New French Extreme Cinema

Πισω απο το πασίγνωστο Irreversible του Gasper Noe με την Monica Belluci κρύβεται ενα μεγάλο movement cinema στην Γαλλια αυτή τη στιγμή με ταινίες όπως They came back,i stand alone,Inside,Frontiers,In My skin,trouble every day,Martyrs,La vie nouvelle,haute tension,baise-moi etc.
Για μένα μια απο τις καλύτερες προτασεις για σημερινο κινηματογραφο.Είναι περιπου art-house ταινιες με απίστευτες εξαρσεις βιας και ειδικά για όλες αυτες που αναφέρω,δέν μου φάνηκαν στιγμή βαρετές.
Κάποιος ή κάποια συνυπογράφων περί των άνωθι?

Μονο το frontiers και το haute tension απο αυτα που ανεφερες, αλλα το δευτερο το βρηκα αρκετα βαρετο [-X. Ισως με κουραζει το ολο σκηνικο της βιας χωρις ουσια η απλα δεν ειναι το στυλ που διαλεγω να δω γενικα.
Τι προτεινεις απο τα αλλα

άν με ρωτάς για τα SOS απο τα προαναφερθέντα τοτε το seul contre tous (I stand alone) του Noe και το Trouble every day.Μή με ρωτήσεις γιατι-απλά δές τα :slight_smile:

Α ναι το trouble καπου το πηρε το αυτι μου. ΟΚ thanks.

το the ordeal (calvaire) το χει δει κανεις?

εχω δει

haute tension
i stand alone
irreversible
inside

και θελω να δω
frontiers και martyrs
τι λενε??

δηλωνω φαν

I stand alone ΤΑΙΝΙΑΡΑ. Ο χασαπης υπαρχει και στις επομενες δυο ταινιες του Gaspar Noe (μη αναστρεψιμος, enter the void). Το ειδα στο dasein πριν λιγο καιρο. Γενικως δεν εχω δει πολλες και δεν ειχα παρει χαμπαρι οτι το κανουν οι Γαλλοι, οτι ειναι κατηγορια απο μονο του κτλ.

Παίξει και επικο ταινιάκι σικουελ του I stand alone εν ονόματι Carne
Frontieurs
Πορωμενοι κανιβαλοι νεοναζι
Martyrs
Ατέλειωτα βασανιστήρια
Αυτες οι δυο δεν εχουν και πολλα redeeming values,αλλα και μονο το οπτικοακουστικο σοκ αρκεί.

thanks

αν δεν απατωμαι το Carne πρεπει να ειναι το Prequel του i stand alone
το χεις δει?
λεει?

Το έχω δει ναι και πανω κατω είναι μια ψιλοπερίληψη/expansion της ταινίας.αξιζει να το δεις,35 λεπτα ειναι ολο κιολο

2-3 έχω δει από αυτές που αναφέρετε, αλλά το Trouble Every Day έχει γαμάτο OST από Tindersticks.

Eπαναφερψ το πολυ ενδιαφερον αυτο topic και λεω:
1)Ιrreversible:Nτροπη για το σινεμα.
2)I Stand Alone:Eιναι πολυ καλο.
3)Trouble Every Day:Aρρωστο,αλλα πολυ καλο.Vincent Gallo,γαρ!
4)’‘A L’Interieur’’,’‘Ils’’ αι ‘‘Martyrs’’ εινια στα πλανα μου εδω και καιρο.
5)Προσθεστε και την ταινιαρα,το '‘Amer’'σε στυλ giallo!!!

6)Ενα καλουτσικο που μου ηρθε τωρα στο μυαλο ειναι και το ‘‘Corps A Corps’’(2003)με την Emmanuelle Seigner,γυναικα του Polanski!

Δε το ξέρα ότι υπάρχει τέτοιο θέμα εδώ. Δεν είναι και τόσες όμως οι ταινίες του είδους, δηλαδή κι εγώ τα έχω δεί σχεδόν όλα, Irreversible, I stand alone, In my skin, Inside, Frontiers, Martyrs (το πιο γνωστό), Haute Tension, Baise-Moi (παλιότερο αλλά εξίσου γαμηστερό και ρεαλιστικότατο), νομίζω εδώ ταιριάζει και το Sheitan με τον Vincent Cassel, και το γνωστό πλέον Enter The Void. Θα πρόσθετα και το La Horde αλλά είναι ταινία με zombie (γαλλικής παραγωγής φυσικά κι εξίσου καλά φτιαγμένη).

Όχι και ντροπή, είπαμε…

Εμένα αυτό δε μου άρεσε καθόλου.

το Martyrs το ξανα ειδα σχετικά πρόσφατα…
δυνατό!
ψήθηκα για Trouble Every Day…

Το sheitan πιο πολύ σαν παρωδία/καφρίλα (της κακιάς ώρας κατά τη γνώμη μου) μου φάνηκε. Δεν έχει και αυτή τη ζοφερότητα που έχουν οι ταινίες του είδους.

[SPOILER]Αν το πλήθος ή και εσύ είστε σίγουροι, δε θα επιμείνω, άλλωστε ειδική ή καμμένη με το είδος δεν είμαι, απλά έτσι μου φαίνεται.[/SPOILER]
Και jiopas, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μίσος προς το μη αναστρέψιμος. Δεν βρίσκω κάτι κακό, πραγματικά. Και η επιτήδευση, που νομίζω είναι το μόνο που μπορείς να κατηγορήσεις, είναι σε άλλο επίπεδο, πιο εικαστικό.

Παιδια την εχω ξαναπει την αποψη μου γι αυτο το αισχος.Δεν προκειται να αλλαξω αποψη που να μιλαμε μεχρι το 2090!!!:slight_smile:

όχι μώρε ντάξει καλά τα λές, δεν ήταν κάτι αξιόλογο, εμένα πιο πολύ μου έμεινε το βιντεοκλίπ, παρά η ταινία η ίδια…

εχω δει αρκετες απο αυτες το inside μου αρεσε πολυ .
σαν γενικη παρατηρηση εχω να πω οτι το γαλλικο cinema εχει να πει πολλα και γουσταρω καφριλες γαλλικες απο τις κλαψ"2#@23νιστικες γαλλικες τυπου αμελι ,ουστ

νταξ
υπαρχει το γνωστο ρητο με την κολοκυθοπιτα

αλλα το αμελι ητανε αριστουργημα

??[B]Haute Tension[/B]??(2003)του [B]Αlexandre Aja
[/B]
Aπο χθες.Σαββατο,ξαναβλεπω ταινιες που ειχα δει παλια ,μου αρεσαν πολύ και ηθελα να τις ξαναδω.Χθες ειδα παλι το ??[B]Bubba Ho-Tep[/B]??και σημερα το classic πλεον,?[B]?Haute Tension[/B]??.Λοιπον η ταινια είναι καθαρα φορος τιμης στα δοξασμενα για το ειδος 80?s.
Εχει αγωνια,ενταση,πολύ gore και σε κραταει στην καρεκλα να δεις τι θα γινει παρακατω.Eιναι αληθεια ότι το στομαχι σου δενεται κομπος διοτι η βια εδώ υπαρχει σε περισση ποσοτητα!Το πρωτο μισαωρο της ταινιας είναι πολύ ατμοσφαιρικο, με τον Αja να σε τρομαζει και να σε ξετρομαζει συναμα και στη συνεχεια να σου λεει :??Παρ?τα τωρα???.Επισης η sequence στο βενζιναδικο είναι φοβερα σκηνοθετημενη,ενώ οι ερμηνειες είναι πειστικοτατες και πρωτοκλασατες θα ελεγα!!!Αυτο το cinéma verité oπου η καμερα είναι συναμα θυτης κ θυμα μου αρεσε επισης πολύ!!!
Ωραια και η επιλογη της μουσικης με τους [B]Muse [/B]και το ??[B]New Born[/B]??να κυριαρχει!!!
Παντως ο[B] Aja [/B]φαινοταν ότι θα εκανε παπαδες και τελικα ολες οι επομενες ταινιες του ηταν remake παλιοτερων horror ταινιων(T[B]he Hills Have Eyes,Mirrors,Piranha[/B] και τωρα ετοιμαζει remake του manga [B]Cobra: The Space Pirate[/B] και ισως κανει το remake παλι του ??[B]Pet Semetary’’[/B],δλδ ρε μεγαλε ελεος!!!)

Εχει χιλιοαναφερθει η ταινια στο thread και γενικοτερα,αλλα επειδη την ξαναειδα ειπα να τη σχολιασω και να συζητησουμε!

Εγω απορω πως δεν το ειχα δει τοσο καιρο!Ταινιαρα,η καλυτερη ερμηνεια του Bruce Campbell,για μενα.Το Haute Tension θα τσεκαριστει σημερα.