Άκου αδικία :")
Ομολογουμένως οι Θαντερ δεν παίξανε τόσο καλό μπάσκετ ούτε στο game 6 ούτε στo game 5. Βασικά διορθώνω, ειδικά στο game 5 έφτυνα την οθόνη, θύμισαν τους παλιούς απαίσιους thunder που παίζανε ΜΟΝΟ με isolation. Στις 3 νίκες που κάνανε όμως με Warriors παίξανε μπασκεταρα. Τρομερή switching άμυνα, ενέργεια, δημιουργούσαν miss matches παντού, πάσαραν και έβαζαν επιτέλους και τους υπόλοιπους στο σκοραρισμα κτλ. Επίσης τους τοποθετώ στο context που πρεπει: μια ομάδα με 18 νίκες λιγότερες από τους Warriors στην regular. Και με rookie προπονητή ο οποίος καύλωσε όλον τον μπασκετικό κόσμο και τώρα βλέπουμε αντί για μια σούπα, 7 παιχνίδια. Σίγουρα ως προς αυτό δεν είμαι απολύτως αντικειμενικός, είμαι salty , γουστάρω underdogs και εκπλήξεις.
Επίσης οι Warriors σε αυτήν την σειρά μοιάζουν οι ίδιοι να έχουν αφήσει λίγο το απίστευτο passing game με την επική motion επίθεση που είχαν. Ή καλύτερα ο Donovan δεν τους άφησε να παίξουν έτσι. Οπότε σε αυτήν την σειρά δεν έπαιξαν δα και τόσο ανώτερα από OKC από άποψη συστημάτων.
Απλά παρακολούθησα όλη τη σειρά. Και είδα μπασκεταρα και κυρίως τρομερές τακτικές από τους δύο coach. Και προσωπικά στο μπάσκετ λατρεύω κυρίως τις τακτικές, γι αυτό το μπάσκετ των spurs το αγαπώ αν και δεν είμαι spurs.
Ε χθες βλέπαμε μπασκεταρα με απίστευτες τακτικες, σκυλιασμενες άμυνες και τα ρέστα και απλά κάποια στιγμή πατήθηκε ο διακόπτης στην 4η περίοδο και ο Thompson έβαλε πόσα 7 τρίποντα ξέρω γω από όπου ναναι. Ε αυτό μου την έσπασε. Περιμένω να δω το breakdown των φάσεων αυτών, να δω αν τοσο πια θυμαμαι λάθος και τελικά βγηκανε μετά από συστήματα, αλλά και πάλι δεν θα γούσταρα. Το θέμα τέλος πάντων εντασσεται στην ευρύτερη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του μπάσκετ και τον ρόλο του μακρινού σουτ σε αυτό, μια συζητηση που κακά τα ψέματα, ανοίξανε αυτοί οι παικταραδες των Warriors, η 1η jump shooting team που το σήκωσε.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Γιατι διαφωνουμε ρε παιδια; Το θεμα ειναι να το παρει δυτικη ομαδα. Ολοι μαζι ειμαστε σ’ αυτο.
to mono kako einai oti an kerdisoun oi GSW, o Varejao pithanotata pairnei daxtilidi o,ti kai na ginei
Ουφ τελικα οσο μεγαλωνω γινομαι πιο ευαισθητος, αν και νομιζα το αντιθετο. Στηριζα (και στηριζω) τους Golden State Warriors, αλλα στεναχωρηθηκα πολυ για τον Westbrook, και στεναχωρηθηκα ακομα και οταν η καμερα εκανε κοντινο στη φατσα του Adams που φαινοταν να τα εχει χαμενα, οταν εβλεπε οτι το ματς ξεφευγει για την ομαδα του… Αν ηταν δυνατον, θα ηθελα αυτες οι ομαδες να ηταν στον τελικο, κι οχι στους τελικους περιφερειας.
Θα μπορουσε να το εχει παρει το ματς η Οκλαχομα, αλλα στην τριτη περιοδο ηταν απελπιστικα αστοχοι, και μετα δεν μπορεσαν να το συμμαζεψουν παραπανω το ματς, αφου μειωσαν μεχρι τους 4 ποντους σε καποιο σημειο, αλλα μεχρι εκει. Τωρα ελπιζω να ισοπεδωσουν τους Cavaliers, και ειμαι σιγουρος οτι σε αυτο το match up δε θα εχω καθολου ευαισθησιες, αφου ο Lebron εχει φροντισει να κερδισει την αιωνια αντιπαθεια μου τα τελευταια 10 χρονια και με το συνολο των δηλωσεων του. 8)
Όχι ότι οι αναλύσεις του NBA hellas γαμανε. Ούτε καν. Αλλά καλύτερο από το να ποσταρα στατιστικά.
Στο game 6 ο Thompson έσπασε το ρεκόρ τριποντων στα playoffs, στα game 6 και 7 όλοι οι Warriors σουταραν με ποσοστό τριποντων 46,7% ενώ οι Curry Thompson σουταραν με 54,5%!
Όχι ότι οι Thunder παίξανε τέλεια. Αλλά ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλα. Καταλαβαίνει κανείς ότι τέτοια ποσοστά σε τρίποντα είναι εξωπραγματικά. Και η προσωπική μου άποψη παραμένει ότι μου την σπάει.
Αλλά σιγά σιγά θα μπαίνουμε σε νέα εποχή στο άθλημα, όπου το μακρινό σουτ θα παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο. Μεγάλη συζήτηση δαύτη.
Ειναι στο game plan τους τριποντο και απλα το εκτελουν σωστα. Καθε τρεις και λιγο καποιος θα παει Super Saiyan mode και θα κολλησει μερικα παραπανω. Curry και Green στα ποσοστα τους βαρεσαν. Και πάλι χωρις τις επικ αμυνες του Iggy θα χανανε, ο τυπος ειναι σταθερα απιστευτος οταν σφιγγουν τα γαλατα και πρεπει να ειναι στο παρκε μεχρι να ζητησει αλλαγη μονος του. Γελανε και οι πετρες οταν παει ο Μπαρνς στον Ντουραντ.
Ειδα το Gane 6 και αυτο που εχω να πω ειναι πως ενω οι Thunder επαιζαν πολυ καλα στην σειρα και ειχαν βαλει δυσκολα στους Warriors, ειχαν σοβαρευτει και επαιζαν ομαδικα, οταν σκουρυναν τα πραγματα, μετατραπηκαν παλι στους παλιους γνωστους Thunder παιζοντας συνεχεια με Durant και Westbrook. Οι υπολοιποι λες και ηταν κομπαρσοι και αυτην την αλλαγη στο παιχνιδι τους την εκμεταλλευτηκαν οι Warriors. Ο Durant κουραστηκε, ο Westbrook ειδικα στο 4ο δεκαλεπτο εκανε βεβιασμενες ενεργειες και δεν ειχε καθαρο μυαλο και με τον Thompson σε killer-mode πηραν το παιχνιδι, ανεβασαν την ψυχολογια τους στα υψη και απο εκει και περα δεν πιστευα οτι ειχαν ελπιδες οι Thunder στο 7ο ματς μεσα στο Golden State οπως και εγινε.
Θα ηταν ωραιο να ειχαμε την εκπληξη του αποκλεισμου των Warriors, αλλα οι Thunder στα κρισιμα εδειξαν πως δεν ειχαν αυτο που χρειαζοταν. Κανεις δεν μπορει να πει οτι οι Warriors περασαν αδικα, μπορει ο καθενας να εχει τους λογους του να μην τους γουσταρει αλλα δεν μπορεις να πεις οτι στο συνολο των 7 αγωνων δεν ηταν καλυτεροι. Αυτο που μπορεις να πεις ειναι οτι εχουν προστασια απο την λιγκα και ο Green αν και καλος παικτης εχει αρχισει να μου την δινει πολυ ασχημα, γινεται πολλες φορες εκνευριστικος και παιζει βρωμικα.
Nα ρε γκρινιαρηδες. Σημερα οι brothers ειχαν 20 ποντους μαζι και τα ‘γραψαν ολα οι παγκιτες. Livingston (ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ!) πρωτος σκορερ και Barbosa σε 10’ συμμετοχης αλανθαστος και με περισσοτερους ποντους απο Curry ή Thompson. Και 7 παιχτες με διψηφιο αριθμο, αλλα μαλλον δεν παιζουν μπασκετ και ριχνουν ολο τριποντα, που δεν πιανεται για μπασκετ.
Πάμε σχόλια τύπου NBA hellas σε 3,2,1. Αγόρασε μια μπάλα του μπάσκετ, βαλτη σε κατσαρόλα με νερό, βαλτη να βράζει και σκύψε από πάνω να πάρεις μυρωδιά. [emoji12]
Στα σοβαρά τώρα, προφανώς η άμυνα των thunder εξέθεσε εν πολλοις και τον πάγκο των Warriors, τον καλύτερο πάγκο της λίγκας και τους οδήγησε σε τόσες προσπάθειες τριποντων. Και γενικά οι Cavs χθες από άμυνα κλαφτα Χαράλαμπε, όπως αναμενόταν. Πολύ δύσκολα θα τους πάρουν 4 νίκες, παρά πολύ δύσκολα.
Θα το 'χω υποψιν. Θενκς μεητ!
Προφανώς έκανα πλάκα έτσι; Όλο κάτι τέτοιες λαλακιες γράφουν στο NBA hellas.
Απλα, δε χρειαζεται να γραψω εκθεση στο ροκινγκ.γρ για να πουμε οτι οι ανθρωποι εχουν βαθος, ο Λιβινγκστον ειναι απο τους πιο μεστους παιχτες της λιγκας ή οτι αν προτιμω καποιο τσητ, προτιμω αυτον που γαμηθηκε να σουταρει για να γραφει απο παντου απο τη χ ντουλαπα.
Πολύ ωραίο ματς. Οι Warriors απλά έδειξαν πόσο ποιοτική ομάδα έχουν. Η άμυνα πάνω σε Curry Thompson ήταν απίστευτη, το θέμα με αυτούς τους παίκτες είναι να μην τους αφήσεις να σουτάρουν, κάτι σχεδόν αδύνατον. Αλλά όταν έχεις τέτοιο πάγκο…
Πάντως μετά την πλάκα που έπαθαν από Livingston, Barbosa αλλά και σχεδόν όλη την υπόλοιπη ομάδα νομίζω στα επόμενα ματς Curry, Thompson θα βρουν περισσότερες ευκαιρίες για σουτ.
Από την άλλη οι Cavs αν και έχουν κάποιες λύσεις στον πάγκο είναι φανερό πως ο Lue δεν τους εμπιστεύεται το ίδιο και γενικά φοβάται να κάνει πολλές δοκιμές και αλχημείες όταν το ματς δεν βγαίνει.
Αυτο συμβαινει και γιατι ο παγκος των Cavs ειναι γεματος μετριους και κακους παικτες. Σε οποιαδηποτε ομαδα χωρις Λεμπρον (που θελει 2 παικτες πανω του σχεδον ανα πασα στιγμη, ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΙΓΚΟΥΟΝΤΑΛΑ που ειναι αμυντικα τελειος), βρισκουν ευκαιρια και γινονται ηρωες κατι Μοζγκοφ, Σαμπερτ, Σμιθ και Ντελαβρωμοβα… ελεος.
Λιβινγκστον επαιζε ανετα βασικος point guard σε περιπου 20 απο τις 30 ομαδες του ΝΒΑ (αν οχι παραπανω). Ελπιζω να βρουν τον εαυτο τους ο Καρι και ο Τομψον στο δευτερο ματς και να γινει το 2-0 να τελειωνουμε. Αν και τους επαιξαν καλη αμυνα οντως, τα ποσοστα τους ηταν απαραδεκτα, και ειχε να κανει σιγουρα και με δικη τους κακη βραδια.
Ομολογώ πως εγώ είμαι ποδοσφαιρόφιλος και δεν ξέρω τι ισχύει στο ΝΒΑ, αλλά το χτύπημα στον Kevin Love και το πώς συνεχίζει την φάση ο Green μου φάνηκε τραγική φάση για οποιοδήποτε άθλημα. Ο άλλος έχει πέσει κάτω και πιάνει το κεφάλι του (εγκεφαλική διάσειση έπαθε από χτύπημα αντιπάλου) και οι διαιτητές αφήνουν το ματς να συνεχίσει. Ο Green μάλιστα πάει και εκμεταλλεύεται το κενό στην άμυνα των GSW εκεί που κείτεται ο άλλος και παρατρίχα να τον πατήσει κι όλας για να βάλει το 2ποντο.
Πολύ άσχημη φάση και πάλι με τους παίκτες των GSW θύτες.
ΥΓ. Ο άλλος που χτύπησε τον Love στο κεφάλι, τελείωσε το ματς με… μηδέν προσωπικά φάουλ? Πώτς;
Πέρα από αυτή την φάση που και εμένα μου έκανε εντύπωση που συνέχισε το ματς, οι Cavs ήταν για λύπηση. Η μεγαλύτερη διαφορά των Warriors από τις περισσότερες ομάδες του NBA και φυσικά από το Cleveland είναι η δημιουργία από όλους σχεδόν τους παίκτες στο παρκέ. Με εξαίρεση τον Ezeli όσοι χρησιμοποιούνται μπορούν να δημιουργήσουν φάση είτε για πάσα είτε για δικό τους σουτ και σε αυτά τα 2 ματς αυτό ακριβώς κάνουν. Αντίθετα οι Cavs τα περιμένουν όλα απο Lebron/Irving με τον δεύτερο να είναι η μεγάλη απογοήτευση των τελικών ως τώρα.
Δεν βλέπω πως θα το χάσουν οι Warriors και φέτος.
Συμφωνω οτι ειναι πολυ ασχημη φαση, αλλα ηταν εμφανως μη-εσκεμμενη. Το φταιξιμο πεφτει στους διαιτητες, που δεν διεκοψαν αμεσως τη φαση. Απο κει και περα, νομιζω αδικα τον κατηγορεις τον Green. Ο οποιος μαλιστα εκανε βηματα προς τα αριστερα, για να μην πεσει πανω στον Kevin Love. Το “παλι θυτες” πως ακριβως προκυπτει?
Παρασταση για ενα ρολο το χθεσινο ματς, γελαω παρα πολυ με οσους ελεγαν περυσι οτι οι Warriors ειναι υπερεκτιμημενοι και πηραν το πρωταθλημα επειδη ηταν τραυματιες ο Irving και ο Love. Ειδαμε και φετος που ειναι υγιεις πως πανε τα ματς. Α ναι, και το 73-9 τυχαιο ηταν λογικα.
Σαφώς και στους διαιτητές πάει το φταίξιμο. Αλλά αυτό δεν αναιρεί πως σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα ξέρω (εξαιρείται το rugby και το wrestling), ο αντίπαλος μόνο και μόνο από ευγενική άμιλλα, ακόμη κι αν συνέχιζε δεν θα πήγαινε να εκδηλώσει την επίθεση από εκεί που ο άλλος χτυπιέται στον πόνο. Fair Play λέγεται και οι GSW είναι τόσο καλύτεροι των υπολοίπων που στα μάτια μου είναι γελοίο το να είναι τόσο ανταγωνιστικοί. Στα τελευταία 9 ματς των GSW έχουν υπάρξει 3 “μη εσκεμμένα” χτυπήματα που μέχρι και στο μποξ απαγορεύονται (2 κάτω από τη ζώνη και μια αγκωνιά στο κεφάλι από πίσω που τον άλλον τον έστειλε νοσοκομείο). Δεν το λες και μικρό ποσοστό το 1 στα 3. Πιστεύω πως οι GSW θα μπορούσαν να πάρουν και αυτό το δαχτυλίδι ακόμη και αν έπεφταν στις φάσεις λιγότερο επιθετικά και έτσι δεν είχαν κάνει “μη εσκεμμένα” αυτά τα 3 χτυπήματα.
Είναι λίγο σαν να παίζω εγώ 5x5 εναντίον του Μανωλά και ενώ το σκορ είναι 10-0 υπέρ του Μανωλά στα πρώτα 10 λεπτά, αυτός να κάνει τάκλιν με όλη του την φόρα και “μη εσκεμμένα” να μου σπάει τα πόδια. Τον λες “μαλάκα” ή δεν τον λες;
Καλα, υπερβολες. Ειδικα η φαση με την αγκωνια φαινοταν εντελως ακινδυνη στην αρχη της, απλα παιχτηκε μαλακια. Ο Τρισταν Τομψον εχεις δει πως χωνεται στις φασεις? Ο Λεμπρον? Ο Draymond Green προφανως και εκανε 1 (τα δυο που τα βρηκαμε?) αντιαθλητικο μαρκαρισμα στον προηγουμενο γυρο, γιατι ειχε προηγουμενα με τον Ανταμς. Κανεις δεν το εγκρινει. Αλλα δεν ειναι ο μονος. Ειδικα οι Θαντερ δεν μπορουν να μιλανε για σκληρο παιχνιδι. Ουτε οι Καβαλιερς του Ντελαβεντοβα, που στα πλεηοφφς περυσι ειχε βγαλει 3 παικτες εκτος δρασης. Εριξε και μια αρχιδιά στον Ιγκουονταλα στο πρωτο ματς, αυτην μαλλον την εχασες: https://www.youtube.com/watch?v=hRBDbSjGcnU