Nba

Ε ναι θα δουμε hack-a-giannis σκηνικα.

Ειναι θεμα ψυχολογιας παντως, δεν γινεται να ειναι θεμα τεχνικης.

1 Like

Κι εγώ ελπίζω να είναι κάτι που ξέρει και ο ίδιος την αιτία (π.χ. να ήταν άυπνος αυτή την εβδομάδα γιατί έκλαιγε το μωρό ή δοκιμάζουν κάτι καινούργιο). Ούτε με κορώνα γράμματα δεν είναι εύκολο να κάνεις 1 στις 10.

1 Like

Εγώ νομίζω πως είναι και θέμα τεχνικής. Το ποσοστό του χάλασε από την στιγμή που άρχισε να αλλάζει κάπως το release του πέρυσι για να γίνει πιο αποτελεσματικός στα τρίποντα. Αλλά είναι φανερό πως δεν νιώθει άνετα όταν σουτάρει στατικά από την γραμμή. Βελτιώθηκε κάπως στο σουτ μετά από ντρίπλα αλλά όχι όταν τα πόδια του είναι κολλημένα κάτω. Πέρυσι έγινε προφανές αυτό, έβλεπες μια βολή να είναι πολύ δυνατή και η επόμενη σχεδόν air-ball, ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα. Προφανώς και όσο τις βλέπει να πηγαίνουν στο σίδερο γίνεται και ψυχολογικό αλλά το πρόβλημα ξεκινάει από την τεχνική.

2 Likes

Triple-double κατευθείαν ο παιχταράς!

Αραγε 1 ή 2?

Μαλλον το 2 λεω, αλλα και το 1 τιγκα ψαρωτικο

ΥΓ. Οι Nets με επιστροφη Kyrie ειναι το αδιαφιλονικητο φαβορι για τον τιτλο πλεον. Αν δεν βγουν πρωταθλητες θα το θεωρω και αποτυχια.

3 Likes

Με KD, δύο πριμαντονες και μηδέν παγκο;
Χαλαρά οι Λεικερς.

1 Like

Θα δουμε. Δεν θα ημουν τοσο σιγουρος.

Να δούμε. Ο Irving ξέρει απίθανο μπάσκετ αλλά είναι και τρελάρας. Έλειπε από αρκετά παιχνίδια και τον είχαν τσακώσει σε πάρτυ της αδερφής του να διασκεδάζει χωρίς μάσκα. Αν είναι συγκεντρωμένος μαζί με Χάρντεν και Ντουράντ μπορούν να κάνουν φοβερά πράγματα.

Πάντως οι Lakers συνεχίζουν δυναμικά από πέρσι και παραμένουν φαβορί. Νίκησαν και τους Bucks πριν λίγες ώρες μέσα στο Μιλγουόκι, είναι απλά σούπερ.

Πείτε μου ότι κλαψουρίζει για δήθεν φάουλ του Giannis o LeBron :sweat_smile:

Και εγώ φαβορί τους χρηζω αλλά η έλλειψη πάγκου τρομάζει. Προχθές με 2 παρατάσεις οι 3 τους έπαιξαν από 50 λεπτά.

Καλα και οι Warriors κερδισαν τους Lakers μεσα στο Λος Αντζελες πριν 3 μερες, δεν λεει κατι αυτο. Εχουμε Ιανουαριο σε σεζον που ξεκινησε τον Δεκεμβριο.

Ενα παιχνιδι στην κανονικη σεζον δεν λεει παρα πολλα. Επισης, ειναι επαγγελματιες αθλητες, αν ειναι δυνατον να μην μπορουν να παιξουν 50 λεπτα μπασκετ οταν χρειαζεται.

Κουραστηκαν οκ, θα ξεκουραστουν και onto the next. Στα playoffs σε καθε δυνατο match up ολοι οι big 3 σε καθε ομαδα των τελευταιων 10 χρονων παιζουν 37-40 λεπτα σε καθε αγωνα οπως και να χει.

Δεν ξέρω γιατί εκνευρίστηκε τόσο πολύ ο Ντουράντ. Πάντως τον Charles Barkley μόνο ηλίθιο δεν τον λες.

Δε μιλάω τόσο για τη διάρκεια της σεζον που σίγουρα θα κάνουν συντήρηση όπου χρειαστεί - άλλωστε τι πρώτος, τι τέταρτος στη Regular Season. Χθες πχ άφησαν τον ΚD έξω.

Μιλάω κυρίως για τα πλέι οφ και τη διάρκεια του κάθε αγώνα. Βλέπεις πχ τους Lakers να φέρουν από τον πάγκο ένα Kuzma, ένα Morris, ένα Harrell για τα 10-15 λεπτά που θα πρέπει να πάρουν ανάσες οι stars τους. Είναι σημαντικό στα πλέι οφ να μη χάνονται (ή ανοίγουν) διαφορές. Οι Nets είχαν μεγάλο πλεονέκτημα πάγκου μέχρι το trade.

1 Like

Λίγα πράγματα έχω δει ως τώρα.

Οι Bucks δεν μου γεμίζουν το μάτι καθόλου. Έχασαν όλα τα ντέρμπι που έδωσαν, Holiday καλύτερος από Bledsoe μεν αλλά δεν δείχνει πως μπορεί να κάνει την διαφορά. Μάλλον έδωσαν πολλά για να τον αποκτήσουν. Λίγα πράγματα από πάγκο, DiVincenzo δεν δείχνει και πολύ μεγάλη εξέλιξη. Ίσως πρέπει να τολμήσουν λίγο παραπάνω. Ο Lopez όσο καλός και αν είναι δεν γίνεται να παίζει συνέχεια στο τρίποντο. Αν δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν διαφορετικά ίσως θα ήταν καλή ιδέα να τον δώσουν και να βάλουν τον Γιάννη πεντάρι.

Nets σίγουρα θα προσπαθήσουν να βρούνε κανέναν free agent να δώσουν το κάτι παραπάνω στον πάγκο. Έναν ψηλό ακόμα τον χρειάζονται σίγουρα. Harden βλέπω έχει μειώσει τις προσπάθειες του. Σε κανένα μήνα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις πραγματικές τους δυνατότητες πιστεύω.

Lakers είναι σε άλλο επίπεδο αυτή την στιγμή. Μακράν η πιο ώριμη ομάδα στο γήπεδο και ακόμα ο Davis δεν έχει κάνει τίποτα το φοβερό. Αν δεν έχουνε θέματα με τραυματισμούς είναι μακράν τον φαβορί.

Πρώτον την πάτησα και το ΝΒΑ με χρέωσε ολόκληρη σεζόν για τους Bucks ενώ δεν είχα σκοπό. Οι άτιμοι ανανέωσαν την πιστωτική μου αυτόματα, όταν μου έληξε η παλιά και ήρθε η καινούργια. Μην κάνετε το rookie λάθος μου και νομίζετε πως εφόσον έληξε η κάρτα, θα μπλοκάρει και την πληρωμή :sweat_smile:.

Δεύτερον, φοβάμαι πως οι Bucks δοκιμάζουν λάθος πράγματα για να βελτιωθούν. Νωρίς ακόμη στη σεζόν, αλλά για εμένα η λύση δεν είναι να αλλάξεις την επίθεση ώστε οι αντίπαλοι να μην στήνουν τοίχο απέναντι από τον Γιάννη. Για εμένα θα έπρεπε οι υπόλοιποι 4 να κάνουν τις κινήσεις που χρειάζονται ώστε να τιμωρηθεί όποιος παίζει αυτή την καθυστερημένη άμυνα μόνο και μόνο για να σταματήσει τον Γιάννη. Τώρα βλέπω στα blogs τους να αρχίζουν να γκρινιάζουν μέχρι και για τον Γιάννη οι οπαδοί. Δεν είναι όμως προφανές πως όταν παύεις να παίζεις το μπάσκετ που κάνει τον Γιάννη MVP τότε κι αυτός δε θα είναι MVP; Ειδικά όταν ό,τι μπάσκετ ξέρει το έμαθε στο Milwaukee πρακτικά.

Δηλαδή τόσο άμπαλος είμαι που πάντα πίστευα πως ο σκοπός είναι να κερδίζουν οι Bucks και όχι να κερδίζει ο Γιάννης τα ματς για τους Bucks? Δηλαδή όταν έχεις 3 αμυνόμενους να παίζουν σέντρα/τεχνητό offside μπροστά από τον Γιάννη, δε θα έπρεπε οι υπόλοιποι 4 να σπριντάρουν να βγουν από πίσω τους/ανάμεσα τους για την εύκολα πάσα από τον Γιάννη; Υπάρχει λόγος που αυτή την άμυνα δε την κάνει κανένας απέναντι σε καμιά άλλη ομάδα/παίκτη: γιατί η απέναντι 5άδα θα την ξεσκίσει. Οι υπόλοιποι 4 θα έπρεπε να μάθουν να παίζουν κόντρα στον τοίχο, αφού ο Γιάννης τους κάνει το δώρο να παίζει ο αντίπαλος λάθος άμυνα για χάρη του.

Σωστά τα λες αλλά αυτό δεν θα το κάνουν με τον Lopez να το παίζει περιφερειακός και είτε να προσπαθεί να βγει μέσα από σκριν στο τρίποντο, είτε να είναι στημένος στην γωνία. Είναι πολύ βαρύς για κάτι τέτοιο. Τον θέλουν για άμυνα αλλά νομίζω πως το σχήμα με αυτόν και τον Γιάννη στην 5αδα γίνεται όλο και πιο προβλέψιμο για τους αντιπάλους.

1 Like
2 Likes

Σαν σημερα περυσι συνεβη το τραγικο ατυχημα του Kobe που στοιχισε τη ζωη του.
Περασε ενας χρονος R.I.P.

1 Like

Περασε κιολας ενας χρονος απο τον χαμο ενος απο τους συγκλονιστικοτερους αθλητες που εχουν πατησει το ποδι τους σε αυτον τον πλανητη. Ενος απο τους καλυτερους μπασκετμπολιστες ever, προσωπικα για εμενα που μεγαλωσα μαζι του ειναι μαζι με τον Jordan και τον Lebron η Αγια Τριαδα μου. Ενα τραγικο ατυχημα πηρε απο κοντα μας αυτον τον ανθρωπο-συμβολο μαζι με την 13 ετων κορουλα του Gianna και 7 ακομα ατομα. Ισως να ηταν ο προαγγελος για το τι εμελλε να ζησουμε σε αυτη την καταραμενη απο ολες τις αποψεις χρονια.

Kobe Bryant, gone but not forgotten.

Υ.Γ. Πολυ ωραιο το αφιερωμα απο το Sport24

5 Likes

Πέθανε ο Σεκου Σμιθ, 48 ετών από covid…

Ίσως ο αγαπημένος μου αναλυτής και συμπαθέστατη φυσιογνωμία. Πολύ κρίμα :frowning:

1 Like