Oποιος και να περάσει από το ζευγάρι Heat-Celtics θα είναι η ομάδα μου στον τελικό.
Ο λόγος είναι ότι δεν μπορώ άλλο αυτές τις super teams με τους big 3 - big 2 και πάει λέγοντας.
Αυτές οι δύο ομάδες μαζί με Nuggets έχουν κατάφερε με σωστά πικ, δουλειά με το υπάρχον ρόστερ και τη συνεχή βελτίωση να είναι πολυ ανταγωνιστικές και μου άρεσει αυτή η προσέγγιση.
Κουράστηκα από σούπερ σταρς που μαζεύονται σε μια ομάδα και από το πουθενά, πάμε γιούρια για Πρωτάθλημα.
Νομίζω η νοοτροπία του τωρινού Miami ειδικότερα είναι η καλύτερη. Υπομονή, δουλειά και πίστη στο υπάρχον ρόστερ.
Είμαστε κι εμείς, που έχουμε μωβ αίμα από το 198κατι και αφίσα Μagic Johnson στο δωμάτιο τότε, στην προ Pistons εποχή, ε;
Ε, δε θα σκάσω για το τι κάνει ο Λεμπρόν. Και μιλάμε για τον πιο εμβληματικό παίκτη της τελευταίας δεκαετίας, με τα καλά του και τα κακά του.
Τι πάθατε κι εσείς με το μωβ αίμα στους τελικούς του 1991 όμως ε;
4-1 οι Bulls και πρώτο δαχτυλίδι για τον ΜJ. Ο Vlade Divac τότε σαν αντικαταστάτης του Kareem Abdul-Jabbar.
Κι εγώ δεν είμαι ούτε hater ούτε φαν του Λεμπρόν αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ τη συνέπειά του τόσα χρόνια. Μπορεί η συνέπεια αυτή να είναι αποτέλεσμα “business” επιλογών αλλά και πάλι στον επαγγελματικό αθλητισμό μετράνε κι αυτά.
Επίσης είναι φοβερή η κατάστασή του για άνθρωπο 36 χρόνων σε αυτό το επίπεδο. Μοιάζει με έναν άλλον, εξίσου hated, αθληταρά στο ποδόσφαιρο.
Φανηκε απο τοτε που οι Bucks επεστρεψαν χαλια και στην φουσκα και στα πλεηοφφς.
Μεχρι την φουσκα φαινοταν να μην το χανει ο Γιαννης.
Καλα το 2019 δεν εχασαν τα πλεηοφφς επειδη τραυματιστηκε, ηταν χαλια και με αυτον και χωρις αυτον οι Λεηκερς. Χωρις τουλαχιστον 1 ή 2 συμπαικτες που να τραβανε μεγαλο βαρος δεν μπορει (οπως δεν μπορει και κανενας αλλος).
Δε νομίζω να έχει φανεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Γιάννης με αυτή την ομάδα (εννοώ το ρόστερ), δε φτάνει ούτε τελικούς, όχι να πάρει πρωτάθλημα.
Εννοείται αυτό. Κανείς δεν παίρνει πρωτάθλημα μόνος του στο NBA (όπως και γενικώς στα ομαδικά αθλήματα).
Κατοπιν εορτης…
Συγνώμη αλλά δεν έχει καμία σχέση η κατάσταση των Μπακς με τον λεμπρον , καθώς θα μπορούσαν να συναντηθούν μόνο στους τελικούς. Και στους τελικούς η συγκεκριμένη ομάδα δεν θα μπορούσε να φτάσει. Τελικούς περιφέρειας ήταν το ταβάνι, αυτό περιμέναμε όλοι, δεν έφτασαν ούτε εκεί γιατί πέτυχαν τους πιο μπασκετικους χιτ και πήγαν σπίτι τους.
Εγώ Λέικερς είμαι τόσα χρόνια και δεν μου άρεσε μέχρι ένα σημείο το μπάσκετ της ομάδας, όχι να φτάσουμε να λέμε για εκείνο των Μπακς πως είναι μπάσκετ πρωταθλητή.
Κανείς δεν πίστευε στα αλήθεια τους Bucks για τίτλο. Όσοι το κάναμε προσωρινά ήταν επειδή θαμπωθήκαμε από τον Γιάννη και την εξαιρετική regular season αλλά και την έξτρα συμπάθεια που του έχουμε.
Βλέπεις όμως την διαφορά στο μπασκετικό IQ μεταξύ Lebron και Γιάννη αλλά και Lakers Bucks στα play-off. Βλέπεις πως οι Nuggets φοβούνταν τα πολλά double team αφού η ασίστ έφευγε για πλάκα και προς κάθε κατεύθυνση, την ίδια στιγμή που στον Γιάννη έπεφταν 2 κ 3 πάνω του. Βλέπεις την κίνηση που είχαν οι Lakers στην επίθεση όταν ο Lebron είχε την μπάλα και βλέπεις την στατικότητα των Bucks όταν ο Γιάννης είχε την μπάλα στα δικά του χέρια και όλοι περίμεναν στο τρίποντο. Και κάπου εκεί καταλαβαίνεις και εύκολα μάλιστα πως οι απελπιστικά μονοδιάστατοι Bucks ούτε κατά διάνοια δεν είναι ομάδα τίτλου.
Εσυ μπορει να μην το περιμενες, αλλα ολοι οι analysts μεχρι να σκασει το κοβηντακι τους θεωρουσαν σιγουρους για τελικους. Δεν θα αλλαξουμε τωρα την πραγματικοτητα επειδη 6 μηνες μετα βλεπουμε ΝΒΑ τελη Σεπτεμβριου σε μια φουσκα χωρις οπαδους, και ο κοσμος εχει πανδημια. Τον Μαρτιο ολοι θεωρουσαν τους Μπακς ηδη στους τελικους και το ερωτημα ηταν ποια ομαδα θα βρουν απεναντι τους μονο. Τωρα το “μπασκετ πρωταθλητη” οριζεται καθε χρονο διαφορετικα οπως εχουμε συνειδητοποιησει.
Κανενας δεν περιμενε επισης τους Mavericks να το παρουν το 2011 αν ρωτουσες τον Μαρτιο, οπως ουτε τους Golden State Warriors το 2015, και τα παραδειγματα ειναι αμετρητα. Καποιες φορες τον τιτλο τον παιρνει η πιο σταθερη ομαδα σε ολη την σεζον. Αλλες φορες το παιρνει αναμεσα σε περιπου ισαξιες ομαδες η πιο τυχερη ή αυτη με τον καλυτερο προπονητη. Αλλες φορες το παιρνει καποια ομαδα λογω τραυματισμων του αντιπαλου. Αλλες φορες αυτη που εχει το καλυτερο μομεντουμ κατα το διμηνο Μαιο - Ιουνιο. Τι να γινει τωρα, δεν υπαρχει συνταγη για πρωταθλημα, αλλιως δεν θα βλεπαμε το αθλημα.
Τωρα οκ για την πιστη στους Bucks για τελικους, νταξει, αφου στο ροκιν τζη αρ λενε μερικοι Ελληνες οτι το ηξεραν ολη την χρονια οτι δεν θα πηγαιναν, ετσι πρεπει να ειναι. Κατοπιν εορτης, ολα ευκολα ειναι. Ας τα λεγατε απο τον Μαρτιο, τωρα δεν μετρανε πολυ
Συγνώμη αλλά τα λέω από τα πρώτα 25 ματς της χρονιάς όταν είδα πως δεν αλλάζει τίποτα και ο άσσος παραμένει το τεράστιο πρόβλημα σε συνδιασμό με την χρήση του Γιάννη. Το ότι δεν ειπώθηκε στο rocking(που δεν ήμουν καν μέλος), δεν σημαίνει τίποτα. Άσε που ακούγεται και περίεργα.
Ναι, και για τους Κλίπερς οι analysts τους εδιναν φαβορί για τελικό.
Και εξαιτίας του λάθους που έκαναν με το να ξεκουράζουν σε rotation μερικούς παίχτες, δημιουργώντας πρόσκαιρες αγωνιστικές καταστάσεις για τους υπόλοιπους που δεν τους επέτρεπαν να δημιουργήσουν συμπαγή σύνολο με διάρκεια, δεν έφτασαν πουθενά. Πέτυχαν και τους Νάγκετς και έγιναν ρεζίλι.
Το μπάσκετ των Μπακς δεν ήταν για τελικό (όπως κάθε φορά που μπαίνουν στα play of), και το ίδιο έλεγα και για το μπάσκετ των Λέικερς όταν είχαν εκείνη την απίστευτη απάθεια στην άμυνα (ομαδικά, ατομικά υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις). Απλά εκείνους τους περίμενες τουλάχιστον σε τελικούς περιφέρειας εξαιτίας του λεμπρον. Βέβαια μετα Τους έστρωσε ο Βόγκελ και παρουσίαζαν διαφορετικό πρόσωπο αμυντικά (ο απαράδεκτος επιθετικά Γκριν, ρίχνει τάπες από πίσω σε γιοκιτς) κάνοντας τους φαβορί.
Αλλά αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια πρόβλεψη για τους Μπακς και τους Λέικερς.
Οι Μπακς δεν έδειξαν καμιά διαφοροποίηση του πλάνου τους, σε κανένα σημείο της χρονιάς, ενώ έστω και αργά, οι Λέικερς συμμαζέτηκαν εκεί που πονούσαν, και ο προπονητής πήρε αποφάσεις ανάλογα με τον αντίπαλο (εκτός οι ψηλοί με Ρόκετς-πραγμα που δεν θα έβλεπες στους Μπακς, είναι δυσκοιλιοι στις αλλαγές).
Και σε προηγούμενο πόστ το είχα αναφέρει, αν δεν αλλάξει ο τρόπος που μεταχειρίζονται τον Αντετοκούμπο και δεν έρθει άσσος (+ακόμη ένας) αλλάζοντας τον τρόπο που παίζουν, και 0 ήττες να κάνουν του χρόνου στην κανονική περίοδο, τελικούς δεν βλέπουν. Να, το λέω πολύ πριν την εορτή που λες
Για τον Γιάννη και τους Μπακς, μπορεί τον Μάρτη η εικόνα τους να ήταν για τελικό Ανατολής (κι εγώ αυτό πίστευα) αλλά μετά τα πρώτα φιλικά και τη σειρά με τους Ορλάντο, ορίστε τι είχε ειπωθεί:
Επίσης:
Τέλος ο @Alejandro.m είχε στις προβλέψεις του τους Bucks να αποκλείονται από το Miami και γενικά υπήρχε δυσπιστία, αν ανατρέξεις σε ποστς στα μέσα-τέλη Αυγούστου (πχ @_Dead ή @morgoth) για το κατά πόσο μπορούν οι Μπακς με την εικόνα που έχουν αφού μπήκαν στη φούσκα, να φτάσουν τους τελικούς.
Αντιθέτως:
Και θυμάμαι και posts σου πάλι για “κατόπιν εορτής” κτλ. Δεν είναι έτσι… Μπορεί οι analysts, όπως λες, να τους θεωρούσαν φαβορί για τελικό πριν τη φούσκα αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι αφού μπήκαν στη φούσκα, επαιξαν τα φιλικά και τη σειρά με το Ορλάνο, έβγαζε μάτι το ότι η ομάδα ήταν εγκλωβισμένη στο ίδιο πλάνο, χωρίς εναλλακτικές, χωρίς καλό supporting cast και γενικά ήταν εκτός φόρμας. Και ναι, το έλεγαν χρήστες του ροκιν τζι αρ αυτό, τι να κάνουμε τώρα δλδ…
Εντάξει παιδιά νομίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τους Μπακς του Μαρτίου με τους Μπακς του Αυγούστου-Σεπτεμβριου. Οι Μπακς ήταν μια ομάδα που πόνταρε σε βετεράνους φέτος σε μεγάλο βαθμό (Κόρβερ, Χιλ και σε δεύτερη φάση Μπλεντσο, Μάθιους, αδέλφια Λόπεζ), ρίσκο που το πήραν προκειμένου να έχουν έμπειρους παίκτες στα play off να βοηθήσουν τον Giannis. Συν ότι στήριζαν ελπίδες στο ξεπεταγμα του Μίντλετον. Σε αυτό το πλαίσιο η ομάδα από ένα σημείο και μετά έκανε συντήρηση για να έχει ετοιμοπόλεμους τους παίκτες της στα play off. Η διακοπή τώρα λογικά τίναξε στον αέρα τα σχέδια και τον προγραμματισμό. Ομάδες με νεαρότερους και εξελιξιμους παίκτες (Suns, mavericks, heat, magic, nuggets κλπ.) ήταν πολύ καλύτερες σε σχέση με το Μάρτη ενώ άλλες όπως οι Μπακς (ο Κόρβερ είναι στο τσακ να το κόψει, ο Χιλ δεν γουστάρει να παίζει για άλλους λόγους) και οι Ρόκετς φάνηκαν πεσμένοι. Συνυπολογίζοντας και το μονεντουμ που σίγουρα χάθηκε, το πλεονέκτημα έδρας που δεν υπήρλχε, την ιδιαιτερότητα των συνθηκών εντός της φούσκας δεν μπορείς να πιεις ότι από το Μάρτη περίμεναν όλοι τους
Μπακς να μην τα καταφέρουν. Υπερβολή. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα έφταναν τελικό περιφέρειας και μετά όλα παίζονται.
Από την άλλη η αεράμυνα των Lakers δεν με έπειθε, ενώ νομίζω και οι Κλίπερς την πάτησαν όπως οι Μπακς καθώς έμειναν εκτός σχεδιασμού.
Τέλος νόμιζω φάνηκε ότι η διαφορά του Giannis, πέρα από τους συμπαίκτες που έχει, είναι ότι δεν έχει πάει all the way και βαραίνει λίγο στην απόδοση και τις επιλογές του. Αγχώνεται περισσότερο όταν δεν του βγαίνει το παιχνίδι από την αρχή και κολλάει παντού. Ο Λεμπρον, όσο κι αν δεν τον γουστάρω, εχθές στο τέλος καθάρισε.
Δεν μπορω να καταλαβω τι μου απαντας. Το ιδιο ειπα κι εγω, οτι μετα τα φιλικα και την σειρα με το Ορλαντο αρχισαν τα οργανα. Αρα πως ακριβως διαφωνεις στο “κατοπιν εορτης” που εγραψα? Το ιδιο ακριβως λεμε. Απλα εσυ το θεωρεις κατι εκπληκτικα διορατικο ισως? Ενω εγω οχι.
Τα ιδια λεω κι εγω, απλα επειδη δεν παιρνω πιπες στον Λεμπρον μαλλον οταν τα λεω εγω δεν μετρανε πολυ
Νταξει δεν πειραζει, εχει την πλακα του η φαση να ειναι “σας τα λεγα εγω ολη την χρονια” αλλωστε.
Μαιαμι-Λεικερς λοιπον. Βλεπω φαβορι τους δευτερους, με εναν σημαντικο λογο να ειναι το οτι ο Λεμπρον ξερει πως να αντιμετωπισει τετοιες καταστασεις, αλλα πιστευω το Μαιαμι να το παλεψει καλα λογω Σποελστρα και ποικιλιας καλων παιχτων.
Το 96-90 για τους Σελτικς έγινε 102-116 με 26-6 για Χιτ και τέλος.
Ομαδάρα το Μαϊάμι, πανάξια στον τελικό, παίζουν το καλύτερο μπάσκετ απο όλες τις ομάδες των πλει οφ.
Heat στους τελικούς λοιπόν. Ομολογώ δεν τους το 'χα. Πίστευα πως ο Butler δεν θα είχε την συνέπεια που χρειάζεται σε τέτοια ματς. Αλλά ο τύπος έδωσε πολύ περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς. Όταν βλέπεις 2 πιτσιρικάδες όπως οι Hero και Robinson να παίζουν έτσι στην πρώτη παρουσία τους σε play-off μπορείς να καταλάβεις πόση ενέργεια έδινε ο Jimmys στην ομάδα αυτή.
Αν το σηκώσουν θα είναι ένα μικρό θαύμα. Δεν νομίζω πως θα γίνει αλλά θα ήταν ωραίο. Πάντως σαν κάποιος που δεν έχει θέμα με Lebron μια χαρά θα μου φαινόταν να το σήκωνε και αυτός. Που πάει να πει, αυτοί θα είναι απολαυστικοί τελικοί
ο Butler και με 4 ποντους να τελειωσει παλι καλα θα εχει παιξει
Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με τους βετεράνους τόσο. Ο Κόρβερ το ίδιο τραγικός ήταν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο Μπλέντσο το ίδιο, ο Μάθιους το ίδιο. Ο Χιλ ήταν αξιοπρεπής από την αρχή ως το τέλος (και όπως πέρυσι πιο αξιόπιστος από το βασικό ποιντ γκαρντ στα πλέι οφ). Ο Μπρουκ Λόπεζ επίσης. Ίσα-ίσα που ανέβηκαν στα Play Off οι τελευταίοι.
Με το Μιντλετον θα περιμένουν επ’ άπειρον να κάνει το ξεπέταγμα.
Επίσης, η βελτίωση των Lakers βασίζεται περισσότερο σε βετεράνους (βλ. Ρόντο) και λιγότερο σε νεαρούς (βλ. Κουζμα). Δεν είναι δηλαδή γεγονός ότι ομάδες με νεαρούς στο ρόστερ πήγαν καλά και ομάδες με βετεράνους πάτωσαν. Οι Κλίπερς μάτωσαν να περάσουν το Ντάλας, μέτρησε και αυτό.
Οι Χιτ ήταν το ίδιο καλοί όλη τη χρονιά, απλά στα play off έσφιξαν την άμυνα τους ακόμα περισσότερο. Τους βοήθησε και ότι έλειψε ο Hayward στο μεγαλύτερο μέρος των Play Off, αλλά δε νομίζω ότι θα διαφοροποιούσε σημαντικά τη σειρά. Ίσως έγερνε την πλάστιγγα στα ματς που τα έσπασαν οι Σελτικς.