Λογικό γιατί οι sanctuary έχουν μπει σε crimson glory mode από το 2018
Δηλαδή, από τότε που συμμετείχε ο Joseph Michael στο tribute live και στην ήδη κλεισμένη περιοδεία με τους ices earth, έλεγαν ότι θα συνεχίσουμε για να τιμήσουμε την μνήμη του warrel, έλεγαν για δίσκο και έχει πάει 2024 και σιγή ιχθύος
Βασικά δεν ξέρω αν παίζουν ζωντανά ακόμα
Θεωρητικά υπάρχουν
Όσο για τους Nevermore, είναι κρίμα τόσες κομματαρες να μην παίζονται ζωντανά από το 2010 και ο loomis να πηγαίνει χαράμι στους arch enemy
Προς το παρόν είμαι ανοικτόμυαλος και στην τελική αν ο τραγουδιστής είναι κλώνος ή ο δίσκος μουφα, εδώ θα είμαστε να τους κραξουμε.
Αύριο ίσως το δω πιο κυνικά και ρεαλιστικά
Απόψε είμαι σε mood νοσταλγίας και συγκίνησης
Ναι αλλα θελουμε να ακουσουμε τις τραγουδαρες πώς θα γίνει
Ας κάνουν περιοδεία ως “Loomis and Friends Play Nevermore”
Όπως κάναν οι Linkin Park δηλαδή
Well, I don’t really give a shit about Linkin Park, so…
Δεν ξέρω τι να πω αληθινά… το βάρος του Warrel Dane είναι ασήκωτο
Φοβερό! που λέει κι ο Μπονάτσος! Απλά ήταν το πιο πρόσφατο και βαρβάτο παράδειγμα. Πάμε στο μέταλ, οι Riot οι αρέσουν; A ξέχασα, αυτοί τώρα λέγονται Riot V, αν και το V είναι επιλεκτικό όπως το Βόρεια στην Βόρεια Μακεδονία. Οι Angra σου αρέσουν; οι Crimson Glory, οι Κamelot, οι Gathering, δεν λες και μικρές τις αλλαγές στα φωνητικά. Καλά μιλάμε για άπειρα παραδείγματα. Ο μόνος λόγος να μην ονομαστούν Nevermore είναι τα δικαιώματα, αλλά μάλλον δεν υπάρχει ζήτημα. Δεν νομίζω ο Loomis Να το κάνει μόνο για τα φράγκα και σιγά τα πολλά φράγκα, μόνο κάτι αρχαίοι σαν και εμάς τους θυμούμαστε ακόμα.
Alright pal, let’s play
Κατά σειρά ερώτησης: Riot V δεν έχω ακούσει ποτέ ούτε έχω πάει να τους δω λάιβ, Angra έχω ακούσει κάποιους δίσκους χωρίς Matos γιατί πιστεύω ότι ήταν ΟΚ να συνεχίσουν από τη στιγμή που ο Matos έφυγε και τους είπε συνεχίστε μ’ αυτό το όνομα χωρίς εμένα, Crimson Glory η αλήθεια είναι ότι είχα πάει και τους είχα δει λάιβ τότε, πλέον αν με ρωτήσεις η φάση είναι “χμμμμ δεν με πολυνοιάζει, για να είμαι ειλικρινής δεν καίγομαι για Crimson Glory anyway”, Kamelot δεν έτυχε να ασχοληθώ ποτέ σοβαρά, Gathering έχω ακούσει μόνο δίσκους με Anneke (όχι όλους) και τίποτα άλλο. Αυτά.
Ώπα, μισό λεπτό. Εγώ δεν είπα ότι ο Loomis το κάνει μόνο για τα φράγκα. Βασικά δεν ξέρω αν το κάνει μόνο για τα φράγκα ή κυρίως για τα φράγκα ή κυρίως για λόγο άλλο από τα φράγκα ή καθόλου για τα φράγκα. Και μάλλον δεν με ενδιαφέρει αυτό κιόλας. Εγώ το μόνο που είπα ήταν ότι
Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Ας πουμε, υπαρχει καποιος πια που να λεει οτι οι Alice In Chains δεν εκαναν καλα που συνεχισαν με αλλον τραγουδιστη οταν ο πρωτος πεθανε; Που το εκαναν και πολλα χρονια μετα. Υπαρχει καποιος που θελει να υπαρξει παλι μπαντα που θα λεγεται Motörhead; Γινεται να υπαρξουν παλι Motörhead; Δε γινεται, για μενα. Πως σας φαινεται που υπηρχε μπαντα με ονομα Thin Lizzy μεχρι πριν λιγα χρονια; Πως σας φαινεται που υπαρχει μπαντα με ονομα Pantera σημερα; Εμενα ψιλοτραγικα και τα δυο, αλλα απο την αλλη καταλαβαινω οτι αυτο γινεται συνηθως μονο και μονο για τη μαρκιζα. Δηλαδη, αν ελεγε ο Anselmo “βγαινω στον δρομο με τον Rex Brown τον μπασιστα των Pantera, με τον Zakk Wylde και με τον Charlie Benante, θα λεγομαστε Foufoutoi και θα παιζουμε μονο Pantera” θα παει ο μισος κοσμος σε σχεση με το να πει τα ιδια αλλα αντι για Foufoutoi πει Pantera. Και επειδη το κανουν ολοι πρωτιστως για τα λεφτα, πραγμα το οποιο ειναι απολυτα φυσιολογικο, κοιτανε να βρουνε εναν τροπο με τον οποιο θα βγαλουν λεφτα.
Btw, οι Gathering ειναι αστοχο παραδειγμα. Οι Gathering αν το σκεφτεις ειναι κατι σαν τους Iron Maiden. Δυο δισκοι στην αρχη με αλλους τραγουδιστες που καποιοι τρελλοι λενε οτι ειναι οι καλυτεροι τους , μετα το prime τους με τους δισκους με την Anneke και οταν η Anneke εφυγε, δυο δισκοι με αλλη τραγουδιστρια που δεν ειχαν τη μαγεια.
Και δεν εγραψα καν τις λεξεις “Judas Priest” μεχρι τωρα κυριε Γρακχο
Αν έχει πάει Zonder στα τύμπανα payzy
Είναι άλλο πράγμα να συνεχίζει μια μπάντα χωρίς ένα χαρακτηριστικό της μέλος κι άλλο να συνεχίζει χωρις τον μοναδικό βασικό της δημιουργό. Δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχουν Sabbath χωρίς Iommi, Maiden χωρίς Harris, Manowar χωρις DeMaio, Warlord χωρις Tsiamis (ουπς!) και πάει λέγοντας.
Ο Dane δεν εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία και δεν βλέπω κάτι λάθος στο να συνεχίσουν οι Nevermore. Άσε που δεν μου αρέσει να κουνάω δάχτυλο σε ζητήματα ηθικής.
Τώρα, το ότι σνομπάρω μέχρι θανάτου τέτοια εγχειρήματα είναι γιατί δεν μπορώ να θυμηθώ ΟΥΤΕ ΜΙΑ αντίστοιχη περίπτωση που κάποια μπάντα να επέστρεψε με φοβερό άλμπουμ. Δεν νομίζω πως θα γίνει ούτε τώρα. Μακάρι να κάνω λάθος και να βγει κάποιο έπος.
Το ότι οι Nevermore είναι μάλλον η καλύτερη metal μπάντα όλων των εποχών δεν θα αλλάξει, έτσι κι αλλιώς. Τα λέγαμε και στο παιχνίδι!
Μακάρι να βγει κάτι καλό από αυτό το νέο, από τη μία είναι αμαρτία να μένουν τόσες κομματάρες στη λήθη από την άλλη δεν θα είναι το ίδιο χωρίς Dane ΑΝ ΚΑΙ στα τελευταία του ήταν σκιά του εαυτού του.
Την έγραψα πρώτη πρώτη
Α εγώ δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ, στην περίπτωση των Priest έκανα λάθος. Αρχικά ήμουν εντελώς κάθετος, μετά βλέποντας τα αποτελέσματα γινόμουν όλο και πιο ελαστικός και τώρα απλά σέβομαι Ρίτσι απεριόριστα, ο παλίκαρος παρέτεινε κατά πολλά χρόνια τη ζωή του συγκροτήματος.
Αλλά είναι αυτό που είπες. Κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται χωριστά. Αυτό άλλωστε ήταν και το πόιντ του προηγούμενου ποστ μου. Δεν έχω (τουλάχιστον όχι πια) “κανόνα” σε σχέση με όλα αυτά: Εξαρτάται πάντα.
Μπορεί και στην περίπτωση των Nevermore να διαψευστώ και να βρουν - ή να έχουν βρει ήδη - καινούργιο τραγουδιστή ο οποίος να κολλήσει γάντι και μαζί του να εγκαινιάσουν και μια δεύτερη χρυσή εποχή ας πούμε.
Όπως και ο Αλντεμπαράν, όμως, δεν δίνω και πολλές πιθανότητες σε κάτι τέτοιο.
Συμφωνώ απόλυτα
Ειδικά αν εννοούσε ο @Aldebaran για μέλη που έχουν πεθάνει οι AiC είναι τρανό παράδειγμα πως να το κάνεις σωστά , με σεβασμό στο παρελθόν και χωρίς να αλλάξεις ταυτότητα
Η διαφορά με τους Alice in Chains σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι ότι ανέκαθεν τραγουδούσε ΚΑΙ ο Καντρέλ μαζί με τον μακαρίτη. Οπότε η νέα μουσική είχε κατά το ήμισι νέα φωνή, γιατί η μια ήταν πάντα εκεί. Οπότε είναι εκτός συναγωνισμού.
Τώρα, ενώ κι εγώ είμαι της άποψης ότι Nevermore χωρίς Dane δεν υφίστανται, είμαι πολύ περίεργος με ό,τι ετοιμάζεται, ξεκάθαρα λόγω Loomis, γιατί ΝΑΙ, ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΥΛΑΣ. Οψόμεθα.
Εκτος συναγωνισμου δε θα τους ελεγα. Αλλα ειπαμε, η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Οι AiC το εκαναν τελεια παντως.
Νομίζω, μόνο οι Voivod είναι μία τέτοια περίπτωση, που δεν επέστρεψε απλά μόνο με έναν φοβερό δίσκο, αλλά τουλάχιστον με τρεις. Σκεπτόμενοι, μάλιστα, πως οι Καναδοί, επί της ουσίας, ήταν δημιούργημα του Piggy και του Blackie. Παρόλα αυτά, στο σήμερα συνεχίζουν, μέσα στην ιδιαιτερότητά τους, να κάνουν υπέροχα πράγματα.
Η περίπτωση των Nevermore είναι, επίσης, κάτι το ιδιαίτερο. Διότι, ναι μεν, δεν ήταν μόνο ο Warrel (αν και στο ξεκίνημα αυτός έτρεχε, κράταγε το τιμόνι και στεκόταν με όρθια τα μάτια απέναντι στα γιουχαρίσματα), αφού μεγάλη μερίδα του λέοντος κατέχει και ο Jeff. Απλά, χτυπάει το γεγονός, πως μία άλλη φωνή που δε θα λέγεται Warrel Dane θα στέκει εκεί. Οψόμεθα, όμως.
Γκουχου ΑΞΕΠΤ γκουχου. Οκ δεν πέθανε αλλά φαινόταν σχεδόν αναντικατάστατος και τελικά έβγαλαν δισκάρες.
Α, κι επίσης, Λούμης τοπ 5 μέταλ κιθαριστών των τελευταίων 30 χρόνων.
Ευπρόσδεκτο το comeback από εμένα, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.
Καλά, από θάνατο εμβληματικού frontman επέστρεψαν δυναμικά κι οι AC/DC, κι αν είναι να βάλουμε και ζωντανούς frontmen στην εξίσωση, ε, ξέρω γω, Black Sabbath.