Nba

Kρίμα για τη Μινεσότα. Μακράν η καλύτερη ομάδα ως τώρα στα πλει οφ. Ο τραυματισμός του Αντ μου φάνηκε καρμπόν με αυτόν του Γιάννη στη σειρά των τελικών. Μακάρι να επιστρέψει. Το ότι κέρδισαν το ματς με 2 τέτοιες απουσίες κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι άθλος.

Καλό μπάσκετ από τους Νικς για πρώτη φορά στη σειρά.

1 Like

Κακοποίηση του μπάσκετ στο Τοροντο.

2 Likes

Χάρμα οφθαλμών

1 Like

Πο τι κλωτσοσκούφι είναι αυτό!

Επιτέλους play offs!!!

Ξύλο, αστοχία, λάθη, 90 πόντοι game, τι άλλο να ζητήσει κανείς;;

2 Likes

Το να μην βλεπετε ουτε δευτερολεπτο απο εναν αγωνα μπασκετ και να σχολιαζετε επ’αυτου, ειναι ας πουμε οκ, το εχω συνηθισει αλλωστε. Το εχουμε κανει ισως ολοι στο παρελθον. Αν και προσωπικα πλεον το αποφευγω, ειδικα οσον αφορα αγωνες που εχουν να κανουν με συγκεκριμενες ομαδες και συγκεκριμενους παικτες, καθως απαγορευται να μιλας για αυτους αν δεν εχεις κανει πληρη αναλυση καθε φασης πρωτα.

Το να μην βλεπετε ουτε δευτερολεπτο απο εναν αγωνα μπασκετ ομως, και να σχολιαζετε αυτα που εγραψε καποιος χρηστης που ΕΙΔΕ τον αγωνα, και να προσπαθειτε να διορθωσετε/σαρκαστειτε/ειρωνευτειτε/κ.ο.κ. ειναι πραγματικα αξιεπαινο. Ενα τεραστιο μπραβο λοιπον απο μενα για το audacity που εχει καποιος οταν αναφερεται απαξιωτικα στο οτι ανεφερα τα 8 λαθη του μαλακα, οταν μαζι με αυτο εχω γραψει επισης:

Βεβαια, αν μπορειτε να αγνοησετε πληρως τα 8 λαθη σε κρισιμες στιγμες, (τι ειχες Γιαννη, τι ειχα παντα), αυτο ελειπε, να μην αγνοησετε το context και την ουσια του post μου. Το αντιθετο, θα ηταν μαλλον εκπληξη.

Επισης, πανω σε αυτο… παρα πολλοι σταρ του ΝΒΑ κανουν λαθη. Και πολλοι, χανουν και αγωνες για την ομαδα τους. Κανενας ομως δεν λαμβανει τετοια προστασια και τετοιο glazing οσο ο μαλακας, ωστε απο εκει που παραλιγο να χασει τον αγωνα για την ομαδα του, να τον βγαζουμε εν τελει ηρωα. Εγω λεω να του δωσουμε και retroactively 8 πρωταθληματα ακομα επειδη ειχε τραυματιες συμπαικτες και ηταν αδικο για αυτον τον φουκαρα.

Πραγματικα οτι χειροτερο. Το μονο καλο ειναι οτι εγινε 2-2 και θα δουμε δραματα σε μια σειρα που μου ειναι προσωπικα πληρως αδιαφορη.

Παραλήρημα alert

Δεν περιγράφω άλλο…απορώ πώς και κυρίως ΓΙΑΤΙ έφτασε να παίζει μπάσκετ αυτός ο άσκετος 20τόσα χρόνια, όταν ο Μπάμπης από τα Σούρμενα ΞΕΡΕΙ, γιατί παρακολουθεί ΝΒΑ και αυτό αρκεί.

1 Like

Καλα και ομορφα ολα αυτα, αν ειχα πει οτι δεν ξερει να παιζει μπασκετ.

Στο μυαλο σου, μπορει και να το ειπα.

Βλεπω τα στιγμιοτυπα του Τζαξον Χεης που κερδισε το ματς προχθες και παραληρησα

Νταξει, δεν την έχει (είχε) μόνος του στο 3-0 τη σειρά ο Λεμπρόν. Smart και Kennard έκαναν επίσης καλή σειρά με πολύ μεγαλύτερη οικονομία. Και ας μην ξεχνάμε ότι το Χιουστον είναι ομάδα χωρίς βλέψεις φέτος. Από τη στιγμή που έχασε τον VanVleet ουσιαστικά πέταξε τη χρονιά. Δεν έψαξε αντικαταστάτη, δεν έκανε κινήσεις στο trade deadline, προστατεύει τον KD, όλα αυτά με βλέμμα περισσότερο στην επόμενη χρονιά παρά στη φετινή.

Και ένα γενικότερο σχόλιο, οι ομάδες στο 5-8 ανεξαρτήτως περιφέρειας, με εξαίρεση τους Timberwolves και δευτερευόντως των Magic ειναι πολύ αδύναμες. Ακόμα και οι Hawks περισσότερο ταιριάζουν σα ματσαρισμα με τους Νικς παρά είναι ομάδα με τα φόντα να προχωρήσει στα πλέι οφ.

Οπότε ναι, αξιοπρόσεκτο που ο Λεμπρόν στην 22η σεζόν έχει 21 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ για 5 λάθη μέσο όρο στη σειρά, αλλά είναι και λίγο out of proportion οι αντιδράσεις για την απόδοση του πέρα από αυτή τη βάση (42 χρόνων) γιατί ούτε ο αντίπαλος είναι τίποτα ιδιαίτερο, ούτε τα νούμερα είναι εξωπραγματικά όταν βγάζει κανείς τον παράγοντα ηλικία από την εξίσωση. Θα είχαν τεράστιο νόημα αυτές οι αντιδράσεις αν κάνει ίδια σειρά με τους OKC λ.χ.

2 Likes

Σε ποιες out of proportion αντιδράσεις αναφέρεσαι;

Γιατί να βγει ο παράγοντας ηλικίας εκτός;…
Γεγονός είναι, 42 ετών και έχει αυτά τα νούμερα. Δεν καταλαβαίνω την λογική “αν βγάλουμε τον παράγοντα ηλικία”.

Επίσης νομίζω ότι γενικά στην χρονια έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αυτά τα νούμερα και με τους Οκλαχόμα και με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ έχει μ.ο.
Ας τον δούμε και εκεί λοιπόν αν και είμαι βέβαιος ότι και εκεί αν κάνει καλά ματς κάποιοι πάλι θα βρουν κάτι να πουν.

Φαινόμενο ο Λεμπρόν που παίζει τόσο καλά σε αυτή την ηλικία. Έχουμε ξαναπεί ότι παρόμοια πράγματα έκανε και ο Καρίμ, που έπαιζε μέχρι τα 42 του και μάλιστα έπαιρνε και πρωταθλήματα μέχρι σχεδόν το τέλος. Με χαμηλότερα σταστιστικά μεν, αλλά με 80 παιχνίδια τη σαιζόν (δηλαδή, έπαιζε απέναντι σε όλους τους αντιπάλους - ο Λεμπρόν τα τελευταία χρόνια παίζει περίπου 60 παιχνίδια).

2 Likes

Από το ότι αν περάσουν τους Rockets χωρίς Luka και Reeves “cements his goat status” που εντάξει, δε νομίζω να χρειάζεται να χαλάμε φαιά ουσία, μέχρι το ότι είναι ο αποκλειστικός λόγος που περνάνε οι Lakers ή ότι το Houston ήταν το φαβορί στη σειρά και ο Λεμπρόν είναι εξωπραγματικός.

Ξαναλέω, σημαντική συνεισφορά, προφανώς ο πρωταγωνιστής των Lakers ελλείψει των άλλων 2 αλλά έχει κάνει τεράστιο step up o Smart (17.5 πόντοι με 50%, 3.5 κλεψίματα, διπλάσια αναλογία ασίστ-λαθών και κυρίως hassling σε κάθε φάση που δε φαίνεται στα στατιστικά πέρα από τα κλεψίματα) και ο Kennard ώστε να είναι η σειρά στο 3-1.

Δεν είπα να βγει εκτός. Είπα πως δεδομένης της ηλικίας κάνει πολύ καλή σειρά.

Εδώ βέβαια διαφωνώ. Μπορείς να δεις τα νούμερα του απέναντι σε τοπ-4 ομάδες. Σε πολλές περιπτώσεις κάθεται εκτός σε τέτοια ματς. Με τους OKC φέτος έχει 2 ματς με 13 πόντους μ.ο. Με τους Nuggets 18. Με Spurs έπαιξε ένα ματς μόλις (19 πόντους). Με Μινεσοτα νομίζω δεν έπαιξε σε κανένα ματς.

2 Likes

Α, μιλάμε δηλαδή για κάτι που κάποιος σχολίασε κάπου στο διαδίκτυο (ή ακόμα και σε πιο επαγγελματικές εκπομπές ή/και πόντκαστς, τα οποία στην πλειοψηφία τους πλέον είναι 95% σόου και χοτ τέικς και 5% ουσία), όπου μπορούμε να βρούμε όλων των ειδών τις απόψεις, λογικές και κουλές, και απο κάτω έχουν και κάμποσα λάικς/βιουζ ώστε να νιώθει “δικαιωμένος” ο Χ αποψιάτορας.

Ε, ΟΚ, προσωπικά δεν ασχολούμαι ούτε δευτερόλεπτο με κάτι τέτοια πολωτικά love/hate ψυχοδράματα, προτιμώ να απολαμβάνω τα ματσάκια μου (να διαβάζω τα στατιστικά τέλος πάντων) ένα προς ένα. Σε αυτά τα ματσάκια λοιπόν του LA με το Houston, το fact είναι ότι ο Λεμπρόν εν τη απουσία Λούκα και Ριβς κουβάλησε ενώ κανονικά ήταν τρίτος σε ιεραρχία. Το ότι για να γινόταν το 3-0 θα έπρεπε να κάνουν κάποιοι παίκτες στεπ απ, είναι μάλλον captain obvious θα έλεγα. Οπότε για το 3ο συγκεκριμένα που σχολιάσαμε, με Λεμπρόν μπροστάρη (ναι και συμβολή Σμαρτ, Χατσι και με τιτάνα Χέιζ που είχε +7 στο [+/-]) πήρανε διαφορά, με Λεμπρόν μπροστάρη να κάνει λάθη τη χάσανε και με Λεμπρόν να βγάζει την άμυνα και να ισοφαρίζει με το τρίποντο πήγανε στην παράταση.

Απ’ όλο αυτό το πακέτο, για έναν 41χρονο, το αναμενόμενο είναι τα 8 λάθη και περίπου τίποτα από τα υπόλοιπα. Όπως και για τον Καρίμ το '89, που οι Λέικερς έχασαν Σκοτ και Μάτζικ και έμειναν μόνο με τον Γουόρθι στους τελικούς, το αναμενόμενο ήταν οι 7 πόντοι στο G4 και όχι το 24/13 του G3 -κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα τον κράξει για το 1ο, φαντάζομαι.

8 Likes

Δεν ξερω αν παιζει το βιντεο Ελλαδα (νομιζω εχω ξαναβαλαει απο Chaz NBA = τιμιο καναλι) αλλα αυτο που συνεβη ειναι οτι ρωτησαν τον Wembanyama ενα σκασμο ερωτησεις για το πρωτοκολλο διασεισης και για το οτι δεν πηρε το οκ για να παιξει στον 3ο αγωνα (τον οποιο βεβαια κερδισαν οι Spurs οπως και να χει), και οταν αυτος διευκρινισε οτι οι γιατροι και παραγοντες των Spurs ειχαν δωσει το οκ αλλα η λιγκα δεν χειριστηκε καθολου καλα το θεμα, του εκοψαν το μικροφωνο. Δεν ειπε καν τιποτα καταδικαστικο ο Wemby, απιστευτη λιγο η φαση γενικα.

Ο θεουλης οταν τον προκαλεσαν οι Blazers βεβαια τους ειπε στα μουτρα τους οτι αν δεν ειχε τραυματιστει θα ηταν 4-0 η σειρα (και κατα 99% εχει δικιο, κι ας ειναι υποθετικο το σεναριο - εχασαν με 3 ποντους στο ματς που εχασε σχεδον ολοκληρο), respect.

Ευτυχως σοβαρευτηκαν και οι Spurs και οι Celtics χθες, και πηγαν τις σειρες τους στο 3-1. Δε λεω, ωραιο να ειναι ανταγωνιστικα καποια ζευγαρια στα playoffs, αλλα δε θελω με τιποτα να δω στους τελικους Δυσης την Οκλαχομα να κανει σκουπα απεναντι σε τιποτα Blazers ή αποδεκατισμενους Wolves. Ok οσον αφορα την Philadelphia λεω ευτυχως γιατι δεν τους πολυμπορω.

Οι Rockets επαιξαν για πρωτη φορα σκληρη αμυνα στην σειρα, και ηταν και αποτελεσματικοι επιθετικα. Ο Λεμπρον δεν ειχε καθολου βοηθεια, τον πουλησαν οι συμπαικτες του, κι ετσι δεν του δοθηκε η ευκαιρια να κουβαλησει την ομαδα του.

2 Likes

Δίνω μεγάλο credit στον JJ Redick. Παίζει να είναι ο μόνο προπονητής που κατάφερε να πείσει τον Lebron να μείνει πιο πίσω και να δώσει χώρο σε Luka και Reaves (όπως και έπρεπε βέβαια) και να γίνει σχεδόν role player στην κανονική περίοδο. Δεν είναι εύκολο να τα βάζεις με τον εγωισμό του Lebron ακόμα και σε αυτή την ηλικία. Εκεί αποδίδω και την απόδοση του στην σειρά με Rockets ως τώρα. Καλό θα ήταν βέβαια στα επόμενα ματς να γυρίσει και ο Reaves μιας και στο game 4 έμεινε από καύσιμα. Πάντως εγώ χαίρομαι να τον βλέπω στα 41 του να κάνει τέτοια ματς σε σειρά πλει-οφ.

Ερώτηση: Αν χάσουν οι Pistons στην σειρά με Magic πόσο πιθανό είναι να τα δώσουν όλα για να πάρουν Γιαννη του χρόνου; (προφανώς εκτός Cuningham)

Όποια ομάδα δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες νομίζω θα είναι στο παιχνίδι για το Γιάννη (αν δεν τον κλέψει ο Άρης :grinning:)

Οι Pistons έχουν όλα τα first round picks τους μέχρι το 2032, οπότε μπορούν να δώσουν μέχρι 3 (σε μη διαδοχικά έτη , π.χ. 2028, 2030, 2032), έχουν και το συμόλαιο του Tobias Harris που μπορούν να βάλουν μαζί με εξελίξιμους παίκτες ωστέ να δουλέψει η ανταλλαγή. Μετά τους ΟKC και Spurs είναι μάλλον σε καλύτερη θέση (δε νομίζω κανείς από αυτούς τους 2 να πάει για το Γιάννη για διαφορετικούς λόγους). Οι Rockets έχουν επίσης τη δυνατότητα, αλλά δεν τους βλέπω σαν πολύ καλό fit.

Από την άλλη Boston και Miami πάντα πάνε για αστέρια και έχουν το κεφάλαιο να το κάνουν.

Προσωπικά θεωρώ το Miami φαβορί. Θα είχα τη Μινεσότα σα δεύτερη επιλογή αν είχε κάποια ντραφτ πικ, αλλά δεν έχει σχεδόν κανένα και άρα πρέπει να δώσει όλο το νεανικό κορμό (Reid, McDaniels, DIllingham). Οι Pistons δεν είναι ακόμα σε win now mode. Είχε και το θέμα υγείας ο Cunningham οπότε μπορούν να δικαιολογήσουν μία έξοδο νωρίς φέτος.

1 Like

Δικαιο μαλλον. Πολυ κοντα βεβαια σε ψηφους και οι δυο, οπως αναμενοταν. Ο Κουπερ Φλαγκ εβαλε 96 ποντους σε 2 παιχνιδια προς το τελος της σεζον, ενω ειναι ο πρωτος ρουκι απο την εποχη του Τζορνταν και το 1985 (!) που ηταν πρωτος σε ποντους, ριμπαουντ, ασιστ και κλεψιματα για την ομαδα του.

6-7 ψηφοι ηταν που εκαναν την διαφορα τελικα, αφου αν ειχαν δωσει πρωτια στον Κνουπελ αντι του Φλαγκ, θα ειχε κερδισει αυτος το βραβειο. Γαματοι και οι δυο, ανυπομονω να δω τι θα κανουν τα επομενα χρονια. Φοβερος κι ο Edgecombe, στοφα μεγαλου παικτη προς το παρον και τρελο swag.

1 Like

Του ταπιδιού το πανηγύρι γίνεται στο Ορλάντο.

1 Like