Στο Sixers Raptors μην ξεχναμε πάντως ότι από το τρίτο ματς ο Embiid αποκόμισε ρήξη συνδέσμου στον αντίχειρα και παίζει τραυματίας (στις 2 ήττες) ενώ χρειάζεται χειρουργείο.
Παρόλα αυτά θεωρώ πως θα κάνουν το 4-2 και θα κλείσουν τη σειρά. Σοβαρή ομάδα οι Raptors αλλά όχι για να το γυρίσουν από 3-0.
Δεν θυμάμαι τι είχες πει καν αλλά, με τα ματς να είναι τόσο κοντά, το ότι πήγε 4-0 όντως δε λέει και πολλά όπως δείχνει η συνολική διαφορά. Για λίγα σουτ από 'δω κι από 'κει θα μπορούσε να είναι εύκολα 2-2 άσχετα με το ποιος ήταν καλύτερος.
Για τον KD η αλήθεια είναι όντως κάπου στη μέση, ναι μεν έφαγε αρκετό ξύλο αλλά έκανε και λάθη σε σημεία που πέρυσι ας πούμε έκανε απίστευτα πράγματα.
Γενικά πάντως, πρώτη φορά εδώ και χρόνια κάθομαι να δω όλα τα ματς του 1ου γύρου και δεν έχει να κάνει με το ότι το NHL έχει ακόμα κανονική σεζόν. Όλες οι σειρές είχαν/έχουν κάτι πραγματικά ενδιαφέρον ακόμα και αν δεν αναπνέεις μπάσκετ που λέει ο λόγος
Βάσει λογικής σίγουρα αλλά αν μια ομάδα μπορεί να αυτοκτονήσει έτσι, παίζει και να είναι αυτή. Δεν έχω δει πολύ Toronto φέτος αλλά με Barnes και εντός έχουν καλές πιθανότητες να πάρουν το 6ο παιχνίδι και μετά όλο το βάρος ψυχολογικά θα το έχουν οι Sixers.
Μπορούσε και μάλλον έπρεπε να έχει πάρει μια νίκη ακόμα η Ατλάντα, αλλά εν τέλει το Μαϊάμι είναι απλά μια πολύ καλύτερη ομάδα και πέρασε εύκολα με 4-1.
Απίστευτη ματσαρα για μια ακόμα φορά μεταξύ Μέμφις και Μινεσότα. Αυτό το παιχνίδι, που ίσως και να καθορίσει την πρόκριση, το πήρε σχεδόν μόνος του ο Τζα Μοραντ. Με το κάρφωμα της χρονιάς, με τρίποντα, με game winner, με μια ασιστ απο triple double, με ότι υπάρχει στο ρεπερτόριο ενός παίκτη.
Οι κακές πορείες- αποκλεισμοί των ομάδων του LA και των Nets ισως βάλουν ένα φρένο στις από το πουθενά σούπερ teams. Προτιμώ τους Celtics, Bucks, Grizzlies, Timberwolves, heat και λοιπούς που χτίζουν ροστερ χρονο με το χρόνο, εξελίσσοντας σταρ και ρολιστες, προσθαφαιροντας κομμάτια στον κορμό, από ομάδες που με δυο trade superstar από τη μια μερα στην άλλη γίνονται contenders αλλα από την άλλη υποθηκευουν βίαια το μέλλον του franchise. Με παραλληλο κινδυνο την αποτυχία του all in που κάνουν.
Οι ομάδες χτίζονται και οι star οφείλουν να αναδεικνυονται και να υπηρετούν αυτές προκειμένου να πάνε μπροστά
KD μεγάλη αγάπη αλλά θέλει μια ομάδα να λειτουργεί σωστά γύρω του, κάτι που οι Nets δεν το έχουν για να προχωρησουν.
Γελαω με Irving που κράζει για το γεγονός ότι οι ομάδες δενουν από τον Νοέμβριο και όχι τον Απρίλιο, λες και αυτός δεν έλειπε για εντελώς δικούς του λόγους.
Είπε τέτοιο πράγμα ο ηλίθιος? Είναι κατά 75% υπεύθυνος που οι Νετς δεν απέκτησαν ποτέ χημεία. Το άλλο 25% είναι η φυγή του Χαρντεν στη μέση της σεζόν, με τον οποίο παρεμπιπτόντως οι Νετς είχαν αρκετά καλή χημεία ως ομάδα.
Καθαρισαν πολυ ευκολα οι Bucks και σημερα, και αρχιζω να σκεφτομαι αν τελικα ο τραυματισμους του Middleton ηταν θετικο για αυτους Celtics - Bucks τωρα και θα πεσουν κορμια.
Ματσαρα εγινε στο San Francisco, αλλα τελικα οι Warriors εγιναν η πρωτη ομαδα στην Δυση που περναει στην επομενη φαση, και η μοναδικη που εχασε μονο 1 ματς, αφου οι αλλες σειρες ειναι ολες στο 3-2. Οι Denver Nuggets ηταν πολυ σκληρο καρυδι για τους Warriors, και θα μπορουσαν να ειναι ακομα περισσοτερο αν δεν ειχαν τραυματισμους. Τεραστιο respect σε Jokic (30-19-8), που πραγματικα ηταν σε καποιες φασεις απελπιστικα μονος του. Εχουν καλους παικτες οι Nuggets, αλλα ισως οχι τοσο ετοιμους ακομα για την υπερβαση. Για 3 περιοδους οι Warriors ηταν λες και ειχαν ξεχασει πως ειναι να κανεις πρωταθλητισμο, μαλλον αγχωθηκαν που βρεθηκαν σε τετοια θεση μετα απο 3 χρονια.
Σημερα εχουμε τρια Game 6, στα οποια η ομαδα που προπορευεται με 3-2 παιζει εκτος εδρας. Θελω ξεκαθαρα νικες για τους γηπεδουχους σε Minnesota και Toronto, για να δουμε Game 7 σε Μεμφις και Φιλαδελφεια. Απο την αλλη, η Utah δε μου αρεσει καθολου ως ομαδα πλεον, και ετσι προτιμω με τα χιλια να κερδισουν οι Mavericks εκτος εδρας, κι ας μην εχουμε Game 7 εκει περα.
Μετά την οικτρή αποτυχίά στην πρόβλεψη Celtics-Nets, έπεσα μέσα στα σκορ για Bucks, Dubs (και Miami). Βασικά δεν ήταν και δύσκολο εδώ που τα λέμε.
Chicago έκανε για μεγάλο διάστημα πολύ καλή σεζόν, μετά έπεσε εν μέρει και λόγω των τραυματισμών. Δεν ξέρω πάντως αν με το ίδιο ρόστερ (και να μείνουν και υγιείς) θα μπορέσει να πάει το ίδιο καλά και του χρόνου. DeRozan μια του ύψους μια του βάθους (μόνο 10 σουτ χτες σε ματς που έλειπε ο LaVine) όπως σχεδόν σε όλη του την καριέρα στα playoffs.
Είμαι πολύ περιέργος πώς θα πάει η σειρά Bucks-Celtics, θα κάνω πρόβλεψη μετά το 1ο ματς. Στο άλλο της Ανατολής πάντως, ό,τι και να γίνει στο Sixers-Raptors, βλέπω σε κάθε περίπτωση Miami.
Dubs λατρεία με όλη την παλιοπαρέα (Steph 28p/5as/1.6st με 50%/40% στα σουτ σε 30 λεπτά -μόνο “περίεργο” η αστάθειά του στις βολές) και σούπερ ενίσχυση από Poole και χτες GPII (δεν ξέρω, πολύ τον συμπαθώ αυτόν). Κρίμα για το Denver και τον Jokic, με Murray Porter θα ήταν έως και contender και σε καμιά περίπτωση 6οι.
Bulls φάνηκε πως το παράτησαν το χθεσινό. Derozan μάλλον μπήκε σε mood διακοπών πριν το αγώνα και απλά μοίραζε πάσες. Nuggets μου είναι συμπαθείς αλλά δυστυχώς δεν έχει υποστήριξη ο Jokic. Ακόμα και έτσι περίμενα να είναι κάπως καλύτεροι.
Bucks - Celtics λοιπόν. Δυστυχώς πάω όλο και πιο κοντά του Celtics. Middleton θα λείψει νομίζω. Μπορεί Allen και Pat να κάνουν ζημιές από την περιφέρεια αλλά θες και τον Middleton στα δύσκολα. Θα γίνει λίγο πιο εύκολο για τους Celtics να δίνουν πολλές βοήθειες στο μαρκάρισμα του Γιάννη, και 4 αγώνες από τους περιφερειακούς των Bucks δεν νομίζω να χάσουν. Βλέπω να γίνεται ότι και στην σειρά με Toronto. Τα drive του Γιάννη δύσκολα θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά. Έχει ήδη χρεωθεί με πολλά επιθετικά φάουλ και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.
Την ζημιά οι Bucks μπορούν να την κάνουν περισσότερο με Lopez νομίζω. Θα έχει χώρο για να μπουκάρει μέσα, χωρίς την μπάλα, να μαζεύει επιθετικά, να παίρνει πάσες από τον Γιάννη και γενικά να βάλει στα καλάθια του πιο κοντούς Celtics που θα νοιάζονται περισσότερο για τον Γιάννη στην ρακέτα παρά για Lopez.
Χωρίς Middleton υπάρχει και θέμα στην άμυνα. Δεν ξέρω ποιος θα πάει στον Tatum. Δύσκολα ο Γιάννης. Connaughton το παλεύει αλλά δεν μπορεί με τέτοιους αντιπάλους. Holiday όσο καλός και αν είναι υπάρχει θέμα λόγω ύψους (ούτε με Durant δεν τα είχε καταφέρει τις λίγες φορές που τον είχαν βάλει πέρυσι να τον μαρκάρει) ενώ ο Mathews θα πάει λογικά στον Brown.
Τα τελευταία νέα λένε πως ο Middleton χάνει όλη την σειρά με Celtics.
Bucks in 7 και Sixers in 6 είναι η πρόβλεψη μου με μεγάλη δόση ρίσκου, στην οποία θα ρίξω και ένα ψιλό.
Με τεράστιο σεβασμό στη Βοστώνη που είναι Ομάδα (με κεφάλαιο), όπως και στους Heat που έχουν σοβαρότητα, ταλέντο και είναι ένας οργανισμός που ξέρει καντάρια μπασκετ (όπως οι Dubs και οι Spurs).
Αν και οι πιθανοτητες να περασει το Τοροντο ειναι πολυ μικρες ακομα, εχεις προσπερασει εναν γυρο (!)
Εγω θα κανω προβλεψεις για δευτερο γυρο Σαββατο βραδυ που ΛΟΓΙΚΑ θα εχουν ξεκαθαρισει ολα τα ζευγαρια, αν και δεν θα μου φανει καθολου περιεργο το να δουμε Game 7 στο Μεμφις, το οποιο ειναι και η μοναδικη σειρα που μπορει να φτασει μεχρι την Κυριακη.
Το Bucks - Celtics ειναι απο αυτα τα ζευγαρια για τα οποια οποιαδηποτε προβλεψη μπορει να πεσει εντελως εξω.
Δεν τα θυμομουν σωστα, τα τρια Game 6 που ειχαμε σημερα ηταν σε Νεα Ορλεανη (και οχι Μινεσοτα), Τοροντο και Γιουτα.
Τελικα κερδισαν οι 3 φιλοξενουμενοι, οποτε ουτε ενα Game 7
Η Φιλαδελφεια απλα ισοπεδωσε το για μια ακομα φορα πολυ λιγο Τοροντο. Τσοντα βασικα, ουτε ο πιο αισιοδοξος οπαδος της Φιλαδελφεια δε θα μπορουσε να προβλεψει τετοια εξελιξη.
Ο Κρις Πολ κερδισε σχεδον μονος του τους Πελικανς, αφου ειχε 14/14 σουτ (!) στο παιχνιδι. Κριμα για τους Πελικανς, πραγματικα πολυ συμπαθης ομαδα, και ειχαν ενα μικρο προβαδισμα στο ματς μεχρι και το τελευταιο λεπτο του αγωνα, στο οποιο καθαρισαν το ματς τελικα οι Suns.
Η Utah ειχε απιστευτη ευκαιρια να κερδισει το ματς με ελευθερο Bogdanovic στο τριποντο, αλλα αστοχησε κι ετσι οι Mavericks κερδισαν σειρα playoffs για πρωτη φορα μετα το πρωταθλημα που πηραν το 2011 (!) Πιστευω οτι η σειρα Suns - Mavericks θα προσφερει πολλες συγκινησεις, το Dallas ειναι καλυτερη ομαδα απο τους Pelicans, οι οποιοι για λιγα δευτερολεπτα παραλιγο να οδηγησουν τους Suns σε Game 7.