Nba

Ματσάρα, ματσάρα. Να δούμε εάν θα είναι και νίκη ψυχολογίας που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη σειρά. Λογικά η Οκλαχόμα ένα ψυχολογικό σοκ θα το έχει, καθώς ήταν καλύτερη για περίπου 40’ και κατάφερε να χάσει…

Οι Κλιπερς ειχαν το προβαδισμα για 67" σε ολο το παιχνιδι.

Ο Ιμπακα γουσταρει παπαρια Γκριφιν ορ σαμθινγκ?

είπαμε να αφήνουν να πέφτει ξύλο αλλά όχι και έτσι… γαμήθηκε στα αντιαθλητικά το ζώον ο Ιμπάκα!

Σήμερα το πρωί το είδα το ματς. Εντάξει δεν υπήρχε αυτό το πράγμα. Τεράστιο ματς, την ευχαριστήθηκα την νίκη των Clippers. Μεγάλος Collison από τον πάγκο στην 4η και τεράστιος Paul σε όλη την διάρκεια και ειδικά στο τέλος με τις άμυνες πάνω σε Durant (τρομερή η έμπνευση Rivers να τον βάλει επάνω του στο τέλος). Ο 3ος πρωταγωνιστής ήταν φυσικά ο Westbrook που οι ταρζανιές του στο τέλος δεν είχαν τελειωμό. Κάποια του βγήκαν βέβαια αλλά δεν είναι μπάσκετ αυτό. Μόνο και μόνο για αυτόν δεν θέλω να περάσουν οι Thunder, δεν αντέχω να τον βλέπω.

Ο Griffin έχει φάει απίστευτο ξύλο πάντως. Ούτε τα μισά φαουλ δεν του σφυρίζονται.

Ο Γκριφιν να παιζει με 5 φαουλ απ την 3η περιοδο κ να κανει στην 4η οσα δεν εκανε σε ολο το παιχνιδι, ο Πολ να κουβαλαει ΜΟΝΟΣ του την ομαδα επι 3 περιοδους με μεγαλα καλαθια, να παιζει απιστευτη αμυνα στο ΝΤΟΥΡΑΝΤ και απλα να αρνειται να κανει λαθος (στα 2 τελευταια παιχνιδια εχει 26 ασιστ και 1 λαθος), ο Κολισον να παιρνει τα πιο κρισιμα σουτ χωρις κανεις να το περιμενει, αλλα και CLUTCH τριποντο του Jamal Crawford που εβαλε μπροστα τους Κλιπερς.

Για την Οκλαχομα δε νομιζω οτι εκανε πολλα καραγκιοζιλικια ο Γουεστμπρουκ, περισσοτερο εφταιγε ο Ντουραντ που δεν μπορουσε να ποσταρει εναν παικτη σχεδον 20 ποντους πιο κοντο κ απλα επεμενε να κανει λαθος πασες.

Παντως οποια ομαδα κ να περασει ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να σταματησει αυτους τους Σπερς.

Καλά και ο Durant έκανε πολλά λάθη στο παιχνίδι δεν το συζητάω. Αλλά ο άλλος από την στιγμή που οι Clippers στο 4ο πλησίασαν στους 2-3 πόντους συνεχώς πήγαινε σε coast to coast μετά από καλάθι χωρίς να αλλάξει ούτε μισή πάσα, πρέπει να το έκανε 5-6 φορές στην 4η. Στην τελευταία επίθεση ούτε καν σκέφτηκε να ψάξει Durant για σουτ (ήταν στην απέναντι γωνία και περίμενε), κατευθείαν σηκώνεται για τρίποντο από τα 8 μέτρα και υπήρχε χρόνος να το κάνει.

Γενικά οι Thuder δεν μου αρέσουν καθόλου. Δεν θα κουραστώ να το λέω. Όλοι μισούν τους Heat αλλά αυτοί μια χαρά μπασκετάκι παίζουν. Μόνο στα δύσκολα ακολουθούν την λογική δίνουμε σε Lebron και ότι γίνει. Οι Thunder σε όλο το ματς παίζουν isolation Westbrook Durant. Τίποτα άλλο.

Γιατί σε ποιον αρέσουν οι θάντερ ρε ; Ο αντιτουριστικος ο γουεστμπρουκ!! Ήθελα να παίζει στο Γκάρντεν στα 90s , να κανει ταρζανιές στον τζονυ σταρκς και να τον σαπίζει σε κάθε φάση … Απο την άλλη οι Κλίπερς είναι τίμια ομαδα . Έχουν αυτούς που πρέπει . Θα περάσουν οι Κλίπερς .

Ωραίο ματς το χθεσινό . Οι ψηλοί των θάντερ πρέπει να γουστάρουν το Μπλέικ … Δεν εξηγήται αλλιώς …:slight_smile:

Oι Thunder γυρνανε απο το -7 στα 49" με τον Paul να κανει 3 σερι τραγικα λαθη.

Μαλλον, το προχτεσινο δεν ηταν τιποτα και πιθανον το ιδιο να ισχυει και για σημερα, αν και για μενα το τελευταιο λεπτο ηταν παρωδια μπασκετ.

παρωδια διαιτησιας επισης

Η παρωδία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους διαιτητές, αν και οι Clippers στα τελευταία λεπτά έκαναν πολλές μαλακίες.

Κανένα απολύτως φαούλ στο τρίποντο-προσευχή του Westbrook και καθαρό φάουλ στην τελευταία φάση πάνω στον Paul (όχι από τον Ibaka αλλά από τον Jackson). Τέτοια σφαγή δεν έχω ξαναδεί στο ΝΒΑ. Δώρο νίκη τους Thuder που δεν την άξιζαν ούτε για αστείο.

Η Οκλαχόμαδα είναι ομάδα εμετος. Από όλες τις ομάδες διεκδικητές τίτλου που έχω δει στο NBA όλα τα χρόνια είναι μακράν η χειρότερη. Αν αυτή η ομάδα πάρει τίτλο εγώ σταματάω να βλέπω ΝΒΑ. [-X

Επισης εκει που πηραν και ριπλει για να διαπιστωσουν την κατοχη και τη βγαλα τη βγαζει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο Τζακσον αλλα τη δινουν υπερ της Οκλαχομα χωρις κανενα λογο.

Επισης ενα ΑΚΥΡΟ 6ο φαουλ για κινουμενο σκριν του Τζορνταν.

Στην τελευταια φαση δε μου φανηκε για φαουλ, αλλα το φαουλ στο τριποντο επισης δεν εγινε ποτε.

Αν δεις το replay ο Jackson που είναι από πίσω τον χτυπάει καθαρά στο χέρι και η μπάλα καταλήγει στον Ibaka.

Στον Westbrook πάντως υπάρχει επαφή οπότε έτσι όπως δίνονται τα φάουλ στους γκαρντ, λογικό είναι να δινόταν κι αυτό. Για τον Paul στο τέλος έχετε κάποιο καλό ριπλέι γιατί σ’ αυτό που είδα εγώ δε φαίνεται καθαρά.

Κρίμα πάντως που θα περάσουν τους Thunder με το ζόρι. Ο Rivers κατουράει τον Brooks από την κορυφή του Everest και έχει φτιάξει πολύ καλύτερη ομάδα…

Βάλτο στο 5:15 περίπου.

https://www.youtube.com/watch?v=dENg8C9d5WQ

Ναι ναι εχεις δικιο τωρα που το δα κ γω καθαρα συμφωνω.

Πω, μαλακία έκανα που το ζήτησα, τώρα κάθομαι και μαλώνω με έναν φίλο μες στη μέση του τελικού επειδή “έλα ρε, αυτό δεν ήταν τίποτα, ο Paul μόνος του την έχασε και δες πώς πάνε τα χέρια του πριν την επαφή και του Westbrook ήταν φαουλάρα” :stuck_out_tongue: πάντως κι εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να το δώσει. Τα χέρια του Paul αλλάζουν πολύ απότομα πορεία μετά την επαφή…

O Rivers πάντως στην συνέντευξη τύπου, έλεγε πως “[B][I][U]We got robbed[/U][/I][/B]”, αλλα επέμενε κυρίως για τη φάση της κατοχής του Τζάκσον. Και πραγματικά έχει δίκαιο καθώς η απόφαση βγήκε μέσα από το instant replay. Είδαν οι refs πως έχει γίνει foul που δεν έδωσαν και αποφάσισαν να δώσουν ανάποδα την κατοχή. Γελάει ο κόσμος.

Δεν είδα το ματς ώστε να έχω συνολική αισθηση της διαιτησίας, αλλά βλέποντας αυτή τη φάση δεν χρειάζεται κάτι αλλο.

Κανενα φαουλ σε Πολ στο τελος, για μενα υπαρχει φαουλ στο τριποντο του Γουεστμπρουκ (ειδα επαφη στην κανονικη, δεν εχω ξαναδει απο τοτε), λαθος κατοχη στους Θαντερ επειτα απο λαθος να μη δοθει φαουλ στο Τζακσον.

Αστεια πραγματα, γενικα, εκτος απο αστειο μπασκετ.

Αφού Σπερς - Μαϊάμι θα 'ναι πάλι οι τελικοί, τι αγχώνεστε; :stuck_out_tongue: