Nba

47 πόντους ο Γιάνναρος στο κεφάλι των Λεηκερς, με 18/23 σουτ και 3/4 τρίποντα.

Είναι από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών του ΝΒΑ, νομίζω πλέον μπορούμε να το πούμε δίχως αμφιβολία και μετά το περσινό πρωτάθλημα.

6 Likes

Κλαίω με τον υπεύθυνο για τις λεζάντες στο ESPN. Προχθές το βράδυ οι Σέλτικς ξεφτιλισαν τους Λεηκερς, και κάποιος εκεί στο κανάλι χάρηκε ιδιαίτερα :laughing:

ΥΓ. Εννοείται δεν είπε τίποτα τέτοιο ο Σρουντερ, ίσα ίσα που είπε πολύ καλα λόγια για τον Westbrook

1 Like

Συμβαίνουν πραγματάκια Ανατολή πάντως και ΟΚ, για το Σικάγο μιλούσαν όλοι (και τους δικαιώνει προς το παρόν) αλλά τι φάση με Ουάσινγκτον; Έχουν αξιοποιήσει μέχρι τώρα άριστα τους τρεις που ήρθαν ως αντάλλαγμα του Westbrook, όπως και την υπογραφή του Dinwiddie κι ενώ δε χρειάζεται να κάνει τον ήρωα σε κάθε ματς ο -άστοχος μέχρι τώρα- Beal. Χωρίς βάθος στον πάγκο βέβαια (πλην Harrell) δύσκολα να συνεχίσουν έτσι.

Από την άλλη πολύ μέτριο ξεκίνημα για Ατλάντα, Βοστώνη (η οποία έχει πάρει μπρος τώρα που λείπει ο Brown και απορώ πώς επιμένουν τόσα χρόνια σε αυτό το δίδυμο Tatum/Brown που είναι πρακτικά ίδιοι παίκτες).και Φιλαδέλφεια η οποία νομίζω καρμικά πληρώνει τη γελοιότητα του “Trust the Process”.

Τέλος, το ότι οι Καβς έχουν 9 νίκες και θετικό ρεκόρ με συμπληρωμένο το 1/5 της regular προσωπικά με ξεπερνάει.

1 Like

Lakers προς το παρόν βγαίνουν χαμένοι σε όλες τις κινήσεις που έχουν κάνει, κάτι που δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη πάντως. Μόνο Carmelo τους έχει βγει αν και αυτός μόνος του δεν θα κάνει την διαφορά. Δεν μπορώ να καταλάβω ωστόσο γιατί πήραν και Howard και Jordan στο 5. Με το ζόρι μπαίνει ο ένας από τους 2 στο rotation αυτή την στιγμή και δεν βλέπω να αλλάζει. Ίσως φοβούνται Davis για τραυματισμούς και πάλι;

Washington με έχουν εντυπωσιάσει που παίρνουν ματς χωρίς μεγάλη βοήθεια από Beal. O Harrel μου αρέσει, δεν ξέρω γιατί οι ομάδες στο L.A. δεν τον ήθελαν και τόσο. Ωραία η σεζόν ως τώρα πάντως, αρκετά απρόβλεπτη.

Αυτό ακριβώς ερχόμουν να γράψω σήμερα, μετά και τη νίκη επί των Heat! Ίσως η καλύτερη offseason στο ΝΒΑ. Ουσιαστικά η ανταλλαγή του Russ τους έφερε 3 βασικούς (Kuzma, KCP και Dinwiddie) και ένα τοπ έκτο παίκτη. Διαφωνώ λίγο στο βάθος του πάγκου τους, νομίζω πως έχουν περισσότερες επιλογές από τη μέση ομάδα του ΝΒΑ. Kispert και Avdija είναι αρκετά αξιόλογοι και μικροί σε ηλικία και πλέον έχουν και χρόνο να τους εξελίξουν, χωρίς και να βασίζονται πάνω τους. Χθες λ.χ. σε ματς που ήταν κοντά στο σκορ με δυνατό αντίπαλο, πέραν του Beal κανείς δεν πήρε πάνω από ±30 λεπτά.

Και νομίζω έχει αξία γιατί δεν έρχονταν από τραγικές χρονιές (όπως οι Bulls λ.χ.), πέρυσι μπήκαν στα play off μέσω play in, θα μπορούσε ο Sheppard να ποντάρει σε μια καλύτερη χρονιά με τα ίδια υλικά και 2-3 δευτερεύουσας σημασίας κινήσεις.

Οι Cavs επίσης παίρνουν πολλά πράγματα από το Rubio. Ακόμα κι όταν σπάει τα καλάθια, δίνει πάντα θετικό score differential όταν είναι στο παρκέ.

και εχουν και το μυστηριο που ακουει στο ονομα Χατσιμουρα που δεν εχει κανει εμφανιση ακομα

Αφού σου πα συγγνώμη, για box out πήγαινα:

3 Likes

Τι ξυλίκι παίχτηκε!

Σίγουρα ότι πιο ενδιαφέρον έχω δει από το NBA την φετινή χρονιά.

Εξαιρετικη αναλυση απο τον αγωνα των Warriors προ λιγων ημερων, στον οποιον ο Καρι ουσιαστικα γυρισε το παιχνιδι μονος του.

Πραγματικα αν ακουσω καποιον να λεει φρασεις τυπου “δεν παιζουν αμυνα στο ΝΒΑ”, “δεν υπαρχουν αμυνες στην κανονικη σεζον” , “δεν υπαρχουν συστηματα και τακτικες στο ΝΒΑ” και οτιδηποτε παρεμφερες, θα γελασω παρα πολυ δυνατα. Αδιαμφισβητητα το καλυτερο πρωταθλημα μπασκετ στον κοσμο και σε πολυ ανωτερο επιπεδο απο οποιοδηποτε αλλο. Νομιζω πως αν εβαζες ομαδες τυπου Warriors ή Spurs ή ακομα και τιποτα Knicks σε οποιαδηποτε λιγκα του κοσμου, θα τελειωναν την σεζον αηττητες.

3 Likes

Το τι κάνουν οι Warriors δεν θα έπρεπε να παίρνει από το χέρι όλο το πρωτάθλημα για μένα. Δεν είναι όλες οι ομάδες στο NBA το ίδιο καλές και είμαι σίγουρος ότι αν εξαιρέσουμε τις καλύτερες που πραγματικά δεν θα είχαν αντίπαλο πουθενά εκτός NBA, με μερικές θα ρίχναμε πολύ γέλιο αν τις έβαζες να παίξουν Ευρωλίγκα

Όπως και να χει το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα, άλλο αν εμένα δε μου αρέσει

2 Likes

Το σύγχρονο NBA στην κανονική σεζόν…ναι το λες σίγουρα ασόβαρο. Εκτός από κάποιες λίγες εξαιρέσεις, κάποια συγκεκριμένα ματς.

Καλά έκανε ο ΛαΜελο και μαλακιστηκε. Δίνει πάτημα σε ανθρώπους που βλέπουν 7 φάσεις τον χρόνο να νομίζουν ότι η Ευρωλίγκα είναι καλύτερη. Πρέπει κάποιος να βλέπει κι εκείνα τα ματς :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Κανείς δεν το είπε αυτό… απλά διαφέρουμε στο τι μπάσκετ θέλουμε να βλέπουμε

3 Likes

Αληθεια τωρα? ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει πει εδω μεσα και σε 100 αλλους διαδικτυακους τοπους (ή και οχι) οτι θεωρουν το μπασκετ της Ευρωλιγκας καλυτερο? Ή οτι δεν παιζουν αμυνες στο ΝΒΑ? Οτι ειναι παιδικη χαρα το ΝΒΑ? Και ενα σωρο αλλα στερεοτυπα που απλα δεν ισχυουν?

Μαλλον εσυ δεν το ειπες, γιατι ενα σωρο αλλος κοσμος το λεει συχνα πυκνα σε καθε σχετικη συζητηση :stuck_out_tongue:

Αλλα τεσπα το βιντεο το ειδες? Ειδες πως παιζει αμυνα η ομαδα απεναντι στους Warriors και τι συστηματα εχει καταστρωσει ο Steve Kerr για να εκμεταλλευεται στο επακρον παικτες οπως ο Jordan Poole, ο Toscano Anderson και ακομα και κανα 2-3 μικρουληδες?

Οι Warriors μπορει να το κανουν αυτο καλυτερα απο καθε αλλη ομαδα στο ΝΒΑ εδω και 7 χρονια (και αυτο αναδεικνυει το ποσο εκπληκτικα καλος προπονητης ειναι ο Kerr), αλλα δεν ειναι η εξαιρεση. Οι περισσοτερες ομαδες του ΝΒΑ εχουν (και τρεχουν) φανταστικα συστηματα.

1 Like

Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι τι έχει ειπωθεί παλιότερα…
Το είδα το βίντεο εννοείται… ποτέ δεν αμφισβήτησα τα συστήματα στο NBA… το άθλημα άλλωστε τους ανήκει, είναι επιστήμονες. Εμένα ο λόγος που μου αρέσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι η σκοπιμότητα (κάτι που στο ποδόσφαιρο σιχαινομαι)… είμαι λίγο μερακλής και μαζόχας ταυτόχρονα

2 Likes

Ποσο κουλ τυπος μπορει να ειναι ο Κλεη Τομψον? :sweat_smile:

1 Like

Αμα έχει την κοπέλα του Spiderman :grinning::joy:

Δεν ειναι το ιδιο προσωπο με την Zendaya η κοπελα του ρε! :sweat_smile:

ΥΓ. Α κατσε βλεπω παιζει κι αυτη στο Spider Man. Αυτο με μπερδευει αρκετα.