Nba

Έχει αλλάξει ότι κανείς δεν αγοράζει CD :stuck_out_tongue:

5 Likes

Τελικά οι μόνοι λαθραίοι είναι όλοι αυτοί που τρέχουν να τον συγχαρούν ενώ αν δεν ήταν (πρωτ)αθλητής του ΝΒΑ θα συνέχιζαν να τον αντιμετωπίζουν ως «λάθρο».
Λαθρεπιβάτες της επιτυχίας του.

Η Ελλάδα (και ο Σαμαράς που τόσο πολέμησε την ιθαγένεια για παιδιά μεταναστών) του την έδωσαν όταν έγινε ντραφτ.

Αυτή είναι η αληθεια. Πέρα από μια χούφτα ανθρώπους που τον βοήθησαν στα Σεπόλια, οι Έλληνες πρέπει να ντρέπονται να μοιραστούν τη χαρά του Γιάννη.

5 Likes

Από τα προγράμματα της ΕΟΚ βγήκε ο Γιάννης. Πήγε σχολείο πάρα το ότι δεν είχε χαρτιά και έτσι στα 18 του μιλούσε Αγγλικά. Οι προπονητές του και η ΕΟΚ τον προστάτευαν στα ευάλωτα του από τους κάφρους και το ρατσισμό του ελληνικού κράτους, πλήρωναν από την τσέπη τους για να έχει 3 γεύματα η οικογένεια του (άσε που δε δεχόταν να τρώει μόνο αυτός) ενώ κίνησαν Γη και ουρανό για να βγουν τα χαρτιά που χρειάζονταν για να βγει από την χώρα και να πάει Ισπανία και ΝΒΑ. Εγώ κάνω focus στις θετικές ενέργειες των λίγων που πρέπει να τις υιοθετήσουμε γενικότερα. Ένα ένα τα βήματα και όπως είπε ο Γιάννης, ας μείνουμε στο παρόν. Τώρα η στιγμή είναι του Γιάννη κι όχι των εθνικοπατριωτών

2 Likes

Πολύ σωστό.

Αντί να νιώθουμε ντροπή για τους εαυτούς μας, σφετεριζόμαστε και την επιτυχία του από πάνω. Μέχρι χθες ο “μέσος” Έλληνας αμφισβητούσε την Ελληνική υπηκοότητα του Γιάννη, που αν δεν ήταν αυτός που είναι δε θα την έβλεπε ούτε με κυάλια, που λέει ο λόγος, και σήμερα βγαίνει το βδέλυγμα, ο Μπογδάνος, να πει τη μαλακία του αντί να κρύβεται στο λαγούμι του, παρέα με τις υπόλοιπες νυφίτσες.

5 Likes

“Αν οι Λος Άντζελες Λέικερς δεν είχαν καταρρεύσει, ο Καουάι Λέοναρντ δεν είχε τραυματιστεί, ακόμη και αν ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν υγιής, πιστεύω πως οι Φοίνιξ Σανς δεν θα κατάφερναν ποτέ να φτάσουν μέχρι τους τελικούς και να διεκδικούν το πρωτάθλημα”, τόνισε ο παλαίμαχος γκαρντ.

Αυτό το είχα γράψει κι εγώ πριν κάποιο καιρό (πριν από τον Τιμ Λέγκνερ χαχα) . Μην με κάνετε να ψάχνω τώρα και να κάνω scroll up :stuck_out_tongue:

Τώρα βέβαια θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αν δεν ήταν τραυματίας ο Μούσιας και εκτός ο Irving δεν θα περνούσαν οι Bucks στους τελικούς. Είναι μια υπόθεση που έχει βάση, από την άλλη όταν αποφασίζεις να στηριχτείς σε γίγαντες με πήλινα πόδια (επιρρεπείς στους τραυματισμούς) τα θέλει ο κώλος σου. Άρα εσύ φταις.

Όπως και ο Νέντοβιτς στον Παναθηναικό. Παιχταράς αλλά είναι δύο μέσα και τρεις έξω λόγω τραυματισμών.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά εγώ δεν ντρέπομαι να χαρώ για τον Γιάννη και να αισθάνομαι πραγματική συγκίνηση.
Τον έχω στηρίξει, έχω θαυμάσει όλα αυτά τα χρόνια την πορεία του, τον έχω κριτικάρει για κάποια πράγματα στο παιχνίδι του γιατι ακριβώς θέλω να τον βλέπω να γίνεται όλο και καλύτερος και πάνω απ’ολα τον εκτιμώ πολύ για αυτό που είναι σαν άνθρωπος. Και αυτόν και την οικογένειά του.

Αν δεν χαρείς για τέτοιους ανθρώπους, τότε για ποιους;…σε μια εποχή που το κάθε απόλυτο μηδενικό γίνεται κάτι και πουλάει μούρη.

2 Likes

Γιάννης, Στεφανίδη, Πετρούνιας, Κορακάκη, Τσιτσιπάς, Πόλο γυναικών ολυμπιακού είναι πρόσφατα παραδείγματα Ελλήνων αθλητών που είχαν τεράστιες διακρίσεις. Όλοι αυτοί έχουν 2 κοινά εκτός του ότι είναι κορυφαίοι αθλητες. Πρώτον όλοι ξεκωλιάστηκαν παραπάνω από ξένους συναθλητές τους γιατί προπονούνταν υπό άθλιες συνθήκες ,χωρίς καν τα απαραίτητα και χωρίς βοήθεια απο την πολιτεία (Νταξ ο Τσιτσιπάς ήταν στο Μονακό αλλά καταλαβαίνετε) και επίσης όλους τους μάθαμε από την εν λόγω τεράστια διάκριση που είχε ο καθένας και μετά τους γράψαμε ξέρετε που ή ακόμα χειρότερα τους κράζαμε με την πρώτη ευκαιρία που δεν θα πετύχουν.

Δεν έχει σημασία που όλοι αυτοί πάλεψαν κυριολεκτικά μόνοι τους όταν κερδίζουν κερδίζει όλη η Ελλάδα. Αν πάλι χάσουν χάνουν μόνοι τους… Γνωστά μια ζωή αυτά

ΥΓ Στον Γιάννη προσθέστε ότι ήταν μετανάστης με ότι επιπλέον δυσκολίες συνεπάγεται αυτό

5 Likes

Επίσης καταλαβαίνω τι λες και φυσικά όλοι χαρήκαμε. Αυτό που εννοώ είναι πως σαν χώρα δεν κάναμε το παραμικρό για να βοηθήσουμε το Γιάννη και το κάθε παιδί μετανάστη.

Το ότι κουβαλάει την ελληνική σημαία και δηλώνει Έλληνας είναι χάρη που μας κάνει αυτός. Εμείς δε συνεισφέραμε στην επιτυχία του, δε μας ανήκει ούτε ένα μικρό μέρος της.

Απλά αισθανόμαστε τυχεροί που η μοίρα έφερε την οικογένεια του στον τόπο μας. Και χαιρόμαστε δίπλα που όλοι αυτοί που τον αντιμετώπιζαν σα λαθραίο η ψήφιζαν πριν 5 χρόνια κατά της χορήγησης ιθαγένειας τώρα ψελλίζουν συγχαρητήρια η βράζουν στο ρατσιστικό ζουμί τους

7 Likes

Έτσι γίνεται πάντα.

Στην επιτυχία ενωμένοι, στην αποτυχία διχασμένοι.
Μόνο που για να κατακτήσεις την κορυφή, πρέπει αναγκαστικά ν’ αποτύχεις.

Επίσης, τη σιχαίνομαι αυτήν τη νοοτροπία, παρότι ξέρω ότι δεν γίνεται με πρόθεση να πληγώσει κανένα, αλλά -για μένα- καθρεφτίζει τις παθογένειες και την υποκρισία της κοινωνίας μας που, για άλλη μία φορά, έχει κοντή μνήμη και ξεχνάει πολύ εύκολα. Η επιτυχία δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο σ’ αυτά τα παιδιά που με το ταλέντο και την σκληρή δουλειά τους, διακρίθηκαν. Εμείς είμαστε απλώς μακρινοί θεατές αυτών των επιτυχιών, δεν έχουμε δικαίωμα να τις σφετεριζόμαστε, με το πρόσχημα της κοινής καταγωγής, υπηκοότητας κλπ.

1 Like

Και για πείτε, ποιες superteams προβλέπετε να φτιάχνονται του χρόνου;

Lakers αν δεν τους θεωρείς ήδη… Πιστεύω θα τσιμπήσουν κ 3ο all star να πλαισιώσει James κ Davis. 76’s επίσης αν διώξουν Simmons θα κυνηγήσουν μεγάλο όνομα. Για τους υπόλοιπούς είναι σχετικά νωρις για να πεις

1 Like

Lakers θα ψάξουν και τρίτο All Star. Οι Νετς μπορεί να φέρουν κάποιο στη θέση του Irving.

Βοστώνη, Ντάλας και Σίξερς υπό προϋποθέσεις. Ειδικά οι ΣΙξερς αν καταφέρουν να δώσουν Simmons και Harris θα ελευθερώσουν πολύ χώρο (ανάλογα και τι θα πάρουν βέβαια). To Μiami επίσης έχει αρκετή ελευθερία κινήσεων.

Ε μερικοί τον στηριζαμε από την πρώτη του μέρα, δεν είναι ότι μπορούμε και να πάμε να πάρουμε όλους τους μετανάστες και να τους γλιτώσουμε. Σίγουρα δεν ήμασταν σαν όλα τα ακροδεξιά σκουπίδια που τον πολεμουσαν όλα τα χρόνια και τώρα καπηλεύονται την επιτυχία του

5 Likes

Δεν θέλω να το δω να συμβαίνει ούτε κατά διάνοια, αλλά ψυχανεμίζομαι Lillard.
Μακάρι να διαψευστώ.

Και οι Dubs λογικά θα μπουν στο χορό πάντως.

1 Like

GSW ήδη ακούστηκαν για Lillard, αν και διέψευσε ότι ζήτησε ανταλλαγή.

Οι Lakers λογικά για ασσο θα ψάξουν στη θέση του Σρέντερ

Sixers δεν τους βλέπω και για πολύ ελκυστικό προορισμό αν είσαι ο Lillard. Mavs μπορεί αλλά με τη συμβολαιάρα του Porzingis δεν ξέρω. Επίσης με καινούργιο GM και τον Kidd (λολ) δεν είμαι σίγουρος πού θα το πάνε

Ο Lillard ακόμα και αν δεν φύγει το καλοκαίρι, μέσα στη σεζόν να φύγει δε θα μου κάνει εντύπωση

1 Like

Καλά ναι, καταλαβαίνω τι εννοείς. Απλώς διερωτώμαι πως γίνεται κάποιος να αισθάνεται (εθνικά) υπερήφανος για την επιτυχία ενός ανθρώπου που αφιέρωσε όλη του τη ζωή σε κάτι, το οτιδήποτε, ενώ ο άλλος ήταν απών. Όπως το θέτεις κι εσύ και ο pao, έχετε δίκιο και κάθε λόγο να χαίρεστε με τη χαρά του άλλου, πόσω μάλλον όταν αυτή σηματοδοτεί μια τεράστια επιτυχία και ένα υπέρ-λαμπρό μέλλον γι’ αυτόν τον άνθρωπο.

1 Like

Ναι το είδα για GSW αλλά τι να σου πω, μπασκετικά είναι σα να χαραμίζεις 2 υπερπαίκτες. Στους Lakers αντίθετα ταιριάζει πολύ περισσότερο.

Απλά δεν θέλω νατο δω με την καμία.

Δεν διέψευσε ακριβώς ότι ζήτησε ανταλλαγή, διφορούμενα ήταν αυτά που είπε, “και θελω να μείνω για πάντα εδώ αλλά θέλω και να νικάω”. Αυτές οι δηλώσεις συνήθως μυρίζουν έξοδο.

1 Like

Προσωπικά, καμία εθνική (και γενικότερη υπερηφάνεια). Χαίρομαι και θαυμάζω έναν όμορφο άνθρωπο που ζει ένα παραμύθι κι ένα όνειρο. Και το αξίζει. Δεν τον στηρίζω περισσότερο επειδή είναι Έλληνας

8 Likes