Κλαμα! Δεν υπαρχει μεγαλυτερος εμετος απο τον τυπο στα αριστερα γενικα σε αθλητικες αμερικανικες εκπομπες
ο τυπος στα αριστερα κοροϊδεύει ενα απο τα επιχειρηματα των αντιλεμπρονικών. Φυσικα και δεν εχει τετοια αποψη περι butler.
(Δεν ημουν σιγουρος οτι καταλαβες γιατι πηρα καρδουλα. Αν και απο την απαντηση μαλλον καταλαβες)
Ναι, εννοειται το καταλαβα. Δυστυχως τον ξερω πολυ καλα τον τυπο στα αριστερα, και καθε του κουβεντα με κανει πιο ηλιθιο οποτε τον βλεπω, οποτε εχω σταματησει εδω και χρονια να τον βλεπω.
Το σωστο επιχειρημα θα ηταν να συγκρινει τον Λεμπρον στους Καβς του 2007 με τον Μπατλερ του 2020, περιπτωσεις στις οποιες εννοειται πως και των δυο το legacy ανεβηκε. Δε νομιζω οτι χρεωνει κανενας στον Λεμπρον ας πουμε την ηττα του 2007. Η συμπεριφορα των αλλων στο πανελ κανει εμφανες το ποσο χαζος ειναι ο Νικ ο Μπρονσεξουαλ.
Άρθρο στο opencourt με ενάμιση εκατομμύριο μπασκετικους ακολούθους, αλλά ναι, ο Μπάμπης ο σουγιάς θα είναι
Ωραία αυτά που λέτε και από κάτω, αλλά όταν τελείωσε ο τελικός στην συνέντευξη με τον Ντέιβις, λέει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζετε ότι λέει. Λεπτομέρειες βέβαια…
Ξέρετε ποιος βγαίνει ο Μπάμπης ο σουγιάς στο τέλος ε…?
Ε πόσταρέ το ντε το άρθρο
Πλέον είναι παντού με ένα search βγαίνουν διάφορα κουλά.
Μέχρι και οι πανηγυρισμοί στα τρίποντα/καλάθι και φάουλ, και ο πανηγυρισμός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κάτι μοχθηρό κρύβουν από πίσω.
Τι λες ρε παιδι μου, αρθρο με clickbait τιτλο εν ετει 2020 και μαλιστα με ΠΕΝΤΕ (5) tweets απο κατω που το στηριζουν? Σοκαρομαι, πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο, και πρεπει να δωσουμε ολοι παρα πολλη σημασια σε τετοια αρθρα. Δωστε στον Λεμπρον τον σεβασμο που του αξιζει, τοσα χρονια τετοια αδικια δεν ξαναγινε!
Έχεις δίκιο, 3 άτομα στο rocking forum έχουν μεγαλύτερο κύρος από μια ανάρτηση σε σελίδα εκατομμυρίων αναγνωστών
Αφού και εσείς εδώ παρόμοιας λογικής πράγματα λέτε, γιατί να μην δώσουμε σημασία σε τέτοια “άρθρα”. ?
Προφανώς και δεν είναι αυτή η αδικία για την οποία μιλάει, αλλά δείχνει την λογική πίσω από τις διάφορες ανοησίες που ακούγονται 15+ χρόνια.
Οι αριθμοί, η παρουσία του, τα 4 ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ δαχτυλίδια του, δεν αμφισβητούνται.
Η μόνη παραφωνία είναι η σύγκριση με Τζόρνταν, που προφανώς δεν μπορεί να γίνει μιας που μιλάμε για διαφορετικούς παίχτες, εποχές, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Εδώ καλά καλά δεν μπορώ να τον συγκρίνω με τον kobe.
Μόνο και μόνο που ο Τζόρνταν είναι στην κορυφή με στατους μύθου, ο λεμπρον μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει για την παρουσία του. Και όπως είπε και στο τέλος του αγώνα, αυτά με τις συγκρίσεις με τον Τζόρνταν δεν είναι για εκείνον, αυτά είναι για τα σάιτ και τους δημοσιογράφους, και για τον κόσμο στο ίντερνετ (παλι καλά που δεν είπε για το φόρουμ εδώ).
Εκείνον τον ενδιαφέρει να πάει παραπάνω και να κερδίσει ότι μπορεί και κάποια στιγμή να βρίσκεται σε καλό σημείο όταν σταματήσει.
Και ξαναλέω. Δεν έχει τελειώσει η καριέρα του. Αν αποκτήσει βάθος και ποιότητα ο πάγκος των Λέικερς, δεν αποκλείεται το 5ο δαχτυλίδι στα επόμενα δύο χρόνια. Και θα μιλάμε για την 18η και 19η χρονιά του. Ήδη αυτά που κατάφερε στην 17η του, είναι εξωπραγματικά.
Για πες τι ακριβως ειπαμε που ειναι παρομοιας λογικης.
Κανενας δεν τα αμφισβητει, τον εκθειαζουν καθε χρονο για αυτα, και εκθειαζουν τις εμφανισεις του ενω υπαρχουν αλλοι παικτες που οταν τις κανουν περνανε στο ντουκου σε σχεση με αυτον.
Η λογικη του “ανεβηκε σε σαητ που το ακολουθουν 3 εκατομμυρια αναγνωστες αρα πρεπει 3 εκατομμυρια ανθρωποι να συμφωνουν με το αρθρο” δεν εχει καμια απολυτως βαση.
Ειμαι σιγουρος πως μονο αυτο τον ενδιαφερει, γι αυτο αλλωστε εχει δηλωσει ο ιδιος οτι αισθανεται πως ειναι ο GOAT αρκετες φορες, και γι αυτο οταν τον ρωτανε για τις ηττες το πρωτο πραγμα που απανταει ειναι “I am the best player in the world” λες και νοιαστηκε κανενας.
Ας παρει και 17 δαχτυλιδια κι ας παιζει και μεχρι τα 55 του. Η μικροπρεπεια του και ο κομπλεξισμος του δεν αμφισβητουνται, οπως επισης ουτε η υπεροψια του. Δεν σβηνουν τα “not 1 not 2 not 3 not 7” επειδη πηρε 4 τιτλους.
Η λογική είναι να πούμε οτιδήποτε μας κατεβαίνει (εκτός αριθμών, επιτευγμάτων, δαχτυλιδιών, και πραγματικού μπάσκετ) γιατί κάποιος κάποια στιγμή είπε κάτι για τον Τζόρνταν και ο μαλάκας ο λεμπρον δεν έκοψε την κουβέντα εκεί να τελειώνουμε με τις ηλίθιες συζητήσεις.
Όταν θα τις κάνουν στο 4ο δαχτυλίδι τους , στην 17η σεζόν τους, να το συζητήσουμε. Βέβαια έχουν αποσυρθεί βέβαια σε τόσες σεζόν, αλλά οκ.
Ποιοί άλλοι παίχτες κάνουν τα ίδια ανεβάζοντας την ομάδα 2 επίπεδα φτάνοντας μέχρι τέλους? Ο μπάτλερ? Νομίζω πως σε όλη την σειρά η προβολή που πήρε ήταν μεγαλύτερη του λεμπρον (και σωστά). Πόσοι άλλοι είναι αυτοί που κάνουν τα ίδια και περνάει στο ντουκου? Κανένας.
Δεν συμφωνούν 3 εκατομμύρια άνθρωποι, το βλέπουν 3 εκατομμύρια άνθρωποι. Συνέχεια βλέπουν τέτοια πράγματα. Ακόμη και τα μπασκετικά, αποδείχθηκαν ψευδή. Ανατολή, κουβάλημα από συμπαίχτες, μονοδιάστατο μπάσκετ, τα 3 δάχτυλα που δεν κατάφερε να πάρει παραπάνω (5-6 χρόνια πριν τελειώσει η καριέρα του) κτλ.
Δεν ξέρω που το έχει δηλώσει. Ξέρω πόσες δεκάδες φορές έχει δηλώσει πως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Και που ακριβώς είναι το κακό να αισθάνεται έτσι δεν έχω καταλάβει, αλλά δεν βοηθάει την συζήτηση αυτό.
Ε τώρα εντάξει. Με αυτά που έχει ακούσει στα τόσα χρόνια, δύσκολα θα είχε οποιοδήποτε διαφορετική προσέγγιση στα περισσότερα πράγματα.
Όπως και να έχει, παραμένει αδιαμφισβήτητο γεγονός πως εκείνος που αντιμετωπίζει με αρνητικό τρόπο τον λεμπρον (άσχετα αν το κάνει δίκαια ή όχι), προσπαθεί ταυτόχρονα να μειώσει την αθλητική του υπόσταση, κάτι που είναι εντελώς λάθος.
Και για τελευταία φορά, η χθεσινή του απάντηση του πως δεν πρόκειται να την πατήσει συζητώντας για goat και κτλ με τον αγαπημένο του παίχτη, νομίζω μιλάει από μόνο του.
Πάω να κάνω κάνα μπάνιο μπας και φύγει η μπιχλα από την δουλειά. Δεν περίμενα ποτέ πως καθόμουν να υπερασπίζομαι τον λεμπρον σε φόρουμ (ούτε ο ίδιος το περίμενε ).
Ολο σου το ποστ απανταει σε πραγματα που δεν ειπωθηκαν ποτε εδω μεσα, με βαση ενα καποιο στερεοτυπο του “Lebron Hater” οποτε τι διαλογος να γινει.
Ναι μεγαλο ψεμα η ευκολη Ανατολη εντωμεταξυ, απλα ετυχε την πρωτη χρονια που η Δυση εχει αποδυναμωθει πληρως να παει τελικο ο Λεμπρον, και μονο αφου του εφεραν τον Ντεηβις, οταν στην Ανατολη πηγαινε τελικους με τον Ντελαβεντοβα και τον 38χρονο Τζεημισον. You can’t make that shit up
Η λογικη ειναι να κρινουμε ολα οσα εχει κανει και εχει δηλωσει ο υπερεκτιμημενος, και μεσα σε 10 χρονια εχουν μαζευτει πολλα. Τις υποθεσεις και τα strawman επιχειρηματα τυπου “απανταω σε αυτα που υποθετω οτι πιστευει καθε Λεμπρον χεητερ” τις αφηνω για αλλη φορα (ή και για ποτε)
Εμένα εντύπωση μου έκαναν οι Heat πάντως. Αποδείχτηκαν πολύ καλύτεροι από ότι περίμενα και ήταν ανταγωνιστικοί ακόμη και με σημαντικές απουσίες στους τελικούς. Βασικά, οι Heat έδειξαν πως το να έχεις draft picks είναι μεγάλο κεφάλαιο αν ξέρει η ομάδα να κάνει σωστά draft στον πρώτο γύρο. Όχι σαν τους Bucks που στα τελευταία 20 χρόνια κατάφεραν να βρουν μόνο 2 starters (Bogut και Γιάννη) από τον πρώτο γύρο του draft και άλλους 2 από τον δεύτερο γύρο (Brogdon και Ιλιασόβα). Στη τύχη να διάλεγαν, καλύτερα θα τα είχαν πάει.
Η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει και πολλά “βήματα” ο Λεμπρόν
Τον Τζορνταν τον εχρισαν “next best thing” όταν σάρωνε ο Magic και ο Bird ρε παιδιά, τι δεν είχε πίεση;
Ο LeBron έχει την αναγνώριση πως είναι ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του. Δεν είναι μικρό πράγμα με τόσους Hall of famers. Απλα ενδιαφέρεται τόσο για την υστεροφημία του, που φέρνει σε ένα βαθμό αντίθετα αποτελέσματα.
Ακόμα και στο LA τα έβαλαν μαζί του για πράγματα που είχε πει όσον αφορά τον Kobe, εσβηναν τα γκράφιτι του και πατούσαν από πάνω του Kobe κοκ.
Και εντάξει, μην τρελαθούμε κιόλας ότι ο κάθε σταρ τέτοιου επιπέδου δεν έχει PR service που τροφοδοτεί την κουβέντα περί Goat κοκ. Ούτε φυσικά ο MJ είναι κανένας συνεσταλμενος άνθρωπος που δε λέει ότι είναι ο καλύτερος όλων, αλλά δε βγάζει αυτή τη μόνιμη μιζέρια.
Δε γίνεται να σε γουστάρουν όλοι, get over it.
Αυτό ακριβώς
Εγώ πάντως θα υπέθετα πως η ψυχολογική πίεση που έχουν οι σημερινοί τοπ 5 παίκτες του ΝΒΑ είναι πολύ μεγαλύτερη από την πίεση που είχαν οι τοπ 5 στα χρόνια του Τζόρνταν. Και λόγω του ότι τα social media/internet/κλπ είναι πλέον γιγαντιαία αλλά και γιατί δεν έχουν την πολυτέλεια να αποκοπούν από αυτά. O Τζόρνταν ήταν σε μια εποχή που μπορούσε πιο εύκολα να απομονωθεί, το ΝΒΑ ήταν ημιεπαγγελματικό αφού τα περισσότερα στελέχη του είχαν ιδέα από μπάσκετ και ο ανταγωνισμός αν και επίσης μεγάλος ήταν σε επίπεδα που ζητούσαν λιγότερα από τους παίκτες: ο Τζόρνταν έπαιζε κόντρα και σε καπνιστές ή σαπάκια ενώ τώρα οι μέτριοι παίκτες είναι φέτες και με αντοχή.
Αλλά η κυριότερη πίεση φαντάζομαι πως είναι το θέμα του brand name που έχουν οι σημερινοί. Ο Jordan εκτόξευσε την αξία του ΝΒΑ και της Nike γιατί ήταν brand name από μόνος του. Μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε την εικόνα του. Καμία Nike και NBA δε μπορούσαν να του πουν “μην παίξεις baseball” ή “θα σου σπάσουμε το συμβόλαιο αν συνεχίσεις να τζογάρεις”. Ήταν εποχές που η αξία της Nike και του NBA μόνο ανέβαιναν, οπότε αν μια χρονιά τα κέρδη τους ήταν 10% λιγότερα από την εκτίμηση τους στην αρχή της χρονιάς, δεν έτρεχε τίποτα. Πλέον όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα: 10% λιγότερα κέρδη ίσως να σημαίνουν μαζικές απολύσεις και πίεση στον παίκτη όχι για να γίνει καλύτερος αλλά εμπορικότερος με διαφημίσεις, καραγκιοζιλίκια για τις παρακάμερες, συνεχή έκθεση στα μέσα, κλπ. Χρυσές αλυσίδες έχουν πλέον οι τοπ παίκτες του ΝΒΑ και ο Ντέρικ Ρόουζ είναι το καλύτερο παράδειγμα: δεν ξέρω για πόσα χρόνια ήθελε να σταματήσει το μπάσκετ λόγω τραυματισμών αλλά η Nike δε του το επέτρεπε.
Το ότι ο LeBron μπορεί να έχει χρυσό συμβόλαιο με μεγάλη εταιρεία και ταυτόχρονα να τσακώνεται με τον Τραμπ είναι δικό του κατόρθωμα γιατί δε νομίζω πως πολλοί παίκτες μπορούν να έχουν τέτοια “εξουσία” με την εμπορική τους εικόνα.
Κάτσε ρε συ, ποια ήταν τα σαπάκια και οι καπνιστές με τους οποίους έπαιζε ο Jordan? Στα '90s υπήρχε ο δυσκολότερος ανταγωνισμός με πολλές ομάδες να έχουν παιχταράδες στα ρόστερ τους. Σκεφτείτε πόσο dominant παίχτες είχαν οι Suns, Knicks, Sonics, Jazz, Rockets, Magic και δεν έχει τέλος.
Για αρχή ο Jordan ο ίδιος κάπνιζε αρκετά πουρά, αλλά όχι τσιγάρα. Πολλές φορές πριν από τα εντός έδρας ματς. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις πολλούς. Ίσως όχι στους top παίκτες, αλλά σε αυτούς που τους συμπλήρωναν. Dominant παικταράδες είχαν οι ομάδες που λες αλλά ο μέσος όρος των παικτών του ΝΒΑ πριν από 25-35 χρόνια δεν έκανε τη διατροφή/γυμναστική/βάρη/συμπληρώματα που κάνει ο μέσος όρος των παικτών σήμερα. Θα ήταν τρελό ο καλύτερος παίκτης του σήμερα να έμοιαζε το ίδιο dominant με τον καλύτερο παίκτη τότε. Υπάρχει κι ένα άνω όριο φαντάζομαι.
Αλλά ορίστε πως έκαναν draft οι Lakers τον Divac (φουγάρο θεωρούταν με ιστορίες πως κάπνιζε στα ημίχρονα)
Κανείς όμως δεν του κότσαρε τον τίτλο “ο επόμενος Bird” ή “ο επόμενος Magic”. Πέραν αυτού όπως είπε και ο Karvou και είχα αναφέρει και εγώ λίγο πιο πάνω, ο Jordan έγινε μεγαλύτερος από το ίδιο το άθλημα. Στα δικά του χρόνια το NBA μεγάλωσε περισσότερο από ποτέ. Πλέον ο τίτλος “ο επόμενος Jordan” φέρει τεράστιο βάρος πάνω του. Βάρος που δεν μπορούν να σηκώσουν πολλοί.