Nba

Καταρχας οι Nets ειναι πολυ πιθανο να τερματισουν στο 7, ακομα κι αν τερματισουν στο 8 (!)

Στην σχετικη κουβεντα που ειχαμε, οι Blazers τελικα μετα απο πολλες ηττες και μαλιστα 2 σερι ηττες απο την χειροτερη ομαδα του πρωταθληματος στην εδρα τους (Rockets), ειναι προφανως πλεον εντελως εκτος τροχιας για την 10η θεση.

Οι Spurs απο την αλλη, πρεπει να κερδισουν και τα 2 υπολοιπα ματς απεναντι στους Blazers (πηραν ηδη το 1) και να κανουν μερικες ακομα νικες που δε θα τους ειναι δυσκολο, και νιωθω οτι θα τους προσπερασουν εν τελει τους Lakers. Οποτε πλεον μενει οι Pelicans να παρουν τα 2 ντερμπι με τους Lakers, και να τους προσπερασουν και αυτοι. Εχουν και 2 ματσακια και αυτοι με τους Blazers, και κανα 2-3 που μπορουν να παρουν. Το καλυτερο σεναριο βεβαια ειναι να κατσουν να χασουν επιτηδες τελευταια αγωνιστικη οι Warriors απο τους Pelicans, αν αυτο ειναι να οδηγησει σε ξεφτιλα για LeFlop.

Συμφωνω σε αυτο. Στην Ανατολη γινεται γενικα ενας κακος χαμος και κανενας δεν μπορει να ξερει ποια θα ειναι η πρωτη τετραδα καλα καλα, δε νομιζω να κανουν σχεδια ολοι για το πως θα αποφυγουν τους Nets, οι οποιοι εν τελει δεν ειναι καν αχτυπητοι.

1 Like

Εγώ νομίζω πάντως πως αν οι Bucks δεν έχουν τραυματισμούς, δεν αποκλείονται στα Play Off από αυτούς τους Nets

Από τις ομάδες στο 6-7-8 είναι σίγουρα η ομάδα που θα ήθελαν να αποφύγουν όσοι ξεκινάνε με πλεονέκτημα έδρας.
Αν ήμουν Sixers και έκανα αυτή τη χρονιά, τερμάτιζα πρώτος στην Ανατολή και είχα ένα πολύ καλό ροστερ, δε θα το ρίσκαρα να πέσω πάνω στους Νετς που μου έκατσαν 30 πόντους στο κεφάλι μέσα στην έδρα μου.
Το ίδιο ισχύει για τους Μπακς (που με το πρόγραμμα που έχουν δεν έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για πρωτιά, κουβέντα να γίνεται), για τη Βοστώνη κοκ. Γιατί να μην έχεις ένα θεωρητικά βατό αντίπαλο και να κινδυνέψεις να αποκλειστείς στον πρώτο γύρο;

1 Like

Γιατί δεν μπορούν να ξέρουν αν οι Νετς θα είναι 7οι ή 8οι.

Αυτά τα έκανε μόνο η εθνική του βασιλακόπουλου το '10 που καθόταν να ξεφτιλίζεται για να αποφύγει την Ισπανία ενώ δεν ήξερε σε ποια θέση θα τερμάτιζε η Ισπανία.

Συμφωνω. Οι Nets μπορει να εχουν ανεβει ενα επιπεδο με τον Kyrie υγιη και σταθερο, αλλα ας μην ξεχναμε πως εχασαν τον Harden, εναν παικτη που μπορει καλλιστα να κανει την διαφορα στα playoffs. Περαν αυτου, οι Bucks ειναι απλα καλυτερη ομαδα με καλυτερο προπονητη συνολικα.

Εννοειται αυτο. Απλα δεν μπορουν να ξερουν πως θα γινει κατι τετοιο. Οι μεγαλες ομαδες, θα πρεπει να αδιαφορησουν για το αν θα πεσουν πανω στους Nets. Εν τελει αν αποκλεισουν τους Nets στον πρωτο γυρο, μετα ο δρομος προς τον τελικο θα ειναι πιο ευκολος για οποιον κατακτησει την 1η θεση ας πουμε, και εχει πλεονεκτημα εδρας μεχρι το τελος.

3 Likes

Προφανώς δεν εννοώ πως θα αρχίσουν να χάνουν από τώρα οι Heat πχ γιατί θεωρούν πως οι Nets θα είναι 7οι. Απο τις θέσεις 1-4 η διαφορά είναι στη νίκη.
2-3 αγώνες πριν το τέλος θα ξέρουν αν οι Nets θα είναι 8οι ή στο 6-7 και ανάλογα θα μπορουν οι τοπ4 ομάδες να ξεκουράσουν 2-3 σταρ ενόψει πλει οφ ή να χτυπήσουν τα ματς τους, ανάλογα με τη στρατηγική τους.

Κάθε χρόνο γίνεται αυτό στο ΝΒΑ, δεν είναι κάτι ανήκουστο.

Με την διαφορα οτι οποιος τελικα επιλεξει την 1η ή την 2η θεση, δεν θα ξερει τον αντιπαλο του ουτε καν οταν τελειωσει η κανονικη περιοδος, αφου εχουμε τα play-ins :stuck_out_tongue:

Το οποιο βασικα ειναι ενας αρκετα σοβαρος λογος για να στηριζει κανεις τα play-ins. Δεν ειμαι και ο πιο τεραστιος φαν της ιδεας, αλλα αν εμποδιζει τις ομαδες να διαλεξουν αντιπαλο (οπως θα γινει σχεδον σιγουρα φετος), τοτε αυτο ειναι σιγουρα ενα θετικο.

2 Likes

Εμένα μου φαίνεται πως οι Nets δεν πρόκειται να κάτσουν να σκάσουν και πολύ για το αν θα βγουν στην 7η ή στην 8η θέση (πολύ χλωμό για 6η), έτσι όπως έχει πάει η χρόνια για αυτούς ως τώρα. Αντίθετα οι άλλοι φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο. Απέναντι στους Bucks τους φοβάμαι λόγω Drummond αλλά και Simmons (αν τελικά παίξει). Πέρυσι δεν είχαν απάντηση στην άμυνα για τον Γιάννη, φέτος έχουν. Το ίδιο ισχύει και για Sixers με Embid.

Lakers υποτίθεται πως στα τελευταία ματς θα επιστρέψει ο Davis. Αν δεν τραυματιστεί κατευθείαν (πράγμα διόλου απίθανο) λογικά θα περάσουν στα play-in. Ωστόσο ο Shaq έκανε πρόβλεψη πως αν οι Lakers περάσουν στο πρώτο γύρο θα πετάξουν έξω του Suns!! Ούτε με θαύμα δεν μου φαίνεται να γίνεται κάτι τέτοιο αλλά μου έκανε εντύπωση η πρόβλεψη του.

Κατι αλλο πανω σε αυτο, σου θυμιζω οτι play-ins μπαινει και η 7η ομαδα. Οποτε ο μονος τροπος να αποφυγουν 100% τους Nets οσοι διεκδικουν τις πρωτες θεσεις, ειναι το σεναριο οι Nets να κατακτησουν τελικα την 6η θεση, και αυτο δεν το βλεπω να γινεται.

Όντως, αυτό είναι σωστό επιχείρημα, απλά πάμε με τη λογική ότι σαν 7οι οι Νετς θα θέλουν μια νίκη απέναντι στους Καβς, ενώ οι Καβς θα θέλουν δύο νίκες.

Σε ποσα απο τα τελευταια τους ματς θα επιστρεψει ομως? Οι τελευταιοι 5 αγωνες των Lakers ειναι 2 απεναντι στους Nuggets (εντος - εκτος), 1 στο Phoenix, 1 στο Oakland απεναντι σε Warriors, και μολις 1 ευκολος αγωνας με Οκλαχομα. Ακομα κι αν εχει επιστρεψει ο Davis μεχρι τοτε, ειναι πολυ πιθανο οι Lakers να κανουν 4 ηττες σε 5 ματς.

Εντωμεταξυ τα υπολοιπα 4 ματς ειναι στην Γιουτα, στο Νταλας, και 2 ματς με Πελικανς (εντος - εκτος), πραγματικα οι Lakers εχουν μονο ενα ματς που ειναι ευκολο μεχρι το τελος, και αυτο ειναι απεναντι σε Θαντερ.

Δεν ισχυει :stuck_out_tongue:

Ο αγωνας μεταξυ 7 και 8 θα ειναι ΕΝΑΣ νοκ αουτ αγωνας για την 7η θεση. Το μονο πλεονεκτημα ειναι η εδρα. Ετσι οπως ειναι τα πραγματα, οι Nets παιζει και να προτιμουν να παρουν την 8η θεση, για να εχουν τον Kyrie Irving στο νοκ αουτ παιχνιδι. Γιατι αν παιξουν στο Barclays Center χωρις τον Irving, παιζει σοβαρα να χασουν και μετα να παλεψουν για την 8η θεση σε δευτερο νοκ αουτ αγωνα (παλι εντος εδρας)

Γι αυτο νομιζω λεμε οι υπολοιποι οτι εν τελει ειναι αδυνατον για καποια απο τις 4 τοπ ομαδες να διαλεξουν αντιπαλο.

η τρολιά θα είναι να εφαρμόσουν τους κανόνες της ΝΥ οι πόλεις στις οποίες θα πρέπει να παίξει ο Irving :sweat_smile:

2 Likes

Αυτο θα ηταν υπεροχο, αλλα ειναι μαλλον νομικη διαδικασια που παιρνει και χρονο, αλλα θα επηρεασει κι ενα σωρο αλλα πραγματα που εχουν να κανουν με εργαζομενους, οποτε δεν προκειται να γινει :stuck_out_tongue:

Δεν έγινε lift το mandate στη ΝΥ?

To κατάλαβα λάθος το παρακάτω;

Α μπορει, κατι πηρε το ματι μου για τον νεο δημαρχο και τις μαλακιες που κανει…
Τωρα κανει catering και στους ψεκασμενους απο οτι φαινεται.

Παλιά Oakland :stuck_out_tongue_winking_eye:

α ΟΚ, λάθος μου, είχα την εντύπωση ότι είναι ίδιο format με πέρυσι. Δηλαδή ο 7ος και 9ος έχουν απλά πλεονέκτημα έδρας σε νοκ αουτ ματς. Το ίδιο και ο ηττημένος 7-8 με το νικητή 9-10;

1 Like

Η καρδια μας βρισκεται ακομα στο Oakland :heart:

Το ιδιο φορματ με περυσι ειναι, και περυσι νοκ αουτ ηταν οι αγωνες play-in.
Μονο το 2020 ειχαμε αυτο που λες, αλλα τοτε ηταν γενικα εντελως διαφορετικο το φορματ.
Και για να γινει Play-in παιχνιδι, επρεπε οι ομαδες 8-9 να ειναι κοντα σε νικες, οποτε εγινε μονο σε Δυση τοτε.

Ναι, παιζουν 7-8 και 9-10 στην εδρα των 7 και 9.

Οποιος κερδιζει μεταξυ 7-8 κατακταει αυτοματως την 7η θεση.
Οποιος χασει μεταξυ 9-10 αποκλειεται αυτοματως απο τα playoffs.
Χαμενος 7-8 παιζει με νικητη 9-10 στην εδρα του πρωτου, για την 8η θεση.

1 Like

Έχουμε χάσει τη μπάλα με αυτά τα πλέη ιν, καταργήστε τα, καλά έλεγε ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ. :joy:

1 Like

Η αληθεια ειναι πως δεν ειναι τοσο δυσκολο πια το συστημα.
Τρεις αγωνες νοκ αουτ με ξεκαθαρο αποτελεσμα.
Αλλα ναι, ΦΕΤΟΣ ειδικα ψηνομαι να καταργηθουν :smiling_imp:

2 Likes

Άλλωστε όποιος το σκέφτηκε αυτό το πράγμα πρέπει να απολυθεί.