Ενα μικρο “τρικ” που θεωρω οτι ειναι χρησιμο για προβλεψεις τετοιου τυπου, ειναι οτι οταν μιλαμε για ομαδες που ειναι στην κορυφη και ποσο ψηλα μπορουν να φτασουν, εχει πιο πολυ νοημα να κοιταμε τις ηττες γιατι ειναι αυτες που ειναι λιγοτερες, ενω τις νικες τις κοιταμε στον πατο της βαθμολογιας για ομαδες που αποφευγουν υποβιβασμο κτλ. Κι αυτο γιατι προκειται για τα λιγοτερο συχνα σε καθε περιπτωση.
Οι Lakers βεβαια βρισκονται στο 24-27 αυτην την στιγμη. Αλλα το point μου ειναι οτι οι Jazz εχουν 20 ηττες, και αρα πρεπει να χασουν 7 φορες περισσοτερες απο τους Lakers για να τους περασουν. Τεραστιο δικιο ομως, ακομα κι να πεσουν κι αλλο οι ντεφορμε Jazz, οι Mavericks και οι Nuggets που εκαναν πολυ κακο ξεκινημα σεζον, αυτην την στιγμη ειναι απιστευτα φορμαρισμενοι. Αρα ναι, εκτος απροοπτου η καλυτερη θεση που μπορουν ρεαλιστικα αυτην την στιγμη να φτασουν οι Lakers ειναι η 7η.
Αυτό ακριβώς. Οι Τζαζ πρέπει να χάσουν χ παιχνίδια αλλά και οι Lakers πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες νίκες. Και έστω ότι τα χάνουν οι Τζαζ θα τα χάσουν και οι Μαβς κ οι Ναγκετς; Νομίζω ότι είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι δεν παίρνουν πλεονέκτημα.
Τρελό ματσάκι στο LA με τους Lakers να επιστρέφουν από το -12 στο -2, τους Clippers να το ανοίγουν πάλι στο 97-104, Westbrook και Monk απαντάνε με 8-0 σερί και στο τελευταίο λεπτό το προβάδισμα αλλάζει χέρια 5 φορές (!) με τον AD εν τέλει να αστοχεί (για λίγο) στο buzzer beater.
Δεν ξέρω, αν οι Lakers μένανε με αυτή τη σύνθεση (χωρίς LeBron δηλαδή που ο μόνος στόχος του πλέον είναι να περάσει σε πόντους τον Kareem) μπορεί και να τους συμπαθούσα.
Σε άλλα νέα (δεν το είδα, μόνο σκορ παρακολουθούσα):
Klay 7/9 τρίποντα σε 23 λεπτά και o Kuminga έχει φόντα για να γίνει παικτάρα εκτός από φαντεζί που ήδη είναι. Με Kuminga, Wiseman (αν επανέλθει επιτέλους), Moody αλλά και Wiggins αυτή η ομάδα μπορεί να είναι contender για άλλα 3-4 χρόνια ίσως.
Εγώ από την άλλη συμπαθώ πολύ τους Κλιπερς.
Η εικόνα τους χωρίς τους δύο σταρς είναι εξαιρετική. Οι περισσοτεροι τους είχαν τελειωμένους αλλα δείχνουν ψυχή και παίζουν ωραίο μπασκετ.
Χθες εκατσα και ειδα ολο το ματς Φιλαδελφεια - Νταλας, για να εχω μια ιδεα και για αυτες τις δυο ομαδες που δεν τις εχω παρακολουθησει τοσο πολυ ως τωρα φετος.
Ενταξει, πετυχα ενα απο τα καλυτερα ματς του Ντονσιτς φετος, αλλα ακομα κι ετσι (και επειδη τον εχω ξαναδει πολλες φορες προφανως να παιζει), θεωρω πως ειναι πολυ αδικημενος παικτης στα πρωτα του χρονια στο ΝΒΑ. Οδηγει μια ομαδα οπως οι Mavericks που δεν λες οτι εχουν και το καλυτερο υλικο οταν ο δευτερος καλυτερος τους παικτης ειναι ο Porzingis, και μαλιστα στην Δυση, ενω κανει τα παντα στο γηπεδο, και αμυντικα και επιθετικα.
Εντωμεταξυ τα νουμερα του ειναι ισαξια και καλυτερα του ΛεΦλοπ σε αντιστοιχη ηλικια, και ο ντορος για τον Λούκα ειναι 10 φορες μικροτερος απο οτι ηταν για τον νεαρο Λεφλοπ τοτε. Βρισκεται μολις στην 4η του σεζον στο ΝΒΑ, και εχει ηδη αφομοιωθει πληρως, αποτελωντας τον ηγετη της ομαδας του. Φετος ειναι προς το παρον η πιο πετυχημενη χρονια για την ομαδα, αφου βρισκονται οχι απλα σε τροχια playoffs για τριτη συνεχομενη χρονια, αλλα και με καλο πλασαρισμα που θα τους δωσει πιθανοτατα και πλεονεκτημα εδρας εστω για εναν γυρο. Και βασικα περυσι ηταν μεγαλη αδικια ο αποκλεισμος απο τους Clippers, οι οποιοι σπρωχτηκαν και αρκετα απο την διαιτησια.
Αν δεν ειχαμε τους πανισχυρους Warriors και τους παρα πολυ πειθαρχημενους και σταθερους Suns στην Δυση, θα ελεγα οτι οι Mavericks χτυπανε τελικους ΝΒΑ αν συνεχισουν να παιζουν οπως στα τελευταια 15-20 παιχνιδια, μετα απο ενα μετριο ξεκινημα στην σεζον. Ο Ντονσιτς εντωμεταξυ, εχει στα 10 τελευταια παιχνιδια εναν μεσο ορο στατιστικων που αντιστοιχει σε triple double με 30 ποντους.
Αυτό το σουτ από το ίδιο σημείο το δοκιμάζει όλη τη χρονιά και όμως συνεχίζει να πετάει τέτοια τούβλα.
Δεν έχω ξαναδεί παίκτη με τέτοια συχνότητα τούβλων σε τέτοια χαλαρά σουτάκια. Ο τύπος έχει καταντήσει ανέκδοτο. Έχει χάσει την εκρηκτικότητα του και αναγκάζεται να σουτάρει περισσότερο με τραγικά αποτελέσματα.
Ο Λεμπρον πάντως επέστρεψε μετα από καιρό με 29 πόντους και trible double…στα 37 του.
Όσο αφορά τον Westbrick, είναι ξεκάθαρα θέμα ψυχολογίας πλέον. Ακόμα και εγώ που δεν τον πάω και πάντα τον θεωρούσα έναν παίκτη που περισσότερο παίζει για τα στατιστικά του, δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι τόσο κακός.
Καλος παιχτης ο Trae Young, παιχταρας βασικα, αλλα κατι τετοια απλα με κανουν να τον αντιπαθω. Με 5 φαουλ απο την αρχη του δευτερου ημιχρονου ο Ντονσιτς, αλλα τελειωσε με triple double ξανα και οι Mavericks κερδισαν τους Hawks, καλα να παθει ο φλοππερ.
Εντωμεταξύ 8η συνεχόμενη ήττα για τους Νετς…
Λείπει ο υπερπαικτης KD και έχουν βαρέσει διάλυση με τον μπαίνω-βγαίνω βαρεμένο και τον εκνευρισμένο φευγάτο μούσια.
Οι Σελτικς ανεβαίνουν σταθερά, οι Μπακς και αυτοί παίζουν καλύτερα και ο Εμπιντ κάνει φοβερά πράγματα, φουλ για MVP. Ωραία η Ανατολή φέτος, σαφως πιο ενδιαφέρουσα από την Δύση.
Καλα αυτος εχει χασει λογω τραυματισμους τα περισσοτερα απο αυτα τα 8 ματς, δεν θυμαμαι ποσα ακριβως. Ο Χαρντεν και ο Ντουραντ ειναι πολυ πιο σημαντικοι για αυτην την ομαδα απο τον Ιρβινγκ.
Αλλα ναι, κατακορυφη πτωση και απο το νουμερο 1 στην Ανατολη ειναι στο 7, φοβερα πραγματα, μιας και ολες οι ομαδες ειναι πολυ κοντα. Θα ειχαν πεσει και στην θεση 8 αν δεν ειχε πεντε συνεχομενες ηττες και η Σαρλοτ.
Ο Γιανναρος ψηθηκε να ξεφτιλισει μονος του τους Lakers σημερα… οι Bucks πηγαν με διαφορα 21 ποντων στο ημιχρονο, και αυτη την στιγμη ειναι μπροστα με 26.
Ο Αντετονκουνμπο ξεκινησε με 11/11 σουτ εντος παιδιας, και αυτην την στιγμη εχει 31 ποντους, 11 ριμπαουντ και 8 ασιστ, και μενει μια περιοδος για το τελος. Ειναι πραγματικα αδυνατον για ομαδες με τοσο κακη αμυντικη λειτουργια οπως οι Lakers, να τον σταματησουν, κανει οτι θελει.
Εφαγε και μια τεχνικη ποινη στο πρωτο ημιχρονο ο ΛεΦλοπ αφου διαμαρτυρηθηκε στον διαιτητη, και δεν τον χαλασε καθολου.
Ο πάγκος τους συνεχίζει να μην προσφέρει και πολλά πάντως. Ακούγονται φήμες για Schroder ή Dragic. Δεν θα πάνε για ψηλό δηλαδή, ίσως τους αρκεί ο Monroe, ίσως η αποθεραπεία του Lopez πηγαίνει καλά. Dragic θα είναι καλή λύση στην επίθεση αλλά θα πρέπει να τον κρύβουν στην άμυνα. Schroder φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο αλλά δύσκολα θα μπορεί να είναι στο παρκέ μαζί με Holiday.
Οι Bucks είχαν το πιο δύσκολο πρόγραμμα ως τώρα στην Ανατολή (και πολλά παιχνίδια και πολλά ταξίδια) και κάπου διάβασα πως από εδώ και πέρα οι Bucks και το Miami έχουν το πιο εύκολο πρόγραμμα. Ανάμεσα στους δυο τους θα κριθεί η πρώτη θέση από ότι φαίνεται.
Πάντως, όποιον παίκτη κι αν φέρουν οι Bucks θα του είναι πολύ δύσκολο να βρει το ρόλο του σε καινούργιο περιβάλλον μέσα σε μόλις 26 παιχνίδια που απομένουν για την κανονική περίοδο. Νομίζω για αυτό πήραν και τον Monroe που ξέρει την ομάδα. Κάτι παρόμοιο θα έκανα και για κοντό: θα έψαχνα κάποιον έμπειρο που έχει ήδη παίξει με Αντετοκούνμπο και Μίντλετον. Μπλέντσο σκεφτόμουν αλλά μάλλον ήταν ακριβός (πήγε και Πόρτλαντ νομίζω)