6/8 το ποσοστο μου για το ποιες ομαδες θα προκριθουν, δεν ειχα βαλει σκορ γιατι αργησα να κανω το post και ειχαν παιχτει ματς. Μεγαλη εκπληξη που εμειναν εξω οι Rockets περιμενα οτι θα εκαναν το βημα παραπανω φετος…
Είδα τους Clippers πριν λίγο. Ομάδα να την χαίρεσαι. Απίστευτο ματς καθάρισαν υπερβολικά εύκολα την Οκλαχόμα, πήραν από νωρίς διαφορά και δεν απειλήθηκαν καθόλου.
Το επιθετικό παιχνίδι των 2 ομάδων ήταν όλη η διαφορά. Οκλαχόμα έψαχνε κάθε φορά Westbrook Durant και σχεδόν όλες οι επιθέσεις ήταν μετά από 1-2 πάσες. Οι Clippers από την άλλη είχαν τρομερή κίνηση, πολλά σκριν, πολλές πάσες και πολύ μεγάλη ταχύτητα. Όταν μάλιστα ο Paul ξεκινάει την πρώτη περίοδο με 5/5 τρίποντα (αφού σε κάθε σκριν προσπαθούσαν να κλείσουν στην πάσα προς Griffin) ε, οι 122 πόντοι είναι πολλοί λίγοι.
Δεν νομίζω να πάει έτσι η σειρά βέβαια, χθες οι ομάδες έδειξαν να έχουν μεγάλη διαφορά. Ο Paul δεν θα έχει κάθε μέρα τέτοιο φάρδος, δεν είναι σουτερ. Πάντως αυτός ο Grffin είναι φοβερά πολύτιμος. Επηρεάζει όλο το παιχνίδι αμυντικά για κάθε αντίπαλη ομάδα. Η δική του κίνηση ψηλά στα σκριν κινεί όλη την επίθεση των Clippers. Ανοίγει πολλούς χώρους για τους υπόλοιπους, είναι πολύ γρήγορος και καλός πασερ ενώ όπως είδα έχει ψιλοβελτιώσει το σουτάκι από mid-range.
Τους Pacers δεν τους είδα αλλά ρίχνοντας μια ματιά στο boxscore μάλλον παιδική χαρά και πάλι. Hibbert 0 πόντοι, 0 ριμπάουντ!! George 4/17 σουτ!! Καλά κρασιά
Εγω το ειδα λαιβ το χθεσινο κ νομιζω ηταν ακομα μια ξεκαθαρη απαντηση για οποιους λιγους αμφισβητουν οτι ο Πολ ειναι ο καλυτερος πλειμεικερ του πλανητη.
Τις σταματαω τις προβλέψεις μου φαίνεται, εκτίθεμαι.
Την Ιντιάνα την είδα χτες και ήταν άθλια. Οι άνθρωποι βάζουν με απίστευτη δυσκολία καλάθι. Με τον Χιμπερτ ωσεί παρών πάλι, ο Γκορκατ και ο Γκούντεν (!) έκαναν πάρτι και στην επίθεση.
Τρέμω στη σκέψη ότι πριν φύγει ο Bynum από τους Lakers για να πάει ο Howard, ήθελα να καταλήξει στους Rockets, αντί για τους 76ers και είχα στείλει και mail στην ομάδα…
Πάλι καλά που τελικά πήραμε το Howard και υπάρχουν βάσεις για λαμπρό μέλλον… Με Bynum θα είχε γίνει το tanking αγαπημένη λέξη…
Τον είδα τον αγώνα Indiana, ξύπνησε το θηρίο (Hibbert) αλλά όχι η ομάδα. Συνεχίζουν να μην πείθουν.
Οι Wizards έκαναν τεράστιες μαλακίες στην 4η περίοδο, πολλά ελεύθερα άστοχα σουτ από την περιφέρεια και χαζά λάθη, Wall μοιραίος παίκτης. Με τα χίλια ζόρια το πήραν οι άλλοι το ματσάκι. Γενικά κακό μπασκετ, οι Wizards δεν μου άρεσαν σαν ομάδα. 2 συστήματα έπαιζαν σε όλο το ματς.
Η Indiana από την άλλη πρέπει να κάνει πολλά πράγματα ακόμα αν θέλει να περάσει. Συνεχίζω να θεωρώ φαβορί τους Wizards στην σειρά.
Είδα Maimi - Nets. Είναι να απορείς με παίκτες όπως ο Deron Williams. Παίζει λες και είναι 35-36 χρονών, στην δύση της καριέρας του. Φοβάται και την σκιά του, χάνει 1-2 σουτ και μετά σταματάει να σουτάρει ακόμα και ελεύθερος. Είχε κανένα τραυματισμός αυτός τελευταία και είναι τόσο χεσμένος;
Βλέπεις από την άλλη τον Ray Allen να βγάζει μια ενέργεια 20αρη. Χθες ήταν άνετα ο mvp. Κυνηγούσε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση. Το ματσάκι ήταν ντέρμπι μέχρι τα μέσα της 4ης, με δικές του ενέργειες σε άμυνα και επίθεση ξέφυγαν οι MIami και το πήραν. Επίσης ο Garnet καλύτερα να αποχωρήσει, εκτίθεται πλέον.
Όπως είπε και ο P.G χτες, με την άμυνα φτάσαμε εδω, με την άμυνα θα πεθάνουμε. Και εμείς (εγώ :P) που είπαμε να τους υποστηρίξουμε φέτος, θα συνεχίσουμε τι να κάνουμε…
Η Ουάσινγκτον χτες έβαλε 63 πόντους (μάλλον θα ειναι και καποιο αρνητικό ρεκόρ) και σούταρε με 31%…
Πιστεύω η Ιντιανα θα περάσει αλλα για να έχει έστω και λίγη τυχη με το Μαιαμι πρέπει να παιξει και λίγο μπάσκετ. Μιας και είπα για Μαϊαμι, είναι εντυπωσιακό πως τα τελυταία χρόνια δείχνουν τοσο τρωτοι στη regular season και μόλις μπαίνουν τα πλευ οφ γίνονται το πρώτο φαβορί για το δαχτυλίδι (ναι ξέρω το Σαν Αντόνιο δειχνει και αυτό πειστικό φετος, αλλά και πάλι…). Πολυ πειστικές εμφανίσεις, ασχετα με τις αντιρρήσεις περι αντιπάλων που μπορει να υπάρχουν.
Εγώ πάλι είδα το άλλο ματς. Καλοί οι Clippers, σαφώς καλύτερη ομάδα από τους Thuder, αλλά χρειάζεται και λίγη άμυνα που και που.
Ενώ στην επίθεση έχουν φαντασία στο παιχνίδι τους και καλή εκτέλεση συστημάτων, με το Paul να είναι πραγματικός στρατηγός στο παρκέ, στην άμυνα έχουν θέμα. Όλες μα όλες οι επιθέσεις των Thuder ξεκινούσαν από τα χέρια των Durant, Westbrook που πήγαιναν σε ατομική ενέργεια και αν γινόταν double team πάνω τους έσπαγαν την μπάλα έξω. Σε όλο το ματς αυτό γινόταν και όμως οι Clippers έφαγαν 118 πόντους από αυτή την ομάδα.
Καλός και άγιος ο Griffin στην επίθεση, πραγματικό θηρίο, αλλά στην άμυνα Ibaka, Adams αλώνιζαν με ευκολία που σοκάρει. Όλα τα σουτ του Ibaka ήταν ελεύθερα, είχε χρόνο και τσιγάρο να κάνει πριν σουτάρει, ο δε Adams πρέπει να έκανε ρεκόρ ριμπάουντ/λεπτών συμμετοχής για ρούκι και αυτό γιατί αμυντικά ο Griffin σπάνια έκανε block out ή βρισκόταν στην θέση του μετά από άστοχο σουτ.
Από την άλλη η άμυνα των Thunder είναι μεν καλύτερη αλλά έχουν απέναντι τους μια άψογη επιθετικά ομάδα, τουλάχιστον όσο στο παρκέ είναι ο Paul. Αν οι Clippers παίξουν άμυνα στα επόμενα παιχνίδια θα την πάρουν την σειρά.
Οι Thunder αν περάσουν θα τα βρουν πολύ σκούρα απέναντι σε κλειστές άμυνες όπως του San Antonio ή των Heat (αν πάνε τελικούς). Παραείναι προβλέψιμοι στην επίθεση.