Nine Inch Nails / Jane's Addiction live

ειναι απο τις λιγες φορες που η εικονα του καλλιτεχνη , υστερα απο ζωντανη του εμφανιση, μεγαλωνει στα ματια μου. Πριν το προχθεσινο ο Τρεντ Ρεζνορ ηταν απλα τεραστιος στα ματια μου. Μετα απο αυτο που εζησα. η λεξη τεραστιος φανταζει περιοριστικη. Βεβαια δεν περιμενα και τπτ αλλο απο τον Ρεζνορ, περα της τελειοτητας.

Πάντως, σχετικά με την προσέλευση του κόσμου, τα περίμενα χειρότερα, μιας και οι ΝΙΝ ποτέ δεν έγιναν “όνομα” εδώ. Όταν μεγαλουργούσαν, εδώ τους θεωρούσαμε “ρέηβ” ή κάτι τέτοιο. Πάλι καλά που μαζέυτηκαν και τόσοι. Αρχικά φοβόμουν και για ακύρωση να σκεφτείτε. Τεσπά. Τέλος καλό, όλα καλά. Τα λέμε ΦΝΜ.

Εδώ ρέηβ είχε αποκαλέσει κάποιος τους Metallica όταν έβγαλαν το Load! :lol:

Υποκειμενική κάλυψη της 20ης Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2009:

Πρώτον, το θέατρο Βράχων είναι όμορφο & λειτουργικό αλλά: Στους FNM δεν θα χωρέσουμε.

Δεύτερον:

Με κάθε σεβασμό προς τον καλλιτέχνη, το εννοώ, αλλά ακούγοντας το set του Alec Empire, με τον φίλο Δημήτρη διαπιστώσαμε πως μοιάζει με τους ήχους από αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=aTfmg0e9z6Y

Με τους Jane’s είναι φανμπόης, τους λατρεύω, δεν περίμενα ποτέ να τους δω, και ναι, ήμουν από εκείνους που πήγαν στον Βύρωνα πρώτα και κύρια για τους Jane’s.
Ήμουν μπαρίερα, ξελαρυγγιάστηκα, χαζογελούσα συνεχώς και προσπαθούσα να …ρουφήξω όση μπορούσα από την ατμόσφαιρα του alternative Los Angeles του 90’ που κουβαλούσαν μαζί τους οι αξιαγάπητοι κράχτες αυτής σκηνής, ο Navarro, ο Farrell & Σια…
(*Για να καταλάβετε: Jane’s Addiction, Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine, Tool, Faith No More (από San Francisco) και όλο το grungαριό από βορειότερα, είναι οι μουσικές που …διαμόρφωσα χαρακτήρα! ΦΟΡ ΦΑΚΣ ΣΕΗΚ!)

Στο θέμα μας, ο Navarro είναι μισή χαψιά, μπόι για μίνι κούπερ και… …δεν μπορούσα να χορτάσω τις κιθάρες του… Τα solos του είναι σχολή, τα θέματά του… υποτιμημένα!
Ο Stephen Perkins μας έδειξε ταπεινωτικά πώς μπόρεις να είσαι γαμάτος ντράμερ και να παίζεις για την μουσική και όχι για να δείξεις πόσο γαμάτος ντράμερ είσαι.

Ο Perkins επίσης …εξευτέλισε κάθε μέτρο σύγκρισης όταν όρθιος μας αποκάλυψε πως έπαιξε τύμπανα με (κιλτ και) αρβύλες… :bow2::bow::bow2:

Τον Eric Avery τον έχει παραθέσει σαν επιρροή του ο Flea οπότε πάμε παρακάτω…
Ο Farrell είναι ο Farrell! Δεν έλεγε μαλακίες ανάμεσα στα κομμάτια, έτσι μιλάει γενικά, όχι δεν είναι ο Anselmo - κρίμα. Η φωνή του δεν έχανε γιατί απλά πάντα “χάνει”! Ουδέποτε επικαλέστηκε τεχνική δεινότητα, πάντα η ειλικρίνης δύναμη της ερμηνείας του τον υποστήριζε και μην ξεχνάμε πως το φύλλο κοντραπλακέ είναι φέτος και 50 έτων…

Δεν θα ξεχάσω πότε μου το απέραντο χαμόγελό του Perry όταν κατέβηκε και μας χαιρετούσε από κοντά… Αντί για σταριλίκι εισπράταμε χαρά και ενθουσιασμό εικοσάχρονου που συναντούσε τους καλύτερούς του φίλους… Corny but true!

Oι NIN γαμήσανε.
Ο Reznor παίζει στ’ αλήθεια να είναι σπάνια, μα σπάνια καλλιτεχνική ιδιοφύια. Έτσι μόνο εξηγούνται πολλά.
Προς το τέλος σκεφτόμουν:
Η metal μουσική (που λατρεύω) έχει επιθετικότητα.
Επιθετικότητα στο ύφος,γενικά. Στην έκφραση, στιχουργικά. Στους ρυθμούς & τα tempo.
Αλλά.
Πιο γαμημένο επιθετικό ήχο από αυτόν στο live των ΝΙΝ, δεν μπορώ να σκεφτώ!
Είναι σαν να υπήρχε ο Τσαμπουκάς και οι NIN να ήταν η… αρβύλα που τον τσαλαπάτησε…
Και όλο αυτό, μουσικότατο και ευκρινές, όχι βαβούρα αυτοσκοπώ.
Κατά τ’άλλα:
Ψάρωσα με τα samplers και τα λοιπά εργαλεία του Trent.
Παράλληλα αναρωτήθηκα τι είχα χάσει 15 χρόνια πριν, την εποχή των ντραγκς και του (μη ελεγχόμενου) χάους… (*Τότε στο Lolapalloza λέει, που ο Farrell είχε καλέσει και τους Nine Inch Nails από την Αριζόνα…)
Δεν μπορούσα να μην γελάω μες την αρένα στα breaks του March Of The Pigs που ο αθεόφοβος Reznor είχε χώσει τον πιτσιρικά να σηκώνεται άρδην από τα τύμπανα να του παίζει τα πιανάκια…

Είχε πλάκα που είδα πολλούς (soon to be) καράφλες.:lol:
25άρηδες, 30άρηδες… εμτιβί γενεία. Είχε πλάκα. Δεν μου λείψανε καθόλου οι πιτσιρίκοι που θα έβλεπα κανονικά σε άλλα live. Όχι ότι μου φταίνε τίποτα τα παιδιά.
Αλλά προχτές ήταν κάπως πιό οικογενειακά

Εγώ, γιατί δεν είδα α) τον κουτουλούφα ηχολήπτη των ΝΙΝ που είχε λιώσει στο κοπάνημα και β) την Etty Farrell?
:x

Χαχα, είχε όντως ωραίο κόσμο το λάιβ. 8)

α) Ο ήχος των NIN υπήρξε παραδειγματικός. Ομολογουμένως, τα διάφορα προηχογραφημένα μέρη και εφέ συντελούσαν στην τελειοποίησή του, χωρίς όμως να ακούγονται σαν «κονσέρβα».

β) Τα ξεσπάσματα της μουσικής των NIN πράγματι έκοβαν την ανάσα!

γ) Ο Perry Ferrell θυμίζει πολύ το Lemmy. :stuck_out_tongue:

η συναυλια ηταν απλα “a dream comes true” για μενα… δν προλαβα ουτε κανε jane’s addiction αφου αργησα ν ξεκινησω κ με τον ξαδερφο μ που ερχομασταν με αμαξι ψιλοχαθηκαμε… δλδ ακομα και στα 200 μετρα π βρισκομασταν απτο θεατρο πολλοι ντοπιοι δεν ηξεραν ν απαντησουν π ειναι το θεατρο των βραχων… τεσπα…

το λαιβ απλα γαματο… απλα δεν ηθελα να τελειωσει η βραδυα
(Εχοντας λιωσει τα live dvd, ειχα παααααααρα πολλες απαιτησεις :P)
… οσα κομματια κ να ακουγα θα ηθελα παντα κατι παραπανω… αυτο π δν μ αρεσε μονο ηταν οτι οταν τραγουδουσα τα κομματια ακουγομουν εγω μαζι με αλλα 1-2 ατομα εκει διπλα μου… :S
και ηθελα γαμωτο κ αλλα κ αλλα τραγουδια… πειτε μ λιγο ΠΟΣΟ γαματο θα ηταν ν ακουγαμε κομματια οπως the line begins to blur, with teeth, just like you imagined, the mark has been made, right where it belongs… THE WRETCHED!!,. και αλλα τετοια… (τι ν κανω, ειμαι αχορταγος :P)

αγαπημενη στιγμη: hurt… στο τελος, “I WOULD FIND A WAY!”… μενω απλα σαν μαλακας με ενα χαζο χαμογελο στα χειλη μου, συνειδητοποιωντας οτι βλεπω nin live, και οτι μολις ακουσα το hurt live :slight_smile:

Πάντως κοιτώντας το setlist του επόμενου live τους στην Ιταλία , βλέπω ότι μας ρίξανε λιγάκι.www.setlist.fm/setlist/nine-inch-nails/2009/ippodromo-capannelle-rome-italy-bd6493e.html.

έχει λίγες ώρες που γύρισα από Ρώμη… αυτή η συναυλία ήταν κάτι άλλο… τρελά κέφια… όχι λίγο… τεράστια μας ρίξανε… αλλά και πάλι ΝΙΝ!!! στην Αθήνα!!!

Σύμφωνοι, αλλά το δεν το Closer δεν επαίχθη ούτε εκείθε, συνεπώς δεν ζηλεύω πολύ…

Νόστιμες φωτογραφιούλες (όχι δικές μου).
http://www.flickr.com/photos/sylkain/sets/72157621792591332/

Αν έχει τραβήξει και άλλος κανείς (HQ), στείλτε κανά link…8)

Εγώ εύχομαι να μην συνέλθω ποτέ!

Στα γρήγορα, διάλεξα δύο κουλ φωτόζ:

http://www.flickr.com/photos/savagestar/3757383082/sizes/m/in/set-72157621757923624/

και

http://www.flickr.com/photos/savagestar/3742642346/sizes/m/in/set-72157621757923624/

:thumbup:

Χαχα ευχαριστώ! Αυτή με τον Ilan είναι η αγαπημένη μου. Όσο για το γεγονός με το Navarro, μην το σχολιάσω καλύτερα! :smiley:

Τις σουλουπώνω λίγο στο photoshop τώρα, γιατί τις ανέβασα πολύ γρήγορα.

Αντε να δούμε και με τους FNM τι θα δούμε!

απλα διαβαστε και κλαψτε…το σετλιστ απο Νεα Υορκη…κουφαλες αμερικανοι…και γαμω την αφραγκια μεσα…αυτο το ive αξιζε για ταξιδι…στο αμερικα…

1. “Mr. Self Destruct”
  2. “Piggy”
  3. “Heresy”
  4. “March of the Pigs”
  5. “Closer”
  6. “Ruiner”
  7. “The Becoming”
  8. “I Do Not Want This”
  9. “Big Man with a Gun”
  10. “A Warm Place”
  11. “Eraser”
  12. “Reptile”
  13. “The Downward Spiral”
  14. “Hurt”
  15. 1,000,000
  16. Terrible Lie
  17. Metal
  18. Lights In the Sky
  19. Burn
  20. Gave Up
  21. Suck
  22. Physical
  23. The Hand That Feeds
  24. Head Like A Hole

ναι επαιξε ολο το Downward Spiral!!!..damnnnnnnnnnnnn!!!
ας ελπισουμε σε DVD…

δεν μας χαλασε:cry::cry::cry::lightsabre::lightsabre:

:frowning:

Ελπιζω να ξανασκεφτει τα περι διαλυσης, και να κανει tour με full discography tracklist.Εγω θα πληρωνα παντως για 3-4 μερες σερι project :lol:

Setlist απο το χθεσινο τελευταιο τους live:

1. Home

2. Somewhat Damaged

3. The Collector

4. Discipline

5. March of The Pigs

6. Something I Can Never Have

7. The Frail

8. The Wretched

9. Ruiner

10. Head Down

11. Burn

12. Just Like You Imagined (w Mike Garson)

13. La Mer (w Mike Garson)

14. Eraser (w Mike Garson)

15. The Becoming (Still) (w Mike Garson)

16. Down In The Park (w Gary Numan & Mike Garson intro(?) )

17. Metal (w Gary Numan)

18. I Die: You Die (w Gary Numan)

19. 1,000,000

20. Letting You

21. Survivalism

22. Suck

23. Down In It

24. The Hand That Feeds

25. Head Like A Hole

26. Me, I’m Not (w Atticus Ross)

27. The Warning (w Atticus Ross & Dave Navarro)

28. Piggy (Nothing Can Stop Me Now) (w Atticus Ross & Dave Navarro)

29. Gave Up (w Dave Navarro)

30. Mr. Self Destruct (w The Dillinger Escape Plan)

31. Wish (w The Dillinger Escape Plan)

32. Atmosphere (cover - Joy Division)

33. Dead Souls (cover - Joy Division)

34. The Good Soldier

35. The Day The World Went Away

36. Hurt

37. In This Twilight

8O

Μ Α Λ Α Κ Α Μ Ο Υ 8O:vibrate::eek::o

Mακαρι να βγει σε καποιας μορφης βιντεο εστω και homemade…

Nταξει μπορει η δικη μας (και το 99% των συναυλιων) να μην ειχε τετοιο σετλιστ, αλλα ευλογημενοι ειμαστε που τους ειδαμε εστω την υστατη στιγμη