Nba

Του Bruce Brown εννοεις ε? Στο 89-90?

1 Like

Γελάω με Τζόκερ.
Ζμπούτσατ’

2 Likes

Αυτο ερχομουν να γραψω.

“Νταξει, το πηραμε, κουλ. To be honest, I don’t care.”

1 Like

Ναι, γράψε λάθος! Το Πιο κρίσιμο καλάθι.

1 Like

:joy:

Τα δυο αδερφια του Νικολα εντωμεταξυ τρελοι μαφιοζοι. Και η γυναικα του θεα.

Το χαρηκα αρκετα μπορω να πω, ειναι γαματος και κουλ τυπος.

Προβλέπεται γενικα κυριαρχια των Ευρωπαιων αυτην την δεκαετια. Ξεκινησε με Γιανναρο, μετα διαλειμμα για το (προ?)τελευταιο δαχτυλιδι της δυναστειας, τωρα Γιοκιτς, καποια στιγμη θα ηγηθει μιας παντοδυναμης ομαδας κι ο Ντονσιτς λογικα, κι ερχεται κι ο Γουεμπανεγιαμα.

5 Likes

Δεν μπόρεσα δυστυχώς να δω το ματς πάλι. Χαλάλι μπράβο ρε Τζόκερ well deserved

1 Like

Πήρε τελικά πρωτάθλημα ο Kroenke!

Τι “αίμα-και-άμμος” ματς ήταν αυτό (ναι, κάθομαι και τα βλέπω το πρωί) :exclamation:

ΟΚ, στο τέλος και πάλι επικράτησε η καλύτερη ομάδα, με τρομερή αστοχία βέβαια. Απλά το Denver αποδείχτηκε συνολικά “έτοιμο” να απαντήσει σε οποιαδήποτε συνθήκη στα playoffs και ειδικότερα στους τελικούς, ώστε σε title-clinch αγώνα που δεν του έχει πάει ούτε κατά διάνοια στο πλάνο του, να απαντήσει με εξίσου σκληρή άμυνα.

Για τον τεράστιο Joker δεν έχω να πω τίποτα παρά ότι το πρώτο που έκανε με τη λήξη ήταν να χαιρετήσει έναν-έναν όλο τον πάγκο των Heat.

Πολύ ωραία η κατάληξη και του φετινού πρωταθλήματος, έρχεται να κουμπώσει με τα 2 τελευταία.

5 Likes

In 2022, Kroenke experienced a unique feat with three of his teams winning championships in the same calendar year - the Rams winning the Super Bowl (February), the Mammoth winning the NLL Championship (June), and the Avalanche winning the Stanley Cup (June).

In 2023, Kroenke’s Denver Nuggets won the NBA Championship, giving him four different sports titles in a 16-month span.

ολοι ξερουμε τι θα γινει το 24

4 Likes

Jokic :heart:

4 Likes

Τελείωσα τις δουλειές που είχα και έβαλα το ματς να δω τι παίχτηκε. Ποιοτικά μάλλον ήταν το χειρότερο απ τα 5 ,κάτι λογικό αν δούμε που ήταν η σειρά, αλλά πιστεύω η αγωνία και μόνο αρκούσε για το ξενύχτι όσων το έκαναν. Οι Nuggets ανταποκρίθηκαν και στο τελευταίο τεστ με επιτυχία (το καθαρό ξύλο του Miami) δείχνοντας πως ήταν έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα για να φέρουν το 1ο δαχτυλίδι στον οργανισμό. Οι Heat από την άλλη το πάλεψαν αλλά στις λεπτομέρειες δεν τα κατάφεραν να πάνε σε 6ο παιχνίδι. Ίσως αν έμπαινε το τρίποντο του Στρους να μιλούσαμε αλλιώς τώρα αλλά δεν μπήκε οπότε… Πρωταθλητές οι Nuggets λοιπόν με απίστευτα σκηνικά. Τον Γιόκιτς να μιλάει για τα άλογα του λες και δεν κατέκτησε την κορυφή του κόσμου πριν λίγο, τον Murray να λυγίζει στην απονομή σκεπτόμενος ίσως ότι πριν 1 χρόνο μπορεί και να τα είχε παρατήσει και τέλος τα αδέρφια Γιόκιτς που πήραν τον Μαλόουν αγκαλιά και τον πετούσαν στον αέρα.

Δεν ξέρω για σας εγώ το ευχαριστήθηκα πολύ που το πήραν οι Nuggets. Ακολουθεί σεντόνι κάποια στιγμή μες την μέρα για την φετινή πορεία τους.

ΥΓ Hot Take ή και όχι. Μου φαίνεται πιο λογικό να έπαιρνε ο Gordon το FMVP, παρά τα μυθικά του Γιόκιτς, με την αμυνάρα του και τους 27 στο game 4 από το γεγονός ότι το πήρε ο (τιμιότατος και λατρεμένος κατα τ άλλα) Iguodala το '15

5 Likes

Δεν υπάρχει λόγος για υποθετική σύγκριση, χρυσός ο Gordon, πλατινένιος ο Iggy, αλλά νομίζω πλέον πρέπει να συμφωνεί όλος ο πλανήτης ότι το '15 παίχτηκε κολοσσιαία κλοπή.

3 Likes

+2018

1 Like

Τι ωραία που πάει το NBA στην μετά φούσκας εποχή. Το 21 ο Γιάνναρος, το 22 η επιστροφή της δυναστείας και το 23 well…

Επειδή αγγίζω το γραφικό με τους Nuggets και τον Σέρβο παιχταρά θα προσπαθήσω να το αποφύγω τελείως απλά πετάω κάποια πράγματα να φύγουν απ την μέση
-Ο Jokic είχε γίνει ντραφτ στο νο41 και η tv έδειχνε διαφήμιση των τάκο μπελ
-Ο Murray ήταν 2 χρόνια έξω με χιαστό και δεν πίστευαν και πολλοί ότι θα επιστρέψει
-Ο Green πριν 10 χρόνια είχε κάνει εγχείρηση στην καρδιά και δεν ξέραμε αν θα ξαναπαίξει μπάσκετ.

Αυτοί οι τύποι μαζί με μερικούς ακόμα ήρθαν το 23 και δεν άφησαν τίποτα όρθιο

ΟΚ γραφικότητα off προχωράμε. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε το παραμύθι του ουρανοκατέβατου αουτσάιντερ (αυτοί θα ήταν οι Heat). Το Denver τερμάτισε 1ο στην δύση δείχνοντας στο γήπεδο ότι επιθετικά είναι αν όχι η καλύτερη ομάδα μες τις 3 καλύτερες σίγουρα. Ο λόγος που εγώ και πολλοί ακόμα δεν τους πίστεψαν είναι η αμφιβολία μας για το αν έχουν την σκληράδα που απαιτείται και την ικανότητα να παίξουν άμυνα. Δεν είναι καρφί για τον Joker γενικά έβγαζαν ένα feeling πέρα βρέχει. Θα φάμε 120 πάμε να βάλουμε 121. Με τον Joker να γράφει το ένα triple double μετά το άλλο και την ομάδα να δένει σιγά σιγά πήραν εν τέλει την 1η θέση.

Τα play off όμως είναι άλλη ιστορία. Είχε έρθει η ώρα να δείξουν αν μπορούσαν το κάτι παραπάνω. Νομίζω χθες το βράδυ πήραμε όλοι την απάντηση μας. Τα παλικάρια απ τα Βραχώδη Όρη διέλυσαν όποιον βρέθηκε στον δρόμο τους με ρεκόρ 16-4 και με max 2 ήττεςστην σειρά με Suns. Κάποιοι λένε αντάξιο Post Season με Dubs την περίοδο KD αλλά δεν έχει και τόση σημασία προς το παρόν και δεν θα συγκρίνω.

Τι έγινε όμως στα play off; Εγώ είδα μια ομάδα χαμελαίοντα και Λερναία Ύδρα. Ένα σύννολο που προσαρμόστηκε στα πάντα (κακές μέρες παιχτών, πλάνα αντιπάλων, κόντρα διαιτησία) και που γεννούσε πρωταγωνιστές διαφορετικούς σε κάθε ματς. Το γράφω συνήθως ορμώμενος από μικροπράγματα αλλά φέτος το εννοώ 100%. 8/9 του rotation ήταν σημαντικότατοι (Ο Reggie Jackson έπαιξε δεν έπαιξε 5 λεπτά). Ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν δεν έκανε τέτοιο game 3 o Braun η game 4-5 ο Brown. KCP κ MPJ σταθερά καλοί σε όλα τα play off και στα 2 τελευταία των τελικών. Και τις λίγες φορές που δεν ήταν έβγαιναν μπροστά οι Brown, Braun κ Green. Ο Gordon τους έδωσε την σκληράδα που λέγαμε με μπασκετικό μπούλινγκ έκοψε τον βήχα επιθετικά σε παίχτες όπως ο Martin, ο Russel κλπ ενώ το σημαντικότερο είναι ότι έπαιξε αμυνάρα πάνω σε KAT, KD, Bron κ Butler. Ο Murray ήταν το θηρίο της φούσκας. Άψογη συνεργασία με τον Joker στο Pick n Roll, πήρε τα τρελά σουτ και έβαλε τα περισσότερα, ενώ τις βραδιές που δεν ήταν καλός είχε επίγνωση και μοίραζε ασίστ. Για τον Nikola τι να πω έκανε triple double και ήταν Δευτέρα ξέρω γω. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ. Τέλος ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας Coach Malone έχτισε μεθοδικά μια ομάδα τρένο. Τον βοήθησε ο Σέρβος σαν 2ος προπονητής στο παρκέ αλλά ήταν εκεί να βρει λύσεις όταν κολλούσε ή ομάδα ή να “τραβήξει αυτιά” όταν χρειαζόταν. Τελειώνοντας κανένας δεν κερδίζει μόνος του στο Μπάσκετ και το απέδειξε η ΟΜΑΔΑ του Denver

Finally γιατί χάρηκα τόσο που το πήραν; Όσον αφορά τους παίχτες σίγουρα για το δίδυμο Jokic-Murray+ τον Green. Ο πρώτος που μου είναι μεγάλη αδυναμία θα πάρει επιτέλους τον σεβασμό που του αξίζει. Δεν θα ακυρώσω το NBA και το 80% των παιχτών που είναι μούσκουλα (αν και μεταξύ μας αγύμναστο δεν τον λες) αλλά είναι τρομερά γοητευτικό για μένα εκεί μέσα ένας απ τους καλύτερους να είναι μια “πλαδαρή” ιδιοφυία. Και τι γαμάτος τύπος ε; Έκανε ρεκόρ που μπορεί να σπάσουν σε 50 χρόνια και δεν τον ένοιαζε ρε φίλε. Απ την άλλη ο Murray και ο Green είναι απ τα success stories που πάντα λατρεύω στον αθλητισμό. Ομαδικά γιατί οι φετινοί Nuggets είναι ωδή στο ορθολογικό χτίσιμο ομάδας και το ομαδικό μπάσκετ και όχι στους super stars. Επίσης τρομερή υποτίμηση στο πρόσωπο τους με κάθε ευκαιρία. Σε κάποια φάση πετάξανε τους Lakers έξω με σκούπα και όλοι μιλούσαν για τις επόμενες κινήσεις του LA. Εγώ το 22-23 το λέω νίκη του μπάσκετ

Κλείνοντας η μεγάλη απορία είναι αν θα γίνουν δυναστεία. Δεν ξέρω σίγουρα πάντως έχουν όλα τα χαρακτηριστικά να το πετύχουν. Ικανό coach, στρωμένη ομάδα και καλές ηλικίες. Αν μείνουν όλοι υγιείς γιατί όχι θα πω εγώ.

ΥΓ1 Ψηνόταν απ το 20 η φάση. Αν δεν είχαν τραυματισμούς θα φτάνανε τελικους νωρίτερα πιστεύω
ΥΓ2 Πολλές συμπτώσεις με το δαχτυλίδι του Γιάννη :thinking:. Μετά από 2 MVP, αποκλείζοντας Durant και Heat.
ΥΓ3 Ευχαριστώ όποιον έφτασε μέχρι εδώ και σόρυ για τυχόν συντακτικά λάθη γράφω ώρα :sweat_smile:

11 Likes

ΝΑΙ

Ο Γιόκιτς είναι throwback - εν μέρει τουλάχιστον - στο μπάσκετ που μάθαμε εμείς οι κάπως παλιότεροι, των 90s. Με παίκτες που ΟΚ δεν θα τους πω κακούς αθλητές - γιατί ο Γιόκιτς δεν είναι κακός αθλητής - αλλά τέλος πάντων δεν σου γέμιζαν το μάτι, κάτι που όμως δεν είχε σημασία γιατί ήταν μπασκετικές ιδιοφυίες: Πάσπαλιε, Μποντιρόγκα, Φάνης…

7 Likes

Κακός αθλητής με τίποτα δεν είναι. Δεν παίζεις τόσα 40λεπτα σερί και να πηγαίνεις πάνω κάτω αν δεν είσαι καλά γυμνασμένος

BTW για να μαι δίκαιος οι περισσότερες ομάδες καλά στημένες ήταν. Πέραν των Suns, Brooklyn και Dallas που όλοι απέτυχαν δεν προσπάθησε κανένας άλλος να μαζέψει αστέρια. Ακόμα και οι Lakers που άλλαξαν ρότα το έκαναν με έξυπνες κινήσεις

3 Likes

Μια χαρά καλός αθλητής είναι ο Jokic, απλώς μάλλον δεν τον νοιάζει να έχει μούσκουλα και να τα επιδεικνύει. Φαίνεται “πλαδαρός”, που είπες @osfp7, αλλά και ξύλο τρώει, και ξύλο ρίχνει, και γρήγορος είναι και απ’ όλα. Τρομακτικός παίχτης που ξέρει καντάρια μπάσκετ, μακάρι να είναι καλά να συνεχίσει τη σπουδαία του καριέρα.

9 Likes

Δεν το ειχα δει αυτο… δε μπορω ρε, δε μπορω, τον λατρευω :sweat_smile: :sweat_smile:

Ο ΥΠΕΡΘΕΟΣ δεν ηξερε οτι η παρελαση για τον τιτλο ειναι την Πεμπτη και ξενερωσε φουλ, ηθελε να παρει το αεροπλανο για Σερβια ΣΗΜΕΡΑ αν γινεται. Απλα απειρο ρησπεκτ. Παιζει να επαιξε το καλυτερο μπασκετ της ζωης του για 20 ματς στα playoffs γιατι ηθελε να φυγει για Σερβια οσο πιο νωρις γινεται ξερω γω :sweat_smile: Επισης ειπε εντελως casually οτι οποιος γουσταρει την δουλεια του λεει ψεματα, δεν ΜΠΟΡΩ λεμε γελαω μονος μου

8 Likes

:joy:

2 Likes