απλώς ο δεύτερος έχει και 3 βολές περισσότερες, όπου μάλιστα είναι και τρομερά εύστοχος, σε αντίθεση με το μέτριο 75% του δεύτερου.
Για εμένα, καθαρά μπασκετικά, ο Durant είναι καλύτερος παίκτης από τον James, ο οποίος εκμεταλλεύεται την εκπληκτική σωματοδομή του σε συνδυασμό με την ανυπαρξία σοβαρών αμυντικών στο σύγχρονο ΝΒΑ και έχει αυτό 60+% στα δίποντα με τις διεισδύσεις. Αυτό βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει βάλει μυαλό, έχει χτίσει μπασκετική προσωπικότητα κι έχει βελτιωθεί σε τρομακτικό βαθμό, εξ’ ου και τα δύο τελευταία πρωταθλήματα.
Μην ξεχνάμε πάντως ότι ο James έχει και 4 χρόνια παραπάνω εμπειρία, καθώς είναι στην 11η σεζόν του και ο Durant στην έβδομη. Στην έβδομη σεζόν του ο James ήταν ακόμα στο Cleveland και του έκαναν πλάκα οι Celtics. Επίσης, στη μεταξύ τους μονομαχία το 2012, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Durant υστέρησε, τι άλλο να έκανε δηλαδή. Μάλλον η υπόλοιπη Οκλαχόμα υστέρησε και εδώ κρύβεται το μυστικό στη σύγκριση μεταξύ των δύο. Από τη μια το ρόστερ του Miami είναι κομμένο και ραμμένο για τον Lebron, από την άλλη η Οκλαχόμα έχει το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται Westbrook. Μπορεί νάναι θεαματικός, τούρμπο και δεν ξέρω κι εγώ τι αλλά είναι ασόβαρος και με αασόβαρο PG πρωτάθλημα δεν παίρνεις.
Συμφωνω με ολα εκτος απο το οτι δεν παιρνεις πρωταθλημα με ασοβαρο ΠΓκ. Ο Μαριο Τσαλμερς θελει να κανει μια σοβαρη συζητηση μαζι σου.
Ο Mario Chalmers είναι ένας πολύ καλός point guard και η απόδοση του στους τελικούς ήταν πολύ καλή τόσο με Thunder όσο και με Spurs. Δεν εκβιάζει προσπάθειες, θα πάρει όσες του αναλογούν σε ένα παιχνίδι και όταν δει την ευκαιρία θα σκοράρει και καμιά 20+ έχοντας καλά ποσοστά ευστοχίας. Δεν χρειάζεται να γίνει σταρ, δεν χρειάζεται να κάνει παπάδες σε κάθε ματς τον ρόλο του τον παίζει πολύ καλά όταν χρειάζεται. Ο Westbrook δυστυχώς χάνει τον έλεγχο πολλές φορές και κρεμάει την ομάδα, δεν έχει μέτρο και πολλές φορές η επιμονή του γίνεται απλά ξεροκεφαλιά.
O Chalmers είναι κατ’ επίφαση πόιντ γκαρντ, στην πραγματικότητα απλά συμπληρώνει την πεντάδα. O Westbrook είναι ασόβαρος και θέλει να παίρνει μίνιμουμ 20 προσπάθειες στο ματς.
Γενικά αν παίζεις PG και θέλεις να είσαι ο σταρ της ομάδας σου είτε γίνε Isiah Thomas είτε παράτα το ΝΒΑ και γύρνα το στο street.
Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις σε καμια περιπτωση να περιμενεις να σου πασαρει η να σου φτιαξει παιχνιδι. Μπορει να κανει τιποτα καλο που κ που αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να τον εμπιστευτεις, Δεν ειναι βεβαια ασοβαρος γιατι οντως δεν εκβιαζει προσπαθειες, αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση καλος ΠΓκ. Δηλαδη φανταστειτε το Μαιαμι με ενα ποιντ γκαρντ που να πασαρει, τυπου Ροντο ξερωγω. Εγω τρομαζω λιγο στην ιδεα.
Επισης ο Γουεστμπρουκ μπορει να ναι καθυστερημενος αλλα ειναι σιγουρα ενας παικτης που απασχολει την αμυνα πολυ και μπορει να δημιουργησει χωρους για τους υπολοιπους επειδη τραβαει πανω του κοσμο. Και ειναι κ αρκετα καλος αμυντικα. Σιγουρα δεν ειναι σοβαρος αλλα στην τελικη θα τον προτιμουσα στην οκλαχομα απο τον τσαλμερς και τον καθε τσαλμερς. Στο Μαιαμι βεβαια θα ταν μια καταστροφη.
Ο Τσάλμερς στην επιλογή του λογικά πέρασε από κάστινγκ τύπου “εσύ θα κατεβάζεις και θα δίνεις την πρώτη πάσα μόνο”. Εμένα μου αρέσει σαν παίχτης πάντως και πιστεύω πως ευνουχίζεται επιθετικά στο Μαιαμι, γτ και σουτάκι έχει, αλλά και drives επιχειρεί.
Για ποιντ γκαρντ που λέει ο Κρισπ, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω τον άρχοντα του transition Γκοραν Ντραγκιτς. Οποιος εχει δει λιγο Φοινιξ καταλαβαίνει τι εννοω. Γενικά κάνει απίστευτη σεζον και είναι μαέστρος οχι μαλακίες.
Επίσης θα το πάω λίγο πιο μακριά και θα πω πως μετά τον Ντουραντ,ο Τζειμς πάλι τα τετοια μου θα παιρνε και ψηφίζω Κεβιν Αγάπη. Ο ορισμός του ολοκληρωμένου παίχτη, ασε που κάνει τρελό διδυμάκι με Νικολα Πεκοβιτς εκει στη Μινεσότα. 8)
Καλος χρυσος ο Αγαπη αλλα οχι και ολοκληρωμενος. Ο τυπος δεν εχει παιξει αμυνα ποτε στη ζωη του. Για μενα ειναι αυτη τη στιγμη #5 στη λιγκα πισω απο Τζειμς, Ντουραντ, Τζορτζ και Πολ, γιατι παροτι απιστευτος επιθετικος και ριμπαουντερ ειναι απαραδεκτος αμυντικα. Επισης η ομαδα του παει κατα διαολου και αν ηταν οντως καλυτερος απ το Τζειμς θα τους κουβαλαγε ως ενα βαθμο.
Ειπαμε, και γω ειμαι χειτερ του Τζειμς αλλα μην το γαμησουμε το θεμα.
ο ντραγκιτς απο περσι επαιζε καλα δεν ειναι φετος που ξεπεταχτηκε. ο πλειμεκερ των χιτ ο τζειμς ειναι ο τσαλμερς απλα τους δινει χωρο με το σουτ του
οσο για το γουεστμπρουκ, γελανε οι πετρες. νταξει ταλεντο, αλλα αυτο το πραμα δεν μαρεσει. οκαλυτερος στη λιγκα σαυτη τη θεση ειναι απλα ο κρις πολ. μετα παει ο ροντο (ηλπιζα να αντεχε ο νας αλλα ο ατιμος ο χρονος…)
Ρε σεις μην κραζετε τοσο το Γουεστμπρουκ. Απλα ο ανθρωπος ειναι 2αρι στην πραγματικοτητα και σουταρει παρα πολυ αλλα ειναι πολυ χρησιμος παικτης. Ειναι ισως ο καλυτερος γκαρντ της λιγκας στα ριμπαουντ, καλος αμυντικος, και εχει παντα ορεξη να δωσει το 100% οσο κλισε ακουγεται αυτο. Αν μαλιστα ηταν και σε καμια ομαδα με καποιον πιο εμπειρο ηγετη και προπονητη απο το Ντουραντ και το Μπρουκς ξερωγω που θα τον εβαζε στη θεση του θα ταν ακομη καλυτερος. Αλλα πραγματικα δεν ειναι τοσο κακος.
Προφανως ειναι χειροτερος και απο Πολ και απο Ροντο και απο Καρυ αλλα μην τον βγαλουμε και σαπακι.