Nwobhm

oi motorhead ειναι hard rock τουλαχιστον ετσι δηλωνουν αυτοι…
οσο για metallica δεν θα απαντησω

Ναι μόνο που μιλάμε για New Wave Of British Heavy Metal οπότε τα αμερικανάκια δεν κολλάνε πουθενά.

Μην απαντήσεις , για το καλό σου.8) :stuck_out_tongue:

Κατά τ’άλλα εγώ αν και για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι μεγάλος fan της συγκεκριμένης σκηνής, θα δώσω την ψήφο μου στον Lemmy και την παρέα του.

:lol: :lol: :lol: :lol:

ΘΕΟΣ!! :smiley:

S A X O N

SAXON

Οι Saxon είναι απίστευτα μέγιστοι, τόσο στις κλασικές μέταλ δισκάρες τους όσο και στα τελευταία τους με τα επικά στοιχεία… Το Inner Sanctum μία από τις κορυφαίες σιντάρες της δισκοθήκης μου… Για τα λάιβ δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο σχόλιο…

Οι Μότορχεντ κι αυτοί υπέρτατοι, αν δεν υπήρχε η παρέα του Biffτεκιού θα έπαιρναν την πρωτιά… Μόνο ελάττωμά τους οι πολλές ομοιότητες ανάμεσα στα τραγούδια τους.

Μέιντεν, άλλη γκρουπάρα… Ορισμένα κομμάτια δεν ξαναβγαίνουν, τι να πω… Από τις σταθερές αξίες του μέταλ.

Diamond Head: Αν και το The Prince είναι από τα καλύτερα μέταλ κομμάτια όλων των εποχών και τα Am I Evil και It’s Electric είναι και γαμώ, στο σύνολο δε συγκλονίζομαι κιόλας…

Οι Ντεφ Λέππαρντ είναι μια μπάντα που βρίσκω απίστευτα υπερτιμημένη… Ντάξει, έχουν ένα Rock Of Ages που ακούγεται ευχάριστα, από κει και πέρα το Χάος…

Tα High’n’dry και On through the night πάντως είναι πολύ καλά albums.

Κοιτα να δεις…Εψαχνα να βρω θεμα για diamond head και επεσα σε τουτο εδω…Προσωπικα κατι με τραβαει σε ολο αυτο το κινημα του NWOBHM χωρις αναγκαστικα να μου αρεσουν ολες οι μπαντες…Μαλλον ειναιι ολο το φιλινγκ + οτι απο εκει ξαναξεκινησε το χεβιμεταλ.

Καλυτερο δισκο θεωρω το ομονυμο των angel witch…Κριμα που δεν συνεχισαν ετσι…Αν τα ειχαν καταφερει θα μιλουσαμε για τεραστια μπαντα.
Καλυτερο γκρουπ φυσικα τους Iron Maiden οι οποιοι μεσα στα πλαισια της υπαρξης του NWOBHM βγαλαν 3 δισκαρες οι 2 με πρισσιο πανκ συναισθημα,συνεχισαν και εγιναν το μεγαλυτερο γκρουπ του Χεβι μεταλ…
Οι Σαξον επισης τρις μεγιστοι κριμα που επεσαν στη λουπα της εμπορικοτητας τα χρονια μετα.Ευτυχως απο τα 90s επανηλθαν και πρεπει οπωσδηποτε να τους δω λαιβ!
Ξεχασατε τους Judas Priest οι οποιοι αν και ειχαν ξεκινησεις τουλαχιστον μαι 5ετια πριν εκεινο τον καιρο ειχα γυρισει τον ηχο τους και συνεβαλαν στον ηχο!British steel!!!
Οι Tygers of pan tang αλλο ενα μεγαλο συγκροτημα με 2 δισκαρες(Wild cat,spellbound) σε καπως πιο μελωδικο ηχο οπως και οι praying mantis απο τους οποιους εχω ακουσει μονο το time tells no lies το οποιο τα σπαει φυσικα!

Για τους diamond head που γινεται τοσος λογος…Βγαλαν τη δισκαρα lightning to the nations με τα ανυπερβλητα am i evil,lightning to the nations,helpless,its electic…Σε πολυ πιο χαρντ ροκ στυλ με μπολικη αλητεια και πολελς τζουρες Λεντ Ζεπελιν δεν μου αρεσουν τοσο λογω τη φωνη του τραγουδιστη τους…Βγαλαν αλλους 2 δισκους μετα τους οποιους ακουω τωρα.Μνοια πρεπει να γινει και για το καινουριο τους δημιουργημα το οποιο τα σπαει!

Samson?Ναι το συγκροτημα του Bruce bruce…Κυριως λογω της υπαρξης του αλλα και με μερικες φοβερες στιγμες!Αξιζουν!

Κομματι στο οποιο εχω μεγαλη αδυναμια ειναι το Trial by fire των Satan!

Γενικως προσπαθω να ψαχνομαι αν ακι δεν ειναι το πιο ευκολο σε τετοια ειδη γιατι κυκλοφορει πολυ σκουπιδι που το παρουσιαζουν μονο και μονο επειδη βγηκε εκεινη την εποχη!
Ωραιες συλλεογες εειναι τα metal for muthas και το προσφατο NWOBHM-LIGHTNING TO THE NATIONS…

PS1.Ενταξει ειναι λιγο καπως να αναφερουμε μαζι με αυτες τις μπαντες τους strikelight που ειναι ουσιαστικα αντιγραφη των μειντεν των 2 πρωτων δισκων…Παρολαυτα ωραια μπαντουλα με πολυ δυναμικα λαιβ και σιγουρα καραγουσταρουν.
PS2.Ελεος ρε ποιοι μεταλικα:lol: …Νεο κυμα βρετανικου χεβι μεταλ λεμε ρε φιλε!Οι μεταλκια απλα καναν διασκευες μερικα κομαμτια χρονια μετα επειδη καραγουσταραν και ο Λαρς ηταν τρελος φαν.

είχα κάνει μια συλλογή με μερικά από τα αγαπημένα μου τραγούδια από τον ευρύτερο nwobhm χώρο. τα περισσότερα γκρουπ είναι σχετικά άγνωστα, οπότε ίσως βρουν κάποιοι πράγματα που δεν ήξεραν. παρακάτω λεπτομέρειες…

so this is england

[SIZE=“1”]01. Dark Starr - My Deepest Regrets
02. Satanic Rites - Hit and Run
03. Anvil - Free As The Wind
04. Forgotten Child - Movin’ On
05. Gaskin - I’m No Fool
06. Dutchess - Dead And Gone
07. Heavy Load - Something New
08. Tytan - Blind Men And Fools
09. Trident - Destiny
10. Trespass - One Of These Days
11. Aragorn - Black Ice
12. Parasite - NightWinds
13. Warrior - Dead When It Comes To Love
14. Dark Heart - Giving It All For Love
15. Grim Reaper - Dead On Arrival[/SIZE]

όποιος θέλει ας την κατεβάσει από εδώ

**παρακαλώ τους αντμινς να μην σβήσουν/εντιτάρουν το ποστ, αφενός γιατί δεν πρόκειται για ολόκληρο δίσκο - άρα μιλάμε απλά για διαφήμιση των συγκροτημάτων, αφετέρου γιατί μόνο δυο είναι αυτά που δεν έχουν διαλυθεί προ πολλού και τέλος σχεδόν τίποτα από αυτά δεν βρίσκεται για αγορά. θενξ.

Ξερω μονο dark starr,grim reaper και aragorn…8O …Anvil και heavy load δεν θεωρουνται nwobhm…

Καλα οι motorhead δεν ειναι ακριβως new wave:p

Οι Motorhead δεν ανήκουν στο κίνημα, προυπήρχαν. Στη θέση τους θα έπρεπε να είναι οι Tank. Παράληψη επίσης οι Witchfinder General. On topic οι Iron Maiden αν εκλάβουμε και το Number Of The Beast στα πλαίσια του κινήματος αλλά ακόμα και αν όχι πάλι αυτούς διαλέγω, Sorry αλλά Phantom Of The Opera δεν έχει κανένα από τα άλλα συγκροτήματα(πολύ κοντά πάντως το Am I Evil).

κιρατζε, ξέρω ότι δεν θεωρούνται nwobhm. μπήκαν κυρίως από καύλα, γιατί όταν έστηνα τη συλλογή τα άκουγα, πωρώθηκα και μου κάθισαν πολύ καλά στο αυτί για τη συλλογή. αν προσέξεις τα τραγούδια δλδ, είναι τουλάχιστον επηρεασμένα από τον τότε ήχο. ειδικά των heavy load, τους οποίους μέχρι και ως epic metal μάς τους σερβίρουν - σιγά μην κολλούσα εγώ στο nwobhm :stuck_out_tongue:

αν κατεβάσει κανείς, ευπρόσδεκτα τα σχόλια κι αν υπάρχει ανταπόκριση, μπορεί να σκαρωθεί και συνέχεια.

Οκ σε καταλαβα8) …Κατεβαινει να ακουσουμε κανα διαμαντακι!Αλλωστε οι heavy load αξιζουν να ειναι σε καθε συλλογη της εποχης:D

Απο witchfinder general εχω friends of hell…Καλα τοση καλτιλα σε εξωφυλλο μονο απο βρετανους μπορεις να δεις…Ειναι υπερτατο.Σαν περιεχομενο τωρα δεν τρελαινομαι…Πρεπει να ακουσω και το death penalty…

Witchfynde κανεις?

“For it is a human number…” No1 Maiden

witchfinder general και angelwith ανετα!!!
…let’s trip on LSD!!!:bow2: 8)

Aκουσα τη συλλογη του somnabuilist…Μιλαμε εχεις βαλει φοβερα κομματια τα οποια ουτε καν ειχα ακουσει…Μπραβο…Θα επανελθω πιο αναλυτικος παντως προς στιγμην εχω παθει πλακα με το black ice,Destiny,Hit and run…

Ρε παιδιά έλεος… Ποιός ψήφισε Motorhead; Οι Motorhead δεν ανήκαν ποτέ σ’αυτό το κύμα. Και ο ήχος τους είναι διαφορετικός. Όσο για τους “Iron Maiden” το “Number Of The Beast” δεν ανήκει επίσης, νομίζω. Και ΜΟΝΟ το πρώτο άλμπουμ των “Def Leppard” είναι μέσα. Για τους Witchfynde που είπε ο φίλος δε μίλησε κανείς!! Νομίζω πως είναι απ’τα καλύτερα συγκροτήματα που έβγαλε το N.W.O.B.H.M.!! Δίσκοι όπως οι “Give 'Em Hell” και “Cloak & Dagger” δεν ξαναβγήκαν! Υπάρχουν πολλές άγνωστες μπάντες πάντως, που είχαν βγάλει και απλά ένα 7" ή ένα demo. Υπάρχουν και πολλές, όπως λέτε, που δεν αξίζουν και τόσο. Εγώ μια φορά θέλω κάποια στιγμή (αν αυτό είναι δυνατόν) να έχω αποκτήσει οτιδήποτε γέννησε η Αγγλία εκείνη την περίοδο! Ουτοπικό αλλά μακάρι. Ξεχάσατε να πείτε άλλες δύο γκρουπάρες που βγήκαν την δεύτερη περίοδο του N.W.O.B.H.M., τους “Cloven Hoof” και τους “Grim Reaper”!! Τους πρώτους είχα και την τύχη να τους δω πριν μερικά χρόνια στην Αθήνα χάρη σε κάποια τρελαμένα (με την καλή έννοια, πάντα!) παλικάρια απο’κει που τους φέρανε (να’στε καλά!).

Ήρεμα ρε παιδιά… πολιτισμένοι άνθρωποι ήμαστε… ένα απλό θρεντ είναι… τίποτα το σπουδαίο… αλλά…

[SIZE=“5”]ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ[SIZE=“7”] DIAMOND HEAD[/SIZE] ΡΕ ΜΠΕΤΟΦΛΩΡΟΙ??? :x:x:x:x [/SIZE]:stuck_out_tongue:

Βιαζεσαι πολυ. 8)