Newman ... live

δεν ξερω αν αναφερθηκε καπου , το Σαββατο επαιξαν στο bat city οι Νewman με support τους Farraday και τους Adrenalize

να πω οτι αξιζε τον κοπο , να περιμενει κανεις τους Newman οι οποιοι ηταν εκλπηκτικοι , ανετοι , μελωδικοι και σκληροι οσο χρειαζοταν στα πλαισια μια hard rock συναυλιας . Εντυπωσιακα κομματια και εντυπωσιακοι μουσικοι .
Χαρακτηριστικο επισης το χιουμορ τους , τα πειραγματα τους που εδιναν ενα ακομα πιο χαλαρο και ανετο χαρακτηρα στο live ,με την καλη εννοια .

οι Adrenalize ,προφανως οι περισσοτεροι θα τους ξερετε , τους ειχα μονο ακουστα ,ηταν καλοι και δεμενοι ,αλλα δεν μου αρεσει αυτο το ειδος που εκφραζουν .

οι Farraday , τους οποιους περιμενα να δω τι ‘ρολο παιζουν’ ,μετα απο καποια κομματια που ειχα ακουσει στο youtube ,μου αρεσαν επισης . Τελικα μερος του σχηματος πρεπει να το ειχα δει πριν καποια χρονια στα 5/4 στον Πειραια , σαν bad medicine , οπου και εκει μου αρεσαν . Ο κιθαριστας τους που μαλλον ειναι και υπευθυνος για το σχημα αυτο θα ελεγα οτι οπτικα παραπεμπει στο look του Steve lukather που ειχε καπου στα 90’ς . Ολη η μπαντα ηταν καλη και τα κομματια του cd τους τα περισσοτερα επισης .

Χαρακτηριστικο της βραδυας οτι και οι 3 ντραμερ (με αποκορυφωμα αυτον των Newman ) εδωσαν μπολικο ξυλο στα τυμπανα .

Να πω τελος , μια αποψη την οποια εχω επαναλαβει . 3 μπαντες ειναι πολλες ,δηλαδη 2 support ειναι πολλα , φτανει η ωρα της μπαντας που καποιος παει να δει και εχει 'κουραστει ’ . Καταλαβαινω οτι σε τετοιες 'μικρες ’ συναυλιες ενα ελληνικο γκρουπ πιθανων ισοδυναμει με 15 θεατες , αλλα …

Επισης μια και δεν συχναζω σε τετοια μαγαζια , δεν καταλαβα γιατι η αλλαγη των κομματιων απο τους dj γινοταν τοσο 'αποτομα ’ και τοσο συντομα .Απο οτι θυμαμαι στα κομματια γινοταν παλαιοτερα μια μιξη , το ενα να βγαινει μεσα απο το αλλο ,εδω εβγαιναν τα κομματια πολυ 'αποτομα ’ ,ειναι κατι νεο δεν ξερω …

αυτα …

τι κόσμο είχε? δυστυχώς δεν μπορεσα να πάω…

καλη ερωτηση … θα ελεγα πολυ λιγο , δεν μετρησα αλλα ισως καμια 50-70αρια ? το κλαμπ δεν ηταν γεματο ειχε διασπαρτο κοσμο , οι περισσοτεροι προς το βαθος και οχι μπροστα στην σκηνη . Και φυσικα αν βγαλει κανεις , τους φιλους των ελληνικων γκρουπ που ηρθαν να δουν τους φιλους τους που επαιζαν ,το προσωπικο και καποιους που πιθανων πηγαν επειδη συχναζουν στο μαγαζι ,πιστευω οτι τελικα δεν περισευαν και παρα πολλοι .

το εισιτηριο εκανε 20 ευρω , αν υπολογισει κανεις , θα αναρωτηθει αν οι ανθρωποι αυτοι εβγαλαν τα εξοδα τους και φυσικα τι λεφτα μπορει να πηραν οι newman που ηρθαν απο το εξωτερικο να παιξουν . Βεβαια πολλοι απο αυτους ,το γνωριζουν οτι δεν θα βγαλουν χρημα απο την ολη υποθεση αλλα τους ενδιαφερει πιο πολυ να ακουστει το ονομα τους .

χμ…σημεία των καιρών…