Σκάω και εγώ μια το σύντομο μακρινάρι μου για το πως βλέπω τις ομάδες της κάθε περιφέρειας και φέτος - άντε καλή σεζόν να έχουμε:
East Division
New York Knicks
Aλλαγές σε ρυθμό αλλά και ρόλους πρέπει να περιμένει κανείς από τους Knicks με Brown στον πάγκο, σε μια, κατά τα άλλα, πολύ γεμάτη και μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα που οφείλει να κοιτάει μόνο τη πρώτη θέση σε regular – και να αρπάξει την ευκαιρία για Πρωταθλήτρια Ανατολής …έξτρα βάθος σε πάγκο από Clarkson και Yabusele, δεν βλέπω κανέναν τρόπο πως οι Knicks θα είναι χειρότεροι από πέρυσι (που πήγαν τελικούς περιφέρειας δηλαδή). Μακάρι να πάνε όλα καλά, η medium size φανέλα μου Latrell Sprewell από το 1999 με περιμένει να χωρέσω μέσα της τον Ιούνιο

Cleveland Cavaliers
Βαρέθηκα να βλέπω Cavs να καλπάζουν μέσα στη σεζόν και στα play offs να τρώνε ξύλο… όσο υπάρχουν οι Mitchell, Mobley, Garland και Allen, θεωρώ πως η παρουσία τους σε 4άδα οφείλει να είναι δεδομένη. Μακάρι (γιατί είμαι πολύ fan Mitchell) να γίνει το step up στο φετινό «ανοικτό σε όλα» σενάριο της Ανατολής αλλά συγκρατημένα αισιόδοξος…

Orlando Magic
To φετινό πουλέν μου για την Ανατολή – με υγιείς Suggs, Banchero και Wagner τους έχω μέχρι και την κορυφή, αλλά δεν θα με κάνει να απορώ και αν αποκλειστούν στον 2ο γύρο… δεν πήραν κάποιον κομβικό παίκτη, αλλά η δοκιμασμένη συνταγή με παραπάνω εμπειρία και (εν δυνάμει) χωρίς τραυματισμούς μπορεί και πάλι να τους ανεβάσει ψηλά…
Atlanta Hawks
Νο1 στόχος η απευθείας πρόκριση στα Playoffs – αν ο Porzingis παίξει πάνω από τα μισά ματς φέτος θεωρώ δεδομένη την 6άδα. Ο Trae Young (νο1 υποψήφιος για εμένα για περισσότερες assists φέτος) θα είναι λογικά φωτιά φέτος, ενώ συνολικά περιμένω Hawks με βελτιωμένη άμυνα (έλευση Alexander-Walker) και πολλές νέες επιθετικές λύσεις ελέω έλευσης Porzingis και Kennard.

Milwaukee Bucks
Ο Turner αντί Lopez είναι οκ για εμένα, ο Giannis είναι σε καλή κατάσταση και… αυτά
. Είδα το πρωί το ματς με Wizards, πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να βλέπει κανείς Bucks σήμερα (που υπάρχουν τόσες και τόσες ομάδες, ακόμα και χαμηλότερης δυναμικής από τα Ελάφια, που παίζουν καλύτερο και πιο στρωτό μπάσκετ στο NBA)… δυστυχώς έχω δει πολύ Bucks τα τελευταία χρόνια και το μόνο πράγμα που περιμένω πλέον είναι απλά να φύγει ο Giannis – πρόκριση σε play offs και λογικά αποκλεισμός σύντομα

Philadelphia 76ers
Όλα γυρίζουν γύρω από Embiid, Maxey και George… αν την παλέψουν με τραυματισμούς, γίνει μια καλή διαχείριση και δώσει ότι είναι να δώσει ο Edgecombe (πολύ καλή προσθήκη) τους βλέπω για πολλές κηδείες φέτος…

Boston Celtics
Το tanking αποκλείεται εξ’ ορισμού διότι Βοστώνη, ο Brown θα πρέπει να κάνει πολλά παραπάνω πράγματα φέτος (και για τον ίδιο και για τους τριγύρω του) ο White έχει μείνει μόνος του ως ο απόλυτος εγκέφαλος της ομάδας και οι Pritchard και Simons θα σκοράρουν ακατάπαυστα από το τρίποντο. Όμως no Tatum no Party + φοβερά αδύναμο roster ψηλών. Θα πρέπει να μπει λίγο παραπάνω pace στο παιχνίδι τους, όμως γενικά δεν τους βλέπω για πολλά πολλά – play in ολότελα μάλλον.

Indiana Pacers
Μοιραία ο Nembhard θα επωμιστεί τη δημιουργία και οι Siakam - Mathurin θα ηγηθούν στο σκοράρισμα, αλλά με προβληματίζει (πέραν του προφανούς με Hali) το διαφαινόμενο small ball και η αδυναμία τους στο 5. Χωρίς Hali πολλοί δεν βλέπουν την Indiana να πηγαίνει πολύ μπροστά, αλλά για κάποιο λόγο τους πιστεύω προσωπικά, για μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στα play in… και ίσως και μια έκπληξη παραπάνω

Detroit Pistons
Βασική πεντάδα (Cade, Ivey, Thompson, Harris, Duren) με extra απαραίτητη εμπειρία μετά τα περσινά με Knicks, σε καλή ηλικία όλοι τους, ικανοποιητικό βάθος στον πάγο και καλός προπονητής – περιμένω τουλάχιστον παρουσία σε 2ο γύρο play off Ανατολής.

Chicago Bulls
Η ομάδα “χτίζεται” (zzzzz) γύρω από το Γίδι, με White και (ξεπεταγμένο) Buzelis να προσφέρουν σκορ και κάποια ουσία + Essengue μια έξτρα ποιότητα και τσαγανό στην άμυνα…ταβάνι τα play-in, μόνο και μόνο λόγω χαμηλής ανταγωνιστικότητας σε Ανατολή.

Miami Heat
Βαριέμαι τόσο πολύ να γράψω για τους Heat το παραμικρό
– αφού θα μας διαψεύσουν με κάποιο τρόπο μέχρι το τέλος… αλλά play in ναι, όχι κάτι παραπάνω

Charlotte Hornets
Γρήγορες επιθέσεις, πολύ pick & roll (Kalkbrener θα βοηθήσει θεωρητικά αρκετά, δίπλα σε Diabete) στοίχημα όμως η υγεία των Ball (κυρίως) και Miller σε ένα project που δεν το πιστεύω επίσης μια – ο μόνος λόγος να τους δω καμιά φορά, θα είναι ο παλιόφιλος Patt Connaughton που είναι μέρος ενός on going inside joke με κάτι φίλους, από την εποχή του πρωταθλήματος με τους Bucks.

Toronto Raptors
Λίγα πράματα εδώ – μεγάλο ερωτηματικό αν θα μείνουν υγιείς… υποθέτω το ταβάνι τους είναι 7η-10η θέση, αλλά δεν τους πιστεύω επίσης για κάτι παραπάνω…

Brooklyn Nets
Ο Demin ακούγεται ελπιδοφόρο project, ο Thomas λογικά θα είναι καλός γιατί είναι σε χρονιά συμβολαίου ενώ ο (δυνητικά καλός) Porter Jr. θα δώσει και τρίποντο και χώρους… όμως Nets τους βλέπω τελευταία θέση - πολύ νεαρό roster (και όχι ιδιαίτερα καλό if you ask me) και αυτά.

Washington Wizards
Eyes on Whitmore και μέχρι εκεί – νισάφι με τους πειραματισμούς και την υπομονή, τελευταία θέση παρέα με Nets

West Division
OKC
Ίδιος κορμός και ακόμη ατόφια φρεσκάδα σε μια ομάδα με φοβερό βάθος, τον καλύτερο παίκτη της λίγκας, που “δαγκώνει” σε επίθεση και άμυνα, με το καλύτερο μοντέλο σύγχρονου basket. Η καλύτερη ομάδα της λήγκας για εμένα και το πιο υγιές project των τελευταίων πολλών ετών στο ΝΒΑ … θα «δοκιμαστεί» μόνο όταν έρθει η ώρα να μιλήσουν οι αριθμοί και το finance σε 1-2 χρόνια, προς το παρόν όμως, το αδιαφιλονίκητο φαβορί για φέτος (και του χρόνου).

Denver Nuggets
Το καλύτερο κατ’ εμέ πιθανό roster αυτής της ομάδας, ακόμα και από εκείνο τη χρονιά του πρωταθλήματος… Brown θα δώσει σε περιφερειακή άμυνα, Cam Johnson θα δώσει επίσης τη σταθερότητα στο τρίποντο που έλειπε με τον Porter Jr. και Valanciunas φαίνεται από τα φιλικά πως θα δώσει πολύ ουσιαστικά πράγματα σε μια ομάδα με βάθος στον πάγκο (επιτέλους) και μια 3άδα παικτών που εάν είναι υγιείς και διατηρήσουν μια σταθερή απόδοση…ε πάνε για πρωτάθλημα με κλειστά μάτια - μόνο η OKC θεωρώ μπορεί να τους κοντράρει, σε ένα σενάριο που πιάνουν όλες οι ομάδες peak απόδοση.

Houston Rockets
Το προφανές πρόβλημα είναι πως μιλάμε για ομάδα μόνο με 4άρια και τον KD
-που είναι διαρκώς υπό συζήτηση αν μπορεί να αλλάξει το επίπεδο των ομάδων που αγωνίζεται σε ουσιαστικό βαθμό και να «κουβαλήσει»… το προφανές ατού από την άλλη είναι οι… KD
Amen Thompson (Most Improved, πρώτοι εδώ), Sengun, Finney-Smith που προβλέπω να βοηθήσει πολύ σε άμυνα και συνολικά μια ομάδα που μοιάζει έτοιμη για το step up. 4η θέση τουλάχιστον, δεν τους πιστεύω απόλυτα αλλά δεν αμφισβητώ και πως είναι ικανοί για πολλά πράγματα

Minnesota Timberwolves
“Oh shit, here we go again” η φάση – Edwards, αν αυτό ήταν το ταβάνι του τότε δεν, αλλά θεωρώ πως έχει πολλά να δώσει ακόμη και μαθαίνει χρόνο με το χρόνο… ίδια σχεδόν ομάδα (πλην Alexander-Walker), πιο έμπειρη, σκληρή, όχι με τρομερό βάθος αλλά gets the job done – πιστεύω 6άδα στη χειρότερη, αλλά ρεαλιστικά μάλλον 4άδα.

LA Lakers
Αν και το πέρασμα του ownership από τους Busses στον Mark Walter (που έχει καλό track record τίτλων σε ομάδες όπως οι Dodgers κτλ) ήταν για εμένα ένα καθοριστικό βήμα υπέρ ενός πιο υγιούς μοντέλου σύγχρονης ομάδας μπάσκετ, τους Lakers θα αρχίσω προσωπικά να τους πιστεύω μετά την απόσυρση Lebron και τον «αέρα» που θα φέρει αυτή η κίνηση στο salary cup τους… προς το παρόν Luka θα κόβει και ράβει, τριγύρω όλοι θα χορεύουν στο χορό του, άμυνα δεν θα παίζει μάλλον κανείς, θα έχουν υπέρ τους τα συνηθισμένα σφυρίγματα, θα δούμε με τον Ayton πως θα πάει ο Luka, αν ο Smart θυμηθεί ξανά το μπάσκετ και… θεωρητικά, πάντα έχουν πιθανότητες για τελικούς (εννοείται επίσης 6άδα) αλλά το θεωρώ δύσκολο. Πιο εύκολο από πέρυσι, αλλά και πάλι δύσκολο. Για φέτος anyway.

GSW
Λίγα πράγματα – αυτό που είπε ο Chrisp παραπάνω βασικά, ένα super trade τον Γενάρη ίσως κάνει τη διαφορά σε μια γερασμένη ομάδα με καλούς παίκτες και εμπειρία αλλά μέχρι εκεί… θα γίνει συντήρηση των βετεράνων για τα play off, στα οποία θα είναι πιστεύω σίγουρα αλλά όχι κάτι παραπάνω (μακάρι, ελέω Steph, αλλά το βλέπω απίθανο με τέτοια Δύση). Και πέρυσι εκεί που έφτασαν ήταν υπέρβαση για εμένα, παρά το boost του φινάλε… φέτος μακάρι καλύτερα αλλά δεν…

LA Clippers
Το διαχρονικό μου dark horse, τους πιστεύω κάθε χρόνο, τους στηρίζω, με προδίδουν, πέφτω, σηκώνομαι και πάλι από την αρχή… φέτος δε, με το αλά ΟΠΕΚΕΠΕ σκάνδαλο του καλοκαιριού, έγιναν με κάποιον τρόπο ακόμα πιο intriguing σαν project για εμένα
.
Αλλά οκ, στα σοβαρά, είναι ομάδα που με υγιές σύνολο (που θα μείνει και συγκεντρωμένο κατά τη διάρκεια της σεζόν) πάει ψηλά σε play offs θεωρητικά – και μέχρι εκεί, κάποια στιγμή η ηλικία και η λουζεριά θα τους προδώσει

Dallas Mavericks
Mega project “great white hope” Cooper Flagg: χρονιά #1…με AD υγιή (?), απουσία Kyrie, δεδομένο roster (με τα σκαμπανευάσματα του) προβλέπω άμυνα ως το βασικό τους όπλο για τη σεζόν - και ικανό να τους κρατήσει στα ψηλά της κατάταξης, σε μια πολύ ανταγωνιστική Δύση… Γενικά ομάδα – αίνιγμα που αν μη τι άλλο θες (θέλω) να τη βλέπεις πως θα εξελίσσεται με τις βδομάδες… μπορεί να μας εκπλήξει πολύ ευχάριστα αλλά και πολύ δυσάρεστα.

SA Spurs
Play offs ώρα 0 – καλό νεανικό roster με λίγα ψήγματα εμπειρίας και πρωταθλητισμού από κάποιους γηραιοτέρους (Fox, Barnes) σοκαριστικό το πρώτο δείγμα Wemby χτες με Dallas, για Harper (junior) ακούγονται πολύ καλά λόγια, Kornet του έχω ένα soft spot, γενικά ομάδα με πιο ξεκάθαρους ρόλους και πιο συγκεκριμένο στόχο για φέτος.

Memphis
Νεανική ομάδα με όρεξη αλλά και απειρία, Morant στο επίκεντρο (για όσο τον αφήσουν/επιτρέψει ο ίδιος) θα στοιχήσει η απουσία Barnes και play in.

Kings
DeRozan και LaVine νισάφι πια, ο Russel λίγα έως ελάχιστα (δυστυχώς) πράγματα και πολύ αδύναμη αμυντικά ομάδα…λίγα πράματα

Portland
Μόνοι κερδισμένοι οι Sharpe και Henderson που θα μετρήσουν λεπτά και θα καταγράψουν εμπειρία - υπάρχει ταλέντο αλλά όχι εμπειρία για υψηλούς στόχους.

Pelicans
Ίσως play-in αν παραμείνουν υγιείς… αλλά για εμένα Χ, δεν πιστεύω το project, ούτε τον Zion πια (κρίμα, γιατί από πλευράς ταλέντου και potential τον είχα πολύ ψηλά ανέκαθεν)

Suns
Πάτος (και θλίψη) αλλά it is what it is

Jazz
Rebuilt και πάτος