Το Χιούστον έδωσε μαθήματα του τι δεν πρέπει να κάνεις όταν είσαι μπροστά με +15 στα μέσα και βάλε της 4ης περιόδου και χάνεις στο τέλος.
40 κλεισμένα για τον σπουδαιότερο αθλητή των παρκέ. Τερας της φύσης, σε αδιανοητα υψηλο επίπεδο, ακαταπαυστα εργατικός και επιδραστικος οσο δεν πάει.
Ολα αυτά διαβάζονται κι απ την ανάποδη για τους haters, αλλα μαλλον δεν τον νοιάζει…
27 εκτελεσμένα τρίποντα πριν καν κλείσει η 1η περίοδος στο Μινεσότα - Βοστώνη
Δεν ξερω αν βλεπει κανενας τo ματς στo Σαν Αντoνιo. Σκετη καυλα εισαι ρε Γιoκιτς. Και με πoλυ καλη αμυνα ετσι;
Suns και Bucks με πλήρη roster και χάνουν ματς από οποιαδήποτε ομάδα στο NBA για πλάκα. Αναρωτιέμαι ποιος θα αρχίσει να ξαποστέλνει τους μεγάλους παίκτες πριν από το trade deadline. Butler δεν νομίζω να θέλει Bucks, σίγουρα θα αισθάνεται πολύ καλύτερα παρέα με Durnant. Πάντως και οι 2 είναι σε φάση κρατάω 1 παίκτη και όλους τους άλλους τους έχω για trade. Και οι 2 χρειάζονται ένα καλό restart, δεν τραβάει το πράγμα με τα roster τους όπως έχουν τώρα.
Επιστροφη στον Νεο Κοσμο αρα πλεον μπορω να γραψω απο PC ξανα (το ροκιν γαμιεται πατοκορφα απο το κινητο), και μπορεσα να χαζεψω και μερικα ματσακια χθες βραδυ πριν το jetlag με διαλυσει ολοκληρωτικα.
-
Ο Jokic κανει την καλυτερη του σεζον, και εχει ηδη 3 MVP. Προφανως θα δουμε πως θα συνεχιστει η χρονια και πως θα πλασαριστουν οι ομαδες (γιατι παιζει κι αυτο ρολο), αλλα μου φαινεται απιθανο να χασει το 4ο MVP. Το παλικαρι παιζει σε αλλο επιπεδο, μονος του. Παντως σε μια σουπερ ανταγωνιστικη Δυση, η 4η θεση και το 20-14 των Nuggets ειναι εξαιρετικο, οχι απλα πολυ καλο.
-
Οσον αφορα την Δυση γενικα, θαρρω πως μεχρι το τελος οι Rockets και οι Grizzlies θα ξεφουσκωσουν παντως. Οι Thunder απο την αλλη, μονο με θαυμα θα χασουν τους τελικους του ΝΒΑ. Φαινοταν απο περυσι το πραγμα, και ενας χρονος εμπειριας σε συνδυασμο με τις αψογες επιλογες των Caruso & Hartenstein, ειναι η πιο πληρης ομαδα στο ΝΒΑ αυτην την στιγμη. Και με τον Holmgren τραυματια ακομα.
-
Ηττα με 35 ποντους απο την κακιστη Utah το Miami, και οι λογοι ειναι μαλλον 100% ψυχολογικοι. Χωρις τον Τζιμι θα πεσουν για πρωτη φορα μετα απο πολυ καιρο στις χαμηλες θεσεις της Ανατολης. Το που θα παει ο Τζιμι θα επηρεασει πολυ ολοκληρο το ΝΒΑ πιστευω. Μεγαλωσε κι αυτος, αλλα ειναι ακομα παιχταρας.
-
Μετα το πολυ καλο ξεκινημα τρελη πτωση για Suns, που δεν την περιμενα. Αν συνεχισουν ετσι ουτε play-in δεν μπαινουν. Η Δυση εχει 10 ομαδες που μπορουν υπο καλες συνθηκες να κερδισουν οποιαδηποτε ομαδα της Ανατολης εκτος απο Cavs & Celtics σε σειρα 7 αγωνων νομιζω. Χαμος θα γινει παλι στα playoffs σε αυτην την περιφερεια.
-
Στην Ανατολη οι Knicks μπορει να εχασαν 2 σερι ματς, αλλα δειχνουν οτι αν φορτσαρουν μπορουν και 2η θεση. Τους Cavs δεν πιστευω πως θα τους πιασει κανεις. Το 30-4 που εχουν ειναι εξωφρενικο. Αστειο το οτι οι 2 ηττες τους εχουν ερθει απο τους Hawks, και μαλιστα ευκολα. Ακομα να χασουν απο ομαδα της Δυσης.
-
Απογοητευουν ξανα οι Bucks μετα απο εναν φανταστικο μηνα απο μεσα Νοεμβριου εως τα Χριστουγεννα. Τις τελευταιες 10 μερες εχουν χασει απο τους μετριοκακους Nets 2 φορες, απο τους μετριους Bulls, και απο τους αθλιους Blazers. Αυτα ηταν 4 ματσακια που δεν επιτρεποταν να τα χασουν, but here we are.
Και σε κατι πιο συντομο, ματσαρα στην Οκλαχομα αυτην την στιγμη.
35 - 32 μπροστα οι Celtics μετα απο μια περιοδο. Ισως και προβα τελικων αυτο το ζευγαρι.
Στεφ φύγε όσο προλαβαίνεις.
Ο Τζόκερ έχει σεληνιαστεί λίγο τον τελευταίο καιρό ή μόνο εμένα μου φαίνεται ; Χτες έκανε 5ο συνεχόμενο triple double με 35/22/17, ενώ έβαλε κι αυτό, στο χαλαρό
:
Μόνιμα σεληνιασμένος είναι, όταν παίζουν και οι γύρω του καλά (όπως χτες με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά που χαλάρωσαν) είναι μακράν η πιο απολαυστική ομάδα να βλέπεις.
Διαλύει τα κοντέρ σε όλα τα advanced stats o Joker, κανονικά πρέπει να πάρει 4ο MVP αλλά προβλέπω SGA λόγω vote fatigue.
Ο Γιοκοτς για μένα ειναι ο καλυτερος μπασκετμπολιστας αυτη τη στιγμη εύκολα κιολας. Και το λεω αυτό εχοντας πλήρη επίγνωση τα όργια που κανουν Γιάννης και SGA…
-Εχει μεσο ορο τριπλ νταμπλ και παράλληλα τα καλυτερα νούμερα της καριερας του
-5 σερι τριπλ νταμπλ εκ των οποίων στα 3 δεν έπαιξε καν 4η περιοδο
-Τα σημερινα νούμερα μόνο αυτός και ο Γουιλτ τα εχουν γράψει
-Εχει κάνει το μια ομαδα μόνος του στην κυριολεξια. Οι Ναγκετς με αυτον εχουν μ.ο 126 πόντους (απ τους καλύτερος στην ιστορία της λίγκας) και χωρίς αυτον 86 (απ τους χειροτερους στην ιστορία της λιγκας).
Θα μπορούσα να γραφω ολη μερα. Το ζουμί ειναι οτι ο Τζοκερ κανει κατι ρεκορ πoυ τωρα περνάνε στα ψηλα και οταν αποσυρθεί θα ξύνουν πολλοί τα κεφάλια τους και θα λενε πως τους ξέφυγε.
Για τα δεδομενα του παίζει και βελτιωμένη αμυνα απο πέρσι ειδικα σε τελευταια λεπτα αγώνων με κλεψίματα. Προς θεου δεν έγινε ελιτ αμυντικος αν ηταν αλλωστε δεν θα υπήρχε κουβρντα για καλυτερο σεντερ.
Σεμιναριακή άμυνα της Βοστώνης στην τελευταία επίθεση του Χιούστον.
Εξαιρετική. Όχι, μπράβο στο πλάνο.
Νομιζω ειναι περισσοτερο αξιο σχολιασμου το οτι ο Dillon Brooks ειχε 10/15 τριποντα και 36 ποντους.
ΥΓ. Η αμυνα της Βοστονης στην ΠΡΟτελευταια φαση ηταν πολυ χειροτερη απο οτι στην τελευταια.
Ηθελα να κανω μια μινι-“ψευτοαναλυση” του πρωτου μισου της σεζον στα 40-42 παιχνιδια για καθε ομαδα, αλλα η φετινη σεζον ΝΒΑ μου φαινεται καπως βαρετη προς το παρον κι ετσι βαρεθηκα και να γραψω κατι.
Και τωρα ειμαστε σταα 45-46 παιχνιδια.
-
Οι Warriors πιο απογοητευτικοι απο ποτε, με Steve Kerr να εχει ξεχασει πως ειναι να εισαι προπονητης.
-
Οι Nuggets, Suns, Mavericks, Wolves, Clippers, Kings ενα μυστηριο και οι εξι ομαδες… Καθε ομαδα απο αυτες μπορει να τερματισει στην 4η-5η θεση της Δυσης, αλλα μπορει και να μεινει στην 10η.
-
Oklahoma, Houston, Memphis προς το παρον η πανδικαια και αναμφισβητητη πρωτη τριαδα. Αλλα κατι μου λεει οτι μονο οι Thunder θα ειναι στιβαροι και στα playoffs. Kudos σε Udoka παντως (see what I did there?)
-
Οι Lakers κανουν overperform για μενα, και εχουν καπως το πιο ευκολο προγραμμα του κοσμου φετος. Δεν μπορω να φανταστω πως γινεται να παρουν μια απο τις πρωτες 8 θεσεις μεχρι το τελος.
-
Cavaliers & Celtics απλα οι καλυτερες ομαδες στην Ανατολη, με διαφορα απο τις υπολοιπες. Μπορει να αγαπαμε Γιανναρο, αλλα θα ειναι αδικια αν οι τελικοι Ανατολης ειναι οτιδηποτε αλλο.
-
Οι Bucks και οι Knicks μπορουν να κανουν την υπερβαση, αλλα πρεπει να αλλαξουν πραγματακια. Βασικα πιο πολυ πιστευω τους Knicks παρα τους Bucks.
-
Απο κει και κατω το χαος. Δε μου αρεσει καμια αλλη ομαδα στην Ανατολη, και δεν παρακολουθω και καμια αλλη εκτος απο τις πρωτες 4. Με εξαιρεση το Ορλαντο οταν εχω ορεξη. Τιμια ομαδα, τους παραδεχομαι.
Το οτι πηραν απόφαση να διώξουν τον σοφτ κλεμπερ ηταν no brainer. Και πολυ άργησαν βασικά. Τωρα ποια η λογική να δωσουν ενα απο τα μεγαλυτερα ασετ που είχαν ποτε στα ντουζίνα του για να παρουν τον παιχταρα Ντέιβις που ομως μεγαλώνει και είναι και σε θεση που ειναι δυνατοί ετσι κ αλλιως οι μαβς μονο ο Κιουμπαν την ξέρει.
Εκτος και αν εκανε σαν κακομαθημένο ο Σλοβένος για να φύγει που δεν αποκλείεται
Το άρθρο που διάβασα εγώ λέει ότι ο Λούκα δεν ρωτήθηκε καν για αυτό το trade. Και πως οι Μάβερικς αφενός πιστεύουν πως η άμυνα κερδίζει πρωταθλήματα, αφετέρου πως θα ήταν δύσκολο να τον στείλουν πιο μετά χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν τα άπειρα λεφτά με τα οποία τον έχουν στο συμβόλαιο.
Ο φουκαρας ο Ντεηβις κουβαλάει Λεηκερς δύο χρόνια τώρα, και γίνεται trade. Ο φλοππερ εντωμεταξυ έχει παίξει με ότι all star έχει υπάρξει ξέρω γω. Οι Λεηκερς ήταν ήδη η πιο αντιπαθητική ομάδα στην λίγκα, φαντάσου τώρα…