[COLOR=#333333]Όντως με απατούσε η μνήμη μου, αλλά ακόμα καλύτερα γιατί τελικά άνοιξε ωραία κουβέντα. Τα παρακάτω δεν είναι προσωπική απάντηση φυσικά, απλά θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα με βάση το ποστ σου αλλά και γενικότερα. Καλό βέβαια είναι να μεταφερθούμε κάπου αλλού, ή και όχι.
[/COLOR][COLOR=#333333][I]“Το μόνο που θα σήμαινε είναι ότι δεν βρέθηκε κάποιος να πάει εξαιτίας χιλίων-δύο πρακτικών παραγόντων που είναι προφανείς και δεν υπάρχει λόγος να απαριθμηθούν.”
[/I]
Αυτό δηλαδή δεν είναι καραμέλα? Προφανώς κάθε βδομάδα υπάρχουν χίλιοι δυο πρακτικοί παράγοντες που δεν πατά κανείς?
[/COLOR][COLOR=#333333]
[I]"[/I][/COLOR][COLOR=#333333][I]βλέπεις δεκάδες site να έχουν μια δυσανάλογη κάλυψη υπέρ του εγχώριου προϊόντος. Πολλά λαηβ ρηπορτς από μικρές ελληνικές μπάντες, πολλές κριτικές σε ελληνικές μπάντες κ.ο.κ"
[/I]
Να υποθέσω πως αυτό δε συμβαίνει σε άλλες χώρες δηλαδή? Δυσανάλογη είναι η κάλυψη μόνο αν εσύ θες να είναι δυσανάλογη φίλτατε. Όσο για το μικρές ελληνικές μπάντες, γελώ γιατί εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει το μικρές. Σε μέγεθος? Σε ηλικία? Σε αριθμό μελών? Σε πωλήσεις? Σε μήκος άκρων? Είναι ή δεν είναι όμως ο χαρακτηρισμός ενδεικτικός του τρόπου αντιμετώπισης, ή όχι?
[/COLOR][COLOR=#333333]
[/COLOR][COLOR=#333333][I]“Μην νομίζει κανείς ότι υπάρχει καμιά πρεμούρα για ανάδειξη της σκηνής. Πρόκειται απλά για εύκολα λαηκς, εύκολα κλικς από φίλους και γνωστούς και γενικά μια δικτύωση.”[/I]
[/COLOR][COLOR=#333333]
Έχεις αναρωτηθεί γιατί όλοι αυτοί είναι φίλοι και γνωστοί? Μήπως γιατί νιώθουν την ίδια κάψα για το ίδιο πράγμα, που όντως μπορεί να λέγεται εγχώρια “παραγωγή”? Γενικώς δεν είναι λάθος αυτό που κάνεις, να σκέφτεσαι με όρους κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μήπως σκέφτεσαι επιφανειακά κι όχι σε βάθος? Όλα αυτά τα κλικς και λάης που λες, μήπως υπάρχουν εκεί γιατί αντιστοιχίζεται με κάτι που πραγματικά συμβαίνει και κάποιος είναι εκεί, το παρακολουθεί και το καλύπτει, ενώ κάποιος επιλέγει να μην το κάνει? Όλα στη ζωή είναι θέμα επιλογής.
[/COLOR][COLOR=#333333][I]“Πιο πολύ θα ακουστείς αν ασχοληθείς με την χ,ψ άγνωστη ελληνική μπάντα παρά με τους Silver Mt. Zion φερ’ ειπείν.”[/I]
[/COLOR][COLOR=#333333]
Αυτό πάλι από που προκύπτει? Που θα ακουστείς? Και ποιο είναι το κριτήριο και ποιο το μέτρο? Και πάλι το “άγνωστη” που κοτσάρεις (άγνωστη σε ποιον άραγε?), είναι ή δεν είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεις την ντόπια μπάντα? Εκτός κι αν οι μπάντες και οι Silver Mt. Zion, που παρεμπιπτόντως μου αρέσουν πολύ όσο έχω ασχοληθεί μαζί τους, γεννήθηκαν και γεννιούνται γνωστοί.
[/COLOR][I][COLOR=#333333]“Η λογική τους είναι ‘θα ασχοληθούμε πολύ με τους Έλληνες. Θα τους στηρίξουμε και θα μας στηρίξουν και αυτοί για να ακουστεί το όνομά μας.’ Αυτό, όμως, είναι πελατειακή σχέση, είναι προφανέστατο.”
[/COLOR][/I][COLOR=#333333]
Άλλοι το ονομάζουν πελατειακή σχέση, για άλλους είναι και αλληλεγγύη, εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπει και από ποιο πρίσμα το φιλτράρει κανείς.
[/COLOR][COLOR=#333333]
[/COLOR][COLOR=#3E3E3E][FONT=Open Sans][I]"Για να ασχοληθείς μαζί τους δεν χρειάζεται να έχεις προσωπικό κέρδος. Ούτε να είσαι κι εσύ μέλος κάποιας ελληνικής μπάντας. Γιατί συναντάται και αυτό το φαινόμενο. Είναι ας πούμε το ‘φαινόμενο του βόλευ’ (κοπυραητ δικό μου, μην το κλέψει κανείς). Για να πας θεατής σε τυχαίο αγώνα βόλει πρωταθλήματος, οι πιθανότητες λένε ότι παίζεις ή έπαιζες κι εσύ βόλει, αν δεν είσαι συγγενής και φίλος. "[/I]
Συναντάται λοιπόν το φαινόμενο, κάποιοι να ασχολούνται με μπάντες της εγχώριας σκηνής επειδή έχουν προσωπικό κέρδος, ή γιατί είναι μέλη κάποιας ελληνικής μπάντας. Ναης, αλλά για πόσους μιλάς? Αυτοί οι τύποι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, γιατί πολύ απλά αυτή η νοοτροπία δεν βοήθησε κανέναν.
[/FONT][/COLOR][COLOR=#3E3E3E][FONT=Open Sans][I]“Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μόνο αν είσαι πραγματικά καλός θα ακουστείς παραέξω. Και τότε οφείλει να ασχοληθεί μαζί σου το κάθε ρόκιν, είτε γιατί αρέσεις πραγματικά σε κάποιους της συντακτικής ομάδας, είτε γιατί αρέσεις σε πολύ κόσμο και ενδιαφέρεται πραγματικά να ακούσει απόψεις για σένα.”[/I]
Το ότι αν είσαι πραγματικά καλός θα ακουστείς παραέξω το ξέρουμε., χαίρω πολύ. Όπως επίσης ξέρουμε πως αν δεν πουλήσεις τον εαυτό σου και δεν κάνεις τα κονέ σου δε θα ακουστείς παραέξω. Είναι όμως γεγονός πως “το κάθε ρόκιν” έχει καβαλήσει έτσι ώστε να ασχολείται επιλεκτικά με κάτι ας πούμε λέω γω τώρα “επειδή δεν έχει μεγαλώσει αρκετά”.
[/FONT][/COLOR][COLOR=#3E3E3E][FONT=Open Sans][I]“Τουλάχιστον στην Ελλάδα, όπου δεν έχουμε καμιά οργανωμένη μουσική βιομηχανία τύπου Αγγλίας, τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ αξιοκρατικά, έστω στα πλαίσια των εκάστοτε μοδών.”[/I]
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει γιατί δεν έχουμε οργανωμένη μουσική βιομηχανία τύπου Αγγλίας, όπως επίσης και τι αξιοκρατικό υπάρχει σε μια μουσική βιομηχανία? Άλλο βέβαια που έχουμε, εγώ έτσι βλέπω, τα σκυλιά βασιλεύουν και μια χαρά ζουν από αυτό.
[/FONT][/COLOR]