Η κλωτσιά του Green στα αχαμνά του Adams, έκανε τη ζημιά για τους GS χθες. Σαν ταινία της Disney ήταν το ματς μετά από την κλωτσιά. “Ο ήρωας νευριάζει, γυρίζει το ματς και καταλαβαίνει πως άδικα φοβόταν τον αντίπαλο καθότι τα πάντα ήταν στο μυαλό του”
Ντροπιαστική ήττα πάντως. Και όντως μετά την κλωτσιά του τραγικού χθες, Green το παιχνίδι ήταν σε στιγμές λες και έπαιζαν οι Chicago Bulls με τους Ικαρους Σερρών. Εκτός παιχνιδιού όλη η ομάδα ουσιαστικά από εκείνο το σημείο και μετά, οι Thunder έμπαιναν στο καλάθι με τεράστια ευκολία, οι 133 πόντοι και λίγοι ήταν έτσι όπως πήγαινε το ματς. Η σειρά πλέον έχει αλλάξει πολύ. Αν αποκλειστούν οι Warriors θα είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ever.
οι διαφορες δεν λενε και πολλα σε αυτα τα ματς
Ισχυει, μπορει να χασει μια ομαδα με 30 και μετα να κερδισει το επομενο. Το χθεσινο ηταν πραγματικα ενας πολυ περιεργος αγωνας. Μεχρι την κλωτσια του Green βλεπαμε ενα πολυ ωραιο ντερμπυ, με τις δυο ομαδες να παιζουν κατα διαστηματα πολυ ωραιο μπασκετ. Παρολο που με το flagrant I η διαφορα δεν εκτοξευθηκε στα υψη, κατι αλλαξε για τους GSW ψυχολογικα απο εκεινο το σημειο και μετα.
Σε καποια φαση εφτασε και τους 41 ποντους η διαφορα. Παντως οι βολες ηταν στο πρωτο ημιχρονο καπου 26 για τους Thunder και 5 για τους GSW. Δε μπορει κανενας λογικος ανθρωπος να ισχυριστει βεβαια οτι η διαιτησια επαιξε ρολο σε ενα τετοιο ματς, ποσο μαλλον οταν μπορουσε καλλιστα να εχει αποβαλει τον Green, αλλα δε με πειθει κανεις οτι ο Foster δεν εχει θεμα με τους GSW. Γενικα κακος διαιτητης.
Εκπληκτικος ο Durant παντως. Μου ηταν πολυ συμπαθης πριν 4-5 χρονια, αλλα πλεον με το bad boy attitude και με τις αγκωνιες και τα γαμωσταυριδια που μοιραζει απλοχερα, μπορω να πω οτι τον αντιπαθω. Και αν ξαναδω το χορο του Westbrook με τον πειραγμενο rookie που εχουν πριν απο την εναρξη του ματς… θα νιωσω την αναγκη να κανω εμετο.
paizei kanonika o Green. Goustarw to basket tous alla oti oi GSW prostatevontai fetos de xwraei amfivolia
Βασικά, το προϊόν προστατεύουν. Νομίζω την ίδια απόφαση θα έπαιρνε το ΝΒΑ αν την κλωτσιά την είχε ρίξει ο Durant π.χ. στον Bogut. Προτιμούν τα επόμενα ματς OKC vs GSW να είναι με όλους τους αστέρες των ομάδων μέσα, τις ομάδες πλήρεις και άρα την μέγιστη τηλεθέαση και μέγιστο εμπορικό ενδιαφέρον, παρά να φερθούν λες και είναι δικαστές που πρέπει να συμπεριφέρονται σε όλους το ίδιο.
Πριν από κάποια χρόνια είχαν αποβάλλει τους αστέρες των Phoenix Suns από μας Play Off με τους San Antonio Spurs (τελικοί Δύσης) και το ΝΒΑ είχε τεράστιες ζημιές από αυτή την απόφαση. Η σειρά τελείωσε με τους οπαδούς των Phoenix να μποϋκοτάρουν τα ματς και οι τελικοί ανάμεσα σε Δύση (Spurs) και Ανατολή (δεν θυμάμαι ποια ομάδα είχε φτάσει) πρέπει να είχαν πατώσει τηλεοπτικά. Ο κόσμος δεν είχε όρεξη να δει τους τελικούς ύστερα από το φιάσκο των τελικών της Δύσης.
^ Ακριβως αυτο. Την προστασια Durant Westbrook δεν την εχουν φτασει ακομα οι GSW, οι οποιοι σαφως επισης ευνοουνται σε σχεση με μικροτερες ομαδες.
Δε νομιζω οτι σ’ αυτη τη σειρα παιζουν Γουοριορς, αν εξαιρεσουμε το Green που ισχυει κι αυτο με το οτι δε θα απεκλειαν αστερες.
Το αντιθετο ισως συμβαινει.
edit, οι Warriors τα 'χουν φτυσει, ο Curry ξαναδειχνει γηινος. Οι Thunder δειχνουν να ειναι με διαφορα η καλυτερη ομαδα την κρισιμη στιγμη και για μενα πανε να παρουν επικο πρωταθλημα με 3 μπρεηκ.
Ο Donovan πάει να εξελιχθεί σε τεράστιο μάγκα. Έχει καταφέρει ήδη να αξιοποιήσει καλύτερα δεν γίνεται τους ρολιστες του. Τι να λέμε τώρα βάζει 10-15 πόντους το ματς ο Ρομπερσον και ο τρυπιοχερης εγωμανης Γουειτερς παίζει αμυναρα και στην επίθεση πιο προσεκτικά και από τον Ντουραντ. Ειδικά σε εκείνο το σημείο που οι Warriors έβρισκαν ρυθμό και είχαν πάρει time out και ο Donovan κάνει hack στον Ezeli σηκώθηκα και χειροκρότησα, τους έβγαλε εκτός πνευματικά προσωρινά και έριξε πάλι τον ρυθμό. Μπράβο και πάλι μπράβο, θα περάσουν και κάτι μου λέει ότι οι Καβς δεν θα καταφέρουν και πολλά απέναντι σε αυτούς τους Thunder.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Πέρα από μεμονωμένα στοιχεία, όπως η πίεση πάνω σε Curry & Green για να τους βγάλουν εκτός ρυθμού ή η ανέλπιστη επιθετική προσφορά από τον υποτιθέμενα πιο ακίνδυνο starter (Roberson), η OKC έχει τα δύο βασικά απαιτούμενα στα πλέη οφ, δηλαδή ρόλους και πάνω απ’ όλα ενέργεια.
Πιθανότατα (και μακάρι για το σασπένς της υπόθεσης) το GS θα κάνει το 3-2 και θα πάει για έναν υπέρ πάντων αγώνα στην Οκλαχόμα.
Απ’ την άλλη, στην Ανατολή οι Cavs χαλάρωσαν πολύ περισσότερο απ’ όσο τους επιτρεπόταν (το πρόβλημα του να έχεις players’ coach) και οι Lowry / DeRozan είναι άλλοι παίκτες εντός έδρας. Νομίζω πάντως ότι θα γίνει το 4-2.
λέτε να το σηκώσουν οι Οκλαχομα φετός?? :-k
Πάντως οι Warriors σε αυτά τα 2 τελευταία ματς μου θυμίζουν την ταινία Space Jam που είχαν έρθει οι εξωγήινοι και έκλεψαν τις δυνάμεις των καλύτερων παικτών. Ειδικά Green, Curry απλά δεν βρίσκονται στο γήπεδο, πάντα έπαιζαν με μεγάλη πίεση αυτοί οι παίκτες απέναντι τους αλλά τώρα είναι πραγματικά αγνώριστοι.
Ομολογώ τους Thunder δεν του υπολόγιζα καθόλου, δεν μου αρέσει το παιχνίδι τους γενικά αλλά σε αυτά τα 2 ματς ήταν πολύ εντυπωσιακοί. Το ερώτημα είναι μπορούν να παίξουν έτσι και στους τελικούς αν περάσουν.
Εγω τους βλεπω να ματσαρουν ευκολα τους Καβς.
Γουεστμπρουκ πραγματικα θα καταπιει τον Ιρβινγ, ο Λαβ αν δεν ξανακανει εμφανισεις επιπεδου θα δυσκολευτει με τον Ιμπακα και ο Τομπσον παροντος τους Ανταμς, δε θα μπορει να κανει το περσινο παρτι με τα επιθετικα ριμπαουντ.
Μενει μονο ποσο θα γραψει ο Ντουραντ με το Λεμπρον πανω του σε τοσα παιχνιδια.
Θα παίξει μεγάλο ρόλο και ο πάγκος. Cavs έχουν φέτος τον Frye που μπαίνει μέσα και σου βγάζει κάτι ματς με 4-5 τρίποντα και αλλάζει όλο το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν έχουν τέτοιον παίκτη οι Thunder στον πάγκο. Το σίγουρο είναι πως θα πέσει πολύ ξύλο, ειδικά με Thompson Adams κάτω από τα καλάθια.
Τα ειπατε πολυ καλα και οι τρεις, συμφωνω με ολα οσα ειπατε.
(αρα εντελως ανουσιο το ποστ μου :p)
Προσωπικα θελω GSW-CAV τελικο, για το repeat της υποθεσης, αλλα δε θα με χαλασει παρα πολυ αν το σηκωσει η Οκλαχομα. Αν ομως εχουν κανει υπερβαση με San Antonio και Golden State για να πανε να χασουν απο το Lebron… ε αισχος
Και μια που λέτε για εξωγήινους, λογικά ο ιμπακα ειναι κάποιος άλλος που οι εξωγήινοι εβαλαν στην θέση του. Ή εγω τον θυμάμαι αλλιώς σαν παίχτη με λιγότερες δυνατότητες
Πρωτη συνεισφορά προχθές του γκριν στο παιγνίδι ειναι να κάνει ενα καλό φάουλ ακριβώς στο σημείο του χεριού που εχει πρόβλημα ο ανταμς. Ετυχε ειναι το πιο πιθανό, αλλά ετσι για το γαμώτο της υπόθεσης.
Ο ανταμς πάντως βρίσκεται στο πάτωμα πιο πολυ και απο τον …λεμπρον. Αλλα με πραγματικούς λόγους.
Ελπιζω σε 3-2 και 6ο ματσ μπόμπα
O Ibaka htan aneka8en ekpliktikos paiktis, pou stin OKC exei deutereuonta rolo (rollistas polyteleias?). 8a elega pws fetos htan h xeiroteri tou xronia thn teleutaia 3etia.
Para to gegonos oti 8ewreitai koryfaios amyntikos, nomizw pws adikeitai apo to na epikentrwnetai kaneis mono ekei, kyriws logo tou rolou pou exei stin OKC. Durant kai Westbrook parontwn de xreiazetai na pernei polles prospa8eies, alla exei kalo sout apo mesi-makrini apostasi, foveros screen setter (poly shmantiko otan exeis stin omada sou toso kalous souter) kai episis poly aksiopistos sto passing game.
Skepsou pws paizei stin idia 8esh me kati anekdota typou Noah, exei analogo symvolaio kai kanei eksairetiki douleia kai stis dwo akres tou parke.
sorry gia ta greeklish.
Τεράστιο συν για την Oklahoma επίσης, το ότι ο Westbrook (τον οποίο πέρα από τα αναμφισβήτητα προσόντα του, θεωρούσα κλόουν λόγω νοοτροπίας) έχει βάλει μυαλό. Μέχρι πρόπερσι προσπαθούσε απεγνωσμένα να γίνει KD στη θέση του KD. Πέρσι που τραυματίστηκε ο KD, ανέλαβε τα ηνία (αν και έλειψε και αυτός σε αρκετά παιχνίδια), βγήκε πρώτος σκόρερ και στο τέλος έμεινε εκτός πλέηοφ. Προφανώς κατάλαβε (και πιθανότατα τον βοήθησε και ο Donovan) ότι πρέπει να ηρεμήσει στο παιχνίδι του και να κοιτάζει λίγο και τριγύρω (εξ ου και η εκτόξευση στις ασίστ).
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. Βλέπεις μπάσκετ ρε φίλε, ωραίο μπασκετάκι, και ξαφνικά μέσα σε μια περίοδο σου βάζουν 9-10 ούτε θυμάμαι τρίποντα. Και όχι τπτ ελεύθερα, τα μισά τουλάχιστον με παίκτη κρεμασμένο πάνω τους.
Ε ξενέρωσα. Γαμώ τους Warriors δηλαδή, βλέπουμε μπάσκετ για το μπάσκετ, όχι για αυτό το πράγμα. Και ναι θα βρεθεί ο εξυπνάκιας που θα πει ‘‘μπάσκετ είναι να μπαίνει η μπάλα στο πλεχτό’’. Ε, απλά όχι.Ξενέρα. Μακάρι στο 7ο ματς να παρθεί εκδίκηση, εγώ δεν θα το δω πάντως.
Αυτο το πραγμα που παιζουν οι Θαντερ το λες μπασκετ και αυτο που παιζουν οι Γουοριορς οχι? :lol::lol::lol:
Εκπληκτικα πραγματα απο την καλυτερη ομαδα της χρονιας (και μια απο τις καλυτερες ολων των εποχων), και συγκεκριμενα απο Τομσον. Προτιμω το passing game των Golden State Warriors δεκα φορες απο το isolation game των Durant και Westbrook, οσο κι αν τους γουσταρω παρα πολυ σαν παικτες (γιατι σαν προσωπικοτητες αστα να πανε), και πραγματικα θα ειναι αδικια για το μπασκετ αν περασει η Οκλαχομα.
Ακουγεσαι πολυ salty φιλε μου, δυστυχως δεν πανε τα πραγματα οπως τα θελουμε παντα. Μεχρι τωρα ειχαν κανει μια τεραστια υπερβαση οι Θαντερ απεναντι στους Σπερς, με τη βοηθεια της διαιτησιας σε 2 ματς (και μαλιστα σε κρισιμα σημεια στο τελος), και πηγαν να κανουν αλλη μια υπερβαση απεναντι σε Golden State, αλλα θα πρεπει να περιμενουμε ενα ματς ακομα για να δουμε αν μπορουν.