O Jogo Lindo* (Ποδοσφαιρικές Ιστορίες Κάλλους και Παράνοιας)

Το θρεντ που έπρεπε να γίνει.

Οι «άλλοι» έχουν φτιάξει το δικό τους και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Κι επειδή δεν μπορεί να επιτραπεί να γίνει το ρόκιν μασονία, ποδοσφαιρικοί, αντεπίθεση! Το δικό μας όμως θα είναι διαφορετικό και για την ακρίβεια εναρμονισμένο με την όλη ποδοσφαιρική/κλωτσοσκουφική ιδιοσυγκρασία: δε μας νοιάζει τόσο να εκθειάσουμε για 123456789ή φορά τις καλύτερες (διάβαζε: τις πιο πολυδιαφημισμένες) ομάδες, ούτε τους αντίστοιχους παίκτες, ούτε ν? αναλωθούμε σε κλισέ και πασίγνωστα πράγματα ? περσινά ξινά σταφύλια. Μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε τους unsung heroes. Τους απίθανους τύπους που αν τους είχαμε μπροστά μας θα δείχναμε ειλικρινό ενδιαφέρον να μάθουμε «πώς το κανες αυτό». Τους τι-πίνεις-και-δε-μας-δίνεις προπονητές. Τα κουλά συστήματα. Τις φουλ ανορθολογικές, τρύπιες αεράμυνες που όμως εξασφάλισαν ματσάρες. Τις ?impossible? ποδοσφαιρικές ιστορίες, που είναι τόσο κουζουλές που μοιάζουν σαν το προϊόν της δουλειάς ενός σεναριογράφου ο οποίος μόλις έχει καταναλώσει (ληγμένα) ναρκωτικά.

Ανακεφαλαιώνοντας:

Τύποι ποστ που προτιμώνται στο παρόν θρεντ:

α) παιχνίδια με απίθανη εξέλιξη
β) παιχνίδια που μπορεί να μην τα χει δει άλλος άνθρωπος αλλά μας έχουν χαραχτεί στη μνήμη για τον ένα ή τον άλλο λόγο
γ) παιχνίδια που καθορίστηκαν από κάποια απρόσμενη ίντριγκα/έμπνευση/φαεινή ιδέα, με αποτέλεσμα να μείνουν στην ιστορία

Προαιρετική αλλά σημαντική οδηγία/συνταγή επιτυχίας: όσο πιο άγνωστοι/obscure/κουλοί είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, τόσο το καλύτερο.-

*the beautiful game

Κάνω την αρχή με δύο παιχνίδια που όμοιά τους δεν πρέπει να υπάρχουν.

  1. Μπουρκίνα Φάσο ? Κονγκό, μικρός τελικός Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (aka Κόπα Άφρικα) 1998.

Σημαντικές σημειώσεις: η Μπουρκίνα Φάσο είναι η διοργανώτρια χώρα. Επίσης σ? αυτό το τουρνουά έχει φτάσει τόσο ψηλά για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης ? συνεπώς δίνει το πιο σημαντικό ματς της ιστορίας της, μάχεται για το μετάλλιο που μέχρι τότε έβλεπε μόνο στα όνειρά της. Απ? την άλλη το Κονγκό έχει στο παλμαρέ του δύο κατακτήσεις.

Το βίντεο αρχίζει απ? το 86ο λεπτό. Η Μπουρκίνα Φάσο προηγείται με 3-1. Είχε προηγηθεί με 3-0 και το ματς έμοιαζε με περίπατο, μέχρι που κάπου στο 70-κάτι το Κονγκό μειώνει σε 3-1 και ο αγώνας έχει αποκτήσει νέο ενδιαφέρον, καθώς οι φιλοξενούμενοι πιέζουν για να πετύχουν κι άλλο γκολ μπας και ξαναμπούν στο παιχνίδι. Και κάπου εδώ φτάνουμε στο βίντεο. Παρακολουθήστε τη συνέχεια χωρίς άλλα σχόλια…

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΣΠΟΪΛΕΡ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ.

[SPOILER]…ωραία, το δατε; Ιδού λοιπόν και η κατάληξη…

  1. Μπαρμπάντος ? Γρενάδα, Κύπελλο Καραϊβικής 1994, φάση ομίλων.

Εδώ είναι που δε σηκώνει σχόλια η υπόθεση. Διαβάστε την ιστορία στο από κάτω λινκ (από ένα φανταστικό site, btw), πάρτε και μια (μικρή δυστυχώς) γεύση από το βιντεάκι, και μετά απλώς προσπαθείτε να μη σπάσετε το κεφάλι σας (ή τον τοίχο, ανάλογα με τη συγκριτική σκληρότητα των μεγεθών) στην επικείμενη σύγκρουση.

http://www.4dfoot.com/2011/10/25/the-craziest-game-in-history-barbados-vs-grenada/

Let the next man wear the zourlomandyas!

Το 2ο εγραψε! Οχι οτι το πρωτο δεν ηταν καλο, αλλα το δευτερο…

http://footballpantheon.com/2011/12/the-100-greatest-football-moments-of-all-time/4/

Δεν περιέχει μόνο παιχνίδια, αλλά γενικά είναι μεγάλο κόλλημα η λίστα.

Εδω εχει μαζεμενες αρκετες γαματες ιστοριες

Ρε σεις το ξέρω ότι αυτό που θα πω είναι υποκειμενική παπαριά, αλλά δεν έχει ξαναγίνει μπάλα όπως αυτή που παίχτηκε στα 90’s, τέρμα τελείωσε.