Να πω κι εγώ την μαλακία μου, εθνικά υπερήφανος δεν νιώθω γιατί δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό βασικά. Απλά χαίρομαι για αυτό το παιδί γιατί νιώθω λίγο πιο οικεία την ιστορία του, όπως είχα φίλους και συμμαθητές στο σχολείο από Ρωσία, Αλβανία κ.λπ. και γνωρίζω τι περάσανε για να επιβιώσουν.
Αυτή η φιλοσοφία του να αφοσιώνεσαι στους στόχους του τώρα, στο ‘θάρρος της στιγμής’ όπως το αποκαλώ, είναι τεράστιο πράγμα. Και ο Γιάννης όπως φαίνεται από τα CD στην Ομόνοια, μέχρι τα σουτ στις προπονήσεις και το κάθε δευτερόλεπτο στα ματς, με αυτήν την φιλοσοφία κατάφερε να γίνει από ένα ταλέντο στον νούμερο ένα παίκτη στον κόσμο.
Εγώ τον στηρίζω πάντως περισσότερο επειδή είναι τρομερά καλός χαρακτήρας που ξεκίνησε από τα Σεπόλια και μέσα στις δυσκολίες. Όπως θα χαρώ για τα παιδιά του γείτονα μου αν πετύχουν κάτι.
6 χρόνια τώρα ξενυχτώ για τα ματς του και διαβάζω/ γράφω για το πως πιστεύω πως μπορεί να γίνει καλύτερος και να φτασει το τεράστιο ταβάνι του. Από σήμερα τα χαράματα νιώθω κι εγώ μια δικαίωση για όσα πίστευα. Ούτε το παιδί μου που έδινε πανελλήνιες να ήταν😅
Εγω χαιρομαι παρα πολυ για τον ιδιο, επειδη εκτος του οτι περασε απιστευτες δυσκολιες για να φτασει εκει που εφτασε, φαινεται και οτι ειναι ενας ανθρωπος με τρομερο ηθος και με αρχες, που δεν εχει αλλαξει απο το απιστευτο χρημα που εχει βγαλει. Θα μπορουσε παρα πολυ ευκολα να ειχε αλλαξει, αλλα δεν εχει. Επισης χαιρομαι που πηρε το πρωταθλημα με τον τροπο που ηθελε αυτος, μενοντας πιστος στην ομαδα που τον εμπιστευτηκε. Ειναι τιτλος με μεγαλη σημασια. Τελος, χαιρομαι που και η Ελλαδα ακουγεται στον κοσμο για κατι καλο.
Πάλι τον ξεχωρίζει από τους Έλληνες όμως με τη δήλωση που διαβάζω. Υποννοεί πως δεν είναι Έλληνας ενώ και Έλληνας είναι και η ελληνική ιδιότητα δεν είναι μετρίσιμη για να επιτρέπει σύγκριση. Αυτό είναι που λέω πως δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τύπους σαν τον Πλεύρη τώρα ή να τους παίρνουμε έναν-έναν όσους έλεγαν βλακείες πριν και θα κάνουν κωλοτούμπα τώρα. Απλά κερδίζουν χρόνο προβολής για να δευτερολογήσουν και να συντηρήσουν το μίσος που τους δυναμώνει. Μόνο για τον Γιάννη και το ήθος του θα έπρεπε να είναι η συζήτηση.
Το ίδιο λέω και για όλους τους άμπαλους Αμερικάνους δημοσιογράφους που έλεγαν τόσο καιρό βλακείες για τον Γιάννη και τώρα όλο ο κόσμος τους παρακολουθεί (=τους δίνουν views και λεφτά) που κάνουν κωλοτούμπα και παραδέχονται τον Γιάννη. Κανονικά θα έπρεπε unfollow σε όσους έλεγαν βλακείες και όχι follow more closely μη τυχόν και χάσουμε την κωλοτούμπα τους. Εν κατακλείδι: oi Bucks δε χρειάζονταν τον CP3 για να πάρουν τίτλο αλλά τον Holiday, ο Γιάννης δε χρειάζεται το τρίποντο γιατί δούλεψε το mid-range παιχνίδι του που ήταν σημαντικότερο και ας μη το πήραν χαμπάρι οι δημοσιογράφοι, το σύστημα με το διπλό σκριν στην κορυφή είναι easy money για τον clutch Middleton, ο Bud είχε process για να φτάσουν οι Bucks στο τωρινό επίπεδο, τα συμβόλαια που έχει δώσει ο Horst είναι σωστά κοστολογημένα, αν o Middleton ήταν ο Batman τότε ο Γιάννης είναι ο Superman κι όχι ο Robin, και σκατά σε όλους τους ρατσιστές φασίστες που θέλουν να φυτοζωούν εις βάρος ανθρώπων με το ήθος της οικογένειας Αντετοκούνμπο. Η Ελληνική κοινωνία πρέπει να βοηθήσει ακόμη περισσότερο αυτούς τους ανθρώπους να έχουν την εξέλιξη του Γιάννη.
Περναω απλα να πω ξυδάκι σε όλους τους φασίστες και ρατσιστές. Απλόχερο κέρασμα απο τον Γιάνναρο που αποδεικνύει κάθε μέρα ότι πέραν του ότι ειναι ένας εκπληκτικός παίκτης, είναι ένα φοβερό παιδί από μια συγκινητικά δεμένη οικογένεια.
Τώρα με κάτι κουράδες που προσπαθούν να μείνουν στην επικαιρότητα εκμεταλλευόμενοι την περίσταση, νομίζω προφανώς δεν αξίζει να ασχολούμαστε.
Είμαι χαρούμενος που ο Γιάννης και τα αδέρφια του κατάφεραν να ξεφύγουν από την κωλοχώρα μας και να ανοίξουν τα φτερά τους.
Κάθε παιδί αξίζει το καλύτερο στη ζωή, όπως κι όλα τα παιδιά που είναι κλεισμένα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (βλέπε Μοριες κλπ) και θαλασσοπνίγονται για ένα καλύτερο αύριο.
Περί superteams υποψιάζομαι πως μπορεί να δούμε Paul στους Lakers μαζί με Lebron (βέβαια και με τους 2 στα 37 πλέον super- ΚΑΠΗ θα είναι αλλά anyway). Νομίζω μπορεί να μείνει ελεύθερος φέτος και να αναζητήσει νέο συμβόλαιο.
Lillard μπορεί να πάει για Sixers. Νομίζω πως μπορούν να δώσουν καλύτερα ανταλλάγματα.
Τελευταίο: ο Γιάννης θα πρέπει να αποφύγει τις αναφορές στις superteams ως κάτι κακό. Εκτός του ότι μπορεί να παίξει και αυτός σε superteam στο μέλλον (πχ το Milwaukee να φτιάξει μια με αυτόν) δεν προκύπτει από κάπου πως θα πρέπει να μειωθεί η καριέρα όσων δεν είχαν την τύχη του Γιάννη να κερδίσουν νωρίς στην καριέρα τους τίτλο με την ομάδα που έγιναν drafted. Ας κάνει focus σε αυτό που πέτυχε και όχι σε αυτό που πέτυχαν/ δεν πέτυχαν άλλοι.
Και φέτος οι τελικοί είχαν σχετικά μικρή τηλεθέαση. Δεν αποκλείεται η λίγκα να προτιμάει τις superteams και αυτά να τα βρει μπροστά του.
Καλά η λίγκα σίγουρα προτιμάει τις superteams και σε μεγάλες αγορές κατά προτίμηση.
Αλλά αν αναφέρεσαι στη δήλωση περί δυσκολότερου μονοπατιού, εντάξει δίκιο έχει εδώ που τα λέμε. Τώρα αν χρειαστεί να βρεθεί σε superteam στο μέλλον για να το ξαναπάρει (πολύ πιθανό), σιγά, δε θα είναι και ο πρώτος που θα κάνει κωλοτούμπα.
που σαι ρε κάρβου, πότε θα πάμε για καμιά μπάλα;;;
Πάντα υπάρχει ο παράγοντας τύχη σχεδόν σε όλες τις επιτυχίες και σε όλα τα αθλήματα. Όπως όταν έβγαζα συστημένες σέντρες στο κεφάλι του @ChrisP και όλοι νόμιζαν πως είμαι μπαλαδόφατσα ενώ αυτός ήταν γρήγορος