Το να λες “η αμερικη ειναι ωραια/ασχημη” ειναι εντελως εκτος, μιλαμε για Ηπειρο ολοκληρη, πως μπορεις να την χαρακτηρισεις με μια λεξη. Σορυ εγω δεν μπορω να το πω καν για την Αθηνα (εχει πανεμορφα και πανασχημα μερη) θα το πω για την Αμερικη?
Σε πιο γενικο επιπεδο εχει πολλα καλα αλλα εγω προσωπικα δεν θα την παλευα για 2 λογους. 1 η οπλοκατοχη (σορυ, αλλα θα ενοιωθα απειλη) και 2 η προνοια. Οσο σκατα και να ειναι το Δημοσιο συστημα υγειας στην Ελλαδα ξερω οτι τουλαχιστον αμα πεσω με το ποδηλατο στον δρομο, θα με πανε σε ενα νοσοκομειο και δεν θα με αφησουν να ψοφησω στην μεση του δρομου, η θα μου ερθει ενα μπουγιουρντι κατι χιλιαρικα. Αυτο για εμενα ειναι σημαντικο, για καποιον αλλον μπορει να μην ειναι, προσωπικα μιλαω.
Α και το αβοκαντο γαμαει. Αλλα εχει παρα πολυ μικρο window στο οποιο γαμαει, αν το φας αγουρο δεν τρωγεται και μετα χαλαει.
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Αφενος η οπλοκατοχη σε πολεις οπως η Νεα Υορκη ή το Λος Αντζελες ειναι κατι το οποιο δεν επηρεαζει καθολου τη ζωη σου, αφετερου το οτι ο κοσμος εχει οπλα γενικα δεν σημαινει οτι αν βγεις απο το σπιτι σου κινδυνευεις να φας σφαιρα στο κεφαλι. Ζω 14 χρονια σε αυτην την χωρα και δεν εχω δει οπλο ουτε μια φορα απο κοντα, με εξαιρεση φυσικα μπατσους που το εχουν στην θηκη τους.
Οσον αφορα το συστημα υγειας, ναι ειναι σαπιο και κατεστραμμενο. Αν πεσεις ομως με το ποδηλατο στον δρομο, θα γινουν ακριβως οσα θα γινονταν και στην Ελλαδα, απλα με λιγη περισσοτερη γραφειοκρατια. Υπαρχει τροπος να μην χρωστας πουθενα λεφτα αν πας στα επειγοντα, ενω με το Affordable Care Act μπορει ο οποιοσδηποτε να εχει ασφαλεια, η οποια καλυπτει σχεδον ολα τα εξοδα στα νοσοκομεια. Εννοειται πως εχει χιλια μυρια κακα το υγειονομικο εδω περα, δεν το υπερασπιζομαι. Απλως λεω οτι ρεαλιστικα δεν ειναι οσο δραματικα τα πραγματα οσο παρουσιαζονται σε click bait αναρτησεις σε social media. Προσωπικα μετα απο τοσα χρονια εδω, μπορω να πω οτι ΑΛΛΑ ειναι τα ασχημα της Αμερικης, τα οποια μπορουν να ειναι καλλιστα dealbreakers για καποιον.
Κριμα το παιδι πραγματικα, ποιος ξερει τι κοκτεηλακια του δινουν χρονια τωρα για να φουσκωσει κι αυτος. Δυσκολα αυτα με την καρδια, δεν ξερω αν θα εχει ποτε καριερα πλεον, αυτο δειχνει προβλημα το οποιο μπορει απλα να ειναι απαγορευτικο. Ευτυχως ειναι καλα.
Γενικα παντως και εσυ μην το κανεις αυτο. Που ξερεις αν του δινουν κατι για να φουσκωσει και αν αυτο φταιει ντε και καλα. Εμφραγματα παθαινουν και νεοι υγιεις ανθρωποι και ας μην παιρνουν τιποτα, συμβαινει.
Καλά, ο Smith το είπε, τώρα αν όντως του το 'στειλε ο MJ δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Το τριπλ-νταμπλ πάντως το “εφηύρε” ο Oscar Robertson.
Επίσης το μπάσκετ έχει αλλάξει τόσο που αν τα κριτήρια είναι τα χαρακτηριστικά του PG των 80s/90s τότε ποτέ κανείς δεν θα ξεπεράσει ας πούμε τον Magic ή τον Stockton.
Ο Στεφ πάντως, αν θυμάται κανείς το ξεκίνημα της καριέρας του είχε και όλα τα στοιχεία των παλιών PG, απλά επέλεξε να επενδύσει σε αυτά που θα τον έκαναν νικητή σε ένα άθλημα που είχε αλλάξει (εν πολλοίς μέσω του ίδιου).
Ένα από τα πρώτα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση τα τελευταία χρόνια, που ξανάρχισα να βλέπω μπάσκετ, ήταν αυτό. Ότι πλέον ξεκινά την επίθεση όποιος να 'ναι (φαινομενικά τουλάχιστον).
ωραίος που το πόσταρες, δεν το χα πάρει καν είδηση. Για όσους τρομάζουν με τη διάρκεια, να σημειώσω ότι μέχρι το 20:00 περίπου αναλώνεται σε ευχαριστίες, οπότε κάποιος που βαριέται μπορεί να το παρακάμψει και να δει τα τελευταία 9 λεπτά που είναι και πιο ουσιώδη. Συγκινητικός, τεράστια η ατάκα με το σαπούνι και για να μην το βαρύνουμε, ας κλείσω με αυτό: