Συνδεση notebook με ενισχυτη

Εχω προβλημα λοιπον με τον ηχο.
Πηρα ενα notebook της Acer για να παιζει μουσικη και το συνεδεσα με τον ενισχυτη απο Jack->RCA

Oταν λοιπον παιζει ραδιο ο ηχος ειναι κρυσταλο.
Οταν βαζω να παιξει απο το Acer ο ηχος ακουγεται μπουκωμενος και γενικως πολυ σκατα και επισης χανει και σε ενταση.
Το ιδιο μου εκανε οταν συνεδεα και αλλο λαπτοπ πανω στον ιδιο ενισχυτη,αλλα και οταν εβαλα το Acer πανω σε αλλο Stereo ενισχυτη.

Τι λετε να φταιει?

Για δοκιμασε να βγαλεις τον φορτιστη της μπαταριας του λαπτοπ και δοκιμασε να παιξει μουσικη δουλευοντας μονο με μπαταρια. Εχω παρομοιο προβλημα οταν συνδεω το λαπτοπ με τον ενισχυτη της κιθαρας και η μοναδικη λυση ειναι αυτη κατι παιζει με το ρευμα μαλλον. Αλλα σκατα λυση ειναι γιατι καποτε η μπαταρια τελειωνει.:?

μήπως φταίει η κάρτα ήχου του Acer???
Βέβαια επειδή είπες ότι έβαλες και άλλο notebook μπορεί να φταίει και το καλώδιο που έχεις…για δοκίμασε να το αλλάξεις…πολλές φορές την έχω πατήσει…


Now playing: Before the Dawn - Hide Me
via FoxyTunes

Χτες μου το εκανε με αυτο που ειχα και σημερα πηρα αλλο κ ξανα τα ιδια.
Αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι μηπως χρειαζομαι εναν καθαρα ψηφιακο πολυκαναλο ενισχυτη αλλα αν δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι θα κανει δουλεια δε θα παω να τα σκασω τσαμπα :frowning:

Αυτο εινα το πιο ευκολο να δοκιμαστει.Θα το τσεκαρω αυριο :wink::!:

χμμ το πολύ πολύ πάρε μαζί αγκαζέ και το laptop και πήγαινε ρώτα σε κανά κατάστημα ή όπου αλλού ξέρεις.Σίγουρα θα σε βοηθήσουν.


Now playing: Amorphis - Course Of Fate
via FoxyTunes

το εκανα και με εγραψαν στα παπαρια τους σε γνωστη αλυσιδα.
δεν επιτρεπεται λεει απο τη διευθυνση να συνδεσω λαπτοπ σε ενισχυτη :stuck_out_tongue:

χαχαχ οκ ούμπερ Μογγόλοι…πάω πάσο.
Είναι κάπως κουλό το πρόβλημα.
Τώρα αν και το άλλο laptop που δοκίμασες ήταν acer, τότε μάλλον οι κάρτες ήχου των notebook θα φταίνε, αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο.
Όσο για τον ενισχυτή δεν πιστεύω, γιατί και εμένα είναι απλός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…


Now playing: Amorphis - Exile Of The Sons Of Uisliu
via FoxyTunes

Η αληθεια ειναι οτι και ο αλλος Acer ηταν αλλα…με εναν αλλον Acer (3ο) που επαιζα παλια μουσικη σε ενα μαγαζι ηταν υπερκομπλε.
Βασικα αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι (πριν παρω ενισχυτη αλλο) να τσεκαρω και με αλλο λαπτοπ (αν βρω) ή στη χειροτερη να μεταφερω το pc για να δω τι σκατα φταιει.
Μακαρι δηλαδη να ειναι το προβλημα η καρτα ηχου να παρω μια εξωτερικη και να τελειωνω

Δεν πιστευω πως ειναι προβλημα των καρτων ηχου απο τα λαπτοπ.
Εδω αυτος ειχε αναλογο προβλημα με το δικο μου:
http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/771472.html

Και το λυνε οπως εγω δηλαδη το λειτουργουσε με την μπαταρια…Κατα πασα πιθανοτητα παιζει να ναι τιποτα με το ρευμα, το καλωδιο που εχεις ειναι φτηνιαρικο τελειως?Παρε κανα πιο ακριβο απ αυτα τα χρυσα μπορει να απομονωνουν τιποτα θορυβους κλπ οπως εκανε και αυτος στην τελικη.:wink::!:

Μαλακια μου και τωρα το θυμηθηκα.Το notebook το εβαλα χωρις ρευμα γιατι ειχα ξεχασει την τροφοδοσια σπιτι :stuck_out_tongue:
Οποτε 100% δε παιζει τετοιο προβλημα.
Αλλωστε δε βγαζει το γνωστο θορυβο αλλα εχει μπουκωμενο ηχο λες και εχει σηκωσει τα μπασα κατα πολυ και χανει στην ενταση

__Αφού δεν είναι θέμα τροφοδοσίας και κακής επεξεργασίας του ρεύματος (ή κακή ποιότητα ρεύματος, γενικά το θέμα ρεύμα επιρρεάζει πάρα πολύ το τι ακούμε -το ιδανικό θα ήταν να παίρναμε ρεύμα με ειδική εγκατάσταση κατ’ ευθείαν από τον πίνακα), μάλλον είναι θέμα ή κάρτας ήχου του λάπτοπ, ή εξόδου ήχου (βύσματος) του λάπτοπ… ή και τα δύο!

__Μακάρι (:?) να είναι το πρώτο, οπότε παίρνεις κάρτα ήχου και όλα οκ. Αν όμως είναι θέμα εξόδου (hardware), τότε τι κάνεις που είναι λάπτοπ και όχι desktop, οπότε η σύνθεση δε θα γίνει απ’ ευθείας με το pc αλλά με την ίδια προβληματική έξοδο του laptop…?

__Τότε, μάλλον την έκατσες… :frowning: Εκτός αν η εξωτερική κάρτα απομονώνει /νεκρώνει όλα τα συστήματα ήχου τoυ laptop και η έξοδος ήχου δεν είναι και τόσο κακή… Οπότε, πριν πληρώσεις για κάτι, ΔΟΚΙΜΑΣΕ.

__Και κάτι ακόμα (άσχετο-σχετικό). Υπάρχουν εξωτερικές (ή εσωτερικές) κάρτες ήχου, που είναι πολύ καλές ($$) και απομονώνουν τα πάντα, ακόμα και την επεξεργασία που κάνει το hardware και το software των windows (τουλάχιστον για τα προηγούμενα windows, μπορεί να έχει αλλάξει κάτι, όποιος είναι audiophilίστας ή επαγγελματίας, ας το ψάξει), τα οποία ρίχνουν λίγο την ποιότητα του ήχου έτσι κι αλλιώς (θέμα αρχιτεκτονικής windows /pc αυτό). Αλλά είναι επαγγελματικές, όπερ κοστίζουν…