Nba

nightsky συμφωνω και επαυξανω. επισης…

:D:D:D

χαχαχα…αυτό μπήκα να ποσταρω…

i dont have four quarters :lol:

now we know why LeBron chose the number six

SPOILERBecause he’ll never get to seven!!![/SPOILER]

το αρθρο του καρυδα (κατα προσωπικη γνωμη ισως του καλυτερου μπασκετικου δημοσιογραφου, αλλα αυτο ειναι απλα δικη μου αποψη) σχετικα εμ το λοκ αουτ για αποφυγη τυχον παρεξηγησεων με το ποιοι παιχτες εχουν δικαιωμ να παρουν μεταγραφη

http://www.thrylos.gr/blogs/blog/post/6207/to-lok-aout-tou-nva-alitheia-kai-psemata/?cid=15

Ο Νοβίτσκι είναι κορυφαίος, αλλά αν είχες δει Ντράζεν Πέτροβιτς δε θα είχες τόση βεβαιότητα να βάλεις το “ο”.

ας πουμε πιο πετυχημενος. ειναι σαν αν συγκρινουμε σενα με σουμαχερ πχ.

Ηταν ο Red Rum στην Φορμουλα 1 ποτε?

εγώ πάντως αυτό κατάλαβα την πρώτη (και την δεύτερη,δυστυχώς για το μυαλό μου) φορά που το διάβασα! :smiley:

Ε, καποιες φορες παιζουν ρολο και οι συγκυριες για το τι θα γραψει η ιστορια. :wink:

Ας λαβουμε ομως σοβαρα υπ’οψην και το γεγονος οτι το συγχρονο μπασκετ ειναι σιγουρα πιο δυσκολο, πιο απαιτητικο και πιο ανταγωνιστικο απ’οτι τις δεκαετιες '80 και '90.

Κορυφαίος, ναι. Ο Κορυφαίος, τη στιγμή που η ιστορία έχει γράψει Drazen, Γκάλη, Belov, για κανέναν λόγο.

Εγω θα συμφωνησω ανετα με Night Sky.

Τεραστιοι και οι αλλοι, αλλα οσα πετυχε ο Nowitzki με τεραστια καριερα στο ΝΒΑ για 13 συνεχομενα χρονια και συμμετοχη σε πολλες λιστες με τους καλυτερους ολων των εποχων σε ποντους, τριποντα κτλ στο ΝΒΑ (οπως επισης και 10 συνεχομενα All Star Games), οι αλλοι δεν τα καταφεραν. Ειτε γιατι δε μπορεσαν, ειτε γιατι δεν ηθελαν, ειτε γιατι δεν προλαβαν… Οκ, τεραστια η καριερα τους στην Ευρωπη φυσικα και καθολου αμελητεα.

Ναι, κι εγώ δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω έχει ο Γκάλης, ο Petrovic ή ο Belov από τον Νowitzki…

Το πιο βασικος ειναι ρομαντισμος και η επιδραση του χρονου στη συνειδηση των ανθρωπων 8)

[B]Απεβίωσε η κόρη του Ρόμπερτ Χόρι[/B]

Έχασε τη μάχη η κόρη του Ρόμπερτ Χόρι. Η 17χρονη Άσλιν έπασχε από μία σπάνια γενετική ασθένεια, που της είχε προκαλέσει νοητικά και αναπνευστικά προβλήματα, καθυστερημένη ανάπτυξη και σπασμούς. Ο παλαίμαχος άσος του ΝΒΑ, που κατέκτησε επτά πρωταθλήματα με τρεις διαφορετικές ομάδες (Ρόκετς, Λέικερς και Σπερς), είχε ιδρύσει το 2008 ένα ίδρυμα για την υποστήριξη των οικογενειών που είχαν παιδιά με ανάλογο πρόβλημα υγείας.

Ο πρόεδρος των Ρόκετς, αλλά και ο Μάτζικ Τζόνσον μεταξύ άλλων συλλυπήθηκαν τον Ρόμπερτ Χόρι και την οικογένειά του για την απώλεια.

http://www.sport-fm.gr/article/482014

κρίμα το κοριτσάκι
[B]
edit[/B]

[B]2010-11 NBA Season: Top 10 Plays [/B]

Η συζήτηση περί των Ευρωπαίων κορυφαίων μάλλον δεν αφορά αυτό το τοπικ. Αν βέβαια το περιορίσουμε σε Ευρωπαίους στο ΝΒΑ, ο Dirk είναι Μ-Α-Κ-Ρ-Α-Ν ο πιο επιτυχημένος και δε θα έλεγα και κάποιον άδικο αν τον έλεγε και “ο καλύτερος”. Έχοντας όμως πάντα την ένσταση που λέγεται Drazen Petrovic-κατά τα λεγόμενα του τεράστιου Dino Radja “ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που ξέρω που μπορούσε να κερδίσει τους πάντες μόνος του”.

Νταξ, κι ο Πετροβιτς ελεγε: “Αν εγω ειμαι ο γιος του διαβολου, ο Γκαλης ειναι ο ιδιος ο διαβολος”.

Δεν εχει να λεει το τι εχει πει ο οποιοσδηποτε συμπαιχτης ή αντιπαλος.

Ετσι, κι εγω με τη σειρα μου θα πω οτι ο Noβιτσκι ειναι ο μοναδικος που μπηκε στην elite των αστερων του ΝΒΑ και ο μοναδικος που καταφερε ως αστερι της ομαδας να παρει το δαχτυλιδι.

Οπως λεει κι ο αποπανως, μπορει ο Ντραζεν να 'παιζε με αντιπαλο το Τζορνταν ή να πεθανε νωρις, αλλα δυστυχως δεν εφτασε εκει που εφτασε ο Γερμανος.

Κι ο Ντραζεν κι ο καθε Ντραζεν.

ΥΓ.: Δεχομενοι ως αξιωμα οτι ο Γκαλης ηταν καλυτερος απ’ ολους, ομως, ε. 8)

Ο Νοwitzki ειναι εδω και χρονια ο καλυτερος Ευρωπαιος ever απλως φετος πηρε και “πτυχιο”. Εκει που ειμαι ακομα σε διλημμα ειναι αν ειναι και ο καλυτερος ξενος ever στο ΝΒΑ. Υπαρχει ενας… Olajuwon, που παροτι το 1993 εγινε Αμερικανος πολιτης, δεν παυει να ειναι Νιγηριανος. Για να δουμε τα κατορθωματα του

2× NBA Champion (1994?1995)
NBA Most Valuable Player (1994)
2× NBA Finals MVP (1994?1995)
12× NBA All-Star (1985?1990, 1992?1997)
2× NBA Defensive Player of the Year (1993?1994)
6× All-NBA First Team (1987?1989, 1993?1994, 1997)
3× All-NBA Second Team (1986, 1990, 1996)
3× All-NBA Third Team (1991, 1995, 1999)
5× All-Defensive First Team (1987?1988, 1990, 1993-1994)
4× All-Defensive Second Team (1985, 1991, 1996?1997)
NBA All-Rookie Team (1985)
NBA’s 50th Anniversary All-Time Team

Περα ομως απο τους τιτλους, ειναι ο παικτης που ξεφτιλισε ολους τους μεγαλους center που περασαν απο τον δρομο του. Ewing, Robinson, O’Neal

Ήταν μια εποχή που ο Νοβίτσκι ήταν μέσα στους κορυφαίους της Ευρώπης στις 4 από τις 5 θέσεις. Θυμάμαι τους τσακωμούς μου με όσους έλεγαν πως είναι loser! Υπερπαίκτης (και πραγματικά τιμή για το Ελληνικό μπάσκετ το να δηλώνει πως τα ειδάλματα του ήταν ο Αλβέρτης και ο Σιγάλας)!

Eντάξει, μπορεί φέτος να ήταν η χρονιά του Νοβίτσκι, αλλά για μένα ο Γκασόλ είναι καλύτερος συνολικά! Θυμηθείτε τι έκανε πέρυσι τέτοια εποχή ενάντια στους Celtics. Απλά φέτος τον συμπαρέσυρε η συνολικά αποτυχημένη χρονιά των Lakers.

Το μονο που εκανε ηταν αυτο που ξερει να καλυτερα εδω και ποσα χρονια, να κλαιγεται και να σκουζει δηλαδη. Βλεπεις αγωνα μπασκετ στην τηλεοραση και ακουγεται πιο δυνατα το κλαμα του Γκασολ απο οτιδηποτε αλλο απο τον αγωνα, αντε και τα παπουτσια στο παρκε. Αντιπαθης, αηδιαστικος, υπερεκτιμημενος (αν και πολυ καλος παιχτης). Ντροπη να εχει 2 πρωταθληματα αυτος και 1 ο Ντιρκ… ας μην ηταν ο υπερπαικτης Kobe και θα τα λεγαμε για Γκασολ…