Ο Spoelstra είναι νομίζω ο δεύτερος μακριβιότερος προπονητής σε όλο το NBA μετά τον Popovich αυτή τη στιγμή, μόνο τυχαίος δεν είναι.
και δεν εχει κερδισει ποτε coty!! Ειναι λιγο φαση Leonardo Dicaprio που δεν ειχε οσκαρ. Αν ψαξεις μια μια τις σεζον μπορει να υπηρχε παντα καποιος αλλος προπονητης με καλυτερη χρονια αλλα ειναι περιεργο οτι τοσα χρονια δεν το εχει κερδισει ποτε.
Τυχαιος δεν ειναι, αλλα ουτε κανας φοβερος προπονητης ειναι. Ειναι απλα καλος. Που στην εποχη των LeFlop - Wade - Chris Bosh δεν ηταν καν ο προπονητης της ομαδας
Τον αλλον τον ρωτανε μια απολυτως φυσιολογικη ερωτηση για την ομαδα των Lakers και αν νιωθει οτι χρειαζεται να σκοραρει 30 ποντους καθε βραδυ για να κερδιζουν, και αρχιζει παραληρημα για το ποσο γαματα ειναι τα στατιστικα του για 1 λεπτο, και τελειωνει με εντελως ασχετη αναφορα στο πως οταν ηταν 18 χρονων εσωσε τους Cavaliers ξερω γω. Ψυχολογος δεν ειμαι, αλλα η διαγνωση περι ναρκισισμου, delusions of grandeur και megalomania ειναι μια ευκολη διαγνωση και για εναν κοινο πολιτη σαν εμενα μαλλον.
Δεν εχω ξαναδει ΠΟΤΕ τετοιο πραγμα.
Απιθανη εξελιξη στο τελος.
Οι Warriors χτυπησαν φλεβα χρυσου με τον Jonathan Kuminga. Μολις 19 χρονων, απο το Κονγκο, και παιζει λες και βρισκεται χρονια στο ΝΒΑ. Το καρφωματακι προς το τελος πολυ πολυ τιμιο.
Back to back καρφώματα από LeBron. Μου άρεσε ειδικά το πρώτο, κάρφωμα ανεμόμυλος. Εντάξει δεν είναι σαν το εκρηκτικό κάρφωμα του Jalen Sugg που έκανε πόστερ τον DeRosan αλλά ωραίο παρ’ όλα αυτά.
@QuintomScenario το βίντεο με Kuminga που έβαλες δεν παίζει Ελλάδα.
2 χρόνια δίχως Κόμπε. Ακόμα σαν ψέμα ακούγεται.
Οι Bucks μάλλον χρειάζονται λίγη ενίσχυση στον πάγκο τους. Σε πολλά παιχνίδια ξεκίνησαν καλά αλλά τους πήρε η κατρακύλα με το που έκατσαν στον πάγκο οι βασικοί και στο τέλος έτρεχαν να το σώσουν στην τελευταία περίοδο χωρίς επιτυχία.
Φαντάζομαι ο Cousins έφυγε λόγο άμυνας, δεν είναι ο rim protector που χρειάζονται, δεν ξέρω πόσο καιρό ακόμα μπορούν να περιμένουν τον Lopez όμως και σε τι κατάσταση μπορεί αυτός να βρίσκεται όταν επιστρέψει. Και στην περιφέρεια τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά, ο Divincenzo με εξαίρεση μια καλή εμφάνιση που έκανε πριν λίγες μέρες δεν δείχνει σε καλή κατάσταση ενώ ο Hill στα 35 δεν μπορεί πλέον να προσφέρει και πολλά.
Έχουν κερδίσει βέβαια τον Nwora που παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής και έχει δείξει κάποια εξαιρετικά στοιχεία. Αλλά αμφιβάλω αν στα play-off θα πάρει τα ίδια λεπτά.
Είδα μετά από καιρό Bucks σε φουλ παιχνίδι (ΟΚ, το 2ο ημιχρονο, πριν έβλεπα το εξαιρετικό Phoenix), μέτρια εμφάνιση γενικά, είναι εμφανές ότι τους λείπει πολύ ο Lopez. Χρειάζονται γενικά ένα σερί νικών για ισιώσουν πάντως.
ΝΥ, τραγικό μπάσκετ, προφανώς μιλάμε για εξαίρεση πέρσι.
Σε άλλα νέα, δεν θα ήθελα να δω τη Charlotte εκτός playoffs, το γράφω γιατί συμφωνώ με Κουίντομ ότι είναι πρακτικά αδύνατο να μπει 6άδα και τα play-ins είναι λίγο θέμα ημέρας και εύκολα την πατάει μια άπειρη ομάδα. Μιλάμε για ένα πιο-fun-to-watch-δε-γινεται νεανικό σύνολο, βάλανε 158 πόντους τις προάλλες (από τις κορυφαίες επιδόσεις του 2ου αιώνα σε regulation time), έχουν 5 παίκτες με 15+ πόντους μ.ο. και ο LaMelo έχει στόφα μεγάλου παίκτη (φυσικά και πάρα πολλά μειονεκτήματα να διορθώσει).
Εννοείται ότι είναι ασταθείς (ίσως λιγότερο βέβαια απ’ ότι τους περίμενα) και στην άμυνα έχουν πολλά θέματα αλλά ένα ζευγάρωμα με Chicago στον 1ο γύρο ας πούμε θα έδίνε πολύ ωραία ματσάκια.
To παρακάτω συνέβη στο 4ο δεκάλεπτο του Hawks - Lakers όπου οι πρώτοι έτρεξαν ένα 38-20 και πήραν το ματσάκι:
Ναι ρε φίλε… Και ήθελα το κάτι παραπάνω
Έβλεπα το ματς και στη φάση αυτή έπαθα πλάκα.
Τι έκανε ο άνθρωπος…
Καταρχας, απιθανο alley oop.
Δευτερον, ηλπιζα σε 3η συνεχομενη ηττα των Lakers (αν και δεν ειναι η ιδια απολαυση αν λειπει ο ΛεΦλοπ, θελω να τον βλεπω να τρεχει στα αποδυτηρια πριν τελειωσει το ματς) αλλα εκλεισα το ματσακι στο 1 λεπτο πριν τελειωσει το ματς, γιατι το σκορ ηταν 99-90 υπερ των Lakers. Αλλα τοσο χαζος που ειμαι, δεν ηταν 1 λεπτο πριν τελειωσει το ματς, αλλα 1 λεπτο πριν τελειωσει η 3η περιοδος
Με αποτελεσμα να χασω ολοκληρη την τεταρτη περιοδο και το comeback απο τους Hawks με το 38-20 που λες… γαμω τη μπαναγια. Νταξει κι ετσι απολαυσα την ηττα τους βεβαια, ευχαριστη εκπληξη οταν ειδα το ποστ σου
εμένα από την άλλη μου την δίνει κάθε φορά που το κάνει αυτό.
Οι Lakers τελειωμένη υπόθεση είναι. Έχουμε δει ομάδες να το πάνε χαλαρά στο regular season και μετά να το σηκώνουν αλλά στην περίπτωση τους απλά δεν μπορούν. Στήθηκε τόσο λάθος η ομάδα αυτή που για τις σοβαρές ομάδες της δύσης (Suns, GSW, Jazz κλπ) θα γίνουν εύκολο κολατσιό στα play offs αν φτάσουν μέχρι εκει βέβαια
Μεχρι να αποκλειστουν με 4η ηττα στα playoffs και να ληξει ο χρονος, δεν παιρνω κανεναν ορκο και για τιποτα.
Παρολα αυτα θα πω οτι επειδη δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα με τοσο χαλια ομαδα να βγουν καπου στην πρωτη 4αδα της Δυσης, αυτο σημαινει οτι στα playoffs θα πρεπει να παιξουν 4 γυρους απεναντι σε καλες ή πολυ καλες ομαδες, ολες με μειονεκτημα εδρας.
Εσυ βαζεις Suns, Warriors & Jazz, εγω θα αλλαζα Jazz με Memphis Grizzlies που ειναι φοβερη ομαδα και με εξαιρετικο μομεντουμ αυτην την στιγμη.
Κανονικά έτσι πρέπει αλλά δεν με πείθουν με τίποτα οτι θα γίνουν ομάδα. Και δεν είναι μόνο ότι δεν παίζουν καλά αλλά έχουν και διαμάχες μεταξύ τους ασοβαροι τελείως.
Ps φυσικά και grizzlies τους ξέχασα προηγουμένως
Βασικα θα σου πω τον εναν λογο για τον οποιο κραταω πισινη.
Γιατι αν αυτη η ομαδα εχει υγιεις LeFlop, Antony Davis και Westbrook, θα ειναι αρκετα δυσκολο εως ακατορθωτο να τους κερδισουν ομαδες που τους εχουν ρεζιλεψει ως τωρα στην κανονικη περιοδο, οπως Hawks, Kings, Spurs, Thunder, και πολλες αλλες που βρισκονται στον πατο ειτε της Ανατολης ειτε της Δυσης.
Και για τις “καλες” ομαδες, δηλαδη αυτες που αναφεραμε, θα ειναι επισης ενα δυσκολο task, σε αντιθεση με το ενδεχομενο να ειναι μονο 2 απο τους 3 υγιεις , οπου και δεν πιστευω οτι οι Lakers εχουν καποια ελπιδα. Θα δουμε πως θα ειναι οι ομαδες στα playoffs. Προς το παρον ευχομαι οσο πιο χαμηλη θεση γινεται στην κανονικη σεζον, αλλα στην πραγματικοτητα οποιαδηποτε θεση απο 5 και κατω μου κανει, ακομα κι αν ανεβουν στα υπολοιπα 30 παιχνιδια. Ωστε να χρειαστει να παιξουν 3 σερι πολυ δυσκολους γυρους για να πανε τελικους ΝΒΑ. Που οκ δεν το βλεπω πως γινεται να πανε, αλλα λεμε τωρα.
Συμφωνώ δεν είναι και καμία ομάδα της σειράς οι Lakers πόσο μάλλον αν είναι και πλήρεις. Αν περάσουν 1-2 γύρους μπορεί να πάνε και τρένο και να το σηκώσουν αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν το βλέπω. Μέχρι τα play offs έχουμε ακομα μπορούν να συμβούν πολλά απρόοπτα τραυματισμών κλπ κλπ οπότε βλέπουμε πως θα πάει.
Βλέποντας την βαθμολογία πάντως αυτό που εύχεσαι θα γίνει λογικά. Απέχουν 11 νίκες από Γκρίζλις που είναι τρίτοι και 6 από Τζάζ που είναι τέταρτοι (δεν βάζω gsw κ suns δεν υπάρχει νόημα). Μόνο τους Τζαζ μπορούν να χτυπήσουν ρεαλιστικά βάσει των νικών που απαιτούνται αλλά μπορούν να κάνουν 6 νίκες παραπάνω σε αυτά τα 30 ματς που έμειναν; Άσε που είναι και ομάδες όπως Μαβς και Νάγκετς στην μέση.