Noir Desir

Καλησπέρα σε όλους

Πήρα το θάρρος να ανοίξω αυτό το thread για τους Noir Desir,τους οποίους προσωπικά έχω ανακαλύψει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Οπότε ας δούμε σχόλια και απόψεις για τους Γάλλους που τους θεωρώ εξαιρετικά καταρτισμένους τεχνικά(ειδικά αν ακούσει κανείς κάποιο από τα live τους).

Η φήμη οτι τελικά ο τραγουδιστής τους βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για το φόνο της γκόμενάς του αληθεύει?

Γ Α Μ Α Ν Ε.

αυτο το τελευταιο πρωτη φορα τ’ ακουω.

[B]

Ήταν σωστή η φήμη τελικά.
Ευχαριστώ για το link

Φαντάσου κρεβατομουρμούρα και Shoping στην (αντίστοιχη)Ερμού που θα 'χε φάει

Τους γνωρίζω μια ασχολούμαι πολύ με τη γαλλική μουσική, κάτι γκρουπάκια folk rock όπως οι Louise Attaque, και με zeuhl, και έτυχε να τους ακούσω και αυτούς κάποια στιγμη. Δεν είναι κακοί, δε με τρελαίνουν παρ’όλα αυτά.

Αυτό το τραγούδι μ’αρέσει πάντως.
http://www.youtube.com/watch?v=KdXFDDziCAk

Η αδερφή μου που ασχολείται με γαλλική σκηνή ακούει φανατικά, εγώ δεν πολυασχολούμαι, αλλά όταν ήμουν μικρός έπιανα δορυφορικά mcm και θυμάμαι είχα κολλήσει με αυτό το κομμάτι:
Un Jour En France

καποια εποχη ειχα κολλησει με την επιτυχια τους πια
le vent nous portera
πολυ ωραια μπαντα αν και δεν δηλωνω φαν του ειδους.

εδιτ: λινκακι … http://www.youtube.com/watch?v=NrgcRvBJYBE

Τεράστια μπαντάρα με αποκορύφωμα το τελευταίο album τους (“Des Visages, Des Figures”) και μουσικά και στιχουργικά. Ίσως το συγκρότημα που με έκανε να ξαναγαπήσω τα γαλλικά ως γλώσσα (αυτοί και ο Ionesco). Κρίμα που ο βλάκας πήγε και σάπισε στο ξύλο την άλλη και διαλύθηκαν (κριμα και για την άλλη βεβαίως!)

Όσοι πάντως δεν έχετε ακούσει το live album τους En Public,αξϊζει τον κόπο να το ακούσετε ειδικά για την εκπληκτική εισαγωγή Si rien ne bouge,το οποίο ειναι απλά απίστευτο…

από το 2007 βγήκε από τη φυλακή ο Cantat και έβγαλαν δυο τραγουδάκια (Gagnants Perdants και το Le temps des Cerises), οπότε ελπίζουμε να συνεχίσουν (από ΄κει που έμειναν δύσκολο γιατί το Visages ήταν απίστευτο)…

πολύ αγαπημένο συγκρότημα, με ένα από τα καλύτερα live albums ever (en public), με άποψη (οι στίχοι εκτός από φοβεροί είναι και ιδιαίτερα πολιτικοποιημένοι)…

Σωστός…:wink: