Δε διαφωνώ. Καλά έκανε και το πήρε. Λέω απλά ότι τον επηρέασε το καλό μαρκάρισμα του Iguodala από την ώρα που πήγε πάνω του και τον οδήγησε σε λάθη (μεταξύ των οποίων και αυτό που λες).
@Dead συμφωνώ σε ότι γράφεις.
Ειδικά στη 2η παράγραφο. Και το πόσο καλή και δουλεμένη ομάδα φάνηκε από το γεγονός πως δεν απογοητεύτηκαν/επηρεάστηκαν από τα δύσκολα σουτ που φάγανε στο τέλος επιθέσεων. Κυνηγώντας το σκορ, παίζοντας καλή άμυνα και δεχόμενοι καλάθια στην εκπνοή ήταν εύκολο να χάσουν την αυτοσυγκέντρωση τους. Παρόλα αυτά, με ότι σχήμα κι αν είχαν στο παρκε ανταπεξέρχονταν.
Αν με Λεμπρον - Ιρβινγκ στα κοκκινα (οι Γουοριορς ηταν καβαλα στ’αλογο ακομα και πριν τραυματιστει) και πολυ καλο Μοζγκοφ δε νικας, τι τυχη εχεις; Φανταζομαι αυτες ειναι οι μεταβλητες, τα αλλα δεν αλλαζουν. Οι GSW θα παρουν και στα υπολοιπα ματς πολλους περισσοτερους ποντους απ΄τον παγκο (34 χθες απο πεντε παικτες και για τους Cavs οι 9 του Σμιθ, τρομακτικη ανισορροπια ). Εκει στα 2 σερι 3p του Καρι βρηκαν για πρωτη φορα ψυχολογια κι εγινε reset το ματς τους και συνολικα εννοειται κλειδι ο Ιγκουονταλα. Οταν ο Λεμπρον παιρνει τοσα mid-range σουτακια, κατι κανεις καλα στην αμυνα (τελειωσε το ματς με σχεδον 50% βεβαια αλλα δεν εχει λεει, Λεμπρον ειναι)
Βλεποντας τις 2 ομαδες, δε ξερω αν εχει τη πολυτελεια να μη το κανει. Οπως ελεγε κι ενα comment που διαβασα στο net, I haven’t seen a black man with so little help since Hurricane Katrina. Τον Μοζγκοφ τον εφτιαξε αρκετες φορες και ο Ιρβινγκ ηταν γαμω. Απο κει και περα, που να τη δωσει κιολας; Και παντα μιλαμε ξεροντας τι μπορει ο καθενας. Αμα εβλεπε και γηπεδο καλυτερα και ηταν γενικα πιο εξυπνος μπασκετικα, ε θα ηταν ο Τζορνταν (λεμε τωρα).
Το είπε και ο Βαν Γκαντι κάποια στιγμή πάντως, οι υπόλοιποι cavs δεν μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα μόνοι τους. Για αυτό και στο παρκέ πρέπει πάντα να υπάρχει είτε ο Lebron είτε ο Irving. Αν χάσουν τον δεύτερο, ο James πρέπει να παίζει 45 λεπτά μέσο όρο στα υπόλοιπα ματς.
Μου κάνεις εντύπωση βέβαια το πολύ μικρό rotation Cavs από την στιγμή που στον πάγκο υπάρχουν Miller, Marion.
Με 0/8 προσπάθειες ο Λεμπρον στο τέλος που έγινε κρίσιμο το παιχνίδι, με την μπαλα να του φεύγει από τα χερια, με 3-4 ταπες να τρώει, με τουβλα κλπ , επιβεβαιώνει όχι απλα το μηδενικό cluch του, αλλα ότι είναι τελείως ΜΠΟΥΦΟΣ και ποτε δεν θα μπει ούτε καν στο all-time top-4.
Μεγαλη νικη των Cavaliers και απολυτα δικαιη, ηταν καλυτερη ομαδα στο μεγαλυτερο μερος του αγωνα και εβγαλαν περισσοτερο παθος. Ο Lebron ηταν αστοχος στο τελος στα κρισιμα και φανηκε να τον λυγιζει η πιεση, δεν ειχε καθαρο μυαλο και αυτο τον οδηγουσε σε λαθος επιλογες. Ακομα και ετσι ομως ειχε 39 ποντους, 16 ριμπαουντ και 11 ασιστ, που να ηταν και ευστοχος δηλαδη. Εκπληκτικη εμφανιση απο τον Dellavedova, φοβερη αμυνα πανω στον Curry, του εκανε την ζωη δυσκολη. Εχουμε δει ηδη 2 εξαιρετικους τελικους που πηγαν και οι 2 στην παραταση, εχει να γινει χαμος ακομα.
Οταν 39 ποντοι, 16 ριμπαουντ, 11 ασιστ και μια νικη σε τελικους εκτος εδρας με καλυτερο συμπαικτη το ντελαβεντοβα ειναι μετρια εμφανιση τοτε ξερεις οτι δεν μπορει παρα να εισαι στο all time top 3.
Μαζι με παικτες που δεν εχω δει λαιβ και απλα διαβαζω τα κατορθωματα τους σαν ιστοριουλες. Αλλα εσεις που εισαστε οι παλιοι θα με ενδιεφερε να μου πειτε αν οντως θυμαστε παικτη οπου τετοιες εμφανισεις να θεωρουνται απο τις μετριες του. Και δεν το λεω ειρωνικα, οντως το χω σαν απορια.
Πραγματικα ομως αμα το παρει το φετινο τοσο μονος του οσο ειναι ειδικα στην επιθεση, θα ειναι πιστευω το πιο σολο πρωταθλημα που εχει γινει μετα απο Dirk και Hakeem.
Οκ αυτους τους τελικους τους είχα δει.
Θεωρουμε ισάξιες τις 11 ασίστ με τις 4 η θεωρουμε αντίστοιχη την έλειψη βοηθειας απ τους συμπαικτες; Κ δε λέω καν για σύγκριση Φιλ με Μπλατ.
Το σίγουρο είναι ότι δε θεωρούμε ισάξιους αντίπαλους τους Σέλτικς των Γκαρνέτ/Πιρς/Άλεν με τα παιδαρέλια του GS.
Για τις ασίστ έξυπνο παιδί είσαι, υποθέτω καταλαβαίνεις ότι ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του αν παίξει 50 λεπτά και όλες οι επιθέσεις περάσουν απ’ τα χέρια του και 40 πόντους θα βάλει και 10 πάσες του θα καταλήξουν σε εύστοχα σουτ συμπαικτών.
Πάντα αντιπαθούσα τον Λεμπρόν, στα μάτια μου ήταν ενα εριστικό αρ…ι που έπρεπε να πάει στους Heat με άλλους 2 παιχταράδες για να πάρει δαχτυλίδι (και ακόμα μου παραμένει αντιπαθής)…
Αλλά όποιος δεν του δινει credit για το μέχρι τώρα επίτευγμα του
(83 πόντοι σε 2 εκτός έδρας ματς,
στην δυσκολότερη φετινή έδρα,
με αποδεκατισμένη ομαδα
που αν ήταν στην Δύση δεν θα έμπαινε καν τετράδα)
είναι το λιγότερο κομπλεξικός.
Ο ανθρωπος θα εχει μυθικους μεσους ορους στη σειρα. Απο την αλλη, οταν εχει μονο καλους ρολιστες (απορω που βλεπουν καποιοι μετριοτητες και μονο, με τα πλεηοφφ που κανουν ολοι αυτοι οι γαμιολες :p, λες και οι ομαδες που παιρνουν πρωταθληματα εχουν 5 all-stars ξερωγω) και παιζει 50 λεπτα με ολα να περνανε απο τα χερια του και να κανει 35 σουτ, θα 'χει 30/10/10 στανταρ.
Σε προσωπικο επιπεδο, οντως, μπορει να ξεπερναει θρυλους τυπου Hakeem, Duncan, Shaq (για καποιο λογο που ενας ψηλος μαλλον δεν μπορει να 'ναι τοπ-κατι, αφου δεν εχει τους αριθμους ενος guard/forward), αλλα με τετοια συνεχη συμπεριφορα, λες και το αθλημα του ανηκει, πανω απο Air, Bird, Magic, Kobe δε θα μπορουσε να 'ναι.
Κατα τα αλλα, εγω ως αντι-LeBron (μην αρχισουν οι μαλακιες, ολοι το αναγνωριζουμε οτι ειναι θεος, αλλα το να αντιπαθεις LeBron ή Cristiano ειναι λογικο ακολουθο της παρουσιας τους, δεν ξυπναει καποιος με κομπλεξ για εναν αθλητη που βλεπει απο την οθονη), θεωρω οτι οι Warriors δεν μπορουν να κανουν χειροτερο παιχνιδι, οποτε ειμαι αισιοδοξος.
Jordan στους καλύτερους τελικούς που έχουν γίνει ποτέ, το 1993. Είχε κάνει κάποιες “μέτριες” εμφανίσεις, όπως αυτή του ιστορικού Game 3, όπου βέβαια είχε σκοράρει πάνω από 40 πόντους. Οι Bulls είχαν 3/3 μέσα στην έδρα των Suns και οι Suns 2/3 μέσα στην έδρα των Bulls. Τα έχουμε ξαναπεί, μη τα ξαναλέμε. Jordan ήταν μόνο ένας.
Πάλι καλά που δεν λέτε μερικοί πως τον ευνόησε και η διαιτησία χθες τον Lebron.
Δεν είναι Jordan ο Lebron και ούτε θα γίνει ποτέ τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Για top-3 το συζητάμε πάντως. Δεν είμαι anti-Lebron, ούτε εμένα μου άρεσε χθες το 0/8 στο τέλος αλλά είπαμε δεν έχει δίπλα του (αυτή την στιγμή) ούτε Pippen (που είχε o Jordan), ούτε Gasol (που είχε ο Bryant). Το airball του Shumpert από την γωνία στο 87-85 δείχνει τον λόγο που στις τελευταίες φάσεις δεν δίνει πάσα πουθενά (άσχετα βέβαια αν οι παγκίτες των Cavs μέχρι τώρα στα play-off έχουν δώσει το 200% ). Χθες ήταν δική του νίκη χωρίς αμφιβολία.
Γενικά πάντως κακό ματς. Πολλές κακές προσπάθειες και από τις 2 ομάδες, Smith προσπάθησε φιλότιμα να κάψει τους Cavs με τα χαζά φάουλ του, αλλά ο Curry ήταν καλύτερος σε αυτό χθες (πολύ κακή εμφάνιση)
Συμφωνώ με aris πάντως, οι Warriors δεν μπορούν να παίξουν χειρότερα. Λογικά η σειρά τους ανήκει.
αυτη τη φορα τα ανύπαρκτα φάουλ έγιναν ανύπαρκτα σφυρίγματα σε καθαρές φάσεις. αλλά με τέτοιον σμιθ, ούτε εγω θα τους τα έδινα. το παλικάρι άλλαξε το ματς με τα φάουλ του.
εγω δεν καταλαβαίνω γιατί αφού πρέπει να πάρει το σουτ σε κρίσιμα σημεία, δεν αφήνει την μπάλα στον Dellavedova(γαμώ το όνομα σου) και να την δεχθεί ξανα , να αρχίσει την επίθεση του απο πιο μέσα. προσπάθησε 4 σουτ πάλι απο τον θεο και μια διείσδυση που ξεκίνησε υπερβολικά μακριά απο το καλάθι.
αυτό με τα τριποντά χθες δεν άφησε τον γκριν να μπει στο παιγνίδι. μέχρι να φτάσει κέντρο γυρνούσε για άμυνα. αφήστε τον θεούλη να φανεί γαμώ τους σπλας μπραδερς.η τάπα, τάπα πάντως
Δες που οι Cavs με κουτσουρεμένη ομάδα βάζουν πολύ δύσκολα στους GSW.
Ακόμα πιστεύω ότι οι GSW θα το πάρουν, αλλά είναι με την πλάτη στον τοίχο πλέον.
Αυτό το Dellavedova το σιχαίνομαι, αλλά είναι από τους παίκτες που γουστάρεις στην ομάδα σου.
Με εκνευρίζει που παίζει μονίμως στο όριο (…) του φάουλ τον Curry, από την άλλη τον περιορίζει όσο κανείς. Και δεν του το 'χα (credit στον Dead :lol: ). Βέβαια όταν πήρε μπρος ο Curry απλά δε σταματιόταν και παραλίγο να το γυρίσει μόνος του από το -20.
Επίσης, καθοριστικό ρόλο στη σειρά μέχρι τώρα οι δεύτερες επιθέσεις των Cavalliers. Πραγματικά σε σκοτώνει αυτό το πράγμα, ειδικά μετά από καλές άμυνες και αναγκάζοντας τους να σουτάρουν στη λήξη των 24", να ξαναπαίρνουν επιθέσεις.
Ο LeBron είναι ο κλασσικός LeBron που το θέλει και προσπαθεί να το πάρει μόνος του. Άλλες φορές του βγαίνει (πχ το τρίποντο που πήγε τη διαφορά στους 7), άλλες φορές βγάζει τα μάτια του μόνος του γιατί δεν έχει καθαρό μυαλό. Σε 2 φάσεις βγαίνει το isolation, τη μία είναι με τον Barbosa και αντί να τον βάλει στο καλάθι κάνει ένα σκοτωμένο σουτ για 3 και την άλλη μένει με τον Lee και αντί να τον πάει στα πόδια κάνει ένα σουτ υπό πίεση.
Παρόλα αυτά καθάρισε το ματς με το κλέψιμο, τις βολές και το τρίποντο που προανέφερα.
Απίστευτο γκολ-φάουλ του Dellavedona επίσης που πήγε τη διαφορά στους 4 μετά το -επίσης- απίθανο τρίποντο του Curry.
Ο λόγος που πιστεύω πως θα το πάρουν οι GSW είναι οι πολλές τους λύσεις. Για την ώρα έχουν πάρει βοήθεια μόνο από τον Iguodala. Barnes και Green δεν έχουν βοηθήσει και δε νομίζω να συνεχιστεί για όλη τη σειρά αυτό.
Οι Cavs από την άλλη παίζουν με 7-8 παίκτες πλέον στα κόκκινα. Νομίζω πως η κούραση είναι ένας λόγος για αυτά τα μεγάλα comeback των Warriors στις τελευταίες περιόδους.
Ο LeBron στο τέλος είχε κράμπες, ο Dellavedova δεν έγινε ξαφνικά Irving για να παίζει έτσι σε κάθε ματς και οι επιλογές τους είναι πολύ πιο περιορισμένες.
Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρία και οι τελικοί είναι τελικοί!