Nba

Ειπε κυριολεκτικα “you have lost your minds”? Οντως?

Γελοια πραγματα βλεπουμε απο την διαιτησια, τωρα οκ αν ειδαν ενα σπρωξιμο ε ενταξει, αυτο σημαινει οτι ολα τα αλλα σωστα οκ. Πεφτω απο τα συννεφα που κανεις σαν να ακους πρωτη φορα οτι οι Lakers ευνοουνται. Και με τους Μεμφις ολα τα φασολια στους Lakers πηγαιναν. Ασχετα που το Μεμφις ειναι γελοια ομαδα.

37 βολες, μεχρι το τελος ανετα παμε στις 50 για τους Lakers :joy: :joy: :joy:

16 λάθη τα 6 ο Τόμσον. Πουλ φάνηκε παίχτης Κολοσσού Ροδου όσο έπαιξε. J. Green πιο πολύ βοήθησε τους Lakers παρά την ομάδα του. Έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές έχει πελαγώσει ο Looney στο 3π και δεν ξέρει τι να την κάνει. Και τώρα που είπα τρίποντο να πω ότι τα έχουν σπάσει άσχημα.

Όχι ότι δεν συμμερίζομαι ότι λες για διαιτησία αλλά και αυτά πρέπει να ειπωθούν

Με έκανες να το γυρίσω πίσω. We’ve got to get our poise back, we’ve lost our composure, had toο many turnovers, multiple technical fouls. We’ve got to get refocused and poised.
Έγραψα τους έκαναν να χάσουν το μυαλό τους (ότι δε σκέφτονται καθαρά) από την καλή άμυνα των Lakers, ο Κερ είπε ότι έχασαν την ισορροπία και την ψυχραιμία τους και πρέπει να συγκεντρωθούν.

Δεν έγραψα πουθενά πως οι Lakers δεν έχουν ευνοηθεί, έγραψα πως απόψε η διαιτησία δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο. Η τεράστια διαφορά στις βολές είναι απόρροια του τρόπου παιχνιδιού των Lakers που έχουν εκμεταλλευτεί ότι πλεονέκτημα έχουν και τους έχουν βάλει μέσα στα καλάθια.

Μακαρι να επανακαμψουν και να γινει το 2-2 γιατι αλλιως δυσκολα τα πραγματα. Προφανως σε ενα ματς που στο τελος ξεφευγει και παει στους 30 ποντους διαφορα απαγορευεται να μιλησουμε για διαιτησια… αλλα οταν στο κρισιμο σημειο του αγωνα που το ματς ειναι στον ποντο δινονται ολα υπερ της μιας ομαδας και τιποτα υπερ της αλλης, η φαση θυμιζει Ολυμπιακο χρυσης εποχης Κοκκαλη στο Καραισκακη.

Αν γινει το 3-1, τελος η προκριση προφανως. Πολυ ασχημη σειρα παντως. Κακο μπασκετ. Η σειρα Kings - Warriors ειχε 5 φορες καλυτερο θεαμα και ποιοτικοτερο μπασκετ. Λες και εβλεπα ευρωλιγκα ηταν το ματς σημερα.

Αρα δεν ειπες ΑΚΡΙΒΩΣ οπως εγραψες προηγουμενως αυτο που ειπε ο Kerr, αλλα μια ελευθερη ερμηνεια αυτου που εγραψε ο Kerr, βουτηγμενη μεσα στην υπερβολη.

Δεν υπάρχουν και πολλα να συζητήσεις για το ματς,απ τη στιγμή που οι Γουόριορς μπήκαν μέσα και πετούσαν τις μπάλες όπου να ναι λες και είναι στην παιδική χαρά.
Κλασικά ή όλη παράνοια με τα λάθη ξεκίνησε απ τον Πουλ.

Ας τον κάνουν trade για μισό κιλό φέτα.
Το παλικάρι είναι τέρμα επικίνδυνο…έχει αρνητικό iq.
Μπαίνει μέσα και σκορπάει τον πανικό στην ομάδα.

1 Like

Οκ αν η υπερβολή είναι να πεις το «έχασαν το μυαλό τους» και όχι να παίρνεις την έκφραση εντελώς out of context και να γράφεις αυτό, τότε πάσο.

Στην ουσία όμως, έχουμε μάλλον εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Οι Warriors χθες ήταν τραγικοί ενώ η διαιτησία δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στο αποτέλεσμα για μένα. Το να διαβάζουμε μόνο τη διαφορα στις βολές είναι πολύ λάθος

1 Like

Περιεργο, ο Στεφ και ο Draymond ειπαν στην συνεντευξη τυπου μετα τον αγωνα εμμεσως πλην σαφως οτι οταν το momentum ηταν δικο τους (στο 40-29 προφανως αναφερονται), η διαιτησια αρχισε να στελνει τους Lakers στις βολες σε καθε επιθεση. Κι αυτοι μαλλον λαθος θα κανουν. Και οκ τον Draymond ξερω οτι τον μισεις, αλλα κι ο Στεφ τοσο εξω να επεσε αραγε?

lol μισώ τον Draymond! Κανέναν δε μισώ, πόσο μάλλον κάποιον που δεν ξέρω προσωπικά.

Τον θεωρώ ένα εξαιρετικό παίκτη που με τα χρόνια επαναπαύτηκε στο ρόλο του χαμάλη πολυτελείας. Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με αυτά που έχει πει ο Barkley γι’αυτόν. Επίσης, δε θεωρώ πως αν φύγει αύριο και αντικατασταθεί με -π.χ.- τον Scottie Barnes, Jaren Jackson Jr., Εvan Mobley (αναφέρω παίκτες που παίρνουν το 1/3 από αυτόν, όχι παίκτες τύπου Bam), οι Warriors θα είναι χειρότερη ομάδα - ίσα ίσα που νομίζω πως μάλλον θα βελτιωθούν. Αυτό είναι αγωνιστικό όμως.

Τον έχω κράξει κατά καιρούς για αυτά που λέει (όπως την ανοησία με το Rodman - γελάει ο κόσμος) και για αυτά που κάνει (όπως τη χαζομάρα με το Σαμπόνις, το σκηνικό με τον Poole κοκ). Θεωρώ πως όσο μπασκετικό IQ έχει και όσο παίκτης συνόλου είναι, άλλο τόσο το χάνει και είναι κινητή βόμβα αν κάποιος μπει στο κεφάλι του.

Στα ουσιαστικά, είναι πρωτοφανές παίκτες να μιλάνε για τη διαιτησία χωρίς να έχουν δίκιο. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει το ματς στο 30-8 σερί και να συμπεράνει αν έπαιξε ρόλο η διαιτησία ή όχι. Δεν τους έστελνε κανείς διαιτητής από μόνος του στις βολές, οι LAL τους έβαλαν μέσα στο καλάθι και φυσικά με αυτό τον τρόπο παιχνιδιού έφθειραν τους GSW που δεν έχουν τα κορμιά να παίξουν το LeBron και τον AD στη ρακέτα. Για αυτό και ο Russell ξεκίνησε με 4 τρίποντα (ελεύθερα κατά βάση - όλα από ασιστ του AD και του Lebron που είχαν 2 παίκτες πάνω τους) γιατί έπρεπε να ντουμπλάρουν τα μαρκαρίσματα στη ρακέτα και άφηναν την περιφέρεια.
Και εμένα με εκνευρίζουν φάουλ σαν αυτό που πήρε ο Reeves από τον Klay για παράδειγμα (α λα Harden να ψάχνει την επαφή δηλαδή), αλλά αυτό είναι το ΝΒΑ εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα στους επιτιθέμενους για χάρη του σκορ και του θεάματος. Δε σφύριζαν όμως με διαφορετικά κριτήρια στις 2 άκρες του παρκέ. Τα ίδια σφυρίγματα έπαιρναν και οι 2.

Δεν ξέρω πως θα βρουν λύση, στο δεύτερο ματς το έκαναν με small ball (εν μέρη λόγο ανάγκης γιατί ο Looney δεν ήταν στο 100%) και ευστοχία. Αν δεν είναι αρκετά εύστοχοι θα πάνε σπίτι τους, δυστυχώς.

1 Like

Πιστεύω πως το μομέντουμ θα το χαν αν έμπαινε το τρίποντο και γινόταν το 43-29. Μετά χάθηκε η μπάλα.

1 Like

Κατι που δεν εγινε ποτε, αφου ειχαν δικιο, αλλα οκ, προχωραμε.

Το να παιζεις μεσα στην ρακετα δεν σημαινει οτι δικαιουσαι βολες σε καθε επιθεση, αν ειναι δυνατον.

Αυτο δεν το θεωρω καν λαθος σφυριγμα. Πουστια εκ μερους του Reeves, αλλα it is what it is.

Λαθος σφυριγμα ειναι οταν ο AD μπαινει ατσαλα full force στην ρακετα και ισοπεδωνει τον αμυντικο με πεντακαθαρο επιθετικο φαουλ αφου βαζει αγκωνα στο στερνο του αμυνομενου κυριολεκτικα σε καθε επιθεση, ενω στη συνεχεια κανει flopping λες και του εσπασαν το κεφαλι ενω αυτος ηταν που εκανε το φαουλ.

Προσωπικες συμπαθειες και αντιπαθειες δεν καθοριζουν το ποιος κανει φαουλ. Ο Draymond μπορει να ειναι (κατανοητα) αντιπαθης και να φωναζει ολη την ωρα και να διαμαρτυρεται, αλλα καθε μα καθε φορε που διαμαρτυρηθηκε χθες ειχε απολυτο δικιο. Αν δεν ηταν ο AD ο αποδεκτης των “φαουλ” κι ηταν κανας Jock Landale των Suns , δε θα ειχε σουταρει ουτε μια βολη.

Καλα τρελο agree to disagree.

Θα πανε σπιτι τους ουτως ή αλλως, το narrative ειναι καλυτερο ετσι (!)

1 Like

κοίτα, μπορώ να δεχτώ το ότι το να σφυρίζουν εύκολα φάουλ ευνοεί τους Lakers. Αν αφήσουν πιο physical παιχνίδι και δεν πάνε τόσες φορές στις βολές θα έχουν πιο δύσκολο έργο. Αυτό αφορά την προσέγγιση των διαιτητών. Στο δικό μου το μυαλό όμως (που φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος) γενικά τα τελευταία χρόνια το ΝΒΑ έχει υιοθετήσει αυτή την προσέγγιση του εύκολου φάουλ για να γίνει το παιχνίδι πιο θεαματικό. Η φάση που περιγράφεις με τον AD είναι σε αυτό το πλαίσιο. Έχει αβαντάζ ο επιτιθέμενος γιατί αν δεν έχει στηθεί ο αμυντικός πέρα από κάθε αμφιβολλία θα πάρει φάουλ. Την τεχνική ποινή Green την πήρε ενώ έκανε φάουλ (δεν πρόλαβε να στηθεί). Δεν εννοώ τη φάση με το challenge που ήταν πράγματι πολύ οριακό αλλά όπως το εξήγησε ο Van Gundy ήταν σωστό σφύριγμα γιατί είχε ξεκινήσει την προσπάθεια για σουτ.

Η ένσταση μου είναι ότι δεν κρίθηκε χθες εκεί το παιχνίδι, είχαν πολλές αδυναμίες οι Warriors και φυσικά δεν έχουν βρει λύση στο ότι ο Lebron και ο AD μπορούν να κάνουν πάρτι στη ρακέτα και αν έρθουν βοήθειες στο μαρκάρισμα τους η περιφέρεια τους είναι εκτεθιμένη.

Τεσπα - δε θέλω να κουράζω και εσένα και τους υπόλοιπους, απλά μου αρέσουν πιο πολύ οι κουβέντες όταν διαφωνώ με κάποιον παρά όταν συμφωνώ. Όπως λες, agree to disagree σε αυτό και πάμε παρακάτω.

Όσον αφορά το narrative για το Λεμπρον και τους Lakers, θεωρώ πως αν βρουν απέναντι τους τους Nuggets θα τελειώσει το παραμύθι - ευτυχώς. Δεν ξεγράφω τους Warriors ακόμα, νομίζω πως μπορούν να κάνουν το 2-2. Αν γίνει 3-1 βέβαια, καληνύχτα.

1 Like

Για να ξεφύγουμε λίγο απ’ το τέλμα ελληνικής σούπερ λιγκ, νομίζω πώς ισχύει και το ότι στο 40-29 βοηθήθηκε το LA με εύκολες βολές και ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι Dubs ήπιαν θάλασσα.

Πράγματι θα ήταν άτοπο να πούμε ότι κρίθηκε το παιχνίδι στα σφυρίγματα, αλλά το μπουστάρισμα ειδικά στο Q2 νομίζω ήταν πασιφανές.

Καλά ο Βαν Γκάντι εδώ και 9 χρόνια κατά ένα περίεργο τρόπο εξηγεί οτιδήποτε εναντίον των GSW, με αποκορύφωμα εκείνες τις σειρές του '18 και τα ‘19 με τα φλόπινγκ του αγαπημένου του Χιούστον. Δεν είναι να τον παίρνουμε στα σοβαρά και τις περισσότερες φορές καταντάει ενοχλητικός. Απ’ την άλλη ο Μαρκ Τζάκσον εύκολα θα μπορούσε να χάσει τη δουλειά του από AI color commentator μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια πιστεύω.

Γενικώς ΤΝΤ broadcasts >>> ABC/ESPN, ειδικά το ντουέτο Harlan/Reggie είναι φανταστικό και κρίμα που δεν έχουν αυτοί τους τελικούς.

3 Likes

Δεν ξεφευγουμε ετσι απο το τελμα ελληνικης σουπερ λιγκ, απλα προσθετεις την αποψη του γαυρου επι εποχης Κοκκαλη στην κουβεντα, η οποια ειναι φυσικα οτι αδικια μπορει να παιχθει μονο αν παρει κανα μουσαντενιο πεναλτι η μια ομαδα, ενω οι δεκαδες απο αναποδα κορνερ, πλαγια και φαουλ στο κεντρο ειναι αμελητεα λαθη , για να μην πουμε σχεδον υποχρεωτικα σφυριγματα υπερ του Ολυμπιακου αν παιζει στο Καραισκακη :stuck_out_tongue:

Στο Q3 ηταν ακομα χειροτερα τα σφυριγματα.

Κοιτα απο ενα σημειο και μετα αρχισα να αναρωτιεμαι αν ειμαι τρελος, μεχρι που ειδα στο Youtube και σε αλλα media δεκαδες αναρτησεις να χλευαζουν το πως ηταν η διαιτησια στο ματς χθες, και καταλαβα οτι σιγουρα υπαρχει αρκετος καπνος εκει εξω. Τωρα αυτο που λες για το αν σφυριζονται ευκολα τα φαουλ…αν ηταν ετσι ο Στεφ θα επρεπε να παιρνει 30 βολες ανα ματς αφου του κανουν “φαουλ” τις μισες φορες που παταει μεσα στην ρακετα.

Γράφεις που γράφεις ό,τι νάναι τουλάχιστον κάντο σωστά, κάτσε να σε βοηθήσω:

Γαυροι, βαζελοι, χανουμια, μπαοκια… ολοι ιδιοι ειναι δε με απασχολει ιδιαιτερα ποιανου “λογικη” θα χρησιμοποιησουμε ως παραδειγμα

Γαύροι, βάζελοι, χανούμια, παόκια και χολιγουντιανοί, όλοι τα ίδια κουμάσια είναι, κάτω η παράγκα του Ασημένιου Αδάμ.

1 Like

Πολυ σωστος παραλληλισμος!!!
'Η και οχι.

Φοβερή ματσάρα, βάλ’το ρε Σμαρτ!

Ο Χόρφορντ έχει δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στον MVP. Μιλάμε για πολύ ταπίδι.

3 Likes

με 30+ πόντους κάπως θα την βγάλει :stuck_out_tongue:

1 Like