Kαι το αστειο της υποθεσης ειναι πως την πιο φιλοτιμη εμφανιση στα αμερικανικα γηπεδα την εκανε και αυτος που πηγε πρωτος εκει, ο Φωτσης. Οι υπολοιποι τπτ
Για τον Σπανουλη ειχαν βγει πολλα κωμικοτραγικα σκηνικα στην φορα. Οτι επαιρνε η μανα του τηλεφωνο στους Ροκετς και ελεγε “αφηστε το παιδι μου ελευθερο να γυρισει στην Ελλαδα”:lol:
Ειναι πολυ διαφορετικος ο τροπος παιχνιδιου στο NBA, σε σχεση με την Ευρωπη. Παικταραδες Ελληνες εχουμε, το θεμα ειναι οτι σε φυσικη κατασταση και δυναμη οι παικτες του NBA, υπερτερουν… Αλλα και στους Ελληνες δεν δοθηκαν οι σωστες ευκαιριες οπως θα επρεπε…
για μενα ειναι αυτο που λενε προτιμανε πρωτοι στο χωριο. αν θες να λεγεσαι παιχταρας πας και δειχνεις τα αυγα σου εκει. στους καλυτερους. που να αφηνεις τωρα μωρε τα καφεδακια και τις παραλιες και τα μπουζουκια…
ας κανουμε πρωτα το πρωταθλημα μας σαν της ισπανιας και μετα…
Άρα υπάρχει κάποια ρατσιστική διάκριση? Δε νομίζω…
Αν το γράφεις λόγω Σπανούλη, έχε στο μυαλό σου ότι πολλοί Ευρωπαίοι που τώρα πρωταγωνιστούν στο ΝΒΑ είχαν εξίσου κακές πρώτες χρονιές. Αλλά δούλεψαν, το πάλεψαν και τώρα είναι σημαντικοί στις ομάδες τους. Δεν τους έλλειψαν τα κεφτεδάκια της μαμάς, πώς να το πω?
Θα ξερεις οτι ειμαστε και οι 2 γαυροι και στην τελικη δεν τρελαινομαι για Σπανουλη. Γενικα δεν θεωρω οτι καποια ομαδα ειχε καποιον Ελληνα που να τον εβλεπαν σαν βασικο στελεχος, οσοι πηγαν καθαριζαν παγκο και εξεδρα… Αλλα σωστο και αυτο που λες οτι αλλοι Ευρωπαιοι το παλεψαν πιο πολυ, συμφωνω απολυτα.
Και στο NBA βαλλεται το “περιουσιο” ελληνικο εθνος…:lol:
Μονο τυχαιο δεν ειναι το γεγονος το οτι Ελληνας παικτης δεν εχει κανε αισθηση στο NBA. Και δεν μιλαμε να φτασει στο επιπεδο Turkoglou, Nowitzki, Parker…
Το NBA θελει υπομονη, μη ελληνικη νοοτροπια, γυμνασμενο κορμι, ταχυτητα… τα εχει κανεις αυτα? Οχι
Όπως είπαν και τα παιδιά η φυσική κατάσταση παίζει τρομερό ρόλο.Εδώ οι ελληνικές ομάδες(αλλά και οι ευρωπαϊκές) κάνουν σχεδόν τους μισούς αγώνες απ’ ότι στο NBA.
Στον παπαλουκά, διαμαντίδη κλπ έχουν δοθεί ευκαιρίες αλλά δεν τις δέχτηκαν.Αυτό πχ δεν το καταλαβαίνω.Σίγουρα θα έκαναν με λίγη παραπάνω προσπάθεια πολύ καλά πράγματα στις ομάδες τους.
Δεν μπορεί ομως να υστερούμε στον τομέα της φυσικής κατάστασης τόσο πολύ και ο ΠΑΟ να κατακτά τα ευρωπαϊκά, ο Ολυμπιακό να είναι σταθερά τουλάχιστον στους 8 και η εθνική να μην έχει πέσει κάτω από την 6η θέση στις τελευταίες στις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει τα τελευταία 6 χρόνια.
Επίσης το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πολύ πιο απαιτητικό από πλευράς φυσικής κατάστασης και γι αυτό βλέπει κανείς ελάχιστους παίκτες να ξεπερνούν τα 25 λεπτά συμμετοχής σε έναν αγώνα.
Η γνώμη μου είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν πετύχει (εδώ καλά καλά δεν έχουν αγωνιστεί) στο ΝΒΑ επειδή στην πλειοψηφία τους είναι Σπανούληδες. Τους λείπει η μανούλα και η παραλιακή.
Περί φυσικής κατάστασης δε νομίζω πως υσχίει. Μην ξεχνάς πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν πάνω απο 25λεπτά αν οι προπονητές εδώ δεν είναι τη νοοτροπία ότι το roster πρέπει να αλλάζει συνεχώς, π.χ. ο Σάρας στον ΠΑΟ άνετα θα μπορούσε να παίζει 30λεπτά, ο Ομπράντοβιτς όμως είναι εντελώς κατά αυτής της λογικής.
Περί ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, και στους 2 αγωνίζονται αρκετοί ξένοι με αρκετό χρόνο συμμετοχής οπότε στους συλλόγους δε μπορείς να πείς ότι οι επιτυχίες τους είναι δείγμα του τι αξίζει οι πλειοψηφία των ελλήνων παικτών.
Συμφωνούμε μόνο πάνω κάτω στο τελευταίο κομμάτι, αλλά θα έλεγα πως φταίει και το γεγονός ότι οι καλύτεροι (και για εμένα οι μοναδικοί που θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν) όπως οι Παπαλουκάς-Διαμαντίδης καταξιώθηκαν στην Ευρώπη, είχαν σίγουρα χρήματα και έτσι δεν είχαν λόγο να τα αφήσουν όλα για το άγνωστο και να πάρουν ένα ρίσκο που απαγοήτευσε πολλούς.
Μη λέμε ό,τι νάναι, Έλληνες παίκτες με προσόντα να παίξουν στο ΝΒΑ υπάρχουν. Για μένα Διαμαντίδης, Σπανούλης, Τσαρτσαρής, Παπαλουκάς (επί ΤΣΣΚΑ), Βασιλόπουλος, Σόφο, Μπουρούσης μια χαρά θα μπορούσαν να σταθούν αν το ήθελαν πραγματικά.
Και εγω το πιστευω αυτο ειδικα για Διαμαντιδη, Παπαλουκα, Μπορουση και φυσικα Σοφο… Αυτος και αν ειναι για ΝΒΑ, αν ειναι σοβαρος φυσικα και προσεχει την διατροφη του…
Σε έναν αγώνα μπάσκετ συνήθως η λέξη «μάχη» αναφέρεται πιο συχνά για τη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ. Ο άνθρωπος που κατάφερε σε 20 χρόνια καριέρας στο NBA να μαζέψει 17.440 «σκουπίδια» είναι πολύ φυσικό να ξέρει από μάχες, ειδικά όταν πρόκειται για την ίδια του τη ζωή.
Για τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ο λόγος, που παρά το γεγονός ότι γνωρίζει από το Δεκέμβριο του 2008 ότι πάσχει από την σοβαρότερη και πιο σπάνια μορφή καρκίνου, την χρόνια μυελώδη λευχαιμία, με δηλώσεις του υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να ζει στους ίδιους ρυθμούς χωρίς να αλλάξει κάτι από την καθημερινότητα του.
Ο 62χρονος πρώην άσος των Μιλγουόκι Μπακς και Λος Άτζελες Λέικερς, ανακοίνωσε την ασθένειά του την Τρίτη και παρά το γεγονός ότι ο γιατρός που τον παρακολουθεί δεν του έδωσε εγγυήσεις για καλυτέρευση της κατάστασης ο ίδιος θέλει να συνεχίσει να ζει κανονικά και να δώσει τη δική του «μάχη» για την καταπολέμηση της επάρατης νόσου.
The Big Guy, όπως ήταν το προσωνύμιό του στα χρόνια του στο «μαγικό κόσμο», είναι έτοιμος να ακολουθήσει το παράδειγμα του καλού του φίλου και συμπαίκτη στην μεγάλη ομάδα των «Λιμνανθρώπων». Όπως ο Μάτζικ Τζόνσον καταπολέμησε τον ιό HIV έτσι και ο Τζαμπάρ θέλει να βάλει κάτω τον καρκίνο.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι του έχει χορηγηθεί ένα φάρμακο από την ελβετική εταιρία «Novartis» με την οποία και συνεργάζεται στην προσπάθεια ανεύρεσης του κατάλληλου τρόπου ίασης από την επάρατη νόσο. «Ποτέ δεν ήμουν ένας άνθρωπος που πρόβαλε την ιδιωτική του ζωή. Αν μπορώ να βοηθήσω όμως για να σωθούν ανθρώπινες ζωές θα το κάνω», είπε στη συνέντευξη που δόθηκε για το θέμα στο Μανχάταν. Οι ευχές όλων είναι μαζί του σε αυτή τη μάχη για το? ριμπάουντ της ζωής.
Μπορεί και το παλεύει και μπράβο του!
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παίχτης, έχει προσφέρει πολλά πολλά πράγματα, έχει γίνει είδωλο και ιδέα για πολλούς ανθρώπους,και όλα αυτά αν και τον έχω ζήσει και δει μέσα από videos. Πραγματικά κρίμα επειδή είναι νέος άνθρωπος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί.
Μακαρι ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, αυτος ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ:respect: παικτης και αθλητης να βγει νικητης και απο αυτον τον αγωνα. Οι ευχες ολων μας μαζι του για την δυσκολη αυτη μαχη…