Nba

Οι Clippers ειναι μια ομαδα που καποτε μου ηταν πολυ συμπαθεις, ειδικα ολα τα χρονια που ετρωγαν φτυσιμο επειδη ηταν οι “δευτεροι” τους Los Angeles. Νομιζω πως η ομαδα που ειχαν που κερδισε το ενδιαφερον του περισσοτερου κοσμου, ηταν φυσικα αυτη της εποχης Lob City, με τους Chris Paul, Blake Griffin και De’Andre Jordan στα καλα του, δηλαδη απο το 2011 εως το 2017.

Ατυχη ομαδα, που επεσε πανω στην καλυτερη εποχη της Δυσης στο ΝΒΑ, με ομαδες οπως οι καλυτεροι Spurs που εχουμε δει ποτε, οι Oklahoma City Thunder των Durant και Westbrook, οι Mavericks του Dirk, οι Grizzlies των Conley, Gasol και Zeebo, οι Blazers του Lillard, οι Jazz των Hayward και Gobert, οι Rockets του Harden, και φυσικα οι Golden State Warriors απο το 2014 και μετα. Μαλιστα στις 6 χρονιες του Chris Paul με τους Clippers, αποκλειστηκαν απο 6 διαφορετικες ομαδες, δηλαδη ολες τις αποπανω λιστας εκτος απο τους Mavericks και τους Warriors.

Απο το 2018 και μετα ομως, εμενα προσωπικα μου ειναι αντιπαθεις. Δεν αντεχω με τιποτα τον Montrez Harell και τα αδερφια Morris, o Kawhi Leonard με ξενερωσε με το πως εφυγε απο τους Spurs, και κατι παικτες οπως Terance Mann μου σπανε λιγακι τα νευρα. Αυτος που συμπαθω παρα παρα πολυ ειναι ο Paul George βεβαια. Δεν ξερω γιατι τα γραφω ολα αυτα, ισως επειδη μου φαινεται περιεργο καποιος να ειναι φαν των Clippers την δεδομενη χρονικη στιγμη που δημιουργησαν ενα τερας με τους Leonard, Paul George, Westbrook και Harden, δηλαδη 4 παικτες που ηταν απο τα μεγαλυτερα αστερια στο ΝΒΑ πριν 8-10 χρονια, και εκτοτε εχουν ακολουθησει μια πολυ περιεργη πορεια, διαφορετικη ο καθενας φυσικα.

1 Like

Το collapse του '15 είναι για διδάσκεται στα πανεπιστήμια, καμία δικαιολογία, από τα μεγαλύτερα chokes στην ιστορία των playoffs, ενώ και ο αποκλεισμός από τη Γιούτα το '17 με πλεονέκτημα έδρας αποτυχία φουλ, σιγά την τρομερή ομάδα με δεύτερο καλύτερο παίκτη τον Τζορτζ Χιλ που ήταν ατυχία να πέσουν πάνω τους.

1 Like

Καλα, προφανως συμφωνω. Σε καμια περιπτωση δεν θεωρω ατυχια ΚΑΘΕ αποκλεισμο των Κλιπερς, ημαρτον, ισα ισα που οι μισοι αποκλεισμοι τους (αν οχι παραπανω) ηταν για γελια και για κλαματα με βαση το ροστερ και την ομαδα που ειχαν. Παρολα αυτα, George Hill τριτος καλυτερος παικτης μετα τους Hayward και Gobert ε, οχι οτι αλλαζει κατι :stuck_out_tongue:

Ατυχια θεωρω το οτι μια τοσο καλη ομαδα βρηκε απεναντι της 6-7 σουπερ ομαδες (καποιες απο αυτες στην καλυτερη εκφανση της ιστοριας τους - Spurs, Warriors, Grizzlies και ισως και Thunder) στην Δυση ταυτοχρονα, το οποιο εκανε αδυνατο το να πανε ακομα και στους τελικους Δυσης. Δηλαδη ακομα και να ειχαν αποκλεισει τους Jazz, ε θα ειχαν φαει κι αυτοι σκουπα απο τους Warriors (οπως αλλωστε εφαγαν οι Jazz). Οπως και το 2015, το πιο πιθανο ειναι παλι να ειχαν αποκλειστει απο τους Warriors αν δεν ειχαν καταρρευσει απεναντι σε Rockets.

Σε αλλα νεα, εκπληκτικο τελειωμα χθες στο San Antonio Spurs - Phoenix Suns.

Ήταν τρομερά fun-to-watch πάντως την εποχή του lob city, τους το δίνω αυτό.

'Εχω τρομερή απορία να δώ Kawhi-George-Harden-Westbrook μαζί, μου φαίνεται τόσο παράταιρο που αποκτά ενδιαφέρον.

Είμαι φαν των Clippers κυρίως λόγω του Kawhi Leonard. Για μένα μπάσκετ σημαίνει θέαμα και θέαμα σημαίνει εντυπωσιακά καρφώματα.

Και άλλοι παίχτες καρφώνουν αλλά κανείς με τον τρόπο και το στυλ του Kawhi.

Για κάτι τέτοια έγινα φαν :arrow_down:

Σε άλλα νέα εκπληκτικό τελείωμα χτες σε Lakers - Clippers και Warriors - Kings. Επίσης αρκετά άνετη νίκη των Timberwolves επί των Nuggets (κάπου διάβασα ότι η Μινεσότα είναι ο κρυπτονίτης των Nuggets).

Μου αρέσουν οι Wolves από τότε που είχε κάνει εκείνο το φοβερό κάρφωμα-ανεμόμυλος ο Antony Edwards (το πιο εντυπωσιακό windmill dunk που έχω δει στη ζωή μου).

Eμ, σε ένα μπίστηγμα όμως δεν μας έχεις έρθει ακόμα!

4 Likes

Αφού δεν κάρφωσες ακόμα, το ρολόι μετράει αντίστροφα :exclamation:

2 Likes
3 Likes

Κοντά δίωρο documentary για τη Ντενβεράρα με narration από Jamal Murray.

3 Likes

Μερικα συντομα (νεα κυριως, και κανα δυο σκεψεις):

• Επιστροφη στο κλασικο format West VS East στο All Star Game του 2024, και σε προκαθορισμενη χρονικη διαρκεια κανονικου αγωνα, επιτελους. Το format με το draft και το target point που επρεπε να πιασει καθε ομαδα, δε μου αρεσε καθολου

• Στο San Francisco το All Star Game του 2025, και την εδρα των Warriors. Ωραιο παρτακι θα στηθει. Η προηγουμενη και μοναδικη φορα που φιλοξενησε All Star Game η εδρα των Warriors ηταν το Oracle Arena το 2000, το οποιο ονομαζοταν Oakland Arena τοτε, και εχει επιστρεψει σε αυτο το ονομα απο τοτε που οι Warriors μετακομισαν στο Chase Center (!)

• Απο τις πιο fun to watch ομαδες οι Oklahoma City Thunder, που ηδη ηταν νεανικη με πολλα ταλεντα απο περυσι, αλλα με την προσθηκη του Chet Holmgren εχουν γινει καταπληκτικοι. Δεν χορταινω να τους βλεπω.

• Προς το παρον δικαιολογει πληρως τον ντορο γυρω απο το ονομα του ο Victor Wembanyuama, και αν και ειναι πολυ νωρις για μεγαλα λογια, δεν θα εκπλαγω καθολου αν οι Spurs χτισουν νεα δυναστεια σε 4-5 χρονια απο τωρα.

• Οι Denver Nuggets και οι Boston Celtics αποτελουν και φετος τις πιο δυνατες και σταθερες ομαδες, που παιζουν το καλυτερο μπασκετ, αν και στην περιπτωση των δευτερων οχι και το πιο εντυπωσιακο, αλλα that’s eastern conference basketball for you, για να ξυπνησω και τον @Curehead μεσα μου και να πεταξω το αγγλικο. Η λογικη λεει πως αυτες οι δυο ομαδες θα πανε στους τελικους τον Ιουνιο του 2024, οπως δηλαδη επρεπε να εχει γινει τον Ιουνιο του 2023, αλλα η λογικη δεν κερδιζει παιχνιδια. Επισης, οι Bucks, οι Warriors, οι Mavericks, και ισως και οι Sixers, ισως εχουν καποιες ενστασεις με αυτην την λογικη. Μπορει και οι Clippers, αλλα κατσε να δουμε αν εχουν τουλαχιστον 2 απο τα 4 τους αστερια υγιη τον Απριλιο.

• Το “In Season tournament” για μενα ειναι τεραστια επιτυχια, αφου εδωσε κινητρο στις ομαδες να παιζουν πληρως ανταγωνιστικα στην αρχη της σεζον, και την Παρασκευη που μας περασε ειδαμε πολυ γαματα ματσακια. Εξισορροπει λιγο την αδιαφορια που μπορει να προκαλεσει το play in συστημα στις ομαδες θεσεων 5-8, αφου αυτες το θεωρουν πλεον σχεδον σιγουρο οτι θα μπουν playoffs, ακομα κι αν χρειαστει να πανε σε μπαραζ.

• Ο Στεφ Καρι ειναι προς το παρον ο καλυτερος παικτης στο ΝΒΑ, και αν συνεχισει στον ιδιο φρενηρη ρυθμο (που δεν πιστευω να συνεχισει), ισως να ανακηρυχθει MVP στο τελος της σεζον. Ακομα ενα απο αυτα τα πραγματα που θα πρεπει να περιμενουμε 7 μηνες για να δουμε βεβαια. Ο Jokic ειναι αυτην την στιγμη μαλλον ο μονος που βρισκεται στην ιδια πολυ πρωιμη κουβεντα.

4 Likes

Αν και δεν έχω δεί πολλά πράγματα, ένα μικρό σχόλιο για τον Wembanyuama.
Ο τύπος είναι φοβερός, δεν το συζητάμε καθόλου. Το τι μπορεί και κάνει σε συνάρτηση με το ύψος του, είναι μοναδικό.
Όμως μου θυμίζει το cheat code με την corvette σε μια πίστα στο Age of Mythology.

1 Like

Έχω να παίξω μπάσκετ κανα πεντάρι χρόνια. Έπαιζα δυο-τρεις μήνες το καλοκαίρι σε ένα ανοιχτό γηπεδάκι στη γειτονιά. Παίζαμε χαλαρά, σουτάκια ή 2-2 ή 3-3 μάξιμουμ. Όχι διπλά και τέτοια. Γενικά είμαι μέτριος στο μπάσκετ.

Το παρατήρησες ότι οι δύο πιο δυνατές ομάδες έχουν χάσει αμφότερες από τους Minesota Timberwolves ε; Τυχαίο δεν νομίζω.

Διαστημική εμφάνιση από τον Antony Edwards!

Ας γράψω και εγω 2-3 λόγια για φέτος. Λόγω προγράμματος δεν έχω δει όλες τις ομάδες οπότε θα μείνω στα βασικά

Ομάδες που μου αρέσουν και θέλω να πάνε καλά:

Nuggets: Είμαι τεράστιος φαν του μπάσκετ που παίζουν από πέρσι (που μπόρεσαν επιτέλους να κατέβουν πλήρεις) και μάλλον ο μεγαλύτερος φάνμποης του Joker εδώ μέσα. Τους έχω δει παραπάνω από κάθε άλλη ομάδα φέτος και με έχουν ανταμείψει. Τρομακτικό το πως κερδίζουν σβηστά μέχρι τώρα

Mavericks: Φιλάκια ρουφηχτά απ τον Λούκα στους Έλληνες αθλητικογράφους που μας έλεγαν ότι πετάει το ταλέντο του στα σκουπίδια. Δεν παλεύονται με τίποτα οι κλάψες του αλλά το ταλέντο μην τρελαθούμε δεν χάνεται. Τρομερή έναρξη σαιζόν (3ος κατ εμέ μετά από Κάρι, Τζόκερ) και γενικά το Dallas το βλέπω πιο ισορροπημένο φέτος.

Warriors: Θέλει και ρώτημα; Πόσες ευκαιρίες έχουμε να τους απολαύσουμε ακόμα; Τα όργια του Στεφ κρατάνε την μαγεία και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι

Spurs: Επιτέλους βρήκα αφορμή να ασχοληθώ με την ομάδα του Πόποβιτς. Θα αφήσει εποχή ο Γάλλος αν εκπληρώσει το potential. Plus θα δούμε και κάτι διαφορετικό από έναν κόουτς που πάει ανάποδα απ το ρεύμα

Thunder: Οι Spurs έχουν το μεγαλύτερο prospect σε παίχτη αλλά η Οκλαχόμα έχει την 5αδα. Μου αρέσει πολύ αυτό το γκρουπ πιτσιρικάδων και ανυπομονώ να δω που θα φτάσουν

Kings: Μου άρεσε η περσινή τους άγνοια κινδύνου αλλά για να είμαι ειλικρινής είναι στην λίστα μου μόνο για τον Σάσα. Βγάλε γούστα παιχταρά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και έλα μετά να τελείωσεις ότι άφησες με τον Ολυμπιακό (Ευρωλίγκα οεο)

Celtics: Τρομερό ενδιαφέρον και φέτος η Βοστώνη με όμορφο μπασκετ και εξαιρετική 5αδα. Αγωνία αν φέτος φτάσουν εκεί που μπορούν.

Love hate relationship:
Bucks: Love γιατί επιτέλους θα δούμε Γιάνναρο με super star στο πλευρό του και μάλιστα την μεγάλη μου συμπάθεια τον Λίλαρντ. Γενικά τμου αρέσει πως έχει στηθεί η ομάδα και μακάρι να φτάσουν ψηλά. Hate όχι για την ομάδα αλλά για τους Έλληνες δημοσιογράφους και διάφορα podcast που συνεχίζουν ακάθεκτα να μειώνουν άλλες ομάδες και παίχτες και μας πρήζουν με το Μιλγουόκι. Μακάρι να φτάσει όσο ψηλά γίνεται ο Γιάννης αλλά αν την πάθει όπως πέρσι εγώ θα γελάσω με τον κάθε φουκαρά που τους έβγαζε πρωταθλητές και κορόιδευε τον Ντόνσιτς πχ.

Ομάδες που δεν θέλω να πάνε καλά:

Καμία. Όπως δεν υποστηρίζω συγκεκριμένα καμία ομάδα έτσι δεν μισώ και συγκεκριμένα καμία ομάδα. Suns, 76ers, κ Clippers μου προκαλούν μια αδιαφορία πάντως παρά τα φαντεζύ ρόστερ τους ενώ θα μπουν σε αυτήν την κατηγορία οι Lakers αν μας τα κάνουν ζεπελίνια με δαύτους οι αναλυτές του ΝΒΑ στο post season

**Μερικές προβλέψεις:**Βλέπω ζευγάρι τελικών Nuggets - Celtics σαν τον @QuintomScenario με νικητές τους 1ους γιατί νομίζω πως και φέτος είναι η καλύτερη ομάδα. Η Βοστώνη χάνει και λίγο στον πάγκο. MVP με βάση το πως ξεκίνησαν Curry ή Doncic

Αυτά προς το παρόν καλή μας σαιζόν

4 Likes

Ζήσαμε να δούμε και Νάγκετς να κερδίζουν με 70-30 διαιτησία (!)

Έχω βαρεθεί πάντως να διαβάζω για την γκρίνια του Ντονσιτς, όταν Γιοκιτς, Γιάννης , και άλλοι σταρ είναι το ίδιο ή και χειρότεροι.

Παρασκευή η δεύτερη αγωνιστική του in season tournament πάντως, θα έχει ενδιαφέρον.

Τι κανει ρε ο Γιανναρος σημερα (!)

Ισως νευριασε που χθες αποβληθηκε απο τον αγωνα μετα απο εντελως γελοια τεχνικη ποινη απο τον διαιτητη, και το πηρε προσωπικα :smiling_face_with_tear:

Ο Λιλαρντ δεν παιζει σημερα, και ο Γιανναρας εχει στην 4η περιοδο 50 ποντους με 17/21 σουτ εντος παιδιας και 16/17 βολες. Η αποδοση του θυμιζει τον εκτο τελικο απο το 2021, που σκοτωσε τους Φοινιξ Σανς με 50 ποντους, εχοντας 16/25 σουτ και 17/19 βολες. Απλα σημερα στην Ιντιανα μενουν ακομα 9 λεπτα στην τεταρτη περιοδο. Παιζει να πιασει και τους 60 ποντους αν το ματς ειναι ντερμπι μεχρι το τελος.

EDIT: Πω ρε κριμα…

1 Like

Κάρι ο πρώτος παίχτης στην ιστορία που είναι πάνω από 35 και έχει Μ.Ο πόντων 30+ στα πρώτα 8 ματς. Άμα συνεχίσει έτσι ίσως γίνει και ο μοναδικός MVP πάνω από 35. Μόνο ο Στεφ αυτά

Με σπασμένα φρένα έχουν μπει και οι Γιόκιτς, Ντόνσιτς, Εμπίντ και ανεβαίναι και ο Γιάνναρος. Ωραία σαιζόν έχουμε μέχρι τώρα.

2 Likes

Και SGA, μακάρι να δούμε την OKC να ανεβαίνει επίπεδο.

1 Like

Σωστά τον ξέχασα

Έβλεπα τo ματς και έλεγα ότι δεν γίνεται να μην βάλουν αυτή τη φάση στο νούμερο 1 του Top 10. Και όντως είναι στο Νο 1. Άλλο ένα απίθανο κάρφωμα από τον παιχταρά.

2 Likes

Φοβερος παιχταρας ειναι ο Εντουαρντς, εχει κανει εντυπωση ηδη απο περυσι και προπερσι. Ειναι μολις η 4η του σεζον και εχει σταθερη ανοδο στα παντα καθε χρονια. Ναι μεν το στατιστικο δειγμα των 9 αγωνων για φετος ειναι προς το παρον μικρο, αλλα (κυριως) εξαιτιας του εχουν κερδισει φετος ηδη Warriors, Celtics και Nuggets, δηλαδη τρεις απο τις καλυτερες ομαδες της λιγκας (ναι, πιστευω στους Warriors παρα το αρνητικο σερι των τελευταιων 5 αγωνων στους οποιους εχουν 4 ηττες), και τα νουμερα του ειναι φανταστικα.

Τωρα δεν ξερω αν θα ειναι ο “επομενος Michael Jordan” , αλλα μπορει να αποτελεσει εναν απο τους σουπερσταρ του ΝΒΑ μαζι με τους Giannis, Luka, Joker, Embiid, και πιθανοτατα και Wemby, οταν σε 3-4 χρονια θα εχει αναποφευκτα αποσυρθει ολοκληρη η γενια των Steph Curry, Kevin Durant, Chris Paul, Russell Westbrook, James Harden και LeBron James (και καποιων που σιγουρα ξεχναω).

2 Likes