Nea ekdosi rockhard

Ontws, den paw na se xtyphsw mits. pisteuw - akoma - oti forate pantelonia :stuck_out_tongue:
estw kai sorts - BERMUDA logw trivium - alla pws na to kanoume protimw BEERMUDA !
haha.

Den m arese - to brika apla doulemeno, alla den me sygkinhse oute hxitika - oute songwritting wise. Katalabainw oti oloi psaxnoun tous neous …METALLICA - MAIDEN ktl … alla … DEN

mono oi glyder einai oi neoi LIZZY ! LOL ! den einai SAN - EINAI !

oso gia kapoia alla - if only you knew !!!

οι GLYDER μακάρι να συνεχίσουν έτσι, δεν υπάρχουν πολλά τέτοια σχήματα!

σιροπάκι πάρε! πολύ βήχα βλέπω!! :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

άστα να πάνε. και με το βήχα λέω και πράγματα που δε θέλω… :stuck_out_tongue:

γκουχ, γκουχ “πιστεύεις ότι ένας συντάκτης του Rock Hard (εντός των πραγμάτων) θα έβγαζε δίσκο με τη μπάντα του και θα τον έβάζε στους 5-6 καλύτερους της χρονιάς?” γκουχ γκουχ.

κάποιος πρέπει να μου κόψει το βήχα… :P[/quote]
καλο αυτο , μου θυμισες τις παλιες εποχες .Καποτε ο κος Κατης ειχε επιμεληθει
μιας συλλογης με ροκ μπαλαντες .Μεσα υπηρχαν scorpions-purple και αλλα ξενα ονοματα και ενα δικο του κομματι . (τι να εννοουσε αραγε ? ) .Θεωρησε εφαμιλλο
το δικο του ? η σουλεει τα αλλα κομματια θα τα ‘λιωσουν’ στο ακουσμα οποτε θα
παρει η μπαλλα και το δικο μου . …
Απο την αλλη αν το καλοσκεφτεις ,δεν χρειαζεται να ειναι ο ιδιοςο συντακτης μελος ελλ. μπαντας ( βεβαια αυτο το ειδος πιστευω οτι ειναι πολυ σπανιο στην Ελλαδα ,οι περισσοτεροι δεν εχουν μουσικες γνωσεις ) . Υπαρχουν φιλιες ,γνωριμιες με καποιους που αναγκαστικα θα πουν και μια καλη κουβεντα
φυσικο ειναι .Αρκει αυτο να μην υπερβαινει καποια ορια , και φτασουμε σε
εποχες flames (εκει εγω κολλημενος) .

α. Ο Κατής είναι cult ήρωας. Ήταν εκεί που του άξιζε. Deep Purple, Black Sabbath, Gary Moore, The Cult, Cinderella, Εξόριστοι…

β. Μπορώ να σου πω στο πόδι 5-6 συντάκτες που έχουν μπάντα.

γ. Το να βάζει το περιοδικό που δουλεύεις 10 σε παλιό σου δίσκο σημαίνει ότι είσαι “καλός συντάκτης”?

Sorry, Sirjim, που κάνουμε αυτή τη συζήτηση στο topic για το Rock Hard. Πλέον δεν χαλιέμαι με αυτά, αλλά γελάω. Γιατί η αγορά μίκρυνε, όπως και όλη η μουσική βιομηχανία και σιγά σιγά αυτοί που επιβίωναν στο τσιφλίκι θα τρώγονται με τα ρούχα τους.

Ε και θέλω να πιστεύω πως στο Rock Hard δεν θα εμφανιστούν τέτοια περιστατικά. Στην Ελλάδα μερικές φορές ο δημοσιογράφος νομίζει πως είναι το ίδιο σταρ με τον μουσικό…

σιροπάκι πάρε! πολύ βήχα βλέπω!! :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

άστα να πάνε. και με το βήχα λέω και πράγματα που δε θέλω… :stuck_out_tongue:

γκουχ, γκουχ “πιστεύεις ότι ένας συντάκτης του Rock Hard (εντός των πραγμάτων) θα έβγαζε δίσκο με τη μπάντα του και θα τον έβάζε στους 5-6 καλύτερους της χρονιάς?” γκουχ γκουχ.

κάποιος πρέπει να μου κόψει το βήχα… :P[/quote]
καλο αυτο , μου θυμισες τις παλιες εποχες .Καποτε ο κος Κατης ειχε επιμεληθει
μιας συλλογης με ροκ μπαλαντες .Μεσα υπηρχαν scorpions-purple και αλλα ξενα ονοματα και ενα δικο του κομματι . (τι να εννοουσε αραγε ? ) .Θεωρησε εφαμιλλο
το δικο του ? η σουλεει τα αλλα κομματια θα τα ‘λιωσουν’ στο ακουσμα οποτε θα
παρει η μπαλλα και το δικο μου . …
Απο την αλλη αν το καλοσκεφτεις ,δεν χρειαζεται να ειναι ο ιδιοςο συντακτης μελος ελλ. μπαντας ( βεβαια αυτο το ειδος πιστευω οτι ειναι πολυ σπανιο στην Ελλαδα ,οι περισσοτεροι δεν εχουν μουσικες γνωσεις ) . Υπαρχουν φιλιες ,γνωριμιες με καποιους που αναγκαστικα θα πουν και μια καλη κουβεντα
φυσικο ειναι .Αρκει αυτο να μην υπερβαινει καποια ορια , και φτασουμε σε
εποχες flames (εκει εγω κολλημενος) .[/quote]

flames… πω…πω… τι είπες τώρα…
Φίλοι και γνωστοί από μπάντες, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν αφού όπου και να πας, ο κύκλος είναι περιορισμένος και τα άτομα πάνω - κάτω τα ίδια. Πιστεύω πως σήμερα υπάρχει απείρως καλύτερο και υψηλότερο επίπεδο Ελλήνων μουσικών απ’ ‘οτι στο παρελθόν. Αλλά πολλά στην σκηνή πρέπει ν’ αλλάξουν ακόμα και δεν έχουν να κάνουν μόνο με μουσικές δεξιότητες.

Το κόμμάτι των ΕΞΟΡΙΣΤΩΝ όσο καλό κ΄αν ήταν, δίπλα στα υπόλοιπα δε στέκονταν, μη λέμε ότι θέλουμε τώρα… Απλά ο Κατής βρήκε τρόπο να το προωθήσει, και δε ξέρω αν έκανε κακώς ή καλώς.

α. Χα…χα… ναι και οι άλλοι cult ήταν! Ειδικά οι Cult!!

β. χι…χι κ΄εγώ άλλους τόσους!

γ. Ο καλύτερος όλων!!

α, σε παρακαλώ… οι δημοσιογράφοι είναι πιο star από τους μουσικούς! :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:
Ο Κατής είναi πιο cult και από τους Cult…

Έδω ξέρω και άλλους που (λένε ότι) παίζουν και σε ομάδα μπάσκετ.

:wink: :stuck_out_tongue: :lol:

χα.χ.α.χ.αχ.α.χ
. αν εννοείς τον Φράγκο, παίζει μεν σε ομάδα μπάσκετ, αλλά από κει και πέρα δεν μπορώ να φανταστώ ποια μπάντα θα μπορούσε ποτέ να τον ανεχτεί στις τάξεις της!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

χώρια που δεν ξέρει ούτε ένα (μουσικό) όργανο να παίζει!!!

:lol: :lol: :lol:

Η πλειοψηφια των εμπλεκομενων στα περιοδικα (απο προσωπικη παρατηρηση και ερωτησεις απο εδω και εκει ) δεν εχει σχεση με την μουσικη παικτικα , μονο ‘ακουστικα’ , πραγμα οχι ευκαταφρονητο φυσικα, αφου ολοι εχουν δικαιωμα γνωμης .
5-6 λοιπον ατομα μπορει να εχουν ιδεα απο μουσικη , αλλα τα υπολοιπα 35 δεν εχουν . Χωρις να σημαινει οτι η γνωμη καποιου με μουσικες γνωσεις ειναι και πιο εγκυρη . Ομως γινονται κρισεις μουσικων και πολλες φορες δεξιοτεχνων απο ατομα ακαταλληλα ,των οποιων η γνωμη δημοσιευεται ,και αναγκαστικα οταν γινεται υπο την σκεπη καποιου εντυπου αποκτα καποια εγκυροτητα .Επισης ειναι αλλο πραγμα το ‘συλλεγω cd’ και αλλο το ‘ακουω’ cd .
Πολλων ‘ειδημονων’ το ενδιαφερον σταματα στην αποκτηση του cd ,και οχι στην ακροαση του ,με αποτελεσμα να ξερουν απλα να καταταξουν κατι ,αλλα δεν ξερουν την ουσια του . Ειναι μεγαλη συζητηση βεβαια και ειμαι ισως σε ασχετο θεμα .Για τις εποχες flames τα εχω ξαναπει , για μενα συνιστα ισως την μεγαλυτερη παραπλανηση κοινου στα ελλ εντυπα (γιατι αλλιως με το group δεν
εχω τιποτα ) .

δε πειράζει, μπορούμε να μιλάμε για το τι συμβαίνει ή για το τι θα έπρεπε να συμβάινει στον χώρο των μουσικών εντύπων, μια που το περιοδικό ανήκει σε αυτό το χώρο. Απλά εγώ δε θέλω να μιλάω για άλλα έντυπα ή καταστάσεις που τα φορούν. Γενικά θέματα όμως μου αρέσει να τα συζητώ, και φυσικά για το ROCK HARD.
Πολλά “παίζουν” με συντάκτες περιοδικών, άλλοι έχουν όρεξη, άλλοι κουράζονται, άλλοι βαριούνται και άλλοι έχουν πάντα τρομερή διάθεση να γράψουν. Όλα αυτά φαίνονται, δε κρύβονται. Για το λόγο αυτό συχνά - πυκνά υπάρχει νέο αίμα στο rock hard. Πολλοί θέλουν να γίνουν συντάκτες σε περιοδικά μόνο και μόνο για τα promo, τις προσκλήσεις και τη “δόξα” του να βλέπουν το όνομα τους τυπωμένο, ή για να λένε ότι κάπου γράφουν κλ.π… Όταν με τον καιρό όμως καταλαβαίνουν ότι πρέπει να τρέξουν και για δέκα πράγματα ή να είναι πραγματικά υπεύθυνοι για άλλα δεκα, αρχίσουν να την βλέπουν αλλιώς τη δουλειά και γκρινιάζουν. Δε συμβαίνει αυτό με όλους, τουλάχιστον σε μας λίγες φορές έχει γίνει και αντιμετωπίστηκε αναλόγως.
Επίσης, δε νομίζω ότι σε κανένα περιοδικό του κόσμου οι όλοι συντάκτες είναι ταυτόχρονα και μουσικοί.

Νομίζω πως το σημερινό άρθρο του Αντώνη Πανούτσου στη SportDay λέει πολλά :

“Οι δημοσιογράφοι μπαίνουν τζάμπα στο γήπεδο ενώ εσύ πληρώνεις. Τους ξέρει όλος ο κόσμος ενώ είσαι άγνωστος. Πληρώνονται για να λένε τη γνώμη τους ενώ τη δική σου δεν θα την άκουγαν ακόμα και να πλήρωνες. Μιλάνε με παίκτες, προπονητές και παράγοντες που σε εσένα δεν θα έδιναν σημασία. Κλεισμένοι στον δικό τους κόσμο, μιλώντας στη δική τους γλώσσα, ανήκουν σε μια κάστα που δεν δέχεται παρά τους όμοιούς τους. Και όπως οι μεγάλες αγάπες, η σχέση δημοσιογράφου και κοινού μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε αβυσσαλέο μίσος. Χωρίς να βοηθάει, αν κάποιοι συνάδελφοι που είχαν την καψούρα από μικροί μπορούν να ξαναθυμηθούν τον τρόπο που έβλεπαν τη δημοσιογραφία, τότε θα καταλάβουν και κάποιες από τις επιθέσεις των οπαδών. Ενας από τους λόγους είναι ο φθόνος του στερημένου προς τον προνομιούχο.”

παραλληλίστε με μουσική αντί για αθλητικά…

xm, arxika - dhmosiografos einai autos pou exei bgalei gia mena ena panephsthmio.
oxi sxoles, dhmosiografias.
epishs, enas dhmosiografos, den mporei na einai ena atomo to opoio, gia xrhmatikes i alles apolabes, xrwmatizei, ta nea, i tis kriseis tou.

kindynologia kai papa#$#logia prokyptoun. Daimonismos, proswpwn kai katastasewn kai aneu logou kai aitias diasyrmos tous gia dhmiourgeia entypwsewn. thl parathyria,
debates me fwnaskountes tsanakoglyftes, kai tsirakia, tragkes, kirtsoi kakaounakhdes.

sto mousiko ton typo yparxei problhma allo. Grafoun polloi asxetoi. Den milame mono gia ta metal periodika. milame gia polla periodika kai efhmerides. lathos syllabismena onomata ktl ?! oute kan kseroun ton kallitexnh merikoi, oso gia to an exoun mousikes gnwseis tsekarete ki auto. Akouste pote RED. orees mousikoules synhthws paizei - alla sxolia tou typou - orees #$#$#$# oi tragoudiares - den mou pernan ws mousikh apopsh. o typos einai ekei gia na pernaei mia gramh. :stuck_out_tongue: |PASSAREI sto koino oti tou poun ws kalo. Fysika - epeidh to koino tou den ein ta 3-9000 pou poulan ta ellhnika metal periodika, einai poly megalytero - opote einai poly perissotera ta lefta giannh m LOL !

ws amateur mousikokritikos, me kapoia mousikh idea epishs kai sympathitikh syllogh cd’s pou exw akousei, me thewrw ikano na krinw ena sxetika eury meros, tou rock metal - apo 70’s ws kai late 90’s kai isws mporw kat epektasin na ekferw mia apopsh gia 60 kai 00’s xwris nana anmenw na ginei apolyta sebasth. profanws epeidh eimaste sta 00, i gnwmh mou kaoma einai ypo diamorfwsh gia thn parousa epoxh.

stekomai pisw pao sxedon kathe leksh pou exw grapsei - kai oute ypografw autografa - oute bgeinw photos me fans :stuck_out_tongue: HAHA ! auta. to oti grafw kamia kritikoula einai pio poly apo hobby :stuck_out_tongue: epeidh to ekana apo palia - kai apo plaka.
twra - einai for 0 $, afou den exoume diafhmhseis ktl ktl … :stuck_out_tongue: LOL kai oute psaxnoume na broume - oute to paizoume managers ktl ktl …se ellhnika group soupamoupes, palia stis endokses in print days - to kaname gia 5000drx per page … - 26 % krathseis :stuck_out_tongue: LOL !!! Wow - milame - gia polla lefta :stuck_out_tongue: kai xartina promos :stuck_out_tongue: periergws pws - exw mono 25 xartina promos - meta apo XX xronia sto xwro …
otan m aresei kati arketa to agorazw…

auta. INVADIN’

'Αλλος όμως ο αθλητικός χώρος και άλλος ο μουσικός, αλλά κοινές αλήθειες πάντα υπάρχουν!
και οι στεριμένοι προνομιούχοι είναι οι πιο επικίνδυνοι…

outshined ,παραλληλιζοντας το με τον αθλητισμο ,ειναι ακριβως αυτο ,πολλες φορες και εκει εχουμε υψηλες αναλυσεις για ποδοσφαιρο π.χ.,απο ατομα που δεν
κλωστησαν ποτε μπαλα ουτε στην παιδικη τους ηλικια .Κατι αναλογο συμβαινει και στην μουσικη .Γνωμη φυσικα ολοι εχουν δικαιωμα να εχουν . Παραδεχομαι το ενστικτο και την γνωμη ενος ‘εκπαιδευμενου’ ακροατη ,αλλα τα εχουν αυτα ?
Ξερω οτι καποια ατομα εχουν εγκυκλοπαιδικες γνωσεις , αλλα ειναι η ουσια της μουσικης ? Τι να το κανω αμα ξερει το βοηθο παραγωγου ενος αλμπουμ του 1979 αν δεν το ακουσε ποτε και δεν το καταλαβε,απλα ξερει οτι υπαρχει ?

Ξέρω ελάχιστα πράγματα από μουσική. Έχω φίλους που ξέρουν φοβερή μουσική. Δεν ακούνε ούτε το 1/10 της μουσικής που ακούω. Δεν έχουν ακούσει το 1/100 των δίσκων που έχω ακούσει. Δε λέει κάτι.

Στη μουσική (και ιδιαίτερα στη rock/metal) περισσότερο από τα άλλα μετράει το feeling. Το πόσο σε αγγίζει και το γουστάρεις αυτό. Σαφέστατα οι μουσικές γνώσεις σου δίνουν την ικανότητα να ακούσεις κάτι που το “ανεκπαίδευτο” αυτί θα δυσκολευτεί ή δε θα καταλάβει. Αυτό όμως είναι δευτερεύον πράγμα, δεν είναι η ουσία της μουσικής. Η ουσία της είναι το feeling που σου δίνει.

Δημοσιογράφος μπορεί να γίνει όποιος έχει τις ικανότητες να γίνει… Είναι ένα επάγγελμα καθαρά πεζοδρομίου, άσχετα αν οι περισσότεροι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν γίνει άτυπα “γραφεία τύπου”… Στον μουσικό τύπο στην Ελλάδα, επειδή μέχρι πριν κάμποσα χρόνια υπήρχε μονοπώλιο, δημιουργήθηκε μια “ατυπη” σχολή metal δημοσιογραφίας του ύφους και του ήθους που πλάσαρε το Metal Hammer… Κάτι ανάλογο υπήρχε και στον αθλητικό τύπο με πρωτομάστορες την Αθλητική Ηχώ, το Φως και τον Φίλαθλο…
Τώρα γίνεται προσπάθεια ν’ αλλάξουν λίγο τα πράγματα στον αθλητικό τύπο (για μένα έχουν γίνει χειρότερα)… Στον metal τύπο δεν μπορώ να κρίνω ακόμα… Και δεν θα το κάνω για ευνόητους λόγους… Αν και έχω μια σχέση με τον χώρο (με την ευρεία έννοια του όρου), δεν μπορώ να κρίνω κάτι που δεν το ζω από μέσα… Ως οπάδός αγοράζω ότι έχει σχέση με rock/metal, λειτουργώντας εντελώς ρομαντικά… (Nαι αγοράζω και το SONIK και το Rock n’ Roll)… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:
“Σπίτι μου” με την ευρεία έννοια του όρου θεωρώ το rocking.gr διότι το ζω από την γέννηση του… Ελπίζω να τα καταφέρουν γιατί είναι νέοι… Και τους νέους ανθρώπους, ακόμα κι αν είναι ανώριμοι και κάνουν λάθη, αξίζει να τους στηρίζουμε…

θα πω και γω πεντε πραματα μιας και γινεται σοβαρη συζητηση. οπου θεωρησετε οτι ειμαι λάθος παρακαλω να γίνει υπόδειξη…

οντως γραφουν καποιοι που είναι άσχετοι με τον χώρο. αν όχι άσχετοι, απλά δεν ακούνε το συγκεκριμένο είδος και τους έχουν φορτώσει τα προμο, οποτε πάλι άσχετοι βγαινουν στα μάτια του κοσμου. είναι αρκετοι εκεινοι που το κάνουν για λόγους οπως προμο πασσα κτλ. εγώ πάλι, είμαι στη φάση του ερασιτεχνικου-metal-media-κριτικου (πειτε το όπως θέλετε) τα τελευταια 6 χρόνια της ζωής μου. πιστεύω καθαρά οτι η άποψη του κριτικου εκφράζει τις προτιμησεις, γουστα και αποψη του reviewer.

πιστευω πως το σημαντικο είναι τα προμο να πηγαινουν στο σωστο ανθρωπο. επειδη η metal μουσική είναι πιο πολυδιαστατη τα τελευταια χρόνια, δύσκολα ένας οπαδος του κλασσικου ήχου θα μπορέσει να κρίνει π.χ. ένα πειραματικό δίσκο σήμερα. έχω διαβάσει κριτικη για το καινουργιο made out of babies π.χ., που ενώ δεν ήταν καθολου κακο, ένας κριτικός, το ψιλοέθαψε επειδη ειναι του κλασσικου ήχου. ο κυριος καθε αλλο παρα ασχετος ειναι. απλα του τυχε το λαθος cd για κριτικη. ονοματα προτιμω να μη πω.

όπως καταλαβαίνετε, εκτος απο τους ‘ασχετους’ και τα ‘λαμόγια των προμο πασσων κτλ’ (που καμια φορα τα δυο αυτα είναι το ενα και το αυτο), υπάρχει και μια τριτη κατηγορία. οι παρεξηγημένοι κριτικοι.

κακα τα ψεματα, πιστευω οτι για να εισαι ειδικα σε εντυπο metal περιοδικο, πρεπει να έχεις μια οσο το περισσοτερο σφαιρικη αποψη για τη rock/metal μουσικη. αν οχι, τοτε αυτο το ποσοστο να είναι μικρο. οι κολλημένοι ας πανε σπιτι τους. αμα η μουσικη για καποιον (δεν εννοω καποιον συγκεκριμένο) εχει σταματήσει στο ετος 1821 και έχει κανει πιπιλα τη φραση ‘ο τελευταιος μεγαλος μεταλ δισκος ειναι το painkiller’, τότε ας παει σπιτι του κατα τη γνώμη μου, η απλα ας γραφει στηλες τυπου flashback.

καλο ειναι γενικα να υπάρχει μια ισορροπια στα γουστα των συντακτων. για να ειμαι ειλικρινης, δεν είμαι και ο πιο φανατικος αναγνώστης του rock hard, αλλα έχει κερδίσει την εκτιμηση μου.

μουσικες γνώσεις για μένα δε χρειαζεται να έχει καποιος, αρκει να μην κρινει καποιες ειδικες κατηγορίες (jazz, fusion, κτλ). μπορει να τις ακουσει, αλλα όχι να τις κρινει καταλληλα.

και για να φτάσω εκει που θέλω: πιστευω αρκετοι κριτικοι σημερα έχουν παρωπιδες. δε θελω να αναφέρω ονοματα, αλλα οταν διαβαζω ορισμένες κριτικες, μου έρχονται τριων ειδών σκεψεις: 1. ασχετος 2. τα ‘παιρνει’ 3. κολλημένος.

πιστεύω οτι οι πιο πολλοι που κάνουν ‘κακες’ κριτικες ειτε δεν τα ακουνε επειδη βαριουνται την ζωη τους, ειτε ειναι κολλημενα ατομα. δε γνωρίζω αν υπάρχει το θεμα του χρηματισμου, αλλα θελω να πιστευω πως δεν υπαρχει. τελος πάντων, το θεμα ειναι οτι έχει τυχει να διαβαζω κριτικη και να μαστε τωρα 10 ατομα και να γελάμε και να βριζουμε για τον ‘ασχετο’ που το γραψε. μα το θεο, δε νομίζω η αποψη 10 ατόμων που θεωρουν κατι επος και να εχουν κατι περισσοτερο απο αρκετα ακουσματα στο ειδος, να εχει κοινη βάση με την άποψη του κριτικου που το θεωρει πατατα. το έπος απο την πατατα εχει τεράστια διαφορα.

συμβαινει και το αντιστοιχο, να μαστε τώρα 6 αν θυμαμαι καλα reviewers για καφε, και να συζηταμε για δισκο που ο μεγαλυτερος βαθμος που έχει παρει απο μας να ειναι το 5 ή 6, και να έχουν κοτσαρει ενα 8.5 στην εν λογω κριτικη στο media που αναφερομαστε…

δε ξερω τι να σκεφτω πολλες φορές. πραγματικά, πολλες φορες χαιρομαι που ειμαι σε ερασιτεχνικη φάση γιατι οσο μεγαλωνει το όνομα, τοσο μεγαλώνουν και οι κατηγορίες για κατι που ισως σε καποιους δεν αρεσει.

και το ωραιο ειναι οτι καποιοι το παιζουν και μεταλοπατερες…ενώ το παίζουν αλανθαστοι, έχουν δείξει ειτε σε συζητήσεις, είτε σε κειμενα οτι θα πρεπε να μιλανε λιγότερο και να ακουνε περισσοτερο…

αυτα. σορυ αν σας κουρασα.

και το ωραιο ειναι οτι καποιοι το παιζουν και μεταλοπατερες…ενώ το παίζουν αλανθαστοι, έχουν δείξει ειτε σε συζητήσεις, είτε σε κειμενα οτι θα πρεπε να μιλανε λιγότερο και να ακουνε περισσοτερο…

αυτα. σορυ αν σας κουρασα.[/quote]

τα συμπερασματα μου και εγω τα εχω βγαλει απο καποιες συζητησεις ,με ατομα του χωρου ,καποια απο τα οποια γνωστα , και διαπιστωσα οτι με την μουσικη
εχουν πολυ ‘διαδικαστικη’ σχεση .Αμφιβαλλω μαλιστα αν στις ελευθερες ωρες τους ακουνε μουσικη .Καποια απο αυτα χρησιμοποιουν και πολλους 'τεχνικους ’
ορους ,για λογους ‘επιδειξης’ στην ουσια δεν ξερουν τι σημαινουν .
Δεν ειναι απαραιτητο καποιος να εχει μουσικες γνωσεις , αλλα αναρωτιεμαι ,πως
καταλαβαινει καποιος μουσικοκριτικος , αν το παιξιμο ενος μουσικου ειναι πρωτοποριακο ? Τεχνικο ? Την διαφορα ‘φιγουρατζιδικου’ παιξιματος με παιξιμο ‘ουσιας’ ? Το αν κατι που ακουει εχει ξαναακουστει ? Τις επιροες που
υπαρχουν πισω απο κατι νεο ? Απλα διαβαζει καποια ξενα σχολια ? Αντιγραφει
κριτικες απο εξω ? Πως ?
Outshined συμφωνω με το feeling ,που λες , αλλα μην νομιζεις οτι μπορουν ολοι
να το καταλαβουν και αυτο .

xm, i digress omws. pws mporeis na krineis kati twrino - to opoio diamorfwnetai, me kritirio kai gnomwna otidhpote allo ektos apo to enstinkto ? an einai kati axem monterno kai kainourio - profanws, basizesai mono s auto.

apo thn allh, den dexomai re file, na brizei o allos mousikous me terastia prosfora kai fwnh, logw ths kommwshs tous . lege me hammer kai joe lynn turner :stuck_out_tongue:
einai megalo ikaragkiozhdes osoi to kanoun auto. :stuck_out_tongue:

kai epishs kati alla stylakia, eirwnias apo axem opadous tou neou pros to palio.
akou prwta kana disko kai meta ela na mas kaneis thn kritikh sou me yfos 1000 kardinaliwn. dioti egw, o seiri o enas o allos, mporoume na akousoume ena monterno, peiramatiko - whatever disko, kai isws na tou kanoume mia krish. o allos pou den exei akousei - arketa palaiotera pragmata, apla dinei mia krish basismenh sot m aresei den m aresei. to thewrw mega lathos.

papariasonic youth kai pipiles tou typou o ntramer exei jazz kataboles !?
erwthma ? poios i mallon posoi typoi einai spoudagmenoi ntrummers oste na anagnwrizoun autes tis profanws leptes epirroes i estw rythmous ?!
kai estw na to paradextoume ?! exeis ena jazzoplhxto drummer kai kserw gw -
grind fwnhthika, prepei na eimai entypwsiasmenos apo to psagmeno - apotelesma ?

pws mporountai na noountai kalyteroi diskoi - diskoi me tragoidiarhdes me poly periorismenes fwnhtikes dynatothtes ?!

epishs, as to pame allou gia ena lepto.
xrhmatismos yparxei - emesos - se opoio meso - bazei diafhmhseis.
xwris auto na einai bolh pros kapoion - kai xwris na shmainei oti den yparxoun kai ategkta atoma pou den ta pairnoun, genika, des bathmologies entypwn prin kai meta apo diafhmistikes kampanies etairiwn. to thema - einai ligo autapodeikto, an kai dinw mia akoma periptwsh xaris, logw proswpikou goustou twn syntaktwn.

DEN me enoxlei enas xamhlos bathmos - me enoxloun kati @@ kritikes -typou nerobrasto aor gia komwtries kai noikokyres :stuck_out_tongue: orea, symfwnousa kata bash me ton typo - oti o diskos htan xalia. alla den leei TPT gia to disko kathauto kai to fortune na eixe kanei - pou einai isws to kalytero aor diskaki - ever - pali to idio tha lege.
ntaks - to piasame akous hardcore - kai ta emo vocs einai true kai manly :stuck_out_tongue: xaxa !

auta - paw - douleia kai to syzhtame.

telos, eite pairnw promos - eite oxi - a) synexizw na agorazw kai oxi na katebazw,
b) pote den eida to metal san fash - einai i mousikh pou m aresei poly - kai pote den tha ntrapw i tha stmathsw na akouw auto pou m aresei. allo an auto tha ginei ena oldie kinhma… auto kserw, auto goustarw. t alla einai efhmera.

:twisted:

Εδώ είναι το πολύ μεγάλο σου λάθος Ρόκαβλε. Θεωρείς πολύ ικανό τον εαυτό σου και, αν είναι δυνατόν, κρίνεις τον εαυτό σου ικανότερο άλλων. Τον σεβασμό δεν τον επιβάλλεις αλλά τον κερδίζεις. Ο Σειρηνάκης τον έχει κερδίσει γιατί (πέραν της μακροχρόνιας ενασχόλησής του) ασχολείται πολύ σωστά και ουσιαστικά στη μουσική που γνωρίζει και του αρέσει. Δεν θυμάμαι ποτέ τον Σειρηνάκη να ασχολείται και να σχολιάζει τι αρέσει στους άλλους και να χλευάζει αυτά που δεν του αρέσουν.

Είναι πολύ σχετικό. Ο Mustaine έχει πολύ περιορισμένη φωνή. Ε την λατρεύω…Ο Mark Boals μπορεί να έχει καλή φωνή. Τις περισσότερες φορές με εκνευρίζει αφάνταστα.

Επίσης, δεν δέχεσαι την κριτική στον Turner και σωστά λέω εγώ. Αμ έλα που κάνεις συνέχεια ακριβώς το ίδιο για αυτά που δεν σου αρέσουν.