Ματσάρα, μάλλον η καλύτερη σειρά στα φετινά POs μέχρι στιγμής.
Κυριολεκτικά οι Lakers είχαν τρομερό κοουτσάρισμα, ήξεραν πως δεν είχαν το ριμπάουντ και είχαν απάντηση σε κάθε αμυντικό σχήμα των Λύκων, είχαν και μεγάλα στοπς με Λεμπρόν στο 4ο δεκάλεπτο, οι οποίοι Λύκοι με τα χαζά σε εκτέλεση ντουμπλαρίσματα στον Λούκα πήγαν να χάσουν το ματς. Ευτυχώς το έκοψαν αυτό στο 4ο και έφτιαξαν τις περιστροφές.
Οταν συγκεντρώθηκαν βέβαια, κυρίως με τον Ριντ στις αλλαγες, εξουθένωσαν την 5δα των Lakers. Για ματς που κρίθηκε σε challenge και τελευταίο σουτ, δεν έχει και πολύ νόημα να ειπωθεί κάτι άλλο, δίκαιο.
Γυρίζει η σειρά, αλλά οι αντοχές μάλλον λένε Μινεσότα.
Οπως ειπε κι ο Αλεχαντρο αποπανω, ειναι πολυ ευκολο να γινομαστε μετα χριστον προφητες, αλλα νομιζω πως ολο αυτο εστιαζει κυριως στο επιθετικο κομματι των Lakers. Ειναι πολυ πιθανο ο JJ εχοντας κερδισει επιμερους την τριτη περιοδο με 13 ποντους να ειπε “πενταδα που κερδιζει δεν αλλαζει”, αλλα στο μπασκετ ειναι πολυ επιφοβο αυτο. Ειδικα οταν ο απεναντι προπονητης ειναι ο Finch, που ας μην κοροιδευομαστε, ειναι κλασεις ανωτερος και πολυ πιο εμπειρος απο τον JJ, τουλαχιστον προς το παρον. Ο JJ πηρε ενα ρισκο, και δεν του βγηκε στο τελος. Του εβγαινε οσο οι Lakers ηταν εξωφρενικα ευστοχοι απο το τριποντο. Η αμυνα των Lakers οπως επασχε σε ολον τον αγωνα, φαινοταν στην πλειοψηφεια των φασεων. Αδειοι χωροι παντου, αρκει να επαιζε εξυπνα ο Antman, που το εκανε.
Αυτο ειναι τελικα η ουσια. Οι Wolves προσαρμοστηκαν στην πενταδα των Lakers της 3ης περιοδου, και ο JJ δεν απαντησε ποτε. Το αποτελεσμα ηταν ο Lebron να μην σκοραρει ουτε ποντο στην 4η περιοδο, και παρα τα δυο πολυ καλα stops που εκανε οπως λες, να παρει κι ενα σκοτωμενο τριποντο και να κανει ενα μοιραιο λαθος απο επαναφορα. Αυτο το ματς ηταν μολις 38 ωρες μετα απο το προηγουμενο, και το ποσο κουρασμενοι ηταν οι Lakers στην τελευταια περιοδο ηταν παραπανω απο εμφανες. Δεχθηκαν 32 ποντους και σκοραραν μολις 5 καλαθια εντος παιδιας (συνολικα 19 ποντους).
ΥΓ. Οταν επιτελους αποσυρθει ο βροντοσαυρος της λιγκας (Λεμπρον) και οι υπολοιποι τρικερατοπες (Στεφ, Ντουραντ, Λεναρντ, Χαρντεν, Γουεστμπρουκ κτλ), θα εχει τεραστιο ενδιαφερον να δουμε τον Anthony Edwards σε αυτην την λιγκα, στην οποια τα alpha dogs θα ειναι ο Jokic, ο Γιαννης, ο Luka και ο SGA. Ο τυπος εχει ηδη οδηγησει ως ο καλυτερος και πιο σημαντικος παικτης της ομαδας του στον αποκλεισμο, ομαδες στις οποιες οι καλυτεροι παικτες ειναι οι KD, Booker, Jokic… και ειναι μια νικη απο το να προσθεσει και τους Luka & Lebron στην λιστα του. Μιλαμε για top dog τυπο, και γνησιο thug, οχι σαν κατι Τζαμοραντηδες που ειναι παιδακια που παιζουν με νεροπιστολα και το στομα τους ειναι μεγαλυτερο απο τις ικανοτητες τους.
Νομίζω ο JJ διάβασε το παιχνίδι των Wolves σωστά όσο η πεντάδα τους ήταν η προβλέψιμη. Συνεχόμενα double team στον ΑΝΤ για να τον περιορίσει. Όταν ο Finch πέταξε έξω τον Γκομπερ που επιθετικά δεν είναι απειλή (αλλά και τον Κονλει), το τρικ κατέρρευσε γιατί αυτόματα έμεναν ελεύθεροι παίκτες σαν τον Ναζ και τον Ντι Βιτσεντζο.
Βέβαια η σειρά έχει δρόμο κι αν κάποιος μπορεί να γυρίσει από 3-1 είναι οι Lakers.
Ο Dame μάλλον έπαθε μεγάλη ζημιά. Οι Bucks φαντάζομαι θα πάνε σε rebuild. Δεν έχουν ρόστερ να κάνουν τίποτα άλλο.
Απο τις 18 προηγουμενες φορες παντως στην ιστορια τους που ηταν στο 1-3, αποκλειστηκαν 17 φορες
Οταν αυτο το προεβλεψα 4-2 υπερ των Bucks, το εκανα πιο πολυ γιατι λατρευω τον Γιαννη και δεν γουσταρω να πονταρω κοντρα του, και δευτερον γιατι οι Μπακς τελειωσαν την σεζον παιζοντας πολυ καλο μπασκετ και με πολλες νικες.
Δεν ξερω τι θα μπορουσε να εχει γινει αν δεν ειχε τραυματιστει ο Lillard, αλλα το ματς τελειωσε ψυχολογικα για τους Μπακς καπου εκει. Δεν υπηρχε περιπτωση να κερδισουν μετα απο αυτο.
Και καπως ετσι, για πρωτη φορα στην ζωη μου, θα στηριξω Cavaliers σε καποια σειρα playoffs στον επομενο γυρο
ΥΓ. Τρελη κλοπη υπερ των Νιξ απεναντι σε Πιστονς. Ο Hardaway Jr. επρεπε να σουταρει 3 βολες σε νεκρο χρονο. Κριμα να παιρνει νικη με αυτον τον τροπο καποια ομαδα.
Ήταν δίκοπο μαχαίρι αυτό που έκανε ο Ρέντικ. Βγήκε καλά το Q3 με τρομερή ευστοχία απ’ το τρίποντο, Q4 όμως κακές εκτελέσεις και αδυναμία να ακολουθήσουν στην άμυνα. Φανερό έλειμμα ενέργειας όταν τα περισσότερα σουτ τα παίρνει ο Ρηβς (και μόνο τρίποντα).
O Ant στα μάτια μου είναι ο μόνος (προς το παρόν) Αμερικάνος παίκτης της γενιάς του που “φωνάζει” ότι θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στο πρωτάθλημα ως ο απόλυτος ηγέτης της. Έχω ελπίδες και για τον Κάνινγκχαμ βέβαια.
Τέλος πολύ μεγάλο κρίμα να τελειώσει έτσι η all-star καριέρα του Dame (αν είναι οριστικά αχίλλειος λογικά θα χάσει όλη την επόμενη σεζόν και αν γυρίσει θα είναι στα 36 του και ποιος ξέρει σε ποια ομάδα), ενός από τους αγαπημένους μου παίκτες τα τελευταία δέκα χρόνια. Αφού πρώτα έμοιαζε εγκλωβισμένος στο Πόρτλαντ (τα τελευταία 2-3 χρόνια εκεί), πίστευα ότι θα έκανε δυνατό two-men game με Γιάννη αλλά πήγε όλο λάθος και μπασκετικά και από άποψη υγείας/τραυματισμών.
Και σε ποια κατασταση, ελαχιστοι γυρνανε περιπου στο ιδιο επιπεδο με πριν απο αχιλλειο, και νομιζω κανενας σε αυτην την ηλικια… πολυ στεναχωρη η φαση αυτη, κριμα πραγματικα.
Αυτό ισχύει για τις περισσότερες ομάδες στο 3-1, αλλά αν επέλεγες μια να έχει ταλέντο (Luka), εμπειρία (LeBron) και καλό secondary cast, απέναντι σε μια ομάδα που έχει ενθουσιασμό αλλά δεν είναι έμπειρη (ακόμα και ο Κονλει δεν έκανε πρωταθλητισμό) θα ήταν αυτή η σειρά.
Αν ήμουν Wolves θα τα έδινα όλα να πάει η σειρά στο 4-1 και να μη γυρίσει στη Μινεσοτα.
Κρίμα για τον Dame, κρίμα για το Γιάννη, αλλά οι Μπακς είναι μια κακοφτιαγμένη ομάδα που θέλει ριζικές αλλαγές. Εγώ θα έδινα το Γιάννη για μπόλικα πικς (OKC, Knicks, Spurs και Houston είναι προορισμοί φορτωμενοι με πικς αλλά δεν ξέρω πόσο θα ταίριαζε σε Spurs ή Knicks και οι Thunder δεν έχουν λόγο να ακριβοπληρώνουν ενώ έχουν ήδη νεανική ομάδα πρωταθλητισμού - ίσως οι Νετς είναι πιο λογική επιλογή). Θα κρατούσα τον Dame που έτσι κι αλλιώς δεν έχει ανταλλακτική αξία να βοηθήσει τους μικρούς σε development όταν επιστρέψει. Και με καλές επιλογές και tanking θα μπορούν να κάνουν ότι το Ντιτρόιτ σε μερικά χρόνια.
Μαλλον βλεπουμε τα τελευταια ματς του Γιαννη με το Milwaukee. Κριμα, την τελευταια δεκαετια την ειχα συμπαθησει την ομαδα.
Εχοντας βεβαια μηδενικη συσχετιση με την πολη, με βλεπω να παρακολουθω απλα οποια ομαδα καταληξει να εχει τον Γιαννη (αρκει να μην ειναι το Χιουστον, δε μπορω να τον φανταστω στα κοκκινα).
Διαφοροι λενε πως το πλεη-ιν πρεπει να καταργηθει γιατι το να παιζει η πρωτη ομαδα με την 10η οδηγει σε τετοιες ασχημες… καταστασεις. Νταξει ειπαμε να παρει την σκουπα του το Κληβλαν, αλλα οι 55 ποντοι ειναι θλιβερο.
Τωρα το “καλο” το ματσακι, που δυστυχως ειμαι αναγκασμενος να το δω αφου μολις ξυπνησα για την βαρδια μου. Α ρε Warriors, ειστε για πολλες μουτζες ωρες ωρες, τα εχουμε ξαναπει. Στους δυο ποντους αντι για 10, με βαση την εικονα του αγωνα.
Τωρα ερχεται η παντοτε δυσκολη δευτερη περιοδος απεναντι σε Ροκετς. Εμπιστευομαι Τζιμη ΙΙΙ, αλλα για να δουμε ποσο αντεχει η μεση του μεχρι το τελος. Κι ο Στεφ πρεπει να ανεβει λιγο μου φαινεται. Εχουν ξεσκιστει κι οι Ροκετς με 5/7 τριποντα, ολα σκοτωμενα ή υπο πιεση.
Jimmy συγκινητικός, πήρε τις μεγάλες προσπάθειες και το ριμπάουντ. Ο Ντρειμοντ πήγε να τους κρεμάσει λίγο, ίσως έπρεπε και να αποβληθεί αλλά εξιλεώθηκε κάπως για την άμυνα στον Σενγκουν στην τελευταία φάση
ΚΛΑΙΩ με την ειρωνεία πίσω από αυτό. Δύο λάθη από τον Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, στο πιο μεγάλο ματς της ζωής του ως τώρα .
Νταξει ο Ντοκ Ρίβερς είναι σίγουρα ο πιο υπερεκτιμημένος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ. Πώς γίνεται να έχεις ΔΥΟ time out αφού είσαι μπροστά με 7 πόντους και μένουν 40", και να μην μπορείς να σχεδιάσεις ΜΙΑ γαμημενη επίθεση στην οποία το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κρατήσεις τη μπάλα μέχρι είτε να περασεινο χρόνος είτε να σου κάνουν φάουλ για βολές?
Απίστευτα εκνευριστικος αποκλεισμός έτσι οπως έγινε. Ας είχαν πάει στο 6ο ματς πίσω στο Μιλγουόκι και ας είχαν αποκλειστεί έτσι. Απολυστε Ντοκ χθες ξέρω γω, μπας και κρατήσετε τον Γιάννη. Δεν ξέρω που θα ήθελα να πάει ο Γιάννης, αλλά πλέον είμαι φαν του να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κρίμα, γιατί ήμουν ρομαντικός με αυτήν την φάση στο παρελθόν , και ήθελα να μείνει για πάντα στο Μιλγουόκι. Έδιωξαν και τον κολλητό του τον Μίντλετον, τώρα ίσως ώρα να φύγει κι αυτός.
Ρε τον λυπήθηκε η ψυχή μου τον Τρεντ
Τους κράτησε στο ματς, πήγε να το πάρει μόνος του μετά
Και στο τέλος ήταν έτοιμος να καταρρεύσει από την κούραση
Λογικό να γίνουν λάθη όταν ο άλλος οριακά στεκόταν στα πόδια του
Αλλά ναι, βγάλε ένα γαμωσύστημα ρε μαν
Γι αυτό πληρώνεσαι ξέρω γω
Δε νομίζω να φύγει ο Γιάννης, θέλει όμως παίχτες που να κουμπώνει δίπλα του, αλλά εάν έχει πέσει κατακόρυφα η απογοήτευση του δεν ξέρω. Πάντως εάν πήγαινε κάπου, να μαντέψω Νικς? Τυχερός θα είσαι Quintom.
Έχουν υπάρξει φήμες για Χιούστον, Σαν Αντόνιο, Νετς, Νικς και δεν ξέρω γω τι άλλο. Δώστε τον στο Golden State να γίνει χαμός να τους μισούν ακόμα περισσότερο. Δεν βλέπω για ποιον λόγο να μείνει στο Milwaukee πάντως. Εδώ οι ίδιοι οι οπαδοί των Bucks θέλουν να φύγει, γιατί τον αγαπάνε τόσο πολύ που στεναχωριουνται για την πάρτη του.
Τεσπά, ντέρμπι στη Νέα Υόρκη, για να δούμε αν θα τελειώσει αυτό σήμερα. Και μετά έχει Nuggets - Clippers, στο Ντένβερ. Μάλλον το πιο σημαντικό ματς της σειρας.
Και να πουμε εδω οτι οι διαιτητες τους εκλεψαν το προηγουμενο παιχνιδι απεναντι σε Knicks… επρεπε να ειναι αυτοι μπροστα με 3-2 αυτην την στιγμη, οσο και να προτιμω τους Knicks να περασουν. Καποιοι εδω μεσα περυσι μου λεγανε οτι κατηγορω την διαιτησια επειδη συμπαθω τους Knicks απεναντι στους Pacers, ενω στην πραγματικοτητα ειχε οντως γινει κλοπη υπερ των Pacers και η σειρα επρεπε να ειναι στο 3-1 αντι για 2-2. Φετος η κλοπη ηταν υπερ των Knicks, καθως επρεπε να ειναι 2-2 αντι για 3-1. Συμβαινουν αυτα.
Στο πιο σημαντικο ματς της ημερας παντως, ο Jamal Murray νομιζει οτι παιζει απεναντι στους Lakers (!)