Θελω να φτιαξω επισημο fan club καποιου συγκροτηματος αλλα δεν ξερω ποιες ειναι οι διαδικασιες για κατι τετοιο…Οποιος εχει εμπειρια πανω στο θεμα θα το εκτιμουσα αν μπορουσε να μου πει ποιες ειναι οι διαδικασιες για κατι τετοιο,ποσα χρηματα χρειαζομαι και οτι αλλο θα μου ειναι χρησιμο.
Κατ’ αρχήν βρες πολύ κόσμο διατεθειμένο να σε ακολουθήσει και μετά στείλε mail στη μπάντα με τις “προδιαγραφές” του fan club. Να έχεις ένα καλό σχέδιο (happenings, website κλπ) και να ρωτήσεις αν μπορούν να σου διαθέσουν σπάνιο υλικό ειδικά για τα μέλη του club. Δεν είναι τόσο δύσκολο να ξεκινήσεις το fan club όσο να το κρατήσεις ζωντανό και να το κάνεις official ώστε να έχεις λόγο και προνόμια όταν και αν έρθει η μπάντα στην Ελλάδα. Άσε που το μέγεθος και η δράση του fan club είναι παράγοντας για τις εταιρείες ώστε να τους φέρουν…
Θα συμφωνησω με τον Whitesnake. Ειμαι στην διοικιτικη ομαδα του Pure Morning - Placebo Greek Fan Club. Θελει αν εχεις οπαδους για να μεγαλοσει το Fc, ακρες με την δισκογραφηκη και τον μανατζερ του συγκροτηματος, διαφορα μεροι για party, καποιον που να σχεδιασει ενα site θα ηταν καλο.
Το μονο λαθος που εκανε ο whitesnake αφορα αν θα ειναι official.
Δεν μπορεις να κανεις official fan club. Official ειναι ΜΟΝΟ ενα και ειναι αυτο που διημιουργει το ιδιο το συκγροτημα ή η εταιρια του συγκροτηματος, οσο μεγαλο και να ειναι, οσοι δυναμη και να εχεις θα ειναι παντα unofficial. Αλλα αυτο δεν σε σταματα απο το να γνωρισεις το συγκροτημα και αλλα τετοια καλα
sorry gia tin paremvasi alla melos enos ellinikou fan club pos boreis na gineis kai na matheis plirofories gia afto??
Το δυσκολο ειναι ο εντοπισμος του fc, το να γινεις μελος και τα λοιπα δεν ειναι θεμα. Και αυτο ειναι το δυσκολο κομματι για το Fan Club παρα για τον οπαδο… Θα πρεπει το ιδιο το Fc να εχει γινει πολυ μεγαλο και να αποκτισει ονομα, επειδη οι περισσοτεροι βαριουντε να ψαχνουν.
Κυριως κανεις αναζητηση στο internet. Και μην ξεχασεις να ενεργοποιησεις την ευρεση απο Ελλαδα μονο, γιατι αλλιως χαθηκες… Αφου το εντοπησεις μεσω net τα αλλα ειναι αυκολα.
Επισης απο καποιο party που ενδεχομενος θα οργανωσει το fc.
Παντως προσωπικα το βρησκω πολυ ηλιθιο οταν τα περισσοτερα fc ζητανε χρηματα απο τα μελοι. Ελεος, μονο το official (αν υπαρχει) εχει το δικαιωμα αν το κανει αυτο!
kala nai ama exoun os kirio skopo to kerdos den prokite na ginei kati aksiologo
Ομως εδω κανεις λαθος. Ακριβως το αντιθετο, οταν εχουν σκοπο το κερδος και εχουν και περισσοτερα εσοδα, υπαρχει και καλυτερο αποτελεσμα. Πληρωνουν ακομα και τους “χτιζουν” τις ιστιοσελιδες.
Πες μου ποσα fan club ξερεις που ειναι χωρις συνδρομη???
Εγω ξερω 5 fc απο διαφορα συγκροτηματα και μονο των Placebo (οκ, δεν κανω διαφημηση επειδη ειμαι εγς μεσα, αλλα τα σωστα να λεγονται) ειναι free και το κανει για την τρελα του!!
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ FAN CLUB ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ GREEK WIZARDS, ΤΟ FAN CLUB ΤΟΥ RONNIE JAMES DIO.
Επικοινώνησε πρώτα με τον manager του συγκροτήματος και αφού πάρεις από εκεί το OK επικοινώνησε μετά με την εταιρία του συγκροτήματος ώστε να μπορείς ελεύθερα να έχεις merchandise, να σου στέλνουν promos κτλ και για να μπορείς να χρησιμοποιείς ελεύθερα το όνομα του συγκροτήματος χωρίς να έχεις νομικές κυρώσεις. Καλή επιτυχία.
κανα ελληνικο fc των in flames yparxei?