Nba

Ε,πέρα των Bulls που ασχέτως του ότι φέτος δεν πάνε καλά έχουν καλή ομάδα,βάλε μέσα και τις εξής:

Bobcats(νέα ομάδα,με πολλούς και καλούς παίκες,ιδιαίτερα αθλητικούς…δλδ,σκέψου,Okafor,Richardson,Felton,Morrison,Wallace,May και απο φέτος και Herrman,εμένα μια χαρά ομάδα μου ακούγονται…

Hiouston,δλδ T-Mac,Yao,Wells,Alston,Head,Battier,Scola,Francis,Mike James…τι άλλο χρειάζονται δλδ?

Utah,πολύ καλή χημεία και έχει μέσα μερικούς παίκτες πραγματικά δυναμίτες,p.x. Boozer,Kirilenko,Williams…

και βάλε μέσα και Hornets,Hawks(επίσης νέα ομάδα με πολύ μέλλον προστά της),Cavaliers,Nuggets…όλο και κάτι θα ξεχνάω,αλλά αυτές είναι οι πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό,πέρα αυτών που ανέφερες…

πυραμιδα πες ενα αποτελεσμα σημερα 6ers - bucks :!: :!:

Δεν έχει γίνει ακόμη ρεεε:lol:

Πάω στοίχημα νίκη των Bucks για καμιά δεκαριά πόντους…

το ξερω ωρε γκιαουρι !!!
εγω λεω νικη 6ers γτ ειμαστε πολυ πισω 3-98O … ελεοςςςςς.:wink:

Μα,τι περίμενες,αφού δεν έχετε και καμιά τρομερή ομάδα…

Εντωμεταξύ χθές έγινε σερί εκπλήξεων και πανικός…

οι Knicks νίκησαν τους Jazz8O η Minnesotta έκοψε τη φόρα των Hornets,και Mavericks,Sprus και Suns ηττηθήκανε απο Washington,Sacramento και Golden State αντίστοιχα8O 8O #-o μόνα αναμενόμενα αποτελέσματα οι νίκες των Hiouston και Orlando απέναντι σε Clippers και Portland…

ναι τα ειδα και λεω … τι γηνετε εδω . καλα ειδικα η ηττα των τζαζ ηταν πολυ μαλακια .

Ντάξει,λογικό να γίνονται και τέτοια ανα διαστήματα,απλά λυπάμαι που δεν ήτανε η Βοστώνη μια απο τις ομάδες που έχασε:(

Για την ώρα πρώτος σκόρερ,και νομίζω με 3 triple double ως τώρα σε αγώνες,ο κύριος εδώ

31,3 πόντοι
8,3 ριμπάουτ
8,1 ασίστ
2,1 κλεψίματα
1,6 τάπες

Δλδ,αν τα κάνει αυτά στα 23 του χωρίς κάποιο άλλο αστέρι στην ομάδα (αν και με αρκετούς αξιόλογους συμπαίκτες) στα 27-29 τι αριθμούς θα βγάζει???

Αστα μην τα ασκεφτεσαι…Απο την ωρα που αυτος ο τυπος πατησε το ποδι του στα Αμερικανικα παρκε ειναι ο μονος,ο μονος ομως, που εδω και 14 χρονια που παρακολουθω ΝΒΑ εχω φτασει στο σημειο να συγκρινω με τον μεγαλο Αερινο…Επισης ειναι ο μονος απ’οσους περναν και περασαν (βλ. Bryant,Carter etc.) που πιστευω οι θα φτασει σε επιπεδο Jordan…

έχει όμως ένα μεγάλο μείον σε σχέση με τον Μεγάλο… Ο Τζόρνταν πέρασε και κάποια χρόνια από το κολλεγιακό μπάσκετ, εκεί που όλοι οι μεγάλοι παίκτες παραδέχονται ότι έμαθαν να σκέφτονται μπασκετικά. Ο Λε Μπρον πήγε κατ’ ευθείαν από το σχολείο του στο ΝΒΑ. Ίσως το υπερκαλύψει με ταλέντο… Θα δείξει…

Ξεχασες ομως το 49% στα σουτ, το 34% στα τριποντα και το 69% στις βολες, οπως και τα 3,5 λαθη. Τα χουμε πει για τον Λεμπρον, αναμφιβολα χαρισματικος αλλα ξεχωριζει κυριως επειδη οι γυρω του ειναι πιο μετριοι. Και ειναι και το προϊον που πουλαει περισσοτερο αυτη τη στιγμη στο ΝΒΑ. Στα 27-29 του θα εχει τους ιδιους αριθμους εκτος και αν βρεθει ποτε σε μια ομαδα με σοβαρο προπονητη. Μην ξεχναμε οτι και ο Τζορνταν ειχε τετοια νουμερα στην αρχη της καριερας του, αλλα μονο οταν συνεργαστηκε με τον Φιλ Τζακσον εγινε ολοκληρωμενος παικτης…

1ον) Σε επιπεδο Τζορνταν δεν θα φτασει ποτε κανεις…
2ον) Μονο ο Κομπι εχει πλησιασει τον Μιχαλακη. Θα μου πεις βεβαια, ο Λεμπρον πηγε περσι μονος του Καβς στον τελικο, αλλα σε μια Ανατολη με ελαχιστες σοβαρες ομαδες (δηλαδη μια, τους Πιστονς)…

1)Πέρα του όντως μέτριου ποσοστού στις βολές,τα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα είναι πολύ καλά΄,ακόμη και αν δεν πάρεις υπόψην σου πόσες πολλές και δύσκολες προσπάθειες παίρνει ούτε το ότι ακόμη έχει πολύ χρόνο για βελτίωση.Και 3,5 λάθοι σε 36-38 περίπου λεπτά αγώνα,θα έλεγα πως είναι λίγα,ειδικά αν σκεφτείς ότι π.χ. ο Σπανούλης(βασικός παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης) είχε 4 λάθοι μέσα σε 8 λεπτά αγώνα μέσο όρο.

2)Εμ,σόρρυ,αλλά θα έλεγα πως από καλούς παίκτες άλλο τίποτα το NBA,εκτός κι αν μπορείς να μου βρείς στην Ευρώπη και γενικά στον υπόλοιπο κόσμο παίκτες όπως οι:Nash,Bryant,Dwight Howard,Stoudamire,Pierce,Marion.Kirilenko,Richardson,Bosh,Brand,Carmello,Odom,Wade,Arenas,Iguodala και σίγουρα ξεχνάω πολλούς ακόμη…

Απο ανταγωνισμό άλλο τίποτα…

Συμφωνώ όμως για το θέμα προπονητή.Θα μπορούσε κανείς να πεί ότι ένα τέτοιο μάλλον θα τον έβρισκε αν πήγαινε σε άλλη ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες,απ’ την άλλη όμως είναι κρίμα να χαθεί η ευκαιρία να συνδέσει το όνομα του με μια ομάδα και να την κάνει μεγάλη(αυτό όντως λείπει απ’ το σημερινό NBA)…

1)Αν μιλάμε για δημοτικότητα τότε μάλλον όχι…Μήπως εδώ όμως μιλάει και ο οπαδός του Τζόρνταν πέρα απο τον ‘αντικειμενικό’ φίλαθλο?

Πόσο Jordan έχεις δει? Δεν υποστήριζα ποτέ Bulls, αλλά πάντα Utah (λόγω Malone και Stockton) αλλά ειλικρινά, υποψιάζομαι δεν έχεις καταλάβει το μεγαλείο του Jordan.

top 10 buzzer Beaters (σχεδόν όλα σε Play offs και τελικούς)

top 10 καρφώματα

top 10 assists

τάπα στα γεράματα

τάπα στον Ewing

και άμυνες που ο ΛεΜπρόν δε θα δει ποτέ ούτε στον ύπνο του, αφού δεν πέρασε από Κολλεγιακό μπάσκετ για να μάθει σωστή άμυνα

Και όλα αυτά τα έκανε σε μία εποχή, όπου το ΝΒΑ ήταν όντως σε άλλο επίπεδο από ότι ο υπόλοιπος κόσμος. Όχι όπως τώρα, όπου οι Ευρωπαίοι είναι μέσα στο τοπ 10 του πρωταθλήματος και η Εθνική τους δε περνάει ούτε στο τελικό των μεγάλων διοργανώσεων :wink:

Δεν μου λένε τίποτα τα βίντεο…δεν είπα ότι ο Jordan ήταν κακός,είπα ότι 1)η σύγκρισή είναι άκυρη μιάς και είναι διαφορετικού στυλ σε διαφορετικές θέσεις παίκτες.Πως τους συγκρίνεται???

2)Πράγματι,το NBA ήτανε σε άλλο επίπεδο(όχι ότι τώρα δεν είναι).Το ότι το σημερινό NBA δεν είναι αήτητο δεν είναι ανάγκη να το αποδώσεις στο ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα έχασε την αξία του αλλά στο ότι οι αντίπαλοι του βελτιώθηκαν,δλδ άρχισαν να υπάρχουν πιο σοβαρές προσπάθειες και σύλλογοι στην Ευρώπη απο ότι στο παρελθόν.Ο μόνος Ευρωπαίος που είναι μέσα στο Τοπ10 του NBA τα τελευταία 3 χρόνια είναι ο Νοβίτσκι.

Όσο για την εθνική,κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο ότι θα είναι αήτητος,δλδ και μαθηματικά κάποτε θα συναίβενε και αυτό.Άλλωστε,πέρα του ότι η εθνική τους αποτελείται(τουλάχιστον μέχρι φέτος) απο νέους παίκτες,οι οποίοι πρέπει μέσα σε ελάχιστότατο χρόνο να βρούν χημεία ο ένας με τον άλλο,να προσαρμοστούνε σε άλλο στυλ παιχνιδιού και άλλους κανόνες για αγώνες οι οποίοι και τους ενδιαφέρουνε ελάχιστα(δλδ στα σίγουρα για τον Le Bron είναι πιο σημαντικό και ενδιαφέρον να νικήσει τον Wade ή τον Carmello στο πρωταθλημά του απο το να νικήσουν μαζί π.χ. την Ελλάδα).Άλλωστε,και πάλι,έχουνε ένα χρυσό στην Ολυμπιάδα του Ελσίνκι το 2000,ένα αργυρό στην Ολυμπιάδα του 2004,και ένα χάλκινο στο Παγκόσμοιο της Ιαπωνίας το 2006.Αν αυτά θεωρούνται κακές επιδόσεις,τι να πώ…

α) ο Jordan ήταν υπεράνω θέσης.± Ήταν ο απόλυτος παίκτης. Έκανε τα πάντα και στα πάντα ήταν μέσα στους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος. Και το κυριότερο ήταν ηγέτης.

β) Πάρκερ, Στογιάκοβιτς, Τζινόμπιλι, Γιάο Μινγκ (οκ, Ασιάτης αλλά you get the point)

Ο Jordan, o Magic, o Charles κλπ όχι μόνο προσαρμόζονταν μια χαρά στο διαφορετικούς κανόνες (σιγά τα ωά, επιτρέπεται η άμυνα ζώνης και είναι πιο κοντά το τρίποντο και οι βολές χοντρικά), αλλά όταν έχανες και δεν έτρωγες κατοστάρα, θεωρούταν θαύμα. Αν αυτές οι θέσεις που μου λες (το 2000 έγινε στο Σίδνεϋ, όχι στο Ελσίνκι) θεωρούνται επιτυχία, τότε όντως κάτι πρέπει να κάνουν στην απέναντι όχθη γιατί πάνε κατά διαόλου…

Δλδ με βάση τα στατιστικά του Λε Μπρόν για παράδειγμα εσύ βλέπεις κάτι που με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν κάνει ο The King?:lol: :stuck_out_tongue: Όσο για το ηγέτης,μόνο ο χρόνος θα δείξει και έχει μπόλικο…

Εχμ,όχι,δεν είναι MVP’s.Πέρα του Πάρκερ που βγήκε πέρσυ για τους τελικούς,όχι στη χρονιά,θα δείς 9 Αμερικάνους και 1 Καναδό,άντε να έχει και ο Ντίρκ πιθανότητες να μπεί μέσα αν βελτιωθεί η κατάσταση στην ομάδα του…

http://www.nba.com/features/player_rankings.html

Θυμισέ μου σε πόσες διεθνής διοργανώσεις παίξανε ο Τζόρνταν και ο Μάτζικ για παράδειγμα???:roll: Άσε που μιλάμε για άλλες εποχές,με ην Ευρώη σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο,χωρίς το ίδιο ανταγωνισμό…

α) το λινκ που έδωσες για τοπ 10, είναι για το τι έχει συμβεί έως τώρα. Όχι συνολικά. Συνολικά δες τις αποδόσεις των παικτών τα τελευταία χρόνια

β) Δεν παίζουν τα στατιστικά μπάσκετ. Η εθνική Ελλάδος είναι πάντα από τις ομάδες με τα χαμηλώτερα στατιστικά, τις ΗΠΑ όμως τις τσάκισε με ένα απλό φιγκιουρέι :stuck_out_tongue: . Αν θες να δεις στατιστικό σοβαρό, δες πόσα τριπλ ντάμπλ έκανε στην καριέρα του ο Michael και πόσα νταμπλ νταμπλ σε τελικούς. Τα ματς της regular season είναι μόνο η προθέρμανση για τα play offs. Εκεί ξεχωρίζει αυτός που πρέπει

γ) Και τι με το ότι δεν έπαιξαν σε πολλές διεθνής διοργανώσεις ο Michael και ο Magic? 3η θέση πήρε η Αμερική και με τα κολλεγιόπαιδα, στο Παγκόσμιο της Αθήνας. Αν για μία χώρα με 300 εκκατομύρια κατοίκους και το μπάσκετ πρώτο άθλημα σε δημοτικότητα, είναι επιτυχία να χάνει από την Ελλάδα των 10 εκκ. (και με 1,5 σοβαρή ομάδα όλη κι όλη), τότε έχουν πιάσει πάτο και το παραδέχονται. Η Dream Team φτιάχτηκε ενάντια στους κανονισμούς των Ολυμπιακών αγώνων, από επαγγελματίες παίκτες, γιατί η Σοβιετική Ένωση σάρωνε τα χρυσά. Αν οι ερασιτέχνες τους καταφέρνουν σήμερα τα ίδια με τους επαγγελματίες, τότε τι να πω… Μπράβο στον ΛεΜπρον που πηδάει στο Θεό, αλλά δε μπορεί να παίξει άμυνα τους Έλληνες…

Το ΝΒΑ πλέον έχει γίνει μόνο φρου φρου και αρώματα… Το ευρωπαϊκό μπάσκετ ανέβηκε, αλλά κυρίως έπεσε η Αμερική

Μου φένεται ‘κάπως’ που έχει μείνει στους έλληνες κόμπλεξ που καταφέρανε και νικήσανε μια φορά τις Η.Π.Α…:lol: και όχι,δεν το λέω ειρωνικά,αλλά αν για ένα αγώνα που καταφέρανε παίκτες που κανονικά δεν βάζουν 100 πόντους ούτε στα όνειρα τους,ήτανε αρκετά τυχεροί ώστε να βάλουν 101 πόντους και να νικήσουνε,και νομίζετε ότι οι έλληνες παίκτες συγκρίνονται με τους αντίστοιχους του NBA,τότε τι να πώ…Πληροφοριακά,στο γήπεδο είναι 5 ενάντια σε 5,όχι τα 250 εκατομύρια απέναντι σε 10…έστω ένα παίκτη να άλλαζες απο τον αγώνα,ακόμη και αν θεωριτικά είναι χειρότερος απο αυτόν που έβγαλες,ο αγώνας μπορεί να αλλάξει 100%:wink:

Μπράβο στον Λε Μπρόν που έχει καταφέρει περρισσότερα στα 23 του απο όσα έχουν καταφέρει και οι 12 έλληνες μαζί και στο πρωτάθλημα στο οποίο για να τα λέμε με το όνομα τους τα πράγματα,τουλάχιστον οι 10 απο αυτούς θα 'θέλανε να είναι αρκετά ικανοί για να παίζουνε εκεί…αμ δε

Τεσπά,δεν νομίζω να καταλήξουμε πουθενά,όσο κι αν το συνεχίσουμε…εγώ τουλάχισοτν όσα είχα να γράψω τα έγραψα,ο καθένας που διαβάζει τα επιχηρήματα και των 2 μας ας βγάλει τα συμπερασματά του…:slight_smile:

δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Είναι και η Αργεντινή και η Σερβία που το κατάφεραν.

ο Jordan ήταν ένα σκαλί πάνω από όλους τους παίκτες που έπαιξαν μπάσκετ τα τελευταία 20 χρόνια. Ο ΛεΜπρον αυτή τη στιγμή 100% δεν είναι. Αυτό είπε εξ αρχής ο ChrisP… :wink:

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν πολλοί που διαφωνούνε σε αυτό,ειδικά αν σκεφτείς το τι παίκτες περάσανε…αλλά θα το δεχτώ επειδή δεν μπορεί να έχει τόση φήμη για το τίποτα…αυτό που είπα είναι ότι ο Λε Μπρόν έχει όλο το μέλλον μπροστά του,οπότε και το να τον υνγκρίνεις για την ώρα ή να λές ότι δεν είναι του ίδιου επιπέδου ή ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ,είναι ολίγον τι απόλυτο και δεν συμφωνώ με αυτό…:wink:

βασικά εγώ το θεωρώ ότι δε θα γίνει ποτέ Jordan, μόνο και μόνο γιατί θεωρώ ότι έχει έλλειμα παιδείας μπάσκετ. Αυτά που μαθαίνουν στο κολέγιο, δε τους τα διδάσκουν ως επαγγελματίες και οι προπονήσεις είναι εξαιρετικά χαλαρές λόγω του μεγάλου αριθμού αγώνων. Μακάρι να διαψευστώ