karjia kurunen,συμφωνω στα περισσοτερα που λες, ποια η διαφορα του παιρνω δειγματα , αλλα δεν ‘κατεβαζω’ ?
Αφου τα δειγματα , κανουν βολτα , στο κυκλο μας ,το ξερουμε ολοι ,ποια η διαφορα ? Ειτε ενα δειγμα που κανει βολτες ειτε ενα κατεβασμα το ιδιο αποτελεσμα δεν εχουν ? Το να κοβουν πωλησεις ? Δεν το βρισκω κατα αναγκη κακο ,το κατεβασμα αν και δεν κατεβαζω .
ο πειραματικός ακούει πιο εύκολα heavy metal απο τον heavy-metal-α που θα προσπαθήσει να ακούσει πειραματικά…η απο κάτω φράση σου το αποδεικνυει αυτο…
αν κρίνεις έτσι το αποτέλεσμα δε φταιω εγω…εγώ το κρίνω πρώτα απο το συναισθημα που μου βγάζει. ειμαι σίγουρος οτι και συ το κρίνεις ετσι…αλλά μη μου πετας αυτο σα δικαιολογία οτι δε σ’αρεσει επειδη δε σου κολλάνε τα drums με τα φωνητικα…καλύτερα να έλεγες οτι δεν ειναι των ακουσμάτων σου…
εδώ είμαι μαζί σου…αν είναι ετσι οπως τα λες, συμφωνω…
Προσωπικά δε διαφωνώ σε τίποτα, και για να είμαι απολύτως straight, πολλές φορές έχω το ίδιο σκεπτικό και με τον aor και με όλους όσους λένε την άποψη τους. Μη νομίζει κανείς ότι δε προβληματίζομαι πάνω σε τέτοια θέματα.
Ρωτάω όμως, το κοινό που απευθύνονται τα μουσικά περιοδικά, είναι κοινό μουσικών; είναι όλοι καλλιτέχνες; όχι φυσικά. Κατά συνέπεια, θέλεις ένα μουσικό να σου αναλύσει ένα δίσκο, ή έναν άνθρωπο που έχει κάποια εμπειρία και “μιλά” την ίδια γλώσσα μαζί σου να σου πει πέντε λόγια για μια νέα κυκλοφορία;
Πόσοι από όλους όσους αγοράζουνπεριοδικά μπορούν μουσικά να κρίνουν να ένα τραγούδι; Πόσους νοιάζει πόσες κλίμακες ανεβοκατεβάζει ο Malmsteen όταν αυτό που ακούνε πιθανόν να μη τους αρέσει καθόλου; Τι να το κάνω όταν κάτι είναι περίτεχνο, αλλά με κουράζει; Ναι, έχει τη σπουδαιότητα του να ξέρεις πως κάποιοι είναι καλοί μουσικοί, αλλά το βασικότερο όλων είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς, άσχετα αν έχεις την τεχνική υποδομή για το κρίνεις τεχνοκρατικά.
Μη ξεχνάτε ότι τα πιο αγαπημένα τραγούδια, είναι όμορφες απλές συνθέσεις και μελωδίες που μένουν στο μυαλό, και όχι μουσικοί ακροβατισμοί.
Όσο για μένα, το λέω και πάντα θα το λέω, πως υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν και έχουν ακούσει πολύ πιο πολλά πράγματα (ειδικά στο hard και aor) από μένα και έχω μάθει πάρα πολλά από αυτούς. Αν είχα τη τύχη να κάνω το χόπμυ μου επάγγελμα, να βάλω μουσική σε μαγαζιά, να κάνω ράδιο κλ.π ωφείλεται πιθανότατα ότι κυνήγησα πράγματα πιο πολύ και κάποτε πείσμωσα όταν από άλλο περιοδικό με είπαν “φλώρο” γιατί δε γούστρα death metal και μου έκλεισαν τη πόρτα. Στη συνέχεια άρπαξα (και τυχαίες) ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν.
Το θέμα των promo, είναι φυσιολογικό να τα λαμβάνουν οι συντάκτες των περιοδικών, όπως και προσκλήσεις για συναυλίες. Όσοι ενοχλούνται για αυτά είναι απλά κομπλεξικοί (αρκεί να μην το “παίζουν καμπόσοι” οι συντάκτες και δίνουν δικαιώματα).
Τέλος, όση “βρώμα” και αν υπάρχει στον μουσικό χώρο και στα περιοδικά του, δε συγκρίνεται με τίποτα με αυτή του αθλητισμού και της πολιτικής και των δικών της μέσων, οπότε μη τα βάζουμε όλα σ’ ενα τσουβάλι…
sirjim ,επισης συμφωνω ,δεν υποστηριζω το πολυπλοκο εναντι του απλου , αφου αλλωστε τα πιο κλασσικα κομματια ειναι απλα . Απλα αμφιβαλλω οτι καποιοι μπορουν να αναγνωρισουν την μεστοτητα του απλου ,η την ποιοτητα του πολυπλοκου απο αυτους που ‘δημοσιοποιουν’ την αποψη τους ,στα εντυπα. Ουτε εννοω κριτικη με μουσικη αναλυση για κλιμακες αυτα δεν ενδιαφερουν κανεναν
στην κριτικη .Εχω διαβασει μακροσκελεις κριτικες , οπου γινονται ιστορικες αναδρομες , αναλυσεις κουτσομπολιστικου τυπου , και τελικα το σχολιο για το
cd ειναι 3 γραμμες .
Ως αναφορα τις προσκλησεις , νομιζω σε λιγο θα ειναι πιο πολλες οι προσκλησεις
απο τα εισιτηρια .Για μενα, πλεον των ανθρωπων που κανουν εκεινη την στιγμη την δουλεια τους ,και δικαιουνται προσκληση , οι υπολοιποι θα πρεπει να επανεξεταστουν οταν μαλιστα μιλαμε για ‘οριακες’ συναυλιες , που με 200 εισιτηρια δεν’ βγαινουν’ ενω με 250 ‘βγαινουν’. Φανταζομαι δηλ. τι θα γινεται στις μεγαλες συναυλιες .
για να επανέλθουμε στο θέμα τςν προσκλήσεων, ούτως ή αλλιώς είναι θέμα διοργανωτή. Αν δίνει πολλές ή λίγες και το που, εξαρτάται από τον ίδιο. Αν συντάκτες περιοδικών έχουν προσκλήσεις, έχουν γιατί τις έδωσε κάποιος διοργανωτής. Στο κάτω - κάτω επειδή στο ROCK HARD τα παιδιά που γράφουν ΔΕΝ πληρώνονται, προσπαθούμε να τους ικανοποιούμε τουλάχιστον με το να βλέπουν όσο γίνεται πιο πολλά Live, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι διοργανωτές δίνουν τον ίδιο αριθμό προκλήσεων. Αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το μέγεθος της συναυλίας και με τη συμφωνία που κάνει το εκάστοτε περιοδικό, που δε μπορεί να τη γνωρίζει ο καθένας.
Ξέρεις με ποιούς τα έχει ο κόσμος ρε Δημήτρη.
Και όπως γίνεται σχεδόν σε όλες τις δουλειές, όταν υπάρχει ένας λάθος τους παίρνει όλους η μπάλα.
Κανείς δεν κατακρίνει τα πάσο κλπ. Κατακριτέα είναι η συμπεριφορά συντακτών όταν παραδείγματος χάριν δεν πάνε σε συναυλία αν δεν του δώσουν πάσο ή όταν πάνε επειδή το έχουν τζάμπα για να χλευάσουν τη μπάντα που παίζει και τους οπαδούς της.
Σ΄ αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Γι’ αυτό είπα πρίν ότι οι όποιοι συντάκτες δεν πρέπει να το παίζουν μούρες. Έχω συναντήσει κάποιους σαν κ’ αυτούς κι ευτυχώς μας άδειασαν τη γωνιά μόνοι τους…
και
αυτα μου τη ’ σπανε’ τρελα εμενα…έχω συναντήσει τετοια άτομα στο παρελθον, που άμα δε σκεφτόμουν τις συνέπειες, θα τρώγαν τη λάσπη απ’ το παπουτσι μου. αλλά απο την άλλη, επειδη θεωρω οτι έχω καλή ανατροφη, σε αντιθεση με αυτους που για να σου πουν καλημερα πρεπει να μπορουν να ‘βγαλουν’ κατι απο σένα (με λίγα λόγια, οι κοινοι σε όλους ‘γλύφτες’)…κατι τετοιοι τυποι ντροπιαζουν το μεταλλικο χώρο…ρε ουστ…
πάνω απ’ 'ολα ντροπιάζουν τον εαυτό τους και κατά δεύτερον εκθέτουν το μέσο για το οποίο εργάζονται ή γράφουν σε αυτό…
το metal και η μουσική δεν ντροπιάζεται από κανέναν…
σωστος…βασικά με τον ορισμό ‘μεταλλικος χωρος’ εννοουσα το κατεστημένο γενικώς και οχι την μουσικη…αλλά καλα έκανες και το ανέφερες, για να μην υπάρχουν παρεξηγησεις
Καλό θα ήταν οι συγκεκριμένες ψωνάρες να ονοματίζονται για να τιμωρούνται παραδειγματικά… Διότι έτσι όπως το γράφεις, δηλαδή αόριστα, το μυαλό μου πάει σε αρκετούς, που έχουν φύγει κατά καιρούς από το περιοδικό…
ας πάει όπου σου κάνει κέφι…
δεν αφορά το θέμα άτομα εκτός περιοδικού, το θέμα (ότι κ’ αν ήταν) ήταν εσωτερικό, και έτσι θα παραμείνει…
Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση
δε κάνει τίποτα…
δεν ξερω ποσοι ειναι οι συντακτες των περιοδικων και οι παρακαθημενοι , ολοι μας
συχναζουμε στις γνωστες συναυλιες των 300 ατομων , και με τα χρονια χαιρεταμε καποια ατομα .Εχω πολλες φορες βρεθει εν μεσω κυκλου ,των οποιων ολοι ηταν
με προσκληση μεσα , χωρις να ηταν συντακτες περιοδικων η οτι αλλο η τουλαχιστον οι περισσοτεροι .
Εχω συναντησει πολλα ατομα με προσκληση , και μου δημιουργειται η εντυπωση οτι δινονται πολλες .Δεν με αφορα το ζητημα ,και ειναι ευθυνη του διοργανωτη ,
οχι αυτου που τις ζηταει ,αλλα πολλες φορες ακουω , μπηκαν 30 εισιτηρια μεσα ,50 κοκ .Μηπως αν κοιταζαν και τις ‘υπερπροσκλησεις’ γινοταν καμια συναυλια ακομα . Για μενα προσκλησεις οπως ειπα πρεπει να εχουν μονο οι εργαζομενοι και οχι οι ξαδελφες ολων των εμπλεκομενων (εκτος αν ειναι ωραιες οποτε αλλαζει το πραγμα και τα παιρνω ολα πισω ) Ενα καλο ,το ειπε ενας φιλος για την συναυλια των Winger αν δεν κανω λαθος .Ρωτησε καποιος ’ θα βρω εισιτηρια ? ’ .Και απαντα ‘ελα και αν δεν βρεις εισιτηρια θα βρεις προσκλησεις !!’
Λογικο ειναι οποιος εχει τη δυνατοτητα της προσκλησης να παει τζαμπα αν μπορει, σε αυτο φταιει και το οτι καποια εισητηρια παραειναι ακριβα και πολυς κοσμος πηγαινει σε καποια Live μονο αν βρει προσκληση.
Ατυχώς στους WINGER δε μπορούσα να έρθω,οπότε δεν έχω προσωπική άποψη. Με την ίδια λογική όμως, αν κάνουν ζημιά όσοι άσχετοι μπαίνουν με προσκλήσεις, σκέψου πόση ζημιά κάνουν στην μουσική γενικότερα, όσοι κατεβάζουν τα άλμπουμ από το ιντερνετ. Μη μου πεις ότι οι συντάκτες των περιοδικών είναι οι μόνοι που ανεβάζουν τα άλμπουμ, ή ότι και για αυτό ευθύνονται τα περιοδικά πάλι. Ποιος κάνει πιο πολύ κακό, αυτός που ΜΟΝΟ κατεβάζει από το ιντερνετ και δεν αγοράζει ποτέ του ένα cd ή οι 10-20-30 άσχετοι που θα μπουν τζάμπα σε κάποιες συναυλίες;
Οι αμοιβές των group για τα live και οι απαιτήσεις τους, έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, γιατί δεν πουλάνε ικανοποιητικά πια τα άλμπουμ τους, και αναγκάζονται να ζητούν πολλά χρήματα για τα live προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζειν… Αυτό δεν είναι προσωπική άποψη, είναι αλήθεια.
Βέβαια θα συμφωνήσω 1000% μαζί σου για το θέμα των ωραίων και τρυφερών εξαδέλφων…
:lol:
Oκ σε αυτο εχεις δικιο που λες … το ακυρο ομως ειναι οτι το αναφερες … δεν χρειαζοταν καν να το πεις αυτο … την στιγμη που δεν το συνεχιζεις … εκτος αν το εκανες για δημιουργια εντυπωσεων.
Oκ σε αυτο εχεις δικιο που λες … το ακυρο ομως ειναι οτι το αναφερες … δεν χρειαζοταν καν να το πεις αυτο … την στιγμη που δεν το συνεχιζεις … εκτος αν το εκανες για δημιουργια εντυπωσεων.[/quote]
To παίζει μούρη κι αυτός…
Πρώτα τον εαυτό του πρέπει να διώξει…
Oκ σε αυτο εχεις δικιο που λες … το ακυρο ομως ειναι οτι το αναφερες … δεν χρειαζοταν καν να το πεις αυτο … την στιγμη που δεν το συνεχιζεις … εκτος αν το εκανες για δημιουργια εντυπωσεων.[/quote]
το ξέρω ότι δίκιο… άλλωστε πολλά έχω αναφέρει, αλλά στο συγκεκριμένο …κόλλησε ο κολλητός σου Αντρέα, γιατί το είπα εγώ και όχι κάποιος άλλος, και το καταλαβαίνεις νομίζω.
Αν ήθελα να αναφέρω ονόματα θα το έκανα, δε χρειαζόμουν παρότρυνση κανενός, καταστάσεις περιγράφουμε εδώ… γιατί ας πούμε να μην μας πει π.χ. o outshined και ο aor με ποιους συντάκτες, γνωστούς ή φίλους τους, μιλάνε και αναφέρουν όλα αυτά που γράφουν πιο πάνω;… Γιατί απλά δεν χρειάζεται, δεν είναι κανείς από εμάς δικαστής για να τιμωρεί των άλλων τα “εγκλήματα” και τις βλακείες. Τι δηλαδή αν είχα συναντήσει 10 τέτοιους στο INVADER, άλλους 20 στο ROCK ΟΝ και άλλους 40 στο ROCKHARD; Και ποιος είναι ο κάθε telisvas που θα ήθελε να τους μάθει για να τους …τιμωρήσει; και να έχει και απαίτηση από μένα να πω;
Σε παρακαλώ, νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε μια χαρά για τα κίνητρα του καθενός και γιατί ποστάρει και το τι λέει…
Μη συνεχίσειις ένα θέμα που δεν έχει αξία, αν θες να πεις κάτι άλλο, πολύ ευχαρίστως…