Knicks all the way προσωπικά από το ζευγάρι της Ανατολής, για την (από ότι δυστυχώς φαίνεται, μετά και το πρόσφατο report που έλαβα από το πατρικό σπίτι) χαμένη Latrell Sprewell φανέλα των γυμνασιακών μου ετών - και για την κουλτούρα.
Δεν είμαι ο μεγαλύτερος fan του τρόπου παιχνιδιού τους (ούτε τους πίστεψα μέχρι τώρα, για να είμαι ειλικρινής) αλλά εδώ μιλάει ξεκάθαρα το παιδικό/εφηβικό χαμένο συναίσθημα, που ήρθε στην επιφάνεια ξανά μετά από 25 χρόνια.
Αν ο KAT επιμείνει (και αντέξει) στο ζωγραφιστό περισσότερο, θα είναι μια καλή βάση για το πως θα πρέπει να στήσει την στρατηγική του ο Thibs και να χτυπήσει τη σειρά - στην άμυνα περιφέρειας δεν τους φοβάμαι τόσο, είναι σκυλιά .
Pacers μου αρέσει αισθητικά το fast paced παιχνίδι τους -είμαι fan ομάδων τέτοιου ρυθμού στο σημερινό NBA- δεν νομίζω πως κουβαλάνε την όποια “πίεση” των Knicks και συνεχίζουν να έχουν και ένα καλό momentum - και τον απαραίτητο πάγκο, συν τοις άλλοις, για να αντέξουν το ξύλο που αναμένεται να φάνε από τους Knicks.
Συνολικά το βλέπω κομματάκι δύσκολο προσωπικά να περνάνε οι Knicks - οι Pacers πιθανολογώ ότι μάλλον θα απομυζήσουν ότι αποθέματα ενέργειας έχουν μείνει στην βασική 5άδα των Knicks (των ήδη 2 εξουθενωτικών σειρών με Detroit και Κέλτες).
Μακάρι Knicks (in 7?μάλλον) αλλά ναι, όπως είπα λιγουλάκι ίσως δύσκολο.
Από την άλλη Thunder - Wolves → δαγκωτό Thunder (δαγκωτό Thunder ούτως ή άλλως, ασχέτως ευσεβών πόθων για Νέα Υόρκη ή πχ GSW νωρίτερα).
Παίζουν (και) φέτος το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο (για εμένα) basket συνολικά, έχουν μάλλον το πιο πλήρες roster της 4άδας, τον παίκτη με τα πιο Jordan-ωειδή χαρακτηριστικά της λίγκας (και προσωπικό μου MVP για φέτος) - ενώ έκαναν και το απαραίτητο mental step up, με την χτεσινή πρόκριση επί των λαβωμένων (γαρ έμπειρων) Nuggets.
Προφανώς πάνε ως το ξεκάθαρο (και δίκαιο) φαβορί της 4άδας.
Wolves δεν με χαλάνε, αλλά δεν έχουν και αυτό το “κάτι” που θα με κάνουν να απολαμβάνω όσο θέλω το παιχνίδι τους - είναι λίγο “άγευστη” ομάδα για το γούστο μου, αν και αρκετά ολοκληρωμένη στους περισσότερους τομείς (που έκανε το step up στην κατάλληλη στιγμή του πρωταθλήματος).
Αν κλείσουν καλά τον Edwards και περιοριστεί το δημιουργικό του κομμάτι, δύσκολα βλέπω τη σειρά να πηγαίνει σε κάτι καλύτερο από 6 παιχνίδια (αν ο Caruso μπορεί να περιορίσει τόσο πολύ τον Jokic, την άμυνα των Thunder πρέπει να την φοβούνται όλοι).
Αν βέβαια περάσουν στους τελικούς, από την άλλη, θα γράψουν και αυτοί μια ωραία ιστορία (Finch έχει κάνει αδιαμφισβήτητα ωραία δουλίτσα με το roster 3-4 σεζόν τώρα, μου αρέσει το step up του Randle στα playoffs, αιώνια συμπάθεια για DiVincenzo που βρήκε τα πατήματά του στα μισά της σεζόν κτλ) + θα πάρει (άλλο) ένα τεράστιο γαλόνι ο Ant, ως το μελλοντικό (Αμερικάνικο) πρόσωπο της λίγκας.
Thunder βλέπω πρωταθλητές overall - νομίζω (και ελπίζω) πως ήρθε φέτος η ώρα να αποδώσει καρπούς το πως πρέπει να χτίζεται μια ομάδα πρωταθλητισμού γενικότερα (και όχι μόνο στο NBA).
Ωραία playoff finals πάντως αναμένεται να παιχθούν - και θέλω να πιστεύω πως και οι τελικοί δεν θα έχουν καμία σχέση με την περσινή σούπα.
Knicks-Pacers θεωρώ θα πάει πάλι στα 7, αφενός λόγω μεταφυσικής αυτού του ζευγαριού, αφετέρου (και βασικά) επειδή και οι δύο ομάδες έχουν δυνατά και αδύναμα σημεία. Όλα αυτά τρυματισμών εξαιρουμένων προφανώς. Λογικά οι Knicks θα πιέσουν πολύ Haliburton και οι Pacers αντίστοιχα Towns, πιθανολογώ ότι θα προσπαθήσουν με Siakam να τον φορτώνουν με φάουλ από νωρίς. Πάντως αν πρέπει να διαλέξω, θα πω Νέα Υόρκη. Δεν έχω προτίμηση πάντως, μου αρέσουν τρομερά οι μονάδες των Knicks (υπέρτατη hustle λατρεία o Hart), ιστορικά όμως (στα 90ς δηλαδή) ήμουν με Pacers και Reggie. Speaking of, last dance του TNT στις μεταδόσεις, πάμε για μια τελευταία τζούρα Harlan με Reggie (αν και ο πρώτος μάλλον θα είναι τελικά και στο άμαζον του χρόνου).
Στη Δύση τώρα να πω την αλήθεια δε με καίει ιδιαίτερα καμιά από τις 2 ομάδες. Η OKC είναι αλήθεια ότι έχει κάνει σεμιναριακό χτίσιμο εδώ και μερικά χρόνια και είναι καλύτερη ομάδα όπως και να το κάνουμε. Περιμένω SGA να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Από την άλλη ξαναλέω είναι μεγάλη ευκαιρία για Ant, ίσως του παίκτη με το πιο solid winning mentality από τη νέα γενιά. Βλέπω Thunder στα έξι πάντως…
Πάντως έβλεπα ένα τικ τοκ που ειχε συνεντεύξεις από παίκτες που λέγαν ότι οι Πέισερς είναι η πιο φισικαλ ομάδα της λίγκας και είναι πολλοί σπαστικοι και εριστικοί στην άμυνα. Και οι Κνικς είναι φισικαλ αλλά εκεί υπερτερούν οι Πέισερς.
Αν πάμε τελικό Πέισερς - Θαντερ θα βαράει βολές μέχρι την επόμενη Σεζόν ο Σάι
Πιστευω οτι θα κινηθουν για ψηλο, κι οχι για ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ guard.
Παιχταρας ο White, αλλα αν τον παρουν αυτο σημαινει οτι ο Steph μαλλον θα μετακινηθει στην θεση του SG. Το οποιο βεβαια οσο περνανε τα χρονια ειναι και η φυσικη του εξελιξη. Πιστευω ακραδαντα οτι αν ο Steph δεν ειχε ολα τα αλλα δεκαδες ταλεντα που εχει και ειχε μονο το σουτ ακριβως οσο καλο το εχει τωρα, θα μπορουσε να τελειωνει καθε σεζον με 50% στα τριποντα.
Θελω να αλλαζω καναλι καθε φορα που βλεπω SGA με την μπαλα… δεν αντεχεται αυτο το θεατρο σε καθε φαση. Μ’αρεσει που γελαει επειδη τον λενε free throw merchant.
Πολυ ωραια η Μινεσοτα, εχει ερθει προετοιμασμενη. Ακομα και 4-0 να χασουν (που οκ θα ειναι ακραιο), φαινεται ηδη ποσο καλυτερη αμυνα παιζουν απο το Denver, και πως εχουν πλανο σε καθε επιθεση. Το Denver ειχε το πλανο “δωστε τη μπαλα στον Jokic και καντε προσευχες”, και εν τελει σοκαρομαι και που πηγε αυτην την Οκλαχομα στα 7 παιχνιδια.
Θα ηταν ωραιο ενα break σημερα. Ηταν λιγο ατυχοι οι Wolves στο πρωτο ημιχρονο με 3-4 σουτ που πηγαν “in and out” στο στεφανι, θα μπορουσαν να ειναι μπροστα και με 10 αντι για 4 ποντους.
Με τόσο κακό Ναζ Ριντ, δεν κερδίζεις.
Και η Οκλαχόμα έχω την αίσθηση πως έχει με διαφορά μάλιστα την καλύτερη φυσική κατάσταση παικτών στην λίγκα.
Φάνηκε και σε πολλούς αγώνες της κανονικής περιόδου, πως μπαίνουν στην 4η λες και δεν έχουν παίξει άλλες 3 πριν. Φοβερή άμυνα και σχεδόν πάντα σκοτώνουν τον αντίπαλο εκεί, στην αρχή της 4ης.
Δεν το κόβω για 7 ματς, αλλά και πάλι μια ζωή κουβάς.
This did not age well, αλλα οκ το δευτερο ημιχρονο ηταν νυχτα με τη μερα. Ελπιζω οι Wolves να ειναι πιο προετοιμασμενοι για την καταιγιδα στο δευτερο παιχνιδι και να κρατησουν την ιδια ενεργεια και στα 48 λεπτα. Καπου εκει στο 62-60 χαθηκε το ματς, κριμα και ηταν πολυ ωραιο ματς.
Και πολυ πήρε στην Οκλαχόμα να καθαρίσει το πρώτο ματς, πολλά λάθη σε επίθεση και άμυνα από Μινεσότα, ανεξαρτήτως του αν τους έμπαιναν τα σουτ για ενα διαστημα.
Πως γινεται το ζευγαρι της Ανατολης να ειναι gung ho μπασκετ με θεαμα, και το ζευγαρι της Δυσης να ειναι μετριο προς κακο με απειρα φαουλ να κοβουν την ροη του αγωνα?
Βρήκε ο Χαλιμπερτον ρυθμο με το κακό drop coverage του ΚΑΤ στα πικενρολ και η Ιντιάνα είναι κοντά με το παιχνίδι να πηγαίνει βέβαια στο ρυθμο της. Η Νέα Υόρκη όμως πήρε πολλά από τον πάγκο της που απάντησε στο κάλεσμα και όσο είχε φρέσκια άμυνα και δεν έχανε τα μαρκαρίσματα στην άμυνα με την διαρκή κίνηση των άλλων ψυχακηδων έτρεξε αρκετά σερί.
Για να δούμε πόσο θα αντέξουν. Υψηλό σκορ. Ανουνομπι πρέπει να ανέβει και στην επίθεση.
Τους κρατησε στο ματς ο Χαλιμπερτον. Θα ηταν πισω με 15 ποντους αν δεν ειχε 10 σερι ποντους για την ομαδα του, αν και στο σημερινο ΝΒΑ 15 ποντοι ανατρεπονται πολυ ευκολα μερικες φορες. Αναμενεται μεγαλο δευτερο ημιχρονο. Εντωμεταξυ γινεται χαμος στην πολη, τρελο vibe, και απειρος κοσμος σε ολα τα μπαρ και τα εστιατορια να βλεπει τους αγωνες. Αν περασουν τελικους ΝΒΑ οι Knicks, εχω να δω πολλες γραφικοτητες εδω περα…
ΥΓ1. Οπως αναμενοταν, MVP τελικα ο SGA. Γελαει ο κοσμος.
YΓ2. Τεραστιος Μπρανσον σημερα, ευκολα ο πιο εξυπνος παικτης στο παρκε.
Μονο που ο Μπρανσον τρωει βρωμοξυλο για να παρει τα φαουλ, ενω ο αλλος κυριολεκτικα παραπαταει μονος του και παιρνει βολες (εγινε 3 φορες χθες για 6 βολες). Κοιτα εκφραση αποπανω μλκ, και δεν τον εχει ακουμπησει κανεις, κλαμα.
Παει αγχωτικα το ματς. Εκανε μαλακια ο Τιμποντο που εκανε challenge το εμφανεστατο επιθετικο φαουλ του Μπρανσον στον Νησμιθ, και εκτοτε εχουν κανει 3 φαλτσοσφυριγματα οι διαιτητες τα οποια δεν μπορουσε πλεον καν να σκεφτει να κανει challenge. Για μενα παντως καθε ομαδα θα επρεπε να εχει 2 διαθεσιμα challenge στον αγωνα ανεξαρτητως απο το αν ειναι πετυχημενα ή οχι. Δηλαδη γιατι να χανεις το δευτερο σου challenge αν δεν εκτιμησεις μια φαση σωστα? Ηλιθια λογικη.
Αλλα οπως και να χει, απο την στιγμη που ειναι ετσι, δε θα επρεπε να χρησιμοποιει το challenge ενας προπονητης εκτος κι αν ειναι 100% σιγουρος οτι θα την κερδισει, ποσο μαλλον αν το παιχνιδι εχει ακομα μιαμιση περιοδο μεχρι το τελος.