Ο Ντονσιτς σε βάθος χρόνου μπορεί να βγει κερδισμένος πάντως. Θα παιξει στο φαντεζι LA στην ομαδα που θέλουν να παίξουν ολοι, θα ριναι συμπαίχτης με τον Λεμπρον και εχει προοπτικη μολις αποσυρθεί ο Τζέιμς και ξεφορτωθούν overpricing μετριότητες σαν τον Ριβς και τον Ρασελ να κανουν μια ομαδα ανταγωνιστή για δαχτυλίδι οταν ο Λουκα μπειστα prime του.
Για τους μαβερικς εγώ θα το άκουγα πιο πολυ να πάνε για ελιτ κοντό η φοργουορντ αμυντικό αλλα ισως ηταν δυσκολο να βρουν εναν που να ειναι και σταρ. Πχ SGA δεν ειναι βλάκες οι άλλοι να δώσουν. Οποτε ναι ειναι καλη κίνηση με την προϋπόθεση να μείνει μακριά απ τους τραυματισμους
Στα trades (στην κατανόησή τους δηλ) πρέπει πλέον να βάζουμε τον παράγοντα μπίζνα πάνω από τον παράγοντα μπάσκετ, τουλάχιστον από την μία πλευρά της ανταλλαγής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν η μπίζνα μάλλον είναι ότι το LA ξεφορτώνεται το συμβόλαιο του 32χρονου AD (θα έπαιρνε 175 εκ για την τριετία '26-'28) και φέρνει τη διάδοχη κατάσταση σε έναν οργανισμό, το glam του οποίου απαιτεί την ύπαρξη τουλάχιστον ενός mega-star. Το Dallas από την άλλη επιλέγει να στείλει τον σταρ του που, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ακόμα δεν είχε δείξει σημάδια διάθεσης για υπογραφή supermax.
Μπασκετικά τώρα, για τη φετινή σεζόν συγκεκριμένα, κερδισμένους εγώ βρίσκω τους Mavericks, στην περιφέρεια ο Klay θα κατέβει SG, από τον πάγκο θα έρχεται ο Dinwiddie και ο AD θα παίζει είτε 5άρι είτε 4άρι (που κατά δήλωσή του του αρέσει και περισσότερο). Οι Lakers απ’ την άλλη, σε μια σεζόν που ο AD έκανε παπάδες, ο LeBron επιθετικά ήταν εκπληκτικός και ο Reaves είχε πάρει έναν πολύ active ρόλο στα επιθετικά plays (και όλο αυτό τους είχε οδηγήσει σε ένα ρεκόρ ψηλότερο του αναμενόμενου) παίρνουν τον Luka και πέρα του ότι μένουν χωρίς ψηλό, αναμενόμενα θα μειώσουν και το usage του Reaves.
Θα δείξουν όλα βέβαια, τουλάχιστον δόθηκε ένα κάποιο ενδιαφέρον σε μια σεζόν που ελάχιστα ενδιαφέροντα συμβαίνουν ως τώρα στα παρκέ.
Συμφωνώ με Χρήστο. Φέτος ήμασταν απρόσμενα ανταγωνιστικοί, ομάδα με προπονητή και πλανο και AD έπαιζε σταθερά σύμφωνα με τις προσδοκίες που υπήρχαν, ως φυσικό νο1.
Κατά τα άλλα, για να δούμε πόσο σου πάνε τα purple and gold υπερπαικτη Λουκα, καλώς ήρθες.
Μου φαίνεται βέβαιο πως οι λογοι δεν ήταν αγωνιστικοί. Δεν γίνεται να πηγαίνεις τελικούς NBA την προηγούμενη χρόνια (για πρώτη φορά με αυτό το ροστερ) και την επόμενη να κάνεις trade τον καλύτερο σου παίκτη. Δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του ΝΒΑ.
Σε βάθος χρόνου κερδισμένοι είναι σαφώς οι Lakers. Η κίνηση των Mavs μου φαίνεται θεοπάλαβη. Περιμένω μεγάλο παρασκήνιο από πίσω. Ακόμα και για φέτος δεν ξέρω ποιος θα ευνοηθεί περισσότερο. Αμφιβάλω αν ακόμα και ο Lebron γνωριζε για την κίνηση αυτή.
*edit- πάτε twitter να δείτε αντιδράσεις Durant-Booker κατά την διάρκεια του αγώνα ενώ διάβαζαν τα νέα στον πάγκο. Γενικά τo twitter αυτή την στιγμή είναι απολαυστικό.
Βραχυπρόθεσμα κερδισμένοι οι Mavs, αλλά έδωσαν ένα από τους 3-4 σούπερ σταρ της λιγκας (με Τζόκερ, Γιάννη και μετά χωράει συζήτηση αν είναι ο SGA ή ο ΑΝΤ και φυσικά ο Wemby σαν τέρας της φύσης που είναι) που θα πρωταγωνιστεί για την επόμενη δεκαετία (εκτός αν ξέρουν κάτι παραπάνω για την ευπάθεια του σε τραυματισμούς).
Οι Mavs γίνονται πιο ισορροπημένοι με Kyrie-AD, ειδικά αν πάρουν τρίποντο και πλάτος από τον Thompson.
Οι Lakers έχουν 2 σταρ που θέλουν τη μπάλα στα χέρια μονίμως και χάνουν τον καλύτερο τους παίκτη και σημείο αναφοράς στη ρακέτα. Σαν κίνηση με ορίζοντα διετίας δεν έχει πολύ νόημα αλλά από την άλλη βρήκαν τον επόμενο franchise player που δε βρίσκεις διαθέσιμο σχεδόν ποτέ. Θα πουν κι ευχαριστώ και μάλλον λίγα έδωσαν.
Πάντως αν όντως ισχύει πως κανένας παίκτης δεν ήξερε για τον trade, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Lebron καταλήξει κάπου αλλού μέχρι το trade deadline. Ήδη ξεκίνησαν κάποιοι να μιλάνε για Warriors και Suns.
Μήπως ο Λούκα ήξερε και παραηξερε και του αρέσει όλη ιδέα να είναι αφεντικό στου lakers εφόσον και κ Λεμπρον σταματάει όπου να ναι? Δεν ξέρω αλλά όπως και να έχει, άλλη φάση Τέξας κι άλλη Καλιφόρνια.
Αυτή τη στιγμή εμένα η κίνηση μου φαίνεται καλή για το Ντάλας πάντως, αν σκοράρισμα θα δοθεί απο Κλέι φυσικά και ανέβει λίγο παραπάνω ο Ίρβινγκ. Η κίνηση για κάτω από το καλάθι με τκ. Φρύδια ήταν πολύ καλή.
Μην έχει και συνέχεια η όλη φάση.
Στους Suns μου φαίνεται σαν καλή κίνηση και για τους 2. Lakers θα ξεφορτωθούν ένα μεγάλο συμβόλαιο ενός 40αρη, θα πάρουν λογικά τον Beal, που ποτέ δεν έδεσε στους Suns, ο οποίος με την σειρά του δεν θα είχε και τόσο μεγάλο πρόβλημα να παίξει για τους Lakers δίπλα στον Luka. Lebron από την άλλη δεν θα τον χαλούσε να παίξει δίπλα σε Durant, Booker για 1-2 χρόνια που του απομένουν. Ενώ οι Suns ψάχνουν για παίκτες που θα δώσουν τίτλο φέτος. Win win κατάσταση μου φαίνεται.
Πωπω πρέπει να κανω catch up έχω μείνει πίσω. Anyway δεν αλλαζει το γενικό νόημα.
Btw λενε πολλοί πως έχει λογικη η κίνηση γιατί έχουν ιρβινγκ και κλει. Οκ αμα είναι σίγουροι οτι θα είναι σταθερός ο Ιρβινγκ παω πάσο. Και επιπλέον ο Τομσον δεν είναι παράγοντας να λάβεις υπ όψιν τα τελευταία χρονια δυστυχώς.
Εξαιρετική ανταλλαγή. Κράτησαν όλα σχεδόν τα first round pick τους (κάθε front office πρέπει να κρατάει σημειωσεις κάθε φορά που κάνουν κίνηση οι Spurs, ποτέ δε χρυσοπληρώνουν) που σημαίνει πως μπορούν να προσθέσουν και τρίτο σταρ αν χρειαστεί!
Ο Fox με τον Wemby είναι ίσως το καλύτερο pick n roll δίδυμο (στα χαρτιά) αυτή τη στιγμή και αν βρουν και ένα ακόμα αξιόπιστο σουτέρ δίπλα στο Vassell θα έχουν ίσως το μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμο από κάθε άλλη ομάδα στο ΝΒΑ.
Ξημερώματα 26/2 στο LA
Lakers - Mavs
Δεν χάνεται αυτό
Κάτι μου λέει πως τουλάχιστον για φέτος, κερδισμένοι θα είναι οι Mavs από την ανταλλαγή. Έχοντας δει αρκετά τους ματς χωρίς τον Ντόνσιτς, είναι πιο ομάδα από πέρσι. Έχουν ανέβει αρκετοί, ειδικά ο Γκάφορντ κάνει σούπερ σεζόν και δεν θα είναι απλώς για να ξεκουράζει τον Ντέηβις.
Ακόμα κι όταν οι σταρς τους δεν παίζουν, το παλεύουν γερά και μέχρι τέλους.
Οι Λεηκερς προφανως συμφωνησαν με αυτο το trade γιατι με Luka να πρωταγωνιστει στο ΝΒΑ για τα επομενα 10 χρονια τουλαχιστον, βρηκαν το νεο προσωπο τους. Φανελες, παπουτσια, εισιτηρια, τηλεοπτικα δικαιωματα, και καποια στιγμη ισως και δαχτυλιδια. Ο Λεμπρον οσο και να αψηφα τον χρονο, μεσα στα επομενα 1-2 χρονια λογικα θα αποσυρθει, και τοτε ο Λουκα θα γινει ο νεος βασιλιας. Ποτε δεν ξερεις βεβαια. Αυτος μπορει να παιζει μεχρι να λενε ολοι οτι ξεπερασε τον Τζορνταν τετοιος ναρκισσος που ειναι.
Εγω θελω να δω ποσες βολες θα κερδιζουν σε καθε αγωνα οι Λεηκερς πλεον